Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Свадата Коритаров-Кеворкян: журналистиката като… парцалистика (2)

ноември 26, 2008 - Posted by | Съвременност | , , , , ,

3 коментара »

 1. Едва ли не изпитвам нуждата да ви благодаря за тези разсъждения. Живея от осем години в Испания и уча право от четири. За държавата, в която живея, се изказват много негативни мнения и дискусиите ту от политическо, ту от социално или икономическо естество са постоянно надвикване. Онзи ден, когато гледах предаването “Дискусионно студио” по СКАТ (в деня, в които беше гост Коритаров и се включи Кеворкян), със силен удар трябваше да се уверя, че дори и Българския журналистически “елит” може да си позволи да обърне гръб на елементарни етични или поне социални задължения при общуването, които съм обедена, че са трябвали да научат в някои етап от живота си.

  Поведението на Кеворкян беше обидно за аудиторията.
  Отвъд тази оценка на поведението, наистина изпитвам един вид отвращение за начина, по които Кеворкян се застъпи за Златев, не защото Златев не е прав (това все още не го знаем), а точно защото не знаем дали КОРИТАРОВ не е невинен. Беше крещяща целта и намерението да бъде буквално погребан прясно уволнения журналист на НОВА ТВ. По едно време чак имах чувството, че Златев (ако е бил изнудван от Коритаров) поне е платил на “великият” водещ на ВСЯКА НЕДЕЛЯ за такава ТВ вярност.

  След това обобщение на мнението ми, ми се искасамо да кажа, че не съм 100% привърженичка на Коритаров, но признавам, че смятам, че предаването му беше много актуално и професионално водено.

  Благодаря оше веднъж, че ми помогнахте и предоставихте възможността да кажа мнението си!

  Весела

  Коментар от Vesela | ноември 26, 2008 | Отговор

 2. Никой не е безгрешен.Коритаров включително. Най- малкото израз на огромна наивност е да ходиш в офиса на Златев, за да си говорите разни работи…/което Коритаров призна в ефир/ Но всяко обвинение /за рекет/ се доказва в съда- ако има доказателства. Останалото е манипулация на общественото мнение/както винаги/.
  Трябва да си наистина доста късоглед, за да не се види и помирише връзката Доган – Румен – Златев – Първанов – и прочие сегашни партийни капиталисти.
  Нашият Картаген е партийният капитализъм – както в икономиката, така и в науката.Но кога ли ще бъде разрушен и възможно ли е изобщо това – съмнявам се!…

  Коментар от Безпристрастен | ноември 27, 2008 | Отговор

 3. Няма да дискутирам станалата вече досадна практика на управляващите (не само на днешните) след поредния си грандиозен гаф или престъпление да изваждат по някой готов скандал от рафта в публичното пространство. За отвличане на общественото внимание от първостепенните по значение събития. Кое досиета, кое заменка.. може и да гръмнат някой сутеньор пред ЦУМ посред бял ден – само да е свежо и брутално за сутрешното ви кафе. (за вечерта си има азис, Денсинг Старс и Слави).
  Това което ме изненадва е, че г-н Грънчаров бидейки философ и с познания в областта на психологията добавя своя дан оттук към раздухваната от медиите кампания. Питам се дали да търся причинно-следствено обяснение на това? (не желая да бъда „лошия“ гост в блога Ви)

  Коментар от майстора | ноември 29, 2008 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: