Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Предупреждение за възможно най-лошия вариант на развитие на събитията тепърва у нас

декември 6, 2009 - Posted by | Съвременност | , , , , , , , , , , ,

8 коментара »

  1. МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР! АБСОЛЮТНО ВЯРНО!

    Коментар от Konstantin | декември 7, 2009 | Отговор

  2. Илия Илиев: Представители на чужди мафии дърпат конците на политиците!

    Илия Илиев е бил подполковник от ДС с особени задачи – правил е психотестовете на офицерите и особено ценните агенти. Изследвал е и актуални фигури, които са се преквалифицирали от бойци на тихия фронт във воини на сенчестия бизнес фронт по време на прехода.

    Илия Илиев не осребрява познанията си в статус на крупен бизнесмен, но за сметка на това не спестява пред “ШОУ” как стават нещата с парите и всичко около тях в държавата България.

    – Бойко Борисов друса и президента Първанов, и бившия премиер Станишев?
    – Бойко отговаря пред американците като отговорник на държавата. Но той има един голям проблем – Русия. САЩ, слабеейки, са принудени да създават колкото се може повече проблеми на Русия. Те искат свързаната с Кремъл наша олигархия да бъде омаломощена, изметена. Но това не е лесно. Тя мимикрира заедно с Кремъл, не самостоятелно.

    – Коя точно част от олигархията?
    – Всичките са свързани по един или друг начин с Москва. И това е естествено. Макар и отслабнала за известно време, Москва е най-близкият фактор. В този смисъл Бойко Борисов трябва да върши няколко неща едновременно, които са във вреда на Русия и директно свързани с нея. Първото е да ограничи, доколкото може, енергийните проекти. Опитва се да го прави, но няма пари. И друго. Може днес помислите му да са чисти, но в същото време той е част от тази олигархия и това прави поведението му колебливо. Затова компенсира, като играе остро срещу Станишев.

    В същото това време дъщеря му е в САЩ, жена му в СИбанк и той трябва много сериозно да си помисли. Засега САЩ нямат друг човек, но… Второ, американците вероятно ще го натиснат с базите, става въпрос за базирането на ракети с ядрени носители. По този начин те ще шантажират Москва и Анкара, която вече играе по ислямистки, великодържавно с пантурския проект, който опира до северозападните части на Китай.

    – Каква игра играе Бойко Борисов?
    – Станишев е лесна мишена. Той се оказа кръгла нула като управник. Борисов в своя си лагер се опитва да оцелее на терена, като хем се заиграва с Костов, хем се опитва да се разграничи от него. И е прав. Защото в края на краищата той си е спечелил изборите, а оня се опитва да го засенчи.

    – Нали Бойко Борисов е отговорник №1 за държавата пред Запада?
    – Да, ама Костов си е част от оная схема, за която говорим – той е един от най-доверените хора на Москва – издънка на рода Станке Димитров-Марек, който пък беше едно от най-доверените лица на Сталин у нас. Говори се, че Иван е бил обучаван в Москва или Киев. В Москва, да. Но не и в Киев. Второто място не е известно. Собствената му легенда за екстремни ситуации е, че бил обучаван за летец, но като разбрал, че ще лети в селскостопанската авиация, се отказал, напуснал и се отдал на икономиката.

    Глупости – летец с тези габарити, той е едър човек, представяш ли си да го вкараш в самолет? Но, доколкото знам, е обучаван в някакъв военен институт, лично съм го питал, не казва. Така че той е по-доверен човек на Москва от Сергейчо. Защото на Станишев по майчина линия родът му се е проявявал антикомунистически. Но Борисов се пази преди всичко от Костов. Той го превъзхожда като икономически познания и интелектуално.

    – Как стана така, че Алексей Петров, Сертов и Станишев бяха в екип, а сега бившата барета носи изчезнали доклади на Бойко Борисов?
    – Борисов изпълнява всичко, което му се каже отвън. Едно от условията е да прочисти цялата система от хора, които по някакъв начин са свързани с ДС и Русия.

    Той самият е излязъл от тези кръгове, но американците точно на това се надяват – познава ги и знае как да се отърве от тях. Ако има моя черна прогноза, това е, че хората, които са нагъчкани около него, са вид потенциална клиентела, произходът им е свързан с МВР и службите. Те са дошли да осребрят миналото си. Прогнозата ми е, че тези хора няма да издържат и ще почнат да бъркат в меда.

    – Как ще стане това, ако Бойко държи здраво юздите?
    – Няма как да го направи. Българска мафия по същество няма, както се разбира това понятие по света. Има отделни представители на чужди мафии. Примерно в митниците не може да няма представители на турската мафия. Няма как, защото те държат канали и т.н. Да не говорим, че си има един широк трафик на наркотици от Афганистан през Турция до Западна Европа и САЩ. Каналът се контролира до голяма степен от албанци. Да сте чули досега да е хванат албанец!? Няма и да чуете.

    – И какво се получава в крайна сметка?
    – Мафиите на Иран и Турция си намират тук съответните хора. Само че плащат не с пари, а с наркотици. Затова и нашите наркобосове са принудени да зарибяват дилърите си с дрога. И това не може да мине, без МВР да участва.

    Това е особен вид трафик, който много лесно се разнищва при наличие на желание и воля. Просто наркоманът всичко си изпява. А основната група дребни дистрибутори са си наркомани. Хващаш го, държиш го два дни без наркотици и всичко си казва за нула време, след което хващаш големите. Много е просто. За два-три месеца дори в това разкапано състояние МВР ще ги изолира. Но не става.

    – Защо?
    – Защото върховенството е на чуждата мафия, тя действа чрез нашите тук, но тя е свързана и с останалия свят и никой не може да ги спре. Затова приказките на Цецо Цветанов и Ваньо Танов, че ще ги пречистим, първоначално прозвучаха смешно, а сега заглъхнаха.

    Както и приказките на Дянков за онези 700 млн., които щяха да бъдат вкарани в хазната за сметка на контрабандата…

    Едно интервю на
    Славей Костадинов

    http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8086&Itemid=9

    Внимание! Управляващите готвят нов грабеж на милиарди
    Печат Е-мейл

    Дата: 06-12-2009 12:58

    Читатели : 3114

    Политическата олигархия повтаря сценария от Виденовата 1997 г., кредитните милионери ще забогатеят още повече. Това е едно от твърденията на бившия заместник- шеф на Комисията за борба с корупцията Минчо Христов.

    В интервю пред “Шоу” роденият на 27 юни 1962 г. в София Минчо Христов твърди, че Българският парламент от времето на тройната коалиция е приел престъпни закони, бомба със закъснител, които позволяват да се извърши безнаказано ново ограбване на хората. Христов влиза в 40-ото НС с “Атака”, но после напуска групата и става независим депутат. По професия е преподавател и политолог. Завършил е история. Сега бие камбаната за нов банков грабеж, за да предупреди хората, че се повтаря сценарият от 1996 – 1997 г.

    Той твърди, че има сведения, за отдавна подготвящо се подобно нещо, и то от същите хора, които направиха сценария на Виденовата зима и народът обедня и одрипавя. Те отново са в политическата олигархия и се разпореждат. „От трибуните се пее приспивна песен за стабилност. Не ви ли прави впечатление, че като се заговори за банкова стабилност, се случва точно обратното – финансов крах.

    Българският парламент от времето на тройната коалиция прие престъпни закони, бомба със закъснител, които позволяват да се извърши безнаказано ново ограбване на хората, предупреждава Христов. При банкови фалити в закона за който говори се казва, че “фондът започва да изплаща сумите по влоговете не по-късно от 20 дни от деня на фалита”. Тук е уловката. Не е записано кога ще завърши изплащането. Това позволява то да продължи десетилетия и хората въобще да не получат парите си.

    И друго – по закон валутните влогове се изплащат в левове по курс от началния ден на плащането. Това означава, че ако бъде префиксиран курсът на лева, ще получите обезценени хартийки. Така на практика могат да се откраднат спестяванията на гражданите, които са 21 млрд. лв. Ако левът бъде префиксиран на 4 лв. за 1 евро, само за една нощ финансовата мафия ще открадне 10 – 11 млрд. лв. без никакъв проблем и по закон.

    В миналия парламент той многократно предлага валутните влогове да бъдат връщани във валута, каквато е практиката по целия свят. Предложил и да отпадне “започва плащането”. Депутатите отляво, отдясно и по средата не го подкрепят и това му дава основание да предполага планирането на новия грабеж. „Знаете, че когато става дума нещо да се открадне, няма политически цветове, има икономически интереси и всички се обединяват край тях“, категоричен е Христов.

    Има ужасяващи факти, които се крият от обществото, и вместо това му се поднася “малка постна пица”. Брутният външен дълг – частен и държавен, вече надхвърля $53 млрд. При падането на Тодор Живков от власт той беше 10 млрд. Цифрите сочат, че само през последните 4 г. България е утроила външния си дълг. А що се отнася до депозирането на фискалния резерв в частни банки, идеята на министър Дянков той окачествява не е само като малоумна, а и като криминална.

    „Добре, че се отказаха от тази идея. Тя се роди, след като банките видяха, че предстои финансов срив и че т. нар. лоши кредити се увеличиха с 300%. На тайни преговори се предлага държавата да даде своя резерв и той да бъде изнесен от търговските банки, за да погасят дълговете си към банките-майки. Ако това беше станало, валутният борд щеше да падне веднага, с него – и фиксираният курс на лева.

    Щеше да бъде предизвикана хиперинфлация и обезценяване на лева. Българинът щеше още повече да обеднее, но правителството се усети /или няюкой ги вразуми/и даде заден ход. Има информация, че пари от резерва дори вече са били дадени, но случаят се покри”, смята бившият депутат.

    Той припомни общата пресконференция на Пламен Орешарски с премиера Бойко Борисов, на която се призна плачевното финансово състояние на държавата. Но след това пак се замълча и нещата се замазаха.

    „Тезата, че партньорите от Ес ще ни помогнат, е абсурдна. Най-малкото, защото банките в Европа и САЩ крадат. Е, по друг начин, разбира се. Неотдавна главният прокурор на Ню Йорк уличи някои от най-големите банки в злоупотреби, начело с “Мерил Линч”, любимата банка на царистите и Милен Велчев.

    Тогава банките се съгласиха охотно да платят глоба от 1,4 млрд. лв., за да спре разследването. А “Мерил Линч” фалира. Защо там да се случи това, а тук да не може? Да не би да сме по-могъщи или по-привилегировани? Големият въпрос е кога българската финансова олигархия ще реши да присвои спестяванията на българските граждани, от които нищо не зависи”, казва още Христов пред „Шоу”.

    Той смята, че до 1 година ще се случат неочаквани неща. Добре е хората да са подготвени. Той предлага още да се отмени грабителската такса за просрочено връщане на ипотечните кредити, която е разбойническа. „Тази такса, във вид на наказателни лихви, е престъпна спрямо българските граждани. Никъде, ама никъде по света няма такава, особено в условия на криза. В сегашната тежка ситуация това трябва да бъде приоритет № 1 на правителството, защото ще заздрави банковата система и хората ще си поемат глътка въздух”, коментира той.

    Според него, същата българска политическа олигархия, която не е слизала от сцената от 1991 г., продължава да мародерства обеднелия българин. Тя създаде кредитните милионери и хората с куфарчета, тя опоска държавата равномерно през 1991, 1994 и 1997 г. и ограбва периодично хората. И сега се готви за същото – инфлационен и ценови шок, като използва кризата за обяснение и оправдание. И пак няма да има наказани, защото законът не предвижда санкции за пладнешки грабеж, предупреждава Христов.

    „Не предвижда, защото е направен от същите хора, като един вицепремиер Румен Гечев например. По тази схема бяха обрани и хората от Града на мечтите на Анжел. Внесоха по 1 млн. лв. за жилища, а после Пощенска банка предложи да им върне по 1000 лв. заради инфлацията и обезценяването на лева. Така парите от два апартамента се превърнаха в сума за една пералня.

    През 2006 г. предложих връщане на наказателната отговорност за необезпечени кредити. Не се прие. При провал на борда и обезценка на лева, ще спечелят милионерите с левови кредити, а не спестителите, работили в чужбина и отделяли от залъка си. Ако са взели 200 млн. лв. и националната ни валута се обезцени двойно, пак ще им останат 100 млн. лв. подарък. Това се повтаря безобразно дълго време и е типичен пример как парламентите обслужват интересите на мафията, а не на гражданите, предупреждава бившият шеф на парламентарната комисия „Антикорупция”.

    Според него, това ще се случи по отработената схема за създаване на политическа криза, която да прерастне във финансова.

    afera.bg

    http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8087&Itemid=31

    Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор

  3. ЛИХВАТА Е КРАЖБА
    Владимир Свинтила

    http://star05.net/e-books/ obshtestveni.nauki/ conspiracy.ufo/ vladimir.svintila- lihvata.e.krajba.pdf

    Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор

  4. http://star05.net/e-books/ obshtestveni.nauki/ conspiracy.ufo/ vladimir.svintila- lihvata.e.krajba.pdf

    Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор

  5. Pink Floyd – Another Brick in the Wall

    Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор

  6. Pink Floyd – Another Brick in the Wall – part 2

    Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор

  7. Мисля, че Волтер е казал: „Онези, които вярват в абсурдното, вършат варварщини.“

    Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор


Вашият коментар