Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Пишман-цензорът Еленко се мъчи да решава кое е интересно и кое не е интересно на българските читатели

Ето две писма, които получих едно след друго днес от Еленко, администратора на Мегафон:

Второто: „Здравейте, След като обсъдихме с нашите редактори съдържанието на вашия блог, решихме, че то никак не би било интересно на нашите читатели и затова го премахнахме от агрегатора Мегафон. Благодарим ви за интереса в изданията на Икономедиа. Еленко, Онлайн екип на Икономедиа.“

Първото: „Моля ви да махнете моята снимка от вашия блог. Личния ми блог и това, което публиквам там няма нищо общо с работата ми. Еленко“ (Продължава тук.)

октомври 8, 2007 - Posted by | Глупости, Медии, Свобода, Съвременност

22 коментара »

  1. И от там ли бе, Грънчаров, те натириха? Никъде не те щат ей!!! Аз тръпна в очакване на момента, в който и жена ти ще те изгони от къщи … Щото май само тя не те е изгонила … Ама нищо, ако я караш така

    http://aig-humanus.blogspot.com/2007/09/blog-post_2702.html

    ще дочакам 🙂

    Или няма да пишеш в блога си за това, а? Както подмина с царствено мълчание
    http://www.martinzaimov.com/?p=64#comments

    Пък, да те светна, има броячи – три таман си сложил. Ще видим как ти се отразяват натирванията 😀

    Коментар от Георги Фурнаджиев | октомври 8, 2007 | Отговор

  2. Ами ти си толкова прост и нагъл, че си го просеше. Така като гледам обаче още има хора, които да ти се връзват на лабилните изблици и простотиите.

    А това с публикуваните снимки си е леко долно занимание.

    Хайде честито 🙂

    Коментар от cx | октомври 8, 2007 | Отговор

  3. Сx, мерси, да ти се връща 🙂 Да вметна нещо: ако бях нагъл и прост, щях да си векувам в тия блог-агрегатори – ти нима не си забелязъл, че там е пълно именно с прости и нагли нищожества? Рядкост са смислените хора там, драги ми Сx. Колкото и неприятна да е тази истина за мнозина, това не променя факта, че е точно така…

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 9, 2007 | Отговор

  4. Фурнаджиев, гледам, не скриваш радостта си от моето изгонване 🙂 Но ти самият май не си там, дето мен ме изгониха, така че не разбирам възторга ти 🙂 Или си мислиш, че като мен изгонят, теб ще вземат? Подмажи се още малко, може и да стане това, що не – всичко е възможно в някои региони на света. Бъди здрав, а за жена ми не мисли, гледай си своята – ако имаш такава де…

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 9, 2007 | Отговор

  5. Драги ми Еленко, аз съм редовен читател на „Мегафон“ и трябва да ти кажа, че съм там заради няколко публикуващи – Ангел Грънчаров, Иван Бедров, Юлиан от Лондон, Симеон Патеев и още един двама.Ами така като сте почнали с „вашите редактори“, май следващите ще са от тези горе, изброените.За мен е ясно,че ти си само едно дребно изпълнителче на нечия воля, която ама въобще не харесва написаното от тези хора. Е и, какво мислиш, че ти(и компания) можеш да спреш мислите и публикациите на някого ??? Много ми е смешно – нещастник като тебе(и компания) си мисли че става фактор, съдник,властелин едва ли не..
    „Ти ма тръшкаш, ааааа“ – казваше чистосърдечно едно момче от село Бродилово, дошло да учи осми клас в града.
    „През дедовия ми“ – казваше колега непукист.
    Най-глупавото и най-неуспешното нещо днес е да цензурираш нет-а !
    Чаооо, дърпам ти водата на казанчето..

    Коментар от Чепо чеп Чепатов | октомври 9, 2007 | Отговор

  6. (ме)ГАЛФОН и неговите незаинтерусувани… чак яд ме хваща… Юбре, Еленко… машалла… Много лешояди се събрахте да глозгате Ангел, бе… типично за редовните полови органи в ефира!

    Коментар от mindbolt | октомври 9, 2007 | Отговор

  7. Тези са некакъв нежен кръжец, дето се наслаждава на дадената му виртуална власт да решава кой става, и кой – не. Според собствените им критерии, най-стават блоговете с преобладаващо съдържание – снимка на дупка, пътен знак, опикана пейка или бездомно куче от софийския пейзаж + коментар не по-дълъг от 3 думи. Изключение прави „Наблюдател“, който се списва от техен колега и няма как да го изгонят.

    Коментар от ntpavlov | октомври 9, 2007 | Отговор

  8. Те това си знаят от край време, да изключват, да забраняват, да премахват.
    Пишете си там, четете се на воля и се възхвалявайте. Много сивичко и дървено.
    Както не влизам в Блогосферата, така няма и в Мегафон и изобщо в кошара не ми се влиза.
    Фурнаджиев, много се дребничък, бе човек.

    Коментар от Карина | октомври 9, 2007 | Отговор

  9. Ачко, и вие драги ми смехурковци,
    Кой пък ще тръгне да се притеснява от това, че ще спрете да му следите агрегаторите, щото батко ви пациент А.Грънч. бил изваден оттам?

    Приветствам решението на Еленко и хората от Капитал, както приветствах преди и решението на хората от Блогосфера да бъде изваден от агрегатора им! Не се броя за редовен читател на Мегафон, но все пак се води за място за сериозни блогове, а такива изблици като ачковите, които непрекъснато го заливаха, просто не могат да се нарекат сериозни.

    Човече, виж си годините! А продължаваш, както ти бяха казали преди, да се държиш като 14-годишно пубертетче, или пък ощипана мома. Стига писа глупости за това как са се държали с теб като с „мръсно коте“ и тем подобни неотговарящи на поведението на възрастен човек неща! Какъв процент от сериозните ти статии са въпросните изблици, можеш ли да направиш сметка сам? Виж се какви простотии изписа за хората зад Блогосфера и Мегафон, виж се какви простотии изписа за всички блогъри, които открито изразиха несъгласието с действията ти да заливаш техните си места в нета с помия! Казвам ти честно, най-много се чудя как те издържаха толкова време след всичко това? Това ли е за теб свободата на словото – ти да плюеш и обиждаш наред, а хората да ти се кланят?

    Осъзнай се, ачко! Ще пораснеш ли някога или и внуците ти ще ти се смеят?! Простичко е – или имай някакво достойнство и пиши сериозно, оставяйки всички простотии и детско поведение, изляло се дотук, или просто не пиши, бре!
    Помниш ли онзи образ д-р Стефан Чолаков от Sverige? Мислиш ли, че печелиш нещо от това да бъдеш поредният психопат в нета, от когото на всички им се повдига?
    Ачко, писна ми да ти гледам навсякъде спама в коментари по новинарски сайтове и други блогове – същото това хипер несериозно поведение, което разумният човек ненавижда и бяга надалеч от него. Няма ли да измислят някаква спам защита, която да те разпознава и въобще да не те допуска да пълниш мрежата с подобна помия?
    Баси, ето че има хора, които продължават да те харесват. Не ме интересува колко са и кои са – право на личен избор и това е, ачо, свободата, която интернет дава. Не свободата да се изсираш навсякъде и да очакваш да ти носят в култ на чинийка лайната. Как изведнъж всички, които не го правят, станаха „прости и нагли нищожества“, а до неотдавна им лижеше стъпалата?

    Смешно е, че един уж зрял човек, ачо, се държи по този начин. Абсурдно е, и с пръст ще те сочат и ще свиват ноздри и ще извъртат глави, ако продължаваш по този път. Баси, жалко е. Унизително за теб самия, ако продължаваш.
    Не вярвам на някой от гореобидените от теб господа да му пука за оценката ти – щото въпросната лежи върху детинщината ти, която проявяваш непрекъснато. Баси, 2007-ма година сме. На колко години си ти? 45? 50? Не те знам точно, ама нали не си на 14? Осъзнай се, ачо, намери си някакво смислено занимание или просто пиши сериозни неща. И стига с тия плачевни изблици, щото смешен стана преди достатъчно много време. А дано 2008-ма се окаже по-добра за теб мисловно, по-зряла, щото няма нужда нет-пространството от това, което ти предложи на 2007-ма. Ако трябва, поспри се малко, направи пауза с писането, успокой се, помисли и се върни, когато си в състояние да се държиш като зрял човек.

    Това е, баси, колко написах..
    Проща’йте, и нека намираме повече смисъл да се държим разумно! И да не повтаряме делата на изложилия се г-н Ангел Грънчаров, дето не знам наистина дали жена му още го търпи..

    Коментар от Nubi | октомври 9, 2007 | Отговор

  10. Абе, защитниците на другаря Ангель, я се замислете ако поровите в досиетата дали няма да излезе именцето на Ангельчо с куп писания за „другарчетата“ си до „другарите“?! И как се ходеше да се учи в СССР по такава идеологическа дисциплина, ако не си дърт комунист или подмазващо се леке по онова време?

    Коментар от Tupak | октомври 9, 2007 | Отговор

  11. Абе, Tupak, то туй нещо доказването кой за кого и дали е докладвал едно време на другарите ти с мислене ли става бе?! 🙂 Страшни сте вий, Tupak-ците, немате грешка 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 9, 2007 | Отговор

  12. ебаси смотаното човече – това е мнението ми за чичко Грънчаров.
    всеки седнал и претендира … сера ти мислите.
    не е нужно това мнение да се чете от всички, не го публикувай.

    Коментар от един от многото | октомври 9, 2007 | Отговор

  13. @Карина – от твоите уста – в Божийте уши!!! Отдавна се опитвам да сваля 20-30 кила … 😀
    @Грънчаров – никъде не съм аз. Дори в списъците с баннати и изгонени не съм 🙂 Само в браузърите на хората … 🙂

    Коментар от Георги Фурнаджиев | октомври 9, 2007 | Отговор

  14. Ми вие, що дирите тук безименни борци, я се вижте какви сте ги нацвъкали.Бедничък ви е репертоара.

    Коментар от Карина | октомври 9, 2007 | Отговор

  15. Така си мислиш, драги ми Фурнаджиев… блажени вярващите 🙂 Какво ти стана бе, човече, що се така озлоби към мен? А бяхме почти приятели кажи-речи. Да знаеш, завистта хич не е добър съветник…

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 9, 2007 | Отговор

  16. На мене ми е интересно защо всички се пънат да влязат в тая Блогосфера? Вие им давате тази власт. Ако ги игнорирате, ще увиснат.

    Коментар от Ворце | октомври 9, 2007 | Отговор

  17. Леле, леле, какви идиотски злословоизлияния, каква жлъчна логорея !!
    Само се чуйте, ако са ви останали поне малко сетива.
    И всичко това по адрес на човек, който не се страхува да говори открито какво мисли.
    Дежурният от „органите“ явно се престарава, подкрепен от някакъв сътрудник, също идиот, пратен на помощ от Партията-майка.
    Очевидно държавицата ни се путинизира все повече, прав е този, който твърди, че сме в условия на „мека“ диктатура(полицията проверява колко от учителите стачкуват и колко са на работа; банките подгонват учителите с кредити и т.н.).
    А,бе, „сладури“ дебилни, не се ли страхувате, че Европа няма да ни търпи така дълго помилиционерчени, а и че самият „Вуте че изока некой ден“(учителите а-а да изокат) и тогава жална ви майка.
    Този наивен народец не можете вечно да го мамите.
    И точно той, за ваша изненада, ще ви скрои разкошни раирани облекла.
    Лека нощ !!!!!

    Коментар от Чепо чеп Чепатов II-ри | октомври 9, 2007 | Отговор

  18. ЕЛЕНКО,защо Ангел да ти махне снимката?
    И ти ли сам себе си не харесваш?!
    Аз пък предлагам да ни пратиш и една в профил да видим дали нямаш и тапи в ушите.:)
    Още по-добре,ако ни пратиш снимка на целият редакционен екип,за да видим всинца Ви.

    Коментар от Ружа | октомври 10, 2007 | Отговор

  19. @Ружа: И като ги видим квоооо…:)

    Коментар от Анонимко | октомври 10, 2007 | Отговор

  20. Геле, оти му се вайкаш ? С теб не стигнахме само до заключение :
    а)АЗЪ-БЛАЖЕ окам , че в дипламата ти пише завършил еди кво си в ЛЕНИНГРАДСКИЯТ ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ!!!!!
    б)Ти окаш не АЗЪ-АНГЕЛ, съм завършил в ПЕТЕРБУРГСКИЯТ ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ???
    в)До колкото знам си завършил през 70-те год. на МИНАЛИЯТ ВЕК !!!!
    Другото , е „Пази боже сляпо да не прогледне“!!!
    Кибик Блаже

    Коментар от blag009 | октомври 10, 2007 | Отговор

  21. Анонимко,може и без снимки:)
    на туй място баба ми питаше:“На туй момче,кои са майка му и баща му?Какъв му е джинса,прякора,че да ти обадя какво е то“:)
    Съгласна съм с мнението на номер 7,Павлов
    Явно е,че някой над или зад тези иначе кадърни момчета се възползва от компютърните им умения и политическата им незрялост,или прекомерната им комерсиализираност.Или просто наивност.В края на краищата „интереса клати феса“.Едва ли самите те вземат решения.
    Факта,че вместо Хуманус и блога на Иван Бедров е цъфнал нов,този на Бригадира е достатъчно показателен кой дърпа конците и кой плаща и е безмислено да се влиза в спор с деца,които просто си вършат работата,за която им се плаща.Не в тях е корена на злото.Комунистическата партия трябваше да бъде забранена със Закон още на първото уж демократично Велико народно събрание,което изкова Новата Конституция,която 39-те народни депутати не подписаха.

    Коментар от Ружа | октомври 11, 2007 | Отговор

  22. Г-н Грънчаров, бях се зарекла да не ви чета, след като нарекохте една от любимите ми авторки в мрежата „най-проста селска клюкарка“, с което я обидихте, обявихте един славен български град за село и косвено обидихте десетки хиляди хора, родени в славните български села. Но реших да намина насам и какво да видя – отново се занимавате с това да громите разни хора, задето са махнали вашия блог от агрегатора си. Вместо просто да напишете един кратък пост: „До моите редовни читатели. Понеже по незнайни за мен причини, с които предпочитам да не се занимавам, моят блог беше изваден и от агрегатора „Мегафон“, имайте предвид, че ако искате да го четете и занапред, трябва да го посещавате специално.“
    Вие бихте ме попитали как бих се чувствала, ако махнат МОЯ блог. Ами предполагам, че не би ми било приятно, макар да не мога да си го представя точно, защото моят блог в хич никакъв агрегатор никога не е бил, пък и агрегатори не чета. Но помните ли какъв хубав коментар ви написа тогава Мишел? Съветвам ви да го прочетете отново и да не се занимавате с това кой как ви оценил и какво написал за вас, защото според мен от това блогът ви само губи.

    Коментар от Майя М | октомври 11, 2007 | Отговор


Вашият коментар