Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Гоце, пръв поборник за маджоритарна система!

Във вчерашния брой на в-к ГЛАСОВЕ, на първата му страница, има една голяма снимка на Маджо, а отгоре пише: „маджоритарна система“ („д“-то е леко зачеркнато от кръстачка, на която висят обикновено куклите на конци). Много ми хареса този израз, оценявам го като крайно сполучлив, и си позволявам да го „взаимствам“ и използвам оттук нататък: вижда ми се направо гениален, понеже успява с две думи да каже онова, което иначе не може да се предаде с порой думи. Ето тази сутрин искам да кажа в тази връзка нещо, което по мое виждане е важно.

Знайно е, вече си имаме „президент-реформатор“, който на седмата година(!) от президентстването си изведнъж се усети като такъв и френетично взе да крещи за „болната ни политическа система“, на която той самият, впрочем, е едно най-отровно цвете. Също така президентът Гоце Първанов ненадейно стана и пръв „критик“ на правителството на разбойническата, на прекалено крадливата тристранна коалиция, което – отбележи добре – той самият създаде! Щото, ако си спомняте, той спазари това правителство и неговият мандат, даден на ДПС, беше откупът за това, че приятелят му Доган фактически му осигури втори президентски мандат (той и първия му даде, ама това е отделна работа). Припомням тия неща, защото у нас паметта на огромни слоеве от нацията е прекалено къса, и затова току-виж тия наивни (ОЩЕ >>>>> )

юли 12, 2008 - Posted by | Антикомунизъм, Българи, Демокрацията, Мафия, Медии, Нрави, Политика, Психология, Свобода, Съвременност

1 коментар »

  1. Жестоки игри
    http://www.lubamanolova.info/jestoki_igri.html

    Селското стопанство – изоставеното дете на българската политика
    http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652-anch=4348099

    ДА СЕ ГОРДЕЕМ ЗАЕДНО С МОМЧЕТО,НЕ ДА КУДКУДЯКАМЕ ЗА СЕБЕ СИ
    http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=4347179

    Коментар от insomnia1304 | юли 13, 2008 | Отговор


Вашият коментар