Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

На Сидеров му пречи свободата на печатните медии, иска контрол

Ето че най-после Сидеров се оля истински – както на това казва народът. Той, уж журналистът, иска закон, с който да се ограничи свободата на изразяването в медиите. Трябвало четвъртата власт да бъде поставена под строг контрол, сиреч да стане така, че всички вестници да пишат за него както се говори за умрелите – или само добро, или нищо. Или поне както се пише за него във вестника на новата му невеста – Капка. Това, че си представя медиите така, както умрелите искат да се говори за тях, показва, че май предусеща вече участта си да стане в съвсем скоро време един политически труп. Той и по начало си беше „момче с поръчка“, свърши си поръчката, сега големите играчи ще го изритат, понеже вече не им е нужен.

Но ето какво казва партайгеносето за „прекалената свобода“ в нашите вестници:„Не може четвъртата власт да има само права и да не носи никаква отговорност. Трябва регулаторен орган, както има СЕМ за електронните медии, обясни той. СЕМ налага глоби, следи за етиката и морала в излъчваните материали, за истинността и набеждаването. Във вестниците сега може да се напише всичко. Няма санкции за лъжите и клеветите, за откровеното набеждаване. Младите журналисти в България отрано се учат на подли номера, на интригантство и клеветничество, отбеляза Сидеров. Той се надява, че мнозинството в парламента ще подкрепи създаването на закон за печата. Като всяка друга власт и четвъртата трябва да бъде контролирана. Това, подчерта националистът, не е посегателство срещу свободата на журналистите. Съдебните дела се точат с години, не може окаляният, омърсеният да доказва истината единствено по съдебен път. Трябва да има морално осъждане. В изявление от трибуната в кулоарите на парламента лидерът на националистите Волен Сидеров обяви, че ПГ АТАКА с група експерти ще подготви и ще внесе за обсъждане в пленарна зала проект на Закон за печата.“

Той самият се вря в политиката именно за да пишат за него, сега пък стана пишман, че пишат, и иска да ги задължи със закон да пишат за него само добро. Май като детска игричка си представя политиката нашият първи пишман-патриот. Самият той благодарение на свободата на медиите стана „знаменитост“, но сега май иска да влезе и в историята, и то не как да е, а като се задължат журналистите със закон да не пишат за изцепките му. Свободното слово пречело на… демокрацията, трябвало да се заложи вече на „контрола“, сиреч на цензурата. Що направо не предложи закон за цензурата, та като вземе властта в някой прекрасен… Кукув ден, да не му се налага да започва точно с такъв закон. Щото и Хитлер някога е започнал точно с това, и с пребиване на журналисти, разбира се. Нашият Сидеров засега само ги ругае и псува, но иде „Видовден“, както казват симпатизантите му.

Но „оливането“ на Сидеров, с което започнах, не се свежда само до това. Той, горкичкият, се издаде, забелязвате ли, че и думица не проронва за действителната заплаха над нашите медии? А тя е: медиите у нас са под тоталния контрол на ДС, на всички ключови места стоят нейни хора. Той, „революционерът“ никога нито думичка не е проронил за ДС, следя го най-внимателно, но наистина най-старателно избягва тази тема. С което показва по най-убедителен начин на кой господар служи самият той.

Не че това не се знае де, но пък така явно да се демонстрира май е доста нагличко. Което значи, че скоро самата ДС ще му бие шута като опасен за каузата. Използваните и дегизиралите се служители вече не са им нужни и даже стават вредни. И ги пращат в небитието, за да дойдат други, по-умни…

февруари 28, 2007 - Posted by | Етика

15 коментара »

  1. едно си знаеш, едно си повтаряш. всеки демократично мислещ човек би подкрепил Сидеров в тази му инициатива именно защото медиите у нас са под контрол на дс и на червената олигархия създадена от ДС. както и да е, продължавай да громиш Сидеров щом толкова те влече, че само той ти е в устата. можеш да го обвиниш, че натрупа външния дълг, разби икономиката, източи банките и съсипа природата. само не се учудвай ако на следващите избори в деня за размисъл на първа страница в някой „свободен“ вестник излезе досието на костов.

    Коментар от легионер | февруари 28, 2007 | Отговор

  2. За кои свободни медии говориш – за пресгрупата „168 часа“ ли? Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

    Коментар от Иво | февруари 28, 2007 | Отговор

  3. И аз не съм съгласен с мнението на Грънчаров. Вестниците у нас пожълтяха неземно и вече между сериозните и несериозните трудно може да се открие някаква разлика. Сидеров не е единствения политик, който редовно нападат – всъщност Иван Костов е много повече на прицел.
    Въпросът е доста сложен обаче. От една страна вестниците лъжат, от друга ако имат някакви източници те трябва да си останат анонимни. Неприятна си е доста ситуацията… 😦

    Коментар от Darth Sparhawk | февруари 28, 2007 | Отговор

  4. Ангеле, медийната свобода е хубаво нещо, но медийната манипулация е друго нещо. Както казват американците: „Едно е да си антирасист, но съвсем друго е да омъжиш дъщеря си за негър.“ Значи пресгругата „168 часа“ е всичко друг, но не свободна медия. Тя е създадена от ІІ главно и изразява неговото мнение с неговите (тоест откраднати от нас) пари.
    Може и да не харесваме Сидеров, но един въпрос стои открит:
    „Защо поне една десета от вестникарските, радио и телевизионни нападки и хули против „Атака“ не се насочат срещу мафията ДПС и Ахмед Доган“? Там няма за какво да се пише ли? За кражбите от еврофондовете? За изкуствено предизвиканите от ДПС наводнения? За „обръча от фирми“? За турцизацията на цели райони в България? За тоталитарните порядки в ДПС? За връзките на ДПС с турското разузнаване?
    За тоталната корпуция на администрациите контролирани от ДПС?
    Нямам време иначе списъкът може да е дълъг.
    А цялата медийна истерия срещу „Атаката“ срещу жълтия парцал „168 часа“ не можеше ли да се прояви, когато агент „Гоце“ уволни Иво Инджев от БТВ или Румен Петков издейства наказанието на Наташа Димитрова от БНР. Защото задавали неудобни въпроси?

    Коментар от Сашо | февруари 28, 2007 | Отговор

  5. Джордж Буш посетил американско училище, за да представи на най-малките граждани на САЩ своята политика. Влиза в един час и децата го засипали с въпроси. Първи започнал да пита малкият Боб:
    – Господин президент, имам два въпроса към Вас. Първо, господин президент, как спечелихте изборите, като нямахте достатъчно гласове? И второ, защо искате да атакувате Ирак, като нямате основателни причини за това?
    Малкият Боб си задал въпросите, обаче свършил часът.
    По време на следващия час въпросите си задавал малкият Джон:
    – Господин президент, имам четири въпроса. Господин Буш, как спечелихте изборите, като нямахте достатъчно гласове? Второ, защо искате да атакувате Ирак, като нямате основателни причини? Трето, защо предният час свърши 20 минути по-рано и четвърто – къде е Боб?

    Коментар от Иво | февруари 28, 2007 | Отговор

  6. Иво, ти да не си имал предвид нещо друго, щото не се връзват много-много нещата. Имам чувството, че този виц е за Путин, а ти си го поукрасил и попроменил. Защото в Русия изчезват хората, които задават неудобни въпроси, не в Америка, това го знаят и децата. Там именно и журналистите направо ги разстрелват, не си ли чул това? Така че манипулацията ти е, признай си, доста тъпичка 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | февруари 28, 2007 | Отговор

  7. Сашо, нима законът за печата на Сидеров ще важи само за 168 часа? Спор няма, че медиите у нас не са свободни, те са под контрола на ДС. Но дори и когато в тия несвободни медии се промъкне нещо, тогава такива като Сидеров искат да ги сложат под още по-здрав похлупак – това на какво ти прилича?! Мисля, че като демократ не си против свободата на медиите по принцип, та заставаш на страната на Сидеров, както разбирам?!

    Коментар от Ангел Грънчаров | февруари 28, 2007 | Отговор

  8. Добре, а за двойните стандарти на медиите спрямо Атака и ДПС, как ще коментираш?
    А и ето ти етин закон за печата, който написах за 10 минути с цел провокация на медиите.
    „Закон за печата

    Чл. 1 Всички периодични печатни издания задължително обявяват в редакционно каре на последната си страница: ISBN кода си, тиража за деня на издаването, телефон, факс, електронна поща и пощенски адрес за връзка, имената на всички членове на редакционния си екип, както и собствениците си – физически или юридически лица.
    Чл. 2 Изданията задължително публикуват само подписани от реални лица с истинските им имена материали.
    Чл. 3 Всеки гражданин, засегнат лично от материал или материали в печатно издание има право на отговор или отговори, които се публикуват до 48 часа след предоставянето им в редакцията в изданието на същото място, в същия обем и дизайн, и в същата поредност като броеве, както е бил публикуван спорния материал или материали.
    § 1. За неизпълнението на чл. 1 и чл. 2 от закона Районния съд по искане на засегната страна или прокуратурата спира изданието, докато редакцията не изпълни изискванията на закона.
    § 2. За нарушаване на чл. 3 от закона, засегнатата страна отнася спора до Районния съд, който, ако признае материалите засегнали ищеца за неверни, може да задължи изданието да изпълни чл. 3 от настоящия закон и да му наложи глоба в полза на ищеца в размер на еднодневния приход от реклама, продажба и абонамент за броя или броевете в които са публикувани плюс разноските по делото.
    § 3. Съдебното производство следва да приключи в едномесечен срок от подаването на жалба от ищеца.“

    Коментар от Сашо | февруари 28, 2007 | Отговор

  9. Този път ще кажа нещо лично за мен. Нещо много конкретно.
    При Костов преживях 10 месечно следствие заради текстовете, които бях писал. Пояснявам, че става дума за написани, но непубликувани текстове, които ченгетата намерика вкъщи.
    При Симеон с дългото име бе издадена официална забрана да се побликуват мои текстове. Адаш, ти си бил потърпевш в редица случаи, иначе не бих споменал този факт. Но може би забраната датира от по-рано. Ани Зографова от в-к „Шок“ ми се оплака, че след едно мое интервю там, се обаждал самият генерал Атанас Атанасов с куп ругатни и заплахи: „Това име да не се появява никъде, ясно ли ви е!!!“
    При Станишев НСС ми организира атентат, при който едва не загинахме с дъщеря ми.
    Това е само една илюстрация за състоянието на свободата на словото в България. Зад всяка моя дума стои купчина от документи. Някой нещо да каментира?

    Коментар от Елтимир | февруари 28, 2007 | Отговор

  10. Атака е партия на мутрите и е активно мероприятие на ДС.

    Коментар от ххх | февруари 28, 2007 | Отговор

  11. Ачка, не знам какво знаят твоите деца, но на целия свят е известно с какви средства и фалшификации дойде Буш на власт. И това в лоното на така превъзнасяната от тебе „демокрация“.Плюс това не си спомням Русия да е нападала някога Ирак. Така, че имената са си точно на мястото, колкото и да ти е тъжно. О, извинявай, забравих, че не ти е приятно да се говорят такива работи за твоите кумири! Не е далече времето, когато изтри коментара ми, в който споменавах с какво се е занимавал Иван Костов преди 10 ноември. А иначе си за свободата на словото.
    Не се опитвам да манипулирам никого! Аз говоря с факти, а не разтягам локуми като тебе, тъпчейки на едно място.
    Що се отнася до това кой е тъп, нека да оставим другите да преценят. Според мен това зависи от гледната точка, нали така?

    Коментар от Иво | февруари 28, 2007 | Отговор

  12. На политическото джудже сидеров никой не му пречи и то си прави какавото поиска и когато поиска.Всички празни разсъждения по повод неговата личност и същност са празни дрънканици.Това безпринципно джудже лае и цвили за всяка истина изречена по негов адрес, а глухите слепци се опитват да ги анализират. Много прост факт – в кой апартамент се намира в момента редакцията на парцала атака? Кои фирма са прали пари в таза квартира на УБО?
    Справка

    130142394 име:(ОРБИТСТРОЙ ООД) адрес:(седалище : 1111 гр.София, област София-столица, община Столична ж.к. ЯВОРОВ бл. 73 ет.6 ап.11) тел.:((2) 9622133) ф.д.:(14008 / 1999 Софийски градски съд) Собственици:(CYP CYP CYP) дейност:(D4521) вид:(R456)

    130245693 име:(„ИСТ МЕДИЯ СЪРВИСИЗ – КЛОН СОФИЯ“) адрес:(седалище : гр.София, област София-столица, община Столична ж.к. ЯВОРОВ бл. 73 ет.6 ап.11) тел.:((2) 9622133) ф.д.:(4048 / 2000 Софийски градски съд) Собственици:() дейност:(D7414) вид:(R475)
    130245825 име:(ЕВРОПРОЕКТ ООД) адрес:(седалище : гр.София, област София-столица, община Столична ж.к. ЯВОРОВ бл. 73 ет.6 ап.11) тел.:((2) 9622134) ф.д.:(4047 / 2000 Софийски градски съд) Собственици:(GBR CYP GRC) дейност:(D7414) вид:(R456)
    130999729 име:(БУМЕРАНГ-БГ ООД) адрес:(кореспонденция : 1111 гр.София, област София-столица, община Столична ж.к. ЯВОРОВ бл. 73 ет.6 ап.11) тел.:((2) 9809809 (2) 0898439143 (2) 8651018 (2) 9711171) ф.д.:(9888 / 2002 Софийски градски съд) Собственици:(BGR BGR) дейност:(D2215) вид:(R456) статут:(S571)
    -първата е основана от емил коцев , брат на бойко коцев и син на васил коцев – щом разбирате толкова от ДС няма да обяснявам повече
    -последната фирма е локвата Капка
    Политическия парцал сидеров прибра в своята фашистка организация онези гнусни ченгенца, които създадоха и покриваха мутрите в България и днес с терористичната си същност джуджето иска те да го припознаят, като своя нов закрилник пред обществото.
    Дано кафевия парцал не успее, Боже, дано.

    Коментар от ваньо | февруари 28, 2007 | Отговор

  13. забравих да допълня, че и онези от интраком са обитавали тази квартира

    Коментар от ваньо | февруари 28, 2007 | Отговор

  14. Ако това е „Атака“, то питам какво общо има „Атака“ с българския национализъм: http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=5436&album=lastup&cat=0&pos=157

    Коментар от Елтимир | февруари 28, 2007 | Отговор

  15. Ами и комшията ме ядосва ама не ходя да го бия.
    Има си ред и саморазправата се наказва.
    Не може слабоумник който обещава законност,да нарушава законите на всеки 2-3 месеца.

    Коментар от Крум | февруари 28, 2007 | Отговор


Вашият коментар