Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Мутрягите пристъпиха към окончателната екзекуция на свободното слово

В днешния брой на в-к СЕДЕМ, който, както се оказва, изглежда е последният брой, правен от този екип, излиза и моята статия „Да убиеш… вестник“. След това вестникът минава във владение на ГЕРБ, понеже става собственост на човек, близък на мутренската партия. Наистина е тъжно, че такова нещо – екзекуция на вестник с намерение да се разбие цяла една близка до него ценностна общност! – става в наши дни, но още по-тъжно е как реагира по този факт нашата медийна и гражданска публичност. Реагира, по отколешен нашенски обичай най-подличко: с мълчание. С пълно, несмущавано от никакъв, дори най-елементарен полъх на човешка съвестност най-презряно мълчание.

Мълчи и цялата блогосфера, мълчи дори и великата „медийна експертка“ Нели Огнянова, която всеки ден страда жестоко от това, че някъде по земното кълбо, в някаква танганайска страна някой си бил нарушил „медийната свобода“. Да, мълчи блогосферата, която иначе това лято доста лицемерно пищя върху посегателството срещу свободата на един блогър, който беше привикан в полицията. Но стоически си затвори очите пред изгонването на няколко блогъри от блогосферата на в-к ДНЕВНИК, а пък сега кански упорито мълчи, когато мутрягите убиват цял един вестник. На това народът му вика волска примиреност, но както и да е, всеки си има съвест, нека да си я успокоява както намери за възможно. (Продължава тук.)

октомври 3, 2007 - Posted by | Антикомунизъм, Мафия, Медии, Свобода

25 коментара »

  1. Целта е да ни олеят с поредната доза помия, за да ни демонстрират колко са силни.Действа отчайващо наистина. Ние четяхме СЕДЕМ, заради духа му, като той си отиде да си го четят мутрите. Даже ще ми бъде забавно да ги гледам, как ще четат охулвания от тях вестник.
    Благодаря на всички журналисти от вестника за позициите, които отстояваха през годините. Все пак духът не умира, той ще продължи по своя път, макари и извън това тяло.

    Коментар от Карина | октомври 3, 2007 | Отговор

  2. Иво Беров ще измисли нещо, сигурна съм!

    Коментар от Dobrata | октомври 3, 2007 | Отговор

  3. Г-н Грънчаров, блогосферата мълчи, защото НЕ чете този вестник. Блогосферата чете блогове, не се интересува от вестници като „Седем“. И това е проблем не само на блогосферата, а и на вестника. Той беше обречен, защото беше типичен партиен орган. Лично аз го четях, преди да стане такъв… след това повечето от интереснитете за мен там автори се прехвърлиха в друг вестник – който е почти толкова еднопартиен, но поне не създава култове към личността. Естествено, жалко е, че сега вестник „Седем“ ще се превърне в партиен орган на ББ, защото такива вече има бол и това определено не допринася за плурализма в българските медии…

    Коментар от Сашо | октомври 3, 2007 | Отговор

  4. Комунистите и Бойко ще затрият тая държава. Добре, че е Ангел и шепата като него, да алармират овреме. Г-н Грънчаров, искам да обърнете внимание в уважавания ви блог на поредния заговор на управляващите: с парите от „онези“ куфарчета, както и финансирани от фирмите на Доган, в момента се изграждат портали между измеренията, чрез които агентите на ДС да избягат на други планети, след като ограбят за пореден път народа. Моля, пишете за това.

    Коментар от mname | октомври 3, 2007 | Отговор

  5. Мname, ти вече написа за това, и понеже имаш неоспорим приоритет в малоумието, продължавай по темата в блога си, иначе мерси за съвета, но не приемам съвети от хора, които не са ми на нивото, а са значително под него 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 3, 2007 | Отговор

  6. Здравей Ангеле, с интерес прочетох, че Бат, Бойко най-после си купил вестник. Знаеш ли, това е добре. Но обясни ми не е ли опасно, че ДПС си купи „Монитор“, „Телеграф“ и „Политика“? И никой не реагира.
    А за Бат, Бойко аз ще гласувам в София. И ще ти кажа защо. Защото Мартин Заимов е поредното доказателство, че Иван Костов е комунистически агент. След като направи Първанов президент през 2001 г. като прикри папката „Гоце“, след като услужливо му постави за конкурент нещастния старец Неделчо Беронов през 2005 г. за да спечели пак другаря Първанов, сега издигна и внука и сина на комунистическите предатели и съветски шпиони Владимир и Клавдия Заимови за кмет на София та на балотажа ДСБ и СДС и БСП да гласуват за него, ако са толкова малоумни.
    И имам шест въпроса към другаря Заимов. Той няма да ми отговори, но ти ще ми отговориш на тях като приятел. Шест въпроса към семейство Заимови:
    1. Защо в дома си до 1989 г. държаха портрет на дядо му – националният предател и държавен изменник генерал Владимир Заимов, разстрелян за антибългарска дейност и шпионаж в полза на СССР, чийто бюст и досега стои в сградата на КГБ? При това портрет фалшификат – на Заимов в съветска униформа каквато никога не е носил – явен фотомонтаж. Тогава до 1989 г. се гордееха с този фалшив портрет, а сега той се отрече от него?
    2. Ползваха ли привилегиите на АБПФК (активни борци срещу фашизма и капитализма). Носеха ли им специална храна от столовете на ЦК на БКП и спецмагазините на номенклатурата, ходеха ли на почивка в санаториумите и почивните бази и резиденции на ЦК на БКП и УБО? Пътуваха ли в чужбина на екскурзии и командировки с парите на поробените българи работещи за партията и живеещи като скотове?
    3. Как точно влезе другарят Мартин Заимов да учи „Електронна техника“ във ВМЕИ „В.И. Ленин“ – сега Технически университет? Издържа редовни изпити наравно с хиляди други млади хора или с привилегии да влезе без изпит като внук на АБПФК и „Герой на Съветския съюз“?
    4. Майка му със звучното „българско име“ „Клавдия“ Заимова как точно отиде на дипломатическа работа в представителството на ООН в Женева, като агент на Първо главно на ДС или агент на КГБ или на ГРУ? Ще посмее ли другарят Заимов с молба да комисията по досиетата да изиска от тях досието на майка си и да го публикува в Интернет? Току-виж се оказало, че тя не е ничий агент, просто е била много компетентна професионалистка и затова са я пратили в Женева като дипломат. Това само ще му донесе бонус.
    5. Познава ли другарят Заимов от ВМЕИ „Ленин“ другарят Иван Костов – тогава асистент по политикономия? И защо другарят Иван Костов като лансираше другарят Заимов в СДС и после в БНБ криеше произхода му?
    6. И как точно пуснаха другаря Заимов през 1988 г. да учи в Лондон и да получава магистърска степен по макроикономика от “Лондон скул ъф икономикс”. И да работи във френските фирми „Бис“ и „Луи Драйфус“?
    Сашо антикомуниста и националиста

    Коментар от Сашо | октомври 3, 2007 | Отговор

  7. Мили ми Сашо(антикомуниста и националиста),
    такава подробна и специфична информация се получава само от „органите“..Та такова, знаеш…, малко така, та по-така и доста по-така…близо до ъгъла на 6-ти септември и Гурко, знаеш…
    А ако те слушам тебе, то „световно известния“ премиер Беров(правителството на зараждащата се мафия), със своя безупречен произход, трябваше да бъде „най-добрия човек, когото познавам“. Нал ма разбра ???
    Научих се вече да ценя хората по това което правят, а не по това, което предизборнодрънкат.
    (Пример – Димитриевич – дрън, дрън, дрън…познай на колко водки беше…)
    Заимов доказано е направил доста неща – валутния борд, успешна кариера в три известни западноевропейски столици – малко ли е ??.
    Ще се пръсна от смях какво би станало, ако бат’Бойко например беше на неговото място в Европа..
    Та така, сполай ми ти, антикомунисте и националисте…

    Коментар от Не минава корабче | октомври 3, 2007 | Отговор

  8. Драги Сашо,

    1. Истината за това какво точно е правил Владимир Заимов през 1941-42 едва ли някога ще научим. Доколкото знам той открито е бил против присъединяването на България към Тристранния пакт. Едва ли щеше да прави това ако беше такъв велик „шпионин“ какъвто е изкаран от руските източници. Според тях, в сравнение с него Щирлиц изглежда като шестокласник, дето е надничал в момичешката съблекалня. Ситуацията е била много сложна политически и вероятно до голяма степен е станал жертва на конюнктурата.

    2. Защо ти не кажеш, вместо да караш някой да доказва, че няма сестра.

    3. Виж т. 2. Впрочем, Мартин изглежда ли ти като някой, който е имал нужда от протекции за да влезе “Електронна техника” в МЕИ? И това ли учеха партийните рожби?

    4. Редно е да бъде проверено неговото досие, ако има такова, и комисията ще го направи. Изборите са за кмет, не за майка, татко, дядо, баба, внуче и т.н. Дискриминацията по произход, Сашо, е характерна за комунистите. Демократите вярват в личната, а не в колективната или родовата (без)отговорност.

    5. Аз знам, аз знам, познавали са се. Костов е видял таланта на Мартин и го е привлякъл в групата комунистически агенти, която е трябвало да участва в разбиването на десницата през следващите 2 десетилетия. Ех, а каква славна десница имахме преди Костов да стане лидер на СДС, какви кадри бяха. Това Жельо Желев, това Петър Берон, Александър Каракачанов, Едвин Сугарев, Кошлуков, Филип Димитров. Мачкаха комунистите наред на всички избори и управляваха цяла година, ама после дойде Костов и разруши всичко.

    6. Ти ако не знаеш, ще ти кажа че 1988-89 режимът вече беше доста разхлабен и много хора успяха да се измъкнат в чужбина без някакво конспиративно съдействие на държавата, за каквото явно намекваш. Не става ясно, ако е имал такива привилегии, защо е напуснал и е отишъл в Лондон, където е бил просто син на обикновен журналист. И дали в LSE и френските фирми също е ползвал привилегии като АБПФК.

    Пожелавам ти приятно гласуване за мутрата, но първо прегледай този линк и помисли става ли за кмет човек, който няма време да прочете съдържанието на договор за милиони, но има време да се снима всеки ден пред новооткрити светофари и пешеходни пътеки. Ами като стане министър-председател след 2 години?

    http://www.mediapool.bg/show/?storyid=128619

    Що него не го питаш откъде половинката му има банка, ами питаш Мартин как е влязъл в МЕИ?

    И за финал, 2001 г. гласува за царя, нали?

    Коментар от Деян | октомври 3, 2007 | Отговор

  9. „има време да се снима всеки ден пред новооткрити светофари и пешеходни пътеки“
    Като е откривал, ще се снима.

    Коментар от Darth Sparhawk | октомври 3, 2007 | Отговор

  10. Адашът ми „антикомунист и националист“ не е интересно за кого е гласувал през 2001 г.; по-интересно е за кого е гласувал г-н Заимов, който нарича „царя“ не как да е, а „негово величество“. За мен това е много по-позорно то който и да е факт за миналото на Заимов.

    Коментар от Сашо - антикомунист и антинационалист | октомври 3, 2007 | Отговор

  11. Абе, демокрадци! Когато ДС – НСС извършваше активни мероприятия срещу проф. Янко Янков заради писано слово, вие мълчахте. Когато ДС – НСС под ръководството на гИнерал С/Атанас С/Атанасов извършваше репресивни действия срещу мен, включително 10 месечно следствие, вие мълчахте. Когато гИнерал Ибан Чобанов извършваше терористични действия заради писано слово, вие мълчахте. Мълчахте като името на руския Президент г-н Путкин. А сега имате думата да се обаждате заради някакъв ПРОДАДЕН вестник. Ами да не сте го продали. Аз защо не си продадох „Съпротива“? Спрях го, обаче не го продадох! Ебати нещастниците сте!

    Коментар от Елтимир | октомври 3, 2007 | Отговор

  12. Демокрадците мълчат. Либералковците също. Няма какво да кажат.
    „Когато говориш с мен ще мълчиш!“
    „Аз съм за плурализъм на мненията и две мения по въпроса да нема!“
    „Има сма две мнения – моето и погрешното!“
    Е,

    Коментар от Елтимир | октомври 4, 2007 | Отговор

  13. Е, господа, другари демокрадци и либералковци, нещо да ми възразите? вие, копелета шибани, които ме затваряхте заради написано слово, заради изразени мнения нямате право да говорите за свобода на словото! Оня гном, педераса Атанас Атанасов преследваше за всяка думичка срещу негово Светейшество Мангал костов, а вие сте седнали да говорите за свобода на словото! Е, нема как да ви поверваме.

    Коментар от Елтимир | октомври 4, 2007 | Отговор

  14. Ама тук един съвсем е прекалил:
    „5. Аз знам, аз знам, познавали са се. Костов е видял таланта на Мартин и го е привлякъл в групата комунистически агенти, която е трябвало да участва в разбиването на десницата през следващите 2 десетилетия. Ех, а каква славна десница имахме преди Костов да стане лидер на СДС, какви кадри бяха. Това Жельо Желев, това Петър Берон, Александър Каракачанов, Едвин Сугарев, Кошлуков, Филип Димитров. Мачкаха комунистите наред на всички избори и управляваха цяла година, ама после дойде Костов и разруши всичко.“
    Имахме. Имахме Илия Минев. Имахме Страхил Гичев. Имахме Васил Златаров, Иван Долев, Иван Дундаров, имахме още много, обаче демокрадЦията ги уби. Убиха ги убийци като гИнИрал Атанас Атанасов, дясна ръка на Мангал Костов. А тези, които останахме живи, едва свързваме двата края. това също благодарение И на мангала Костов. Някой нещо да ми възрази?
    Сашо Долев, не е ли време и ти да заговориш за всичко, което знаеш, че на мен вече ми идва да хвана пушката. Ама пушката ми е на село, тук имам само един пистолет, с който едва ли нещо ще постигна. Затова предпочитам думите – те понякога са по-силни от куршуми.

    Коментар от Елтимир | октомври 4, 2007 | Отговор

  15. Аман от оплаквачи и бабаити!
    Кат сте толкова велики, що не свършихте работата, дето смятате за необходима, ами все някой друг ви е виновен.

    Коментар от Карина | октомври 4, 2007 | Отговор

  16. Свършихме каквото можахме. Част от нас платиха за свършеното с живота си. Останалите – с разбития си живот. И ако някой не ми вярва на мен, да прочете какво е писал проф. Янко Янков:
    http://iankov.blogspot.com/
    Между хората, които влизат в тоя блог има един, който е наясно с нещата – Сашо Долев. Той може да потвърди, защото знае за какво говоря. Останалите май само си философстват. Като елини. Само че за жалост, тук и сега не е древна Елада.

    Коментар от Елтимир | октомври 4, 2007 | Отговор

  17. Абе хора, „Демокрация“ изчезна днес. Дано Юруков не я е закрил.

    Коментар от Darth Sparhawk | октомври 6, 2007 | Отговор

  18. Единадесет въпроса към Мартин Заимов чийто отговори са в прашните архиви на І-во и ІІ главно.Откъдето ми ги подхвърлиха.
    1. Защо в дома си до 1989 г. държаха портрет на дядо му – националният предател и държавен изменник генерал Владимир Заимов, разстрелян за антибългарска дейност и шпионаж в полза на СССР, чийто бюст и досега стои в сградата на КГБ? При това портрет фалшификат – на Заимов в съветска униформа каквато никога не е носил – явен фотомонтаж. Тогава до 1989 г. се гордееха с този фалшив портрет, а сега той се отрече от него?
    2. Ползваха ли привилегиите на АБПФК (активни борци срещу фашизма и капитализма). Носеха ли им специална храна от столовете на ЦК на БКП и спецмагазините на номенклатурата, ходеха ли на почивка в санаториумите и почивните бази и резиденции на ЦК на БКП и УБО? Пътуваха ли в чужбина на екскурзии и командировки с парите на поробените българи работещи за партията и живеещи като скотове?
    3. Как точно влезе другарят Мартин Заимов да учи „Електронна техника“ във ВМЕИ „В.И. Ленин“ – сега Технически университет? Издържа редовни изпити наравно с хиляди други млади хора или с привилегии да влезе без изпит като внук синна АБПФК и „Герой на Съветския съюз“?
    4. Завърши ли в крайна сметка ВМЕИ „Ленин“ и би ли си показал дипломата!
    5. Майка му със звучното „българско име“ „Клавдия“ Заимова как точно отиде на дипломатическа работа в представителството на ООН в Женева, като агент на Първо главно на ДС или агент на КГБ или на ГРУ? Ще посмее ли другарят Заимов с молба да комисията по досиетата да изиска от тях досието на майка си и да го публикува в Интернет? Току-виж се оказало, че тя не е ничий агент, просто е била много компетентна професионалистка и затова са я пратили в Женева като дипломат. Това само ще му донесе бонус.
    6. Познава ли другарят Заимов от ВМЕИ „Ленин“ другарят Иван Костов – тогава асистент по политикономия? И защо другарят Иван Костов като лансираше другарят Заимов в СДС и после в БНБ криеше произхода му?
    7. И как точно пуснаха другаря Заимов през 1988 г. да учи в Лондон и да получава магистърска степен по макроикономика от “Лондон скул ъф икономикс”. И да работи във френските фирми „Бис“ и „Луи Драйфус“?
    8. Посещавал ли е психиатричен кабинет, кога и защо?
    9. Той и брат му занимавали ли са се с незаконен обмен на валута преди 10 ноември?
    10. Измамил ли е втория си баща архитект Михаил Соколовски с имот в Созопол за благодарност за това, че е отгледал него и брат му?
    11. Защо носи фамилията на майка си, а не на баща си Голдсмит?

    Коментар от Сашо | октомври 11, 2007 | Отговор

  19. Сашо, не чувстваш ли, че издребняваш и че разсъждаваш като най-обикновен комунист, само дето разсъждението ти е със знак „минус“ (-анти) 🙂 Не съм очаквал от теб такъв примитивизъм и такава подличка дребнавост…

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 11, 2007 | Отговор

  20. Сашо, не чувстваш ли, че издребняваш и че разсъждаваш като най-обикновен комунист, само дето разсъждението ти е със знак “минус” (-анти) Не съм очаквал от теб такъв примитивизъм и такава подличка дребнавост…

    Уважаеми г-н Грънчаров,

    не зная доколко съществува основание за задаване на горните въпроси, т.е. има ли нещо вярно в твърденията, поднесени в тази форма. Поради това не разисквам тях, а Вашата реакция.

    Не е издребняване, примитивизъм или подлост задаването на въпроси.
    Даването на отговор от страна на Мартин Заимов би било най- добрата реакция, особено ако те така или иначе витаят в публичното пространство. Намирам за по-достойно да се зададат директно и с това да се даде право на отговор и защита, отколкото да се преповтарят като мълва или слух.

    Коментар от ottoring | октомври 13, 2007 | Отговор

  21. Моите реакции по начало са все „неправилни“, така че не е нужно да ми го повторяте всеки път: да се уговорим оттук-нататък че всяка моя реакция е априори неправилна, та да не се мъчат и изморяват критиците ми да повтарят, че неправилно мисля във всеки един конкретен случай 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 13, 2007 | Отговор

  22. Господин Заимов,
    Прекалено сте се възползвали от комунизма и конспирацията, за да може да Ви повярват истински демократи.
    Ще добавя някои щрихи към семейните Ви истории.
    Моята баба беше швейцарка, и тя от Женева, но се омъжила за българин и го последвала в неговата родина. Останала вдовица с две деца, тя си изкарвала трудно прехраната след идването на комунистите на власт. Създали издателство, но другарите им иззели всичко с насочен пистолет. След това тя давала уроци по френски.
    Вашата баба се свързала с нея и моята започна да ходи в дома й да й преподава френски (периода 1962-65 г.). Та за дома на старата госпожа Заимова – на улица Цанко Церковски – между Милин камък и площад Журналист (тогава Йорданка Николова) има красива къща на два етажа и половина. Харесали я другарите и я предоставили на вдовицата на генерал Заимов. Баба ми понякога ме вземаше със себе си, когато нямаше на кого да ме остави, и аз слушах разговорите: та тя пита Вашата баба какво е станало със старите собственици, а тя отговаря: свират се на тавана като мишки, изглеждат недоволни, а не се представят, че можеха да ги правят на лагер или да ги изселят! Колко е била права!
    Та за големи заслуги към комунистите Вашето семейство се е сдобило без никакви усилия с чудесна къща.
    Ние, макар бедни и сочени като врагове, защото майка ми беше дъщеря на швейцарка, а баща ми – син на убит от коменистите по девети “враг”, имахме хубави мебели, докарани от Швейцария в началото на ХХ век.
    И Вашата баба реши да се представи като изискана европейка, която знае френски и има хубави мебели пред английския си зет, който щеше да дойде на гости с дъщерята и внука или внуците. Помоли баба ми да й услужи с швейцарските мебели (резбована дъбова маса и 6 стола), а после тя щяла да помогне за работа на баща ми (той не можеше да си намери работа в София поради “вражеския” си произход).
    Баба ми се хвана на въдицата, както удавник се хваща за сламка. Дадохме й гарнитурата, тя се представи пред англичанина, с мебелите – да, с френския – не,никога не можа да се отърси от дървеното си произношение, нито да говори без българизми и свободно. Дойде време да си приберем мебелите. Започна да си прави оглушки. Най-сетне, след месеци разправии майка ми и баща ми успяха да ги вземат и какво видяха: столовете се люлееха, а резбованите орнаменти на масата на две от страните бяха отрязани. Разбира се, обещанията за помощ на баща ми се оказаха празни приказки. Той се принуди да отиде в провинцията, за да оцеляваме някак.
    Ние с Вас сме от едно поколение, аз съм малко по-голяма от Вас, но комунистите са били щедри и ласкави към Вас, а аз дълги години не можех да работя по специалността си (като студентка бях един от отличниците на випуска и владея три чужди езика).
    Когато пък дойде Костов на власт, с баща ми, като активист от съюза на репресираните, успяхме да получим среща с него и му разказахме неволите си, на което той отговори, че репресираните не са му приоритет!!!
    Друг щрих: живеех с децата си в район Средец като общински наемател и по закон имахме право да купим жилището, което обитавахме. Лошото беше, че мястото се оказа твърде апетитно за разни лъвове новобогаташи. Разкараха ни от администрацията на СДС!
    Помислете по тези въпроси, ако въобще четете тези бележки и си отговорете на въпроса: какъв сте: фурнаджийска лопата, комунист или демократ?
    Баба ми швейцарката казваше: много е тъжно да се живее в България. Колко беше права.

    Коментар от Жени Михайлова | октомври 16, 2007 | Отговор

  23. Ангеле, здравей!
    Да ти кажа, че ще публикувам въпросите в един Софийски вестник и те станаха вече петнадесет. Всъщност има още въпроси към Мартин Заимов и забележи всички отговори са известни. Неизвестно е само защо още има Костовисти?

    Коментар от Сашо | октомври 16, 2007 | Отговор

  24. Жени Михайлова, личи си, че доста зор сте брали докато съчините този компромат 🙂 Писан е по тертипа на една добра комунистическа школовка, личи си класата ви! Обаче това е всуе: ний се интересуваме от личността и нейния капацитет, а не от „класовия й произход“. Понеже не сме марксисти като Вас 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 16, 2007 | Отговор

  25. Сашо, загубил си си съня май от своята параноя срещу Костов… 🙂 Не се бой толкова, сега вече нали положението го дирижира бат ти Бойко редом с ченгетата от ВМРО, какво си седнал да се бориш срещу някакъв си Костов?

    Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 16, 2007 | Отговор


Вашият коментар