Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Нашествие из блогосферата на всякакви ченгета, мутри, комунисти, други бабаити, а също и на най-презрени мухльовци

В последно време блогосферата се промени в една крайно показателна насока. Мутроченгетагенералите Дон Бриго и Дон Бойко вече са… почетни блогъри. Комунисти кандидат-кметове като се почне от старозагорския комунист Желев и се стигне до софийския такъв Кадиев също са най-почетни блогъри. Огромното мнозинство от блогърите пък, по стар български обичай, са си най-презряни страхливци, подмазвачи, мухльовци, завистчии и други такива дребнички душици. На пръсти се броят хората с известно понятие за чест и за достойнство, сиреч смелите и безкомпромисните хора сред блогърското племе.

Защо е така ли? Ами защото интернет е сфера, която нашата родна ченгеджийница няма да допусне да си остане територия на свободата, на самото свободолюбие, на демократичността и на гражданското чувство. Напротив, всичко трябва да бъде изопачено, изцапано, омацано с мърсотия, с пошлости, с гнилоч, с помии, сополи и плюнки. И ето този именно процес на овладяване на интернет-пространството от „правилните сили“ наблюдавам от доста време. Защото олигархичното господство е застрашено ако тук-там се допусне да има някое и друго островче на свободата. Контролът трябва да бъде тотален: както овладяха всички други медии, така трябва да се тури ръка и на интернет. С бесни темпове тече омутряване-и-окомунистичване на нашия интернет, а атмосферата в него все повече наподобява тази в… Куба, Северна Корея, Китай, Русия, Виетнам, Венецуела, Иран и Белорусия. А иначе уж сме в НАТО и в Европейския съюз, тъй да се рече де, наужким, а не истински и фактически… (Продължава тук.)

октомври 16, 2007 - Posted by | Антикомунизъм, Гражданинът, Мафия, Медии, Психология, Съвременност

17 коментара »

  1. Прав си, Ангеле. И аз си спомням какъв елитен клуб бе „политика“ на dir.bg само допреди 3-4 години, сега просто не ми се влиза в него. „Бригадирите“ навлезнаха навсякъде в интернет пространството, целенасочено и устремено. На много от тях очевидно им се заплаща, това си е труд. Според мен начин за справяне е просто да не посещаваме блоговете им и да не обръщаме внимание на темите им, нека си контактуват сами. Такава изолация е възможна, ако всички си подадем ръка и се съюзим. Дори да имаме някакви различия във възгледите си, можем да се съюзим, мисля си.

    Коментар от Dobrata | октомври 16, 2007 | Отговор

  2. Привет, г-н Грънчаров!

    Читател в блога ни NovaVizia.com (който не е политически или обществен като тематика) е оставил линк към тази статия – ето как и аз я прочетох.

    Позволете ми да дам пример с нашия блог по отношение на казуса, който анализирате – за „Блогосфера“ и „Мегафон“, пък дано съм полезен с нещо.

    Ние на 2 пъти кандидатствахме за „Блогосфера“ в миналото, но получихме отказ. Няма да споменавам мотивите за отказ тогава и какво смятам за тях, защото вероятно ще прозвуча много субективно.

    Какво направихме след това? Нищо, освен да развиваме блога си по начина, по който вярваме, че е добре за нас. Съставяме материали в нашата област, общуваме с читатели, срещаме се с тях, провокираме ги към мислене.

    Съвсем неочаквано, не по наша инициатива, наскоро от „Блогосфера“ ни потърсиха и ни предложиха да ни включат в този агрегатор. Приехме и сме радостни, че сме в този агрегатор.

    Дори и да не ни бяха потърсили обаче, дори и утре да решат, че мястото ни не е там – вече сме с нагласата, че това не е никакъв проблем за нас. Просто продължаваме работата си по блога и резултатите няма да закъснеят. Така или иначе трафикът ни от всички агрегатори, в които присъстваме е под 2% от общия ни трафик за деня.

    Или, един от изводите от тази кратка история е: На вълкът вратът му е най-дебел, когато сам си върши работата. Колкото и да е противоречива тази поговорка, в нея има много емпирична истина.

    Убеден съм, че ако вземете на въоръжение подобен подход, съвсем скоро ще забравите за несполуките си с въпросните RSS агрегатори и ще се чувствате далеч по-добре.

    Желая успех във всички начинания!

    Коментар от Тодор Христов | октомври 16, 2007 | Отговор

  3. Г-н Грънчаров, знаете, че харесвам блога Ви, но моля Ви, сложете един ник, когато пишете по нашия (аз съм другия списувател в http://komitata.blogspot.com )
    Иначе съм съгласен с Вас по темата.

    Коментар от Стойчо | октомври 16, 2007 | Отговор

  4. Е, виж сега, факт е, че напоследък е хем лесно, хем модерно да имаш блог. Докато само агитират за кого да гласува човек, не правят нищо непозволено, не е като да рекламират детско порно, да пази Бог. Ако те дразнят разни Юлияни Дончеви и какви бяха още там, просто не им чети блоговете 🙂

    Коментар от Marfa | октомври 16, 2007 | Отговор

  5. Какво ви пречи това, че някой друг си е направил блог. Нека и мутрите да си правят и хората да ги оценяват. Аз имам сайт почти 7 години, мога да кажа, че е един от най-четените сред коментарните сайтове. Мутроблоговете изобщо не ме смущават.
    Ако обаче тълпата препочита да вярва на лъжата, за това не са виновни лъжците. Виновна е тълпата.

    Коментар от Добри Божилов | октомври 16, 2007 | Отговор

  6. Колкото до блог-агрегаторите – на света има един единствен агрегатор на всякакво съдържание. Той се казва Google и може да генерира до над 90% от трафика на всеки сайт. Бъдете добри автори, предлагайте качествено съдържание, и Google ще ви даде заслуженото. А това никое ченге не може да спре…

    Коментар от Добри Божилов | октомври 16, 2007 | Отговор

  7. Точно така е, Добри! Проблем е, че Ангел стада от някаква тежка форма на нарцисизъм, и не може да възприеме простичката истина, че не само неговата „правда“ е валидна! Колкото и да се хвали с „толерантност към чуждо мнение“, той в същност понася само своето собствено!

    Коментар от vladi57 | октомври 16, 2007 | Отговор

  8. Влади, точно така, напълно си прави: и понеже страдам от някаква „тежка форма на нарцисизъм“, аз публикувам редовно като самостоятелни теми мнения, статии и коментари на Вл.Бенчев, твои, на Ружа Братанова, на Елтимир и на много други. То е именно израз на моя нарцисизъм: изобщо не мога да понасям чужди мнения и по тази причина ги и публикувам. Днес даже публикувах едно мнение на една гореща почитателка на дон Бойко, то също е проява на моя тежък нарцисизъм. Влади, ти знаеш ли смисъла на тази дума изобщо? 🙂 Да не я бъркаш с някоя друга? Щото ти си инженер, а пък ми се обиждаш, че по философски теми се мисля по-компетентен от теб: Влади, да си ме чул аз да ти давам своите „компетентни мнения“ по инженерни теми? 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 16, 2007 | Отговор

  9. Добри, темата тук изобщо не е специално за това, че мен или някой друг изгонили от този или онзи агрегатор, не бива да я свеждаш до това; проблемът е съвсем друг и той е сериозен, става дума за някаква тенденция в българския интернет, която, както изтъквам, води до това, че той вече наподобява манипулирания от КГБ руски интернет, или китайския такъв и пр. Дал съм един-два примера, но нещата не опират точно до тях, а до нещо доста по-значимо… А пък личността на този или онзи, или моята в случая, както казват комунистите, „няма абсолютно никакво значение“, нали така, Влади? 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 16, 2007 | Отговор

  10. Бригадир и подобните надали раличават сайт и блог, за тях е просто още един канал за сляпа пропаганда. още месец и тези сайтове ще умрат. само мартин има шанс да се зариби и да остане да пише. то си личи на кой колко му е пипето 🙂

    Коментар от nname | октомври 16, 2007 | Отговор

  11. Какво толкова го прехвалихте тоя мартин незнам кой си.. всеки от тези типчета депутати-кандидати-мутри си прави блог (или негови хора му правят) единствено и само за реклама. Това, че явно хората, които се занимават с рекламата на всеизвестния мартин са доста добри е факт… щом толкова блогъри се изредиха да говорят за него.

    пс: нито чета полетически блогове, нито се интересувам от това.. камоли да пиша за такива неща, но това с този мартин ми омръзна да го чета…

    Коментар от necrony | октомври 16, 2007 | Отговор

  12. Проблемът е, че преобладават „презрените мухлйовци“, защото ченгетата, мутрите и комунистите са си малцинство, и тях ще ги има още доста време напред.., до окончателната победа на кому….., пардон увлякох се по инерция……., докато ги презрат и децата им..

    Коментар от Eemhaven | октомври 16, 2007 | Отговор

  13. Че Мартин е от съвършено друга порода хора, че е възпитан и умен човек, а не гамен си личи с просто око, така че в случая не става дума за хвалене, а за констатация на факт…

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 16, 2007 | Отговор

  14. Заимов наистина има сладък блог и сладка кампания. Като го сравня с Бинев например, както казва Грънчаров, човека изпъква.

    Коментар от Darth Sparhawk | октомври 16, 2007 | Отговор

  15. Боже.. Ангел Грънчаров и Добри Божилов на едно място.. „по спама ще ги познаете“..

    плюс редовните навлеци.. начело с ннаме.. и дружинката фанатизирани анти-комунисти, които борят ДС по форумите.. те при други обстоятелства биха мразили ачката.. ама ся как, нали са от една партия..

    е, събрахте се!

    Коментар от Raq | октомври 17, 2007 | Отговор

  16. Мадам-другарко Raq, фанатизирани анти-комунисти няма, защото именно комунизмът е самата фанатизираност 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 17, 2007 | Отговор

  17. С други думи казано – повечето костовисти се събрахме!

    Коментар от Dobrata | октомври 17, 2007 | Отговор


Вашият коментар