Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Призив към всеки буден български гражданин, без значение от възраст, пол и занятие, да се присъедини към протеста на студентите!

На бунт!

Блогът на един човек, когото много уважавам и харесвам, макар да го познавам само косвено – чрез статиите му, посреща читателите си с емблематичния цитат на Едмънд Бърк: Единственото, от което има нужда злото, за да тържествува, е добрите хора да не правят нищо.

Дали не настана време добрите хора в тая страна ПАК да се размърдат? Какво имам предвид – аз се смятам за добър човек, а вярвам и в добротата на моите връстници и колеги. И ако нещо положително се е случвало в историята и битието на същата тази страна, не мисля, че би било грешно да се твърди, че то е било неизменно свързано с младите хора, със студентите, и техния отприщен гняв срещу тираните (които са винаги едни и същи!). Това е и светновноисторическа аксиома, не откривам студената бира.

Затова ми се ще скромно и смирено да призова всеки буден български гражданин, без значение от възраст, пол и занятие, да се присъедини към нашия протест! Протест не просто срещу червените олигарси, мутрите, престъпността, корупцията, Гоце, Дмитриевич Станишев, Доган, Р. Овч., Пикаещия във фонтани, агентите на ДС в обществено-политическия живот и т.н., а СРЕЩУ СТАТУКВОТО – статукво, чиито несгоди и унижения ние, добрите хора, преглъщаме всеки ден.

На бунт срещу злото!

Нови студентски протести в петък

В петък от 11 ч. от зала Христо Ботев в Студентския град ще тръгне протестно шествие до пл. Народно събрание, където ще се проведе митинг.

В съобщение до медиите студентите заявяват, че на всички е омръзнало проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Младите нямат никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система. Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени, се казва в съобщението.

Източник: БНР

(Препечатано от блога на Борис Димов)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

декември 16, 2008 - Posted by | Съвременност | , , , ,

22 коментара »

  1. Ще Участвм!

    Коментар от karil | декември 17, 2008 | Отговор

  2. СДС е злото.
    То е причинаTA за бардака „Студентски град“ и смъртта на Балтов.
    СДС управлява там 20 години!!!

    Коментар от Бон Джоуви | декември 17, 2008 | Отговор

  3. Не, Бон Джоуви. Всичките тези политически гадове, които отиват в парламента и въобще в институциите с единствена идея не да направят нещо за хората, а да лапат – те са злото. Едни идват да ни оправят за 800 дни, други за 4 години – и са еднакви крадци и лъжци.
    А вече и убийци. С бездействието си. Не говоря само за Стоян – ами многото хора, умиращи от реформираното ни здравеопазване? Ами от бездействието на „органите на реда“? Ами от какво ли не!
    БРАВО за прекрасния призив!
    Ще се видим на протеста!

    Коментар от Selene | декември 17, 2008 | Отговор

  4. Selene,
    бях на първия протест. Ще бъда и на останалите до край.
    Но не и с убийците. СДС назначаваха кметовете 20 години. Там не е било ничия земя. Гъбите са с естествен мицел. Студентите ги берат да се прехранват. Там нито е орано, нито е копано, нито животно е пасло. СДС „реституираха“ държавна земя. Реституираха нещо, което не е било частна собственост с по двама кошаревски свидетели. За да направят бардаците и лапат пари за да останат на власт. Стоян не е първия убит там. Вярно е.
    Такива кметове като тези на Студентски град, сложени от „сините“ не си виждал. Не могат да познаят себе си от алкохол и дрога. СДС са виновни и нямат място на протеста ни. Само да посмеят да дойдат.
    Не ни трябва и никой от властниците. Плюя на тях.За тях ние сме животни. С рогата напред тогава.

    Коментар от Бон Джоуви | декември 17, 2008 | Отговор

  5. Таварищ Джоуви, ние, хората от СДС, направихме България страна, достойна да е в ЕС. Ние имаме правото да бъдем на всеки протест, и ще бъдем, не червени пачаври като теб ще ни казват къде да бъдем и къде да не бъдем. Ние сме свободни хора и по тази причина сами решаваме къде да бъдем.

    А кой е бил кмет и кой е не е бил, чия е била земята и пр., всичките ти приказки показват, че представите ти са доста бедни: не е доказано, че след като вие, комунистите, другояче не си представяте властта освен като низ от непрекъснати кражби, властта по принцип за всички е все същото. Който не уважава частната собственост е комунист, който мечтае да я окраде.

    Така че, моля, не увъртай, иди си провядвай приказките на събранията на червените бабички, само те май ще ти повярват. Хулете си там донасита и СДС, и омразната Европа, и Америка, и демокрацията, и свободата, и всичко. Приятно хулене и приятно прекарване в безсилието и в обречеността ви…

    А пък причината да мразите и да хулите СДС е тази, че тъкмо СДС спря безобразните ви кражби поне за 4 години. И това го знаят у нас вече и децата…

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 18, 2008 | Отговор

  6. Костов и Първанов не са толкова важни личности и нещата не зависят от тях а от световните сили. Не знам защо гн.Грънчаров зацикля толкова около тях като им придава голямо значение! можеби за да подържа мита за противопоставянето СДС-БСП като забравя да спомене ,че и двете партии произлизат от БКП-ДС, и гледат интересите на мафията а не на хората.

    Коментар от Читател | декември 18, 2008 | Отговор

  7. Читател, моите извинения, ама говориш нелепици; всъщност нещата зависят от нас, от гражданите, ала не от такива като теб, дето страдат от кошмарите на световните конспирации, а от тия, на които разсъдъкът им е на мястото си…

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 18, 2008 | Отговор

  8. „всъщност нещата зависят от нас“ – да бе за това на всички възлови места все ченгета слагат! голяма част от СДС и неговите агитатори са от ДС – Георги Марков,Асен Агов,Петър Берон… разните там журналисти агитиращи за СДС – Нина Спасова,Иво Инджев,Атанас Свиленов и др и те.а пък Александър Божков е от родата на Станко Тодоров! на Евгени Дайнов „великия син шаман“ баща му е от ДС….списъкът ще стане много дълъг.
    да нещата не зависят от такива като мен а от доверените слуги на ДС!

    Коментар от Читател | декември 19, 2008 | Отговор

  9. В СДС е имало слуги на ДС, не отричам, но те са пратени там от ДС: тогава защо не кориш ДС, ами кориш СДС?! Усещаш ли тънката разлика?! А ДС е БСП – това нещо да ги говори?! Що не каза една дума против „кърмилницата“, а лаеш като пале срещу СДС?! Бъди малко по-интелигентен, щото в този блог идват интелигентни хора и няма да ти се вържат на приказките…

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 20, 2008 | Отговор

  10. „Що не каза една дума против “кърмилницата”“ еми нали точно това ти казвам а ти се правиш на ударен – и СДС и БСП са създадени от ДС!

    Коментар от Читател | декември 20, 2008 | Отговор

  11. Първо, БСП е БКП, сиреч е самата ДС, така че не преравнявай СДС с ДС;
    Второ, СДС е създадено от ДС, ала ние, хилядите, дето по улиците и площадите толкова време подкрепяхме реформаторите и антикомунистите в СДС, не сме създадени от ДС – това е особено неприятно на таварищите, които в един момент (когато Костов оглави СДС) изпуснаха от контрола си СДС;
    Трето, тия нюанси са решаващи, така че да приравняваш, да слагаш в един кюп, СДС и БСП, означава, че ни подценяваш. Защото БСП, която беше против всички до една реформи, да се приравнява със СДС, което извърши тия реформи, е тъп опит, който е изгоден единствено на БСП, на ДС и даже на техните командири от Москва.

    Казах ти, недей да подценяваш моите читатели, те са интелигентни хора, а шаранчета, дето да ти лапнат идиотските въдици, можеш да си ги намериш в други блогчета…

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 20, 2008 | Отговор

  12. „Казах ти, недей да подценяваш моите читатели“- Едва ли си се загрижил толкова за читателите си! забелязвам,че всеки който не е на твойто мнение, бива охулван и обиждан без особенно основание. напомняш ми на Юлиан Вучков,той сащо като теб е настървен срещу всеки с друго мнение,ама явно имате еднаква нагласа към света…

    Коментар от Читател | декември 20, 2008 | Отговор

  13. ОК, каза си, олекна ти, предполагам, изпусна напрежението, вдъхни сега смело въздуха и… чао!

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 20, 2008 | Отговор

  14. чакай малко!не бързай ето още нещо:
    Всички по-умни седесари се отказаха от СДС-то! остана само някакво твърдо ядро малоумници каквито има и в Атака и в БСП,или разни които се облажиха като Богдана Карадочева.Тази същата която толкова мразела комунистите,че се оженила за сина на някогашното партийно величие Лъчезар Аврамов член на ЦК на БКП!
    Страшни реформи направиха-особенно в здравеопазването,колко хора вече измряха от тях,а лекарите се превърнаха в писатели и програмисти, и хората като трябва да отидат на лекар се ужасяват от бюрокрацията и нехуманното отношение!
    (Сега американския президент си посреща Станишката и Първанката и му е все едно дали ще е Костов или ще са те) а пък посланничка е Елена Поптодорова- преводачката на бай ти Тошо и Американците нямат нищо против разбира се.

    Коментар от Читател | декември 20, 2008 | Отговор

  15. Теб май сън не те хваща от туй „лошото СДС“ и от таз „проклета демокрация“, дето ни сполетя благодарение на СДС 🙂 Ами иди си поживей тогава в Северна Корея или в Куба, само там остана така милия на сърцето ти комунизъм; и в Русия иди, там също, за твое успокоение, няма демокрация… 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 20, 2008 | Отговор

  16. аз му казвам ,че СДС=ДС той пак си знае комунизъм-демокрация! целия бивш БКП елит забогатя за сметка на хората,другарчета им от СДС също а останалите обедняха.и мен за разлика от тебе не са ме пращали по партийна линия да уча в СССР ти си ги обичай. Всички BG Идеолози и олигарси са ги пращали в русия и Христо Ковачки,Сашо Дончев,Дайновци,Станишевци,Иван Костовци. Всички Идеолзи сте работили преди 89 в БКП институти а сега същите сте Демократи!!! и сега ше ми дават морал тука!

    Коментар от Читател | декември 20, 2008 | Отговор

  17. ОК, нека влюбени в комунизма и в ДС като теб да ни раздават морал! Вие сте толкова нагли, че винаги сте увъртали, и винаги сте действали по принципа „Крадецът вика: дръжте крадеца!“… не можеш да ме учудиш с нищо, цял живот се боря с комуноиди като теб…

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 20, 2008 | Отговор

  18. „ОК, нека влюбени в комунизма и в ДС като теб да ни раздават морал! Вие сте толкова нагли, че винаги сте увъртали, и винаги сте действали по принципа “Крадецът вика: дръжте крадеца!”… не можеш да ме учудиш с нищо, цял живот се боря с комуноиди като теб…“ хе хе хе това се отнася за теб на 100%

    Коментар от Читател | декември 20, 2008 | Отговор

  19. Грънчаров, какво работиш ти?
    Логорействаш в „книги“, които не могат да се предлагат на живи хора, това ясно. Ама от какво живееш? На всеки митинг – ти, на всеки блог -ти, на всеки избор, заседание, декларация, комитет, прокламация – ти, пак ти и пак и пак, ти.
    Дали не ти плаща животеца Държавната сигурност, както и да се казват тайните служби днес?

    Коментар от John Bon Jovi | декември 20, 2008 | Отговор

  20. Грешиш, на КГБ съм шпионин и върша идеологическа диверсия в България, работя за това тя да стане достоен член на ЕС… 🙂 Ти чете ли някоя от книгите ми, та така лесно ги определи като „логорея“? Какво се крие зад тази умна дума, да не е похвала? 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 21, 2008 | Отговор

  21. Не ми отговори на въпроса:Слушалка ли си из блоговете?

    Коментар от John Bon Jovi | декември 21, 2008 | Отговор

  22. Такива специализирани кагебистки термини не употребявам и не разбирам: що значи „слушалка“?

    Коментар от Ангел Грънчаров | декември 22, 2008 | Отговор


Вашият коментар