Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Простотията у нас вече цъфна в най-пищни цветове

Човек не знае какво да каже. Чета за такъв случай, станал във варненско село тия дни. Не какъв да е, а страшен скандал, при това със сексуална, дори гей-окраска. По нашенски извратен. Две 18-годишни момчета били пребити и изнасилени от 32 годишен пиян мъж в кръчмата. С бой ги накарал да се съблекат голи, изгорил дрехите им в огъня, а след това се гаврил с тях. „Дезинфекцирал“ ги отзад с белина, искал да прави секс с тях. По някакви неизвестни причини обаче се задоволил само със свирка. Всичко това станало в присъствието на други 7-8 мъже, които изобщо не се намесили, а гледали сеир. След оплакване на момчетата в полицията насилникът бил арестуван, а след това пуснат под гаранция. Това е самата случка, изключително гадна, но това не е всичко. Още по гадна е самата интерпретация на случката от варненското издание на в-к „24 часа“. А също така е гадно мълчанието по случая на останалите медии.

1173203026.jpg
(Едното от насилените момчета;
снимката е взета от упоменатия вестник)

Ето какво пише този вестник под страховитото заглавие ОГРОМЕН СКАНДАЛ: „ТУРЧИН се гаври с българчета! НАСИЛВА ги да му правят свирки на 3 март!: „32-годишният Несрин Ахмед преби и насили учениците в кръчмата си, пред очите на 7-8 мъже, също турци, които изобщо не реагирали. Гаврата навръх националния празник на България (3 март) започнала с обвинения за откраднати кабели и продължила с насилствен секс, викове „гяури“ и „дезинфекция“ на жертвите с белина.“ Оказва се, че насилникът бил турчин, а пък насилието станало навръх 3-ти март. Чудя се само как Сидеров още не е проплакал неистово при този случай: рейтингът му ще скочи поне наполовина. Кое е възмутителното в тази интерпретация на случката ли? Не го ли усещате? Ще ви кажа…

Сексуалният насилник бил турчин. Това, че е турчин, се изнася на преден план. Възмутителното по тази причина – както се иска да се внуши на наивния и немислещ читател – вече не е самото насилие, самата гавра, ами това, че насилникът бил турчин. Олигофренията на тия манипулатори е очебийна: ако сексуалното насилие беше извършено, да предположим, от българин, то комай изобщо нямаше да е възмутително. Но понеже е извършено от турчин, възмутителността му иде най-вече от това. Насилникът е с педалски склонности, това също не е чак толкова възмутително, по-възмутителното е че е турчин. Не му стига че е турчин, ами, представете си, на всичкото отгоре е и педал!!! Така казват Хитлер едно време казал за някакъв: „Не му стига че е евреин, ами на всичкото отгоре е и комунист!“. Самата гавра чувствате ли как се обезсилва и възмущението се пренася в друга, „по-правилна“ насока? Един вид тия интерпретатори-манипулатори пишат това с огромно вътрешно задоволство: ако педалът-насилник, о, кошмар, не беше турчин, тогава от какво щяхме да се възмущаваме?! Но хубавото му е, че е турчин, та да излеем чувствата си в… „правилната посока“.

Аз не мога само да разбера тази простотия дали е върхът и има ли изобщо нещо повече от това. Две момчета са насилвани, с тях насилникът се е гаврил по най-престъпен и възмутителен начин. За това той трябва да бъде наказан най-строго. Какво значение има обаче националността на насилника? Случило се е да е турчин, но това не значи, че по принцип турците все са такива. Това, че е „турчин“, е случайно, този педал можеше и да е българин, или пък някакъв друг. Какъвто и да е, законът за всички е един. Нима ако беше българин щяхме по-малко да се възмущаваме, а, олигофренчета-журналисти?! Този насилник първо е педал, защо не се възмущавате от това? Ами че е турчин най-много ви боли? Не казвам гей, защото, слава Богу, у нас да си гей още не е… престъпление. Този насилник си е най-гаден педал. Гейовете могат да си правят какъвто искат секс, щом го желаят, и това нас не ни засяга. Но мръсният насилник в случая прави нещо най-отвратително и педалско. От това само по себе си журналята не се възмущават, гризе ги най-вече това, че е… турчин, на тях там им е болката, там ги сърби. Да се налива вода в мелницата на омразата между турци и българи, те за това работят по „най-чисти патриотични“ мотиви. А пък това, че насилието е станало навръх 3-ти март, вече е манна небесна. Осквернен е „националния празник“, вижте заглавието какво е: „ТУРЧИН се гаври с българчета! НАСИЛВА ги да му правят свирки на 3 март!“. Вижте как е композирано това заглавие. Наистина е огромен скандал, но пита се какъв е скандала? Аз лично мисля, че скандалът е точно това заглавие. Заради него случката, действителното престъпление се нивелира и отива на заден план, на преден план излиза това: турчин бил направил насилието. Ако беше от някоя друга националност, представяте ли си колко разочаровани щяха да бъдат тези журналя?! Те тогава изобщо май нямаше да пишат по случая. Българи например кажи-речи всеки ден вършат какви ли не престъпления. Ето вчера намерили отрязана нечия глава. Що тия идиоти-журналя от Варна не писаха с огромни букви на първа страница: „Българин отрязал главата на еди кой си!“? Хич не са и писали за това не по-малко гадно престъпление. Дори още по-гадно. Но, за съжаление, то не е извършено от турчин. Или от циганин. То, уви, е извършено, предполага се, от българин. Както и много други престъпления у нас. Затуй няма какво да се пише, няма я сензацията, колко жалко…

Просташкото е именно пришиването на едно престъпление върху цял етнос и тъпия опит да се настройват българи срещу турци. Иначе нормалният човек не се интересува от подробностите. Щом някой, какъвто и да е, е извършил престъпление, трябва да отговаря най-строго пред закона. Да иде в затвора и там да изкупи вината си. Но у нас масовата олигофрения е достигнала дотам, че не се възмущават от самото престъпление, а търсят… „пипера“. Престъпно безразличие към самите престъпления се шири из Българско, а се занимаваме с простотии. Отразяването на случилото се в това варненско село от наши български журналя с пишман-патриотическа тенденция най-красноречиво демонстрира, че наистина простотията у нас вече цъфти в най-пищни цветове. Ето това е най-възмутителното ако си с нормална чувствителност, ако не си олигофрен, пък макар и с „патриотическа маска“. Тя, простотията – да ме прощават истинските олигофрени, те, горките, съвсем не са така гадни като тия простаци! – не може да се скрие зад никаква маска. Да се спекулира така дебелашки с национални чувства, да се настройват един срещу друг два етноса, които векове са живели един с друг, и да се прави това не кога да е, не в 18-ти, не в 19-ти, не в 20-ти, а в… 21-ви век – ето това само по себе си също е престъпление, при това не по-малко от всяко друго.

март 8, 2007 - Posted by | Етика

58 коментара »

  1. А не е ли по-голяма гавра и простотия да се помества снимката на момчето във въпросния вестник? Кое ли ще остави по-дълбока травма в душата му – гаврата от насилника или това, че толкова хора ще видят коя е жертвата и непременно ще има прости душици, които ще му се подиграват и ще го обиждат цял живот?

    Коментар от Dobrata | март 8, 2007 | Отговор

  2. Не съм съвсем съгласен. Мотивът на престъплението е точно на етническа основа. Затова се акцентира върху факта че престъпникът е турчин.

    Коментар от Ben | март 8, 2007 | Отговор

  3. Това престъпление стана възможно поради политиката и пропагандата на ДПС, според които ние, българите трябва да бъдем унищожени. Не напразно Доган тихичко, когато е между своите продължава да се хвали с убийствата на българи и българки. А съществуването на ДПС стана възможно благодарение на демокрацията. Значи пак демокрацията е първопричината на злините. Другата причина си е самата нагласа на турците към такива деяния. Имам доста съобщения от “Държавен вестник” за периода 1896-8 година. Те и тогава са ги вършели, най-често помежду си. Тогава обаче е имало отпор от страна на българите. Сега няма отпор. Нас, българите демокрацията ни доуби. Демокрацията само завърши онова, което започна комунизмът. Бог да прости България.

    Коментар от Елтимир | март 8, 2007 | Отговор

  4. Към Елтимир:
    А Вие като как познахте, че сте „чистокръвен“ българин?

    Коментар от Dobrata | март 8, 2007 | Отговор

  5. Имам си бележка от партийния секретар. Готов съм да отговоря и на други тъпи въпроси.

    Коментар от Елтимир | март 8, 2007 | Отговор

  6. Ангеле, този път парцалът „24 часа“ е извършил случайно едно добро дело. Да, тъкмо етническа е причината за това престъпление. Турците показаха, че когато управлява мафията ДПС се чувстват безнаказани и изваждат от най-тъмните ъгълчета на ориенталските си души омразата към „гяурите“ и анадолските си привички. Да, този педал може да е бил луд или престъпник. Проблемът е, че другите осем турци са гледали и са се кефили. В българска кръчма това не може да стане. Българинът е европеец, а не ориенталец.
    А представяш ли си как биха реагирали антибългарските структури „Български Хелзинкски Комитет“ и тям подобните, ако извършителят беше българин, насилил пред 8 българи в кръчмата две турчета или недай Боже циганчета. Щеше да има вой до небесата и обвинения в „расизъм“, „нетолерантност“ и „фашизъм“. А нашата реакция в момента каква е?
    Срам, ме е че съм българин. Ако бяхме запазили в кръвта си една стотна от старото българско достойнство тези девет насилника щяха да влязат в затвора за 20 години. А нямаше да има и ДПС, но темата е много дълга. Впрочем гарантирам, ти, че този хънзър няма да живее дълго.
    Подписвам се под това.

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  7. „Тъпотата“ е относително понятие. :))

    Коментар от Dobrata | март 8, 2007 | Отговор

  8. Отново, понеже искаме да сме политически коректни, на етносите които извършват престъпления, трябва да се прощава, но на българите не. Сашо много добре го е казал.

    Не знам защо циганите се оплакват от двоен стандарт. То двоен стандарт има, ама по-скоро в тяхна полза. Аз ако не си платя тока – спират ми го. Един цигански квартал не си плаща тока – национална драма, бунтове, полицейски барикади и в крайна сметка пари по-скоро излизат от държавата, отколкото да влизат.

    Ясно е, че не всички цигани/турци/етц са кофти. Поставянето под общ знаменател е нещо глупаво и средновековно. Просто трябва да се мери с един аршин за всички. Защото иначе някой ден, нещата ще излязат от контрол. Което ще е доста глупаво.

    Коментар от shaio | март 8, 2007 | Отговор

  9. За мен „глупаво“ и „средновековно“е да се търси причината в наличието на етноси, вместо да се търси политика, приобщаваща етносите към нацията. Нещата са много по-дълбоки от това да плюем по турци, цигани, евреи и т.н. Такъв проблем трагично за целия свят е решаван вече преди около 60 години, последствията все още се помнят.

    Коментар от Dobrata | март 8, 2007 | Отговор

  10. „Турците показаха, че когато управлява мафията ДПС се чувстват безнаказани и изваждат от най-тъмните ъгълчета на ориенталските си души омразата към “гяурите” и анадолските си привички. Да, този педал може да е бил луд или престъпник.“
    Това за съжаление е така. Спомнете си арменския журналист, погубен в Истанбул. В момента най-лошите черти на турския народ отново избиват като мръсна пяна.

    Коментар от Darth Sparhawk | март 8, 2007 | Отговор

  11. Добрата,
    питам те ако те изнасили турчин и ти вика гяурко, докато те пребива и от бой и после полицията прекрати разследването защото в правителството има министри и от ДПС, пак ли ще бъдеш толкова толеранта?
    Или ще се хвърлиш на врата на първия българин, който пребие или убие изнасилвача?

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  12. До ДОБРАТА:

    Тъпотията не е чак толкова относително понятие. При ТЕБ тя е абсолютна величина.

    ––––––––––––––––-

    А иначе – много точно Елтимир е обяснил проблема.

    Именно закрилата от страна на ДПС на престъпници от турски и цигански произход, увеличава значително нивото на криминалните престъпления у нас.
    Ако не знаете (за Грънчаров и Добрата)- над 80% от дребните битови престъпления се извършват от ЦИГАНИ, при положение, че те са под 5% от населението. А анд 50% от корупционните схеми и обръчи от фирми са свързани с труците и с ДПС ( а те са под 10% от страната).
    Тоест, при турците и ЦИГАНИТЕ, относителния дял на прстъпниците е НЯКОЛКО ПЪТИ по-висок, отколкото при Българите или арменците например.

    И ако Ангел Грънчаров (писателя) и Добрата (писателката) не са наясно – то именно ИЗНАСИЛВНЕТО на момчета е ТИПИЧНО анадолска, манафска черта (МАНАФИ – ПЛЕМЕ В МАЛО-АЗИАТСКА ТУРЦИЯ – според речник от 1934 година)

    Напълно правилно е становището на Елтимир, подкрепям го.

    Чудно защо още не са взети мерки по места. Но скоро ще се вземат.

    Предполагам че след месец-два ще има съобщение, че 32-годишният Насран Ахмед са го намерили в канафката, този озверял турчин (в безпомощно състояние).

    Коментар от Правдив | март 8, 2007 | Отговор

  13. Тук можете да видите илюстрации на тяхната „толерантност“ към нас: http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=976&st=0&#entry13831
    Вижте и ако после някой ми заговори за толерантност към тях, тоя човек сериозно ще трябва да си помисли дали да не отиде на психиатър. Ако някой намира това за нормално, аз не го намирам.
    Справедлив, това за безпомощното състояние много ми хареса. Щом няма държава, щом вместо правозащитни институции си имаме един министър на шадраваните, любовник на някоя си Емел Ебем ханъм, значи нищо добро да не чакаме. И в крайна сметка ще стане като по поговорката: „Каквото повикало, такова се обадило“. Прочетнете още веднъж какво се е случило, как се е случило и кой всъщност ни пали чергата.

    Коментар от Елтимир | март 8, 2007 | Отговор

  14. Към Сашо:
    Ако ме изнасили турчин и ми вика „гяурко“ няма да е по-различно, отколкото, ако ме изнасили „българин“ и ми вика „ама кучко“! Ако тук дори аудиторията не може да схване, че проблемът не е в българина, турчина или циганина, а във възпитанието /духовното най-вече/ на една нация, то за какво изобщо да спорим? Вие ще убиете изнасилвача и на негово място ще се появи друг. Всичките ли ще избием? И кой ни дава право и ние да ставаме убийци? Проблемът е в липсата на държавна политика, духовност в самите нас, вяра в Бог. Всеки престъпник се е родил като всеки почтен човек – бил е бебенце, после е пораснал. В каква среда е израснал, кой го направи престъпник, как да се отстранят тези точно причини, ето – това е истинският въпрос.

    Коментар от Dobrata | март 8, 2007 | Отговор

  15. Сашо, това каква е националността на извършителя съвсем не променя отвратителността на деянието: мръсници има и сред българите, надявам се, че се наемаш да твърдиш, че „турците“ били такива, а пък ние, санким, сме ангелчета. Пред закона всички са равни, независимо от особености като нация, пол и пр. Като е сгазил лука, независимо дали е българин или турчин, трябва да иде в дранголника, и то след съд. За теб нима по-малко отвратително щеше да е същото деяние ако например жертвата беше от турски произход, а насилникът ако беше българин? Ето на този въпрос ми отговори. Струва ми се, че интелигентни хора не трябва да надъхват етносите един срещу друг и да създават нетърпимост, а да се насажда съзнанието, че който е направил нещо наказуемо, независимо от какъв произход е, трябва да си търпи последствията. Казваш че същото не могло да стане в българска кръчма, аз пък ти казвам, че ако турчета попаднат в българска кръчма, пълна с пияндета и атакуващи, майка им жална на тези турчета, ти това ще го отречеш ли?! Виж докъде се стига, някои буйни глави от форума на Елтимир взеха да обсъждат идеята да идат в това турско село да линчуват турчина, а ти знаеш ли какво ще стане ако отидат в турско село, където покрай виновния вземат да линчуват и невинни само защото са турци?! Та нали пред очите ни станаха тия неща в бивша Югославия, нима има още безумци, които искат това същото да се повтори и у нас?! Или точно този е сценария, на който се хващат и интелигентни хора като теб: да се счепкаме ние с турците, та на истински виновните за ситуацията в България пак да им се размине? Този вариант е доста изгоден за тях, аз лично смятам, че Атака, дето провокира този конфликт между българи и турци всъщност изпълнява задача, спусната от тайно място, друго обяснение за тяхното безумие не виждам… а ето че и ти се хвана на този капан…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  16. Елтимире, тия твои думи си ги написал не защото ги мислиш, ами защото, чини ми се, искаш да правиш политика и да обираш симпатии, казвам ти каквото мисля и то пределно честно:

    „Това престъпление стана възможно поради политиката и пропагандата на ДПС, според които ние, българите трябва да бъдем унищожени. Не напразно Доган тихичко, когато е между своите продължава да се хвали с убийствата на българи и българки. А съществуването на ДПС стана възможно благодарение на демокрацията. Значи пак демокрацията е първопричината на злините. Другата причина си е самата нагласа на турците към такива деяния. Имам доста съобщения от “Държавен вестник” за периода 1896-8 година. Те и тогава са ги вършели, най-често помежду си. Тогава обаче е имало отпор от страна на българите. Сега няма отпор. Нас, българите демокрацията ни доуби. Демокрацията само завърши онова, което започна комунизмът. Бог да прости България.“

    По тази причина написаното от теб, бидейки политически популизъм, е крайно невярно и опасно… това е моето виждане За твърдението ти „демокрацията е първопричината на злините“ просто нямам думи, да ги беше казал някой друг, който не е изпитал на гърба си „първопричината на злините“, а именно комунизма, щеше да му е простено, но на теб тази глупост не може да се прости. Когато човек като теб вземе да прави политика, той започва да бълва неща, които нямат нищо общо с истината, само и само да печели симпатиите на немислещия „електорат“, това си направил и ти. Аз нямам политически амбиции и затова предпочитам да съм с истината, пък дори и заради нея да загубя и някой и друг приятел…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  17. Братко Елтимире, да се прави политика като се залага на карта съдбата на страната – както прави Сидеров примерно – е страшно безумна идея, която много ще коства преди всичко на тия, дето сега се опитват да ни подполят чергата. Моля те, недей се нарежда с тях, срамно и недопустимо е заради политика да изгори България…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  18. Изобщо не мисля да влизам в политиката. Повдига ми се от политика, от политици, от политички и дупетати. Казвам, че когато Доган влезе в затвора за тероризъм и педофилия, едва тогава нещата ще тръгнат към оправяне. И в килията да му прави компания оня министър на шадраваните, който нареди да бъдат освободени циганите – убийци на двете сестрички в Пазарджик. За да не ставали етнически размирици. Ето ви ги сега плодовете на търпомостта. Опасявам се, че това е само началото.
    Та моята задача не е да ставам политик и да отида в оная смърдяща на комунизъм сграда срещу паметника на Цар Освободител. Моята задача е да показвам същината на събитията и да посочвам докъде ще се стигне. Ако някой не иска да надникне в бъдещето и си затваря очите пред страшната реалност, негова си работа. Аз мога и да млъкна, както реших да не пиша повече в други два форума. От това реалността няма да се промени.

    Коментар от Елтимир | март 8, 2007 | Отговор

  19. Съгласен съм, че Доган е крайно време да иде където му е мястото: ДПС и Доган са проклятието на България заедно с комунистите (Доган си е комунист и ченге!), не турците, и който вземе да подменя този главен проблем с друг (както прави да речем Сидеров), той е провокатор на междуетнически размирици, чиято цел е именно да се забрави главния проблем, повтарям, този главен проблем за България е ДС, БКП-БСП, ДПС, Доган…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  20. Ангеле, не ми отговори на въпроса как щяха да реагират всички антибългарски структури като „БТВ“, „ДПС“, „Хелзинкския комитет“, уродливите и ракообразуващи фондации на Сорос, ако наистина българин изнасили две циганчета? А аз ти отговарям, ако ние с теб си пиехме бирата в една кръчма и българския кръчмар се опита да направи това нещо с две циганчета, щяхме да станем и да го смажем от бой или ако е въоръжен и ни е страх от него поне ще извикаме полицията. Но няма да гледаме сеир като осемте турци в кръчмата за които манафството (педофилия+хомосексуализъм) е елемент от ориенталската им „култура“.
    А за Добрата.
    За българина, който ти вика кучко си права, че е същото, но тогава полицията няма да прекрати разследването, защото министъра Румен петков чука Емел Етем и слугува на ДПС. Напротив, ще го тикнат зад решетките. Виж убийството на сестрите Белнейски се покри. За това съм против етническите партии/мафии, защото рушат фундамента на демокрация – „равенството пред закона“. Когато арестуват българин за престъпление го осъждат. Като хванат циганин, турчин или депесар, те викат: „Помощ дискриминация, расизъм, ксенофобия“
    Не ми отговори на въпроса

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  21. Към Сашо:
    Мисля си, че гледаш на нещата много „от ниско“. Така „на парче“ нищо не може да се разреши. В основата на всяка една демокрация, всяко едно нормално общество стои духовността. А тя не се изгражда за няколко години. Ако няма основа – никога няма и да се изгради. Я виж „великата православна църква“ каква пародия на църква е в момента. Виж родителите как възпитават децата си /в смисъл – въобще не ги възпитават/, погледни какви са ценностите на хората. Добре де, турчин изнасилил две деца пред очите на всички в кръчмата. А какво ще кажеш, ако знаеш, че високопоставен политик /депутат даже/ изнасилва тайно деца? И ти знаеш за такива. Защо не ги заклеймяваш? Те българи ли са?

    Коментар от Dobrata | март 8, 2007 | Отговор

  22. Сашо, ние с теб двамата да, щяхме да предотвратим ако български кръчмар се опитва да изнасилва две циганчета. Впрочем, и самите цигани след това щяха да му вгорчат живота на този изрод. Но ние нима трябва да се на нивото на циганите с тяхната „солидарност“? Но пък ти ми отговори ако пияница с „атакуваща идеология“ рече да изнасилва турчета или циганчета пред публика също съставена от този сорт хора, пияндета и пишманпатриоти, ти какво мислиш тогава щеше да стане?! Моля те, да не обиждаме други етноси, човек с твоята интелигентност трябва да си дава сметка, че вината винаги е конкретна, не зависи от неща като националност, а пък националността никога не трябва да бъде „смекчаващо вината обстоятелство“.

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  23. Без значение е дали престъпникът е турчин,или българин,или американец,или руснак.За престъпленията си има наказание; този извършител ще си получи отреденото за това деяние наказание. По-важното е докъде стигнаха перверзиите на нашето самосъзнание, докъде стигна олигофренията на журналистите,които изопачват безогледно истината и манипулират народа. Това е най-опасната от всички пропаганди-да търгуваш с ранената душа на човек. Крайно време е да станем едни модерни хора, с модерно, напредничаво мислене, освободено от старите окови и догми. Елтимире и всички други, не мислите ли,че е късно да търсим реванш срещу Турция след 121 години, а???? Тези етнически конфликти вече не са актуални. България е модел (или поне беше,докато не се появи В.Сидеров) за етнически мир на Балканите, а това много добре се отразяваше на международното ни положение. Сажалявам искрено за пострадалото момче и изказвам открито моето съчувствие. Време е като истински ГРАЖДАНИ ДА ЗАЕМЕМ ЕДНА ДОСТОЙНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, ЗАЩОТО проблемите на нашето общество се коренят именно в липсата на силна гажданска позиция, която да отстоява националната воля. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ФОРМИРАМЕ ТОВА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ДА ИЗКОРЕНИМ ТОЗИ ЦЕННОСТЕН И ПРАВЕН НИХИЛИЗЪМ, ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ЖИВЕЕМ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА. ВРЕМЕ Е КАТО ИСТИНСКИ ГРАЖДАНИ ДА ПОТЪРСИМ И ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ-ТЕЗИ,КОИТО УБИХА ТАКА ВАРВАРСКИ СТЕСТРИТЕ БЕЛНЕЙСКИ. нека да дадем ясен глас на нашата будна гражданска позиция, и да закърбим тези безсмислени етнически конфликти. Явно българите имаме достатъчно потенциал да се конфронтираме с всичко и с всеки, но си помислете, какво би станало с държавата и с нас- нейните гражани, ако този потенциал се насочи в друга посока-към съграждане на едно светло бъдеще?

    Коментар от marin | март 8, 2007 | Отговор

  24. Марине, провери си пощата писах ти нещо важно, опитай се да свършиш тази работа по-скоро, много е важно!

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  25. Ангеле, тук в тази история има поне три компонента.
    Първо криминален. Арестуваният боклук е пуснат на свобода под гаранция, както винаги. Второ не му е предявено обвинение за подбуждане на расова и национална вражда за думите „гяури“. Трето осемте присъствали сеирджии не са привлечени като съучастници.
    Второ политически. Всички партии мълчат. За ДПС е ясно. За СДС, ДСБ, НДСВ, БСП не разбирам. Мълчи главния прокурор. Мълчи агент Гоце или Кирияк Седефчов защото те го избраха – Доган и криминалния престъпник Цветелин Кънчев. А Цветелин Кънчев е чист българин, който лежа в затвора защото се опита да нареже едно момче на банциг и го преби в гаража си. Само, че Ангел Марин алкохолик и по съвместителство вицепрезидент на Гоце го помилва за да може другарят Кънчев да подкрепи другарят Първанов. Както и стана.
    Третия компонент – медиен. Всички медии мълчат. Понеже „24 часа“ е парцал с намаляващ тираж, реши да предизвика патриотичен скандал та белким гу купуват и публикува нещо. Но всичките други медии мълчаха. Даже в прегледа на печата по телевизията прескочиха тази статия. Аз понеже не чета вестници освен „Капитал“ разбрах за случая от сайта ти. Защо има медийно затъмнение?
    За сравнение – в иначе ксенофобската, шовинистичната и антибългарска Гърция, когато изнасилиха в училището нашето българско момиче на 16 години, стана медиен и политически скандал. И се намесиха президента, министрите и прокуратурата. Нашите държавници пак мълчаха. Ето проблемите къде са.

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  26. Към Добрата
    За последния ти пасаж. Ако имаш предвид депутата Владимир Кузов, то парадоксално, но факт, Волен Сидеров постъпи най-правилно, като го изхвърли от групата си. Да видим в другите групи така ли е? Или се прикриват партийните другари, както Доган защитаваше с зъби и нокти Нихат Кабил, когато в битността си на зам.-министър наричаше българите „гяури“ в Министерство на земеделието. Че после го направи и министър. А когато зам.-областния на Пазарджик от ДПС призова на митинг да се изгонят българите от Родопите, за да останели турски, защо не го осъдиха за подбуждане на расова и национална вражда, а само го уволниха? Защо потулиха разследването за убийството на проф. Станимир Калоянов в „Захарна Фабрика“? За да няма „етнически проблеми“. Не разбирате ли, че тъкмо тези двойни стандарти, това беззаконие унижава българите, и те прибягват до крайности като „Атака“? Ако законите се спазваха и нямаше етнически мафии като ДПС, а престъпниците влизаха в затвора, нямаше да има никакви проблеми. Но дотам я докарахме, че с това прикриване на престъпността на другите етноси спрямо българите, България ще стане наистина втора Босна. И тогава Волен Сидеров ще изглежда като послушник в манастир, пред такива като мен, който първи ще грабна „Калашника“ и ще тръгна да защитавам Родината от посегателствата на инородците, подкрепяни от съмнителни фондации и сдружения с неясните пари на такива като Сорос и от слугински телевизии като БТВ.

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  27. ангеле аз ти върнах. погледни си твоята поща и кажи дали става. написах го за бързо,щото съм на работа и….. виж дали става

    Коментар от marin | март 8, 2007 | Отговор

  28. ДО Dobrata: Ти найстина не знаеш за какво става дума. Копирам ти нещо от нета. Надявам се да ти се изясни картинката.

    От сводките на МВР става ясно и друго: близо 85% от всички тежки престъпления /взлом ни кражби, убийства и изнасилвания/ се извършват от мургавите ни съграждани. При това техните групови нападения се отличават с особена жестокост. Достатъчно е да припомним убийството на младата жена на стадион „Септември“ в столицата – дори виделите какво ли не криминалисти признават единодушно, че за първи път стават свидетели на подобно садистично отношение. И свръхлиберал да бъдеш, пак си склонен да се поддадеш на антиромски настроения.
    На 1 август 2001 две мургави крадли съсекоха до смърт с брадва 75-годишен мъж, който ги заварил в къщата си. Синът на жертвата започна подписка за изселването на ромите, които преди няколко години са били изгонени от друго село и заселени в Стежерово. Близо 500 души са се подписали в отворено писмо, изпратено да президентството, Министерски съвет и МВР.
    В Стежерево се заканват, че ако институциите не изселят официално циганите, ще направят жива верига на пътя.

    На 31 декември 2000 година циганинът Илия Илиев подмамил 6 /ШЕСТ!/ годишното българско момиченце Деница Петрова, замъкнал го в близките храсти, изнасилил го и след това го удушил.

    2001-08-31
    двама цигани изнасилиха и убиха 81-годишната Виргиния Манафова в дома й на ул. „Люляк“ в столичния кв. „Горубляне“.
    Пияна циганска компания нападнала в Шумен екипа на линейка, дошла да спасява ромче, получило епилептичен припадък, оплакаха се пред журналисти лекари от Спешна помощ. Аргументите на циганите бил, че линейката се е забавила много.
    1/5/2005
    Трима цигани са пребили четирима служители на Бърза помощ в Кюстендил.
    Пострадали са трима шофьори и една санитарка.
    През ноември 1991 трима пловдивски цигани нападнали и заклали младеж. Пак през ноември в Бургас е заловена банда от четирима цигани, които издебвали ученички при излизането им от училище, отвличали ги и ги изнасилвали.
    През март 1992 г. банда цигани започнала да гони и бие с палки минувачи в столичния Ж. К. „Люлин“.
    През април 2000 г. в село Мечка двама цигани застреляха с ловна пушка в собствения му дом 59 годишния Найден Тимневски. Полицията до днес не смее да открие убийците.
    Справка от БДЖ сочи, че за 2000 г. цигани са извършили 147 нападения над влакове. Всички влакове, преминали през населения с цигани столичен квартал „Факултета“ са със счупени стъкла.
    На 28 декември 1990 г. циганинът Емил Иванов от Видин убива с нож двама българи и ранява тежко трети.
    През 2001 г. двама пияни цигани пребиха от бой без никакъв повод лекаря на с. Вълнари, Шуменско. През април 1995 г. четирима цигани отвличат от железопътна спирка софиянка, смазват я от бой, заплашват я с нож и я изнасилват. През юли 2001 г. шестима цигани от Долни Чифлик, Варненско изнасилват 16 годишно българско момиче. През август 2001 г. шестима турски цигани се гаврили пет дни с 19 годишно момиче. Техният сънародник 22 годишният Гюнайдин пък блудствал с три деца на възраст от 8 до 10 годинки.
    Преди няколко седмици циганска банда от около 70 души нападнаха заведение в Столичният квартал „Захарна Фабрика“ при което бяха пребити собственикът на заведението, жена му, както и всички гости на частното парти по случай Абитуриентски бал, между които и професор Калоянов, който в последствие почина в болницата.
    През декември 1994 г. сливенски цигани пребиха журналистката Веселина Седларска, кореспондент на „Стандарт“.
    При грабеж в градинката при църквата „Св. Николай“ в София двама цигани нападат 43 годишен мъж. Скъсани черва, спукан черен дроб, разкъсан далак, счупени лицеви кости …
    През септември в Сливен 1995 г. циганин изнасилил медицинска сестра, бременна в седмия месец. Две седмици по-късно в полето край новозагорското село Баня трима цигани изнасилили друга бременна в седмия месец жена, като пребили от бой нейния баща.
    През октомври 2001 г. в Шумен четирима цигани изнасилили млада жена и се гаврили с нейното бебе.
    През 1991 г. в с. Дерманци, Ловешко трима цигани изнасилили две момиченца – на 13 и на 16 години.
    През септември 2001 г. се стигна до масови сблъсъци между българи и цигани в Самоков. Причина е изнасилването на 17 годишно българско момиче от шестима цигани. След побоищата са арестувани 17 българи и нито един циганин. На всичко отгоре циганите не спират да заплашват: „България ще стане Косово!“
    През ноември 1991 г. двама цигани нападат младеж и девойка. Пребиват младежа, изнасилват девойката. После започват такива инквизиции, пред които бледнее средновековната инквизиция. Счупват й ребрата, изкъртват й зъбите, разкъсват й вътрешностите с кол, откъснат от близкото дърво. Садистите бяха заловени и осъдени. После високохуманният ни президент, дисидента-марксист Желю Желев благоволи да ги помилва. ………….и т.н. и т.н. и т. н…………. Господа , и за слепеца е ясно , че има проблем Голям проблем! От полза за самите цигани е да се предприемат специални мерки за да се овладее проблема. Нихилистичните теории , че когато си оправим държавата , ще ни се оправят и циганите е заравяне на главата в пясъка.“ Е Добра какво ще кажеш?

    Коментар от Светослав | март 8, 2007 | Отговор

  29. абе човек що не отидеш да го кажеш на изнасиленото момче че не трябвало да се етнизира проблема. Проблема си е бая етнизиран. Те са повече и това гги прави силни турчолята. Как така ше му вика гяур бе? Тва ако беше Сидеров тоз щеше да е на бесилото турчина заедно с онея етнически турци дето са гледали без да се намесят!!!

    Коментар от е не | март 8, 2007 | Отговор

  30. В подкрепа на Светослав, който каза:“През ноември 1991 трима пловдивски цигани нападнали и заклали младеж.“ Малка грешка. тумбата беше от 12 души, убития се казва Деян Петков и беше съученик на жена ми. Той е от Стамболийски, но живееше в Пловдив. Майка му Атанаска Петкова е директорка на музея на Ботев в Калофер.
    Пред фактите и Боговете мълчат

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  31. „Не разбирате ли, че тъкмо тези двойни стандарти, това беззаконие унижава българите…“

    Сашо, не някой друг обижда „българите“, а те самите обиждат самите себе си, като си избират политици като Гоце, които после пък продават България на Доган. Защо отместваш проблема, не „турците“ ни са виновни, а ние сме си виновни и уж нашите политици, защото нас ни ебава не някой друг, а „нашата си“ ДС, чиито послушник е както Доган, както Гоце, както Желю, така и сега вече Сидеров, понеже той участва във все същия сценарии за отвличане на вниманието от главния виновник. Като се счепкаме с турците ДС ще ни се радва на акъла, ето и това ли не можеш – или не искаш – да разбереш?!

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  32. Работите у нас ще се решат не с „Калашници“, нито пък с ножове, а само с това да имаме малко повечко акъл в кратуните си, щом доведохме нещата дотам ДС да се гаври както си иска с нас…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  33. Сашо, не те разбирам защо толкова им уйдисваш на тия от ДС, та и медии, и политици, и всичко е под контрола на ДС у нас, нима не си даваш сметка за това?! Турците ни били на нас проблема, глупости!!!

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  34. Нищо не се е слулило, малко етническа веселба. Свиркайте си…

    Коментар от Елтимир | март 8, 2007 | Отговор

  35. Ангеле отлично го разбирам и затова казвам, че не трябва да има ДПС. Аз и навремето съм казвал, че нямам нищо против турчин да стане председател на ВМРО, ако е добър български гражданин. Но мафии като ДПС – в съда и затвора. Там е проблема и той не е само на ДС. Защото ДПС го създадоха с подкрепата и на Турция и на Англия и на Руското КГБ. Тук имва и геополитически, но за съжаление антибългарски интереси. И аз споделям твоето мнение за АТАКА, но за контра на ДПС те са необходими. И нямам нищо против един закон за едновременното разтурване на ДПС, АТАКА, Евророма, ДРОМ, БХК, „Отворено общество“ и другите антибългарски, служещи на чужди държави и опериращи с техни пари креатури.

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  36. Светославе, ОК, така е, а ти можеш ли да ми кажеш защо полицейските, следствени и съдебни лица и органи у нас, които са съставени все уж от наши сънародници, българи, не си вършат работата и не вкарат тия изроди и престипъници където им е мястото?! Ако изнасилвачите и убийците бяха българи на теб, възмутения, по-приятно ли щеше да ти бъде?! А що не дадеш списък и с изнасилвачи и убийци-българи, или искаш да ме убедиш, че сред нас няма боклуци?!

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  37. Ангеле за да разбереш позицията ми ти давам един откъс от моите „Записки на ксенофоба, расисте и шовиниста“, който публикувах на сайта си:
    „През 1998 г. като председател на Регионалния комитет на ВМРО – регион Пловдив с моя заместник –организационния секретар Славчо Атанасов (сега кмет на район “Тракия” – Пловдив) приехме в организацията на ВМРО – Кричим първите двама цигани – момче със средно образование – автомонтьор и едно момиче висшистка – завършила педагогика, но работеща като сервитьорка. Освен това приехме и четирима българо-мохамедани и десетина българи – християни. Понеже по устав влизащите в редовете на организацията се кълняха в църква върху евангелие с кръст ( а където свещениците позволяха слагахме и кама и револвер), така приехме българите и циганите. От уважение мохамеданите влязоха в църквата за ритуала, но не се кръстиха. Тях ги заклехме в клуба на ВМРО върху същите атрибути без кръста и Библията. Опитах да привлека и мои познати турци във ВМРО, но ми отказаха, като казаха, че ДПС ще им отреже главите за такова нещо. През онези избори вкарахме един съветник, на следващите нашият кандидат за кмет отиде на балотаж. На третите поред избори, ВМРО спечели кметското място в общината. Сплотената бойна дружина с пъстрия си състав удържа победата.

    Междувременно ВМРО през 1999 г. при първо самостоятелно явяване на избори в “синята крепост” Пловдив вкара шестима съветници в Общинския съвет и стана трета политическа сила. По-интересното, е че от тези шест само двама бяха от ВМРО, четиримата бяха така наречената “гражданска листа”, просто видни, свестни и известни пловдивчани – архитект, адвокат, директор на Историческия музей и частен предприемач. Архитекта Роберт Херцел Чакъров беше евреин, а адвоката Красимир Елдъров – уният.

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  38. Съгласен съм с теб, Сашо, ДПС ако има закон и справедливост в тази страна трябва да бъде разтурено, а пък създателите му (Сава, Лютфи и пр.) трябва да идат в затвора, щото тия направиха така, че да сме най-бедни в Европа. Но признай, че зад ДПС стои ДС, няма как тя да не стои и зад Атака, щом като всичко, което става в тази страна, се диктува от ДС. Та президент ни е Гоце, за срам и резил, ДПС го тури там, една сделка Гоце си направи с тях, медиите (Бор, Алберт и пр.) също са под диктата на ДС. Затова не можеш да ме убедиш, че „турците“ или „циганите“ са ни на нас проблема, аз пък твърдя, че проблема ни е ДС. И който твърди обратното съзнателно или несъзнателно помага на сценаристите от ДС…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  39. Един турчин насилил две момчета-българчета, а Доган и ДС таковаха майката на всички нас, на цяла страна, така че нека да виждаме истинския враг, а не да обвиняваме „турците“, щото огромната част от тия хора се не по-малка жертва на Доган и ДС от нас, те не са ни врагове, а съюзници, стига да не се поддаваме на внушенията на тия мародери от ДС…

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  40. Господин Грънчаров, великодушието ви към турците не е много уместно. Апепитите на Турция към нас са същите като тези на Русия. И в двете държави демократизацията е привидна маска на имперски апетити.
    Такъв ни бил късмета – да сме между Сцила и Харибда.
    Не бива заради едното чудовище, да забравяме другото. Аз нямам нищо против миролюбивите турци, но като цяло държавата им е хищна и агресивна и не е демократична.
    Демократична ще е тогава, когато последна примера на Германия с Холокоста и инкриминира арменския геноцид.
    Дотогава винаги към нея трябва да се гледа с едно наум. Тъй като преди около век и половина, престъплението на този изверг е било санкционирано от османската държава – насърчавано срещу гяурите.

    Коментар от Darth Sparhawk | март 8, 2007 | Отговор

  41. Сашо,абсолютно прав си за всичко,но хората на,които се опитваш да помогнеш да прогледнат за истината са си сложили розовите очила и си живуркат в някакъв измислен свят.Докато те не се престрашат да си махнат предпазните розови цайси няма да разберат,че облаците,които са надвиснали над нас са сиво-черни.
    Надежда разбира се винаги има.Но тя е полезно чувство само,когато ни подтиква към търсене на изход.
    Изборът е наш-последиците също.

    Коментар от Дари | март 8, 2007 | Отговор

  42. Голяма дискусия стана Ангеле.
    Ето ти едно писмо което пратих на Лора и Георги Коритарови (шегувам се, не са женени)Не ми отговориха. Ти поне ми отговаряш. Писмото:
    „Здравейте г-жо Георгиева и г-н Коритаров,
    Всяка сутрин Ви гледам като отвреме-навреме превключвам на Бареков, просто за да видя докъде може да стигне човешкото и професионално падение на моя градски. (мнението си за него съм изразил в Интернет на сайта си в http://www.sarakt.org/barekov.htm ако изобщо се интересувате от този слагач.) И веднага се връщам при Вас за сериозни анализи и теми.
    Днес обаче ме разочаровахте с позицията си за ДПС. Имам няколко възражения.
    Първо в моята и Вашата, следователно в нашата страна се говори на официален български език и тя се нарича България. Второ в нея имаме конституция в която пише следното:
    Чл. 11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт. Това трябва да се коментира и Вие пропуснахте да го поставите като проблем на Огнян Герджиков.
    На който не му харесва да говори на официален български и да спазва нашата конституция да си избере друга Родина. Сега поне има свобода на движението.
    Трето, на сайта си съм поставил снимки на паметните плочи на убитите от турското национално-освободително движение (сега ДПС) българи през 1984-85 г. В Пловдив и гара Буново. Това също е обект на дискусия.
    Четвърто, Турция далеч не е образец на европеизъм, култура и цивилизация да не говорим за правата на човека. Тя не признава в конституцията си друг народ освен турския. Там пише буквално, че гражданите на Турция са турци. Не признава геноцидът на един и половина милиона арменци през 1915 г. не иска да върне на българските тракийски бежанци близо 11 милиарда долара признати в международен договор. В Кипър вече видяхме как „мирно и демократично“ живееха турци и гърци та и досега Турция не отстъпва от окупираната територия на северен Кипър. Да припомням ли за правата на кюрдите и т.н и т.н Вие сам казахте за филма „Среднощен експрес“.
    Пето, Нямам никакво желание Турция да влиза в евросъюза. Така както и Русия няма никакво желание да направи обща държава с Китай. Мисля, че е ясно защо?
    Шесто, ДПС не е партия а мафия с обръчи от фирми. Справка – интервюто на Ахмед Доган по една конкурентна телевизия.
    Седмо, Аз съм бил активист на ВМРО и лично съм приел първите двама цигани и четирима българомохамедани в тази организация в Кричим и помогнах през 1999 г. в общинския съвет на Пловдив с нашата листа да вкараме шестима съветници, между които един евреин и един католик (по-точно уният), които дори не бяха членове на ВМРО.
    В момента имаме една чисто циганска организация в с. Чалъковци, Пловдивско. Лично аз се опитвах през 1998-99г. да привлека турци във ВМРО Кричим, но те макар и стари познати ми отказаха, защото от ДПС „ще ни отрежат главите, като предатели“.
    Осмо. Аз макар и десен националист, освен за ВМРО, съм гласувал и за СДС и за НДСВ. Тоест мисля с главата си, а не чакам бей или ага да ми каже какво да мисля и да правя. Така ли е в ДПС?
    Девето. Г-н Коритаров, на Вас журналистите проблем Ви е късия хоризонт. Вие помните до 1960 г. назад. Аз като завършил история и философия помня до Х век преди Христа назад, че и по-назад. И помня и съм бил на Илиева нива, (това Лора да не го чете), където редовната турска армия изколва четиристотин български пеленачета изоставени от родителите им на милостта на преследващите ги до река Арда турци през втората балканска война.
    Десето. Не искам точно Вие да падате до нивото на Николай Бареков. Него, „чалгаджията, обслужващ зле облечени бизнесмени с маймуни“ си го знаеме пловдивчани. И като водещ е същия чалгаджия, но вече обслужва други.
    С поздрави, че станаха много точки, а могат да бъдат безкрайни!“

    Коментар от Сашо | март 8, 2007 | Отговор

  43. Сашо, случайно второто име да ти е Иванов и фамилията ти зда започва с Д? И да съм идвал у вас на гости някога? Ако е вярно това, което си мисля, то твоят баща беше един изключителен човек и голям български националист, когото страшно много уважавах.

    Коментар от Елтимир | март 8, 2007 | Отговор

  44. Darth Sparhawk, отношението ми към Турция и турците може да се разбере в статията ми Кой повече обича България?, където към го представил най-пълно. Не се отказвам от нито една дума от нея.

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  45. Четох статията и съм забелязвал и такова отношение от турците. Че са любезни, любезни са.
    Научили са се.
    Но факта, че до ден днешен не признават арменския геноцид и нехуманното си отношение към народите, били под тяхна власт преди време за мен доказва, че те не са демократична държава както са държавите на запад.
    И времето не е никакъв критерий, защото примерно Ватикана се извини за Кръстоносните Походи, а те са преди векове.

    Коментар от Darth Sparhawk | март 8, 2007 | Отговор

  46. МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ за САШО и ЕЛТИМИР.

    Направо размазахте мазните и недообмислени изкавания на (Не)Добрата и на Анг. Грънч.

    Четете деца, статистиката на циганските и турски престъпления а също посетете сайтовете и вижте картините не ЕЛТИМИР и ще ви стане ясно.

    Абсолютно са прави националистите (независим дали от АТАКА или ВМРО или БНцС или Воини на Тангра) , че Българската Нация е пред геноцид.

    И е разни недорасли комитетчета кат Хелзинския и също недоосъзнати сини „другарки“ като Добрата просто казват на Черното – Бяло. Защитават всички което не е БЪЛГАРСКО – всички Циганско, Турско, еврейско и т.н.

    Още веднъж – поздравления за успеха за Елтимир и Сашо.

    Напълно ги подкрепям !
    .

    Коментар от ПРАВДИВ | март 8, 2007 | Отговор

  47. Доста с превратно усещане си, драги Правдолюбецо, за това кой кого „размазал“, но това няма значение: отдавна знаем, че си склонен да приемаш желаното за действително 🙂

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 8, 2007 | Отговор

  48. @А. Грънчаров
    Харесва ми статията Кой повече обича България? отговаря на истината. За съжаление я чета след случката с насилваните българчета, но в този случай ние, българите сме си виновни. Ако в турция такова нещо се случи мисля, че извършителят ще лежи в турски затвор дълги години и ще знае какво го чака ако си позволи такова деяние. Ако тука този е пуснат и мине с гаранция и в последствие с условна присъда вината е на народа. Никой не протестира за нищо освен таксиджийте. Виж, те като се вдигнат и си получават исканото, дори и да е абсурдно и да няма нищо общо със случая с убития им колега. No action – no reaction. Това е.

    пп – Виж случая с Ванко1 – тий колко българки е изнасилил и принудил да проституират и колко ще лежи. Аре да не си говориме националистически глупости.

    Коментар от scanman | март 8, 2007 | Отговор

  49. „Ако в турция такова нещо се случи мисля, че извършителят ще лежи в турски затвор дълги години и ще знае какво го чака ако си позволи такова деяние.“
    Много от турците тук в собствена Турция няма да излязат от зандана.

    Коментар от Darth Sparhawk | март 8, 2007 | Отговор

  50. До Елтимир
    Здравей Ангеле, разбира се, че съм син на твоя приятел Иван Долев. Макар, че тогава бях хлапак те помня като си идвал у нас. От името ми има препратка към сайта ми. Но защо мислиш, че самобаща ми е националист? Как мислиш, че един царски офицер и легионер – антикомунист е възпитал сина си?

    Коментар от Сашо | март 9, 2007 | Отговор

  51. Сашо, по адаша ти пратих една снимка от 80-те. Ако искаш, пиши ми eltimir@mail.ru. Сканирал съм и други такива снимки, които може би ще ти е интересно да видиш.
    Знаеш ли, много ми е болно, че трябва да го кажа, но мисля, че ние загубихме не само битката. Ние загубихме войната. И вече нищо не може да се направи. С България е свършено. Също и с Нацията. Картините, които пуснах вчера изобразяват нашето минало, но те ще бъдат и наше бъдеще, защото ние си позволихме да забравим това минало. А който забравя миналото, е осъден да го поттори.

    Коментар от Елтимир | март 9, 2007 | Отговор

  52. Ангеле ти си уникален простак!

    Коментар от алекс | март 9, 2007 | Отговор

  53. Аз съм също на мнението че тази статия във вестника има за цел да ни жегне точно в нацианалното ни достойнство.
    Вместо да акцентира върху същинския проблем, само го превръша в повод за етническа омраза.

    Коментар от Бала | март 11, 2007 | Отговор

  54. фАлосOFF-е, защо се възмущаваш, че в статията пишело, че изрода е турчин като той наистина е такъв? Теб ще те възмути ли да ти се случи същото и да ти кажат „лапай го бе мръсен българин“ на 3-ти март? За малко повярвах, че не си олигофрен, ама ти веднага ме опроверга с тая изродщина.

    Коментар от Сeваp | март 12, 2007 | Отговор

  55. balgarite nqma da tarpqt poveche shte gonim vragovete ni po vsichki kraishta na balgaria

    Коментар от drao | март 15, 2007 | Отговор

  56. брой 449 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/03/2007

    Първа страница

    Тодор Касабов, адвокат: Зверството на Несрин е неприемливо за човешкия ум. Взривяването на пиратка в ануса е отвратително деяние, което може да роди само болен мозък
    Аделина Делийска

    Тодор Касабов е роден на 8 октомври 1970 г. в Айтос. Завършил е Висшия институт на МВР със специалности право и борба с престъпността. Бил е следовател във Варна, а след това става адвокат в местната адвокатска колегия. Автор е на нашумялата, скандална книга „Кръгът на Анархазис“, за съда, съдиите и наказателно-правната ни система.
    Касабов е адвокат от Варненската адвокатска колегия. Защитник е на Желязко Янев, който пострада от издевателствата на турчина Несрин Ахмед във вапненското село Генерал Киселово.
    – Г-н Касабов, кой ви предложи да защитавате пострадалия Желязко и защо вие приехте?
    – Предложението дойде от общинската координаторка на АТАКА във Варна Цвета Георгиева. Не познавах до този момент случая в детайли, но бързо се запознах и прецених, че момчето има нужда от юридическа помощ. Занимавам се предимно с наказателно право и това е точно по моята специалност. Самият казус не е кой знае какво професионално предизвикателство за мен, той е пределно изчистен и ясен, според информацията, с която разполагам. Трагедията, която е преживяло това момче ме мотивира да се заема със случая.
    – Знаете ли, че други адвокати са искали да влязат в това дело, но родителите не са ги допуснали? Как ще коментирате?
    – Когато говорих с бащата и с момчето, разбрах, че им е била предлагана помощ и други адвокати вече са предлагали услугите си. Те обаче са отказали. Те са естествени, обикновени хора, които подхождат с недоверие и резерви към всичко непознато. Случилото се с Желязко е шок за цялото семейство и стресът, който изживяват в момента, както и страхът, ги карат да посрещат и да се отнасят с недоверие към непознати. В тяхната къща сега буквално е много шумно – десетки хора им звънят, обаждат им се не само адвокати, а и журналистки и хората са изпаднали в стрес. Г-жа Георгиева ме представи чрез техен близък, човек от АТАКА и затова хората ме приеха безрезервно. Момчето веднага каза, че иска аз да го представлявам и така започнахме работа.
    – Вие присъствахте ли на разпит на арестувания Несрин?
    – Не. Той е бил разпитван повече от веднъж, като тези разпити са били извършени преди аз да бъда упълномощен като адвокат. Ако се планират други разпити бих могъл да поискам да бъда допуснат.
    – Знаете ли какви са били мотивите на прокурорите да го освободят, а после пак да го приберат в ареста?
    – Доколкото съм запознат, при първоначалното определяне на мярката за Несрин „парична гаранция“, информацията, която е била събрана, е била недостатъчна и обвиненията, които са му били предявени към онзи момент са обусловили именно такава мярка. Впоследствие от новосъбраната информация от разследващите и прокуратурата му правят нови обвинения и нова мярка за неотклонение, която вече е „Задържане под стража“.
    – Как се чувства сега вашият подзащитен?
    – Желязко е видимо подтиснат, стресиран и объркан. Как това ще се отрази на психиката му и върху развитието на едно непълнолетно момче може да каже само психолог. Но семейството е много бедно и едва ли може да си позволи да плати за такава консултация.
    – Кое ви шокира в този конкретен случай, тъй като вие сте адвокат с практика и опит в наказателните дела?
    – Като наказателен адвокат и като бивш следовател съм работил по много тежки престъпления, свързани с посегателства върху личността на човека. Но за пръв път срещам подобен род гавра и унижение на човешкото достойнство. Взривяването на пиратка в ануса на непълнолетен само по себе си е меко казано отвратително деяние, което може да се роди само в болен мозък. Както и това, че Несрин е принудил двете момчета да си пъхат цигари в дупетата, за да пушели по този начин и т.н. Неприемливо за човешкия ум е, че за подобен вид издевателства в НК няма отделен текст. По последици то е приравнено с лека телесна повреда, каквато е например един зашлевен шамар. Ако в случая не ставаше въпрос и за други престъпления, то на обвиняемия Несрин щяха да му повдигнат обвинения само за лека телесна повреда и най-много за хулиганство.
    – Оптимист ли сте за изхода на това дело и как ще коментирате изявлението на адвокат Пенчо Иванов, защитник на Несрин, че нямало български съд, който да осъди неговия подзащитен за блудство?
    – Аз не желая да влизам в задочни полемики със защитника на обвиняемия Несрин. Има си място и време за това. Мога само да кажа, че всеки има право да заяви мнението си даже, когато то е погрешно. А дали това е така или не ще се разбере тепърва. Редно е да се отбележи, че на този етап предявените обвинения на Несрин са само работни. Тепърва предстои те да бъдат прецизирани, изгладени и изчистени, и съм сигурен, че обвинението в лицето на наблюдаващия прокурор Невена Илиева и на органите на предварителното производство ще свършат перфектно своята работа.
    – Смятате ли, че процесът ще бъде справедлив?
    – Казусът е кристално ясен, показанията на лицата се потвърждават от съдебно-медицинските експертизи и от останалите данни по делото. Не виждам причина съдът да не бъде справедлив и да се твърди, че хорското недоволство ще повлияе на изхода на процеса. Както и че бъдещата присъда, която не се знае каква ще бъде, ще е издадена под влияние на обществен натиск. Изявления от този род са спекулативни.

    Коментар от polina | март 23, 2007 | Отговор

  57. Спор няма, че деянието е отвратително и заслужава справедливо възмездие от съда. Грозното е политическата спекулация на Атака с него, за която сега научавам от вашия материал. Ако насилникът не беше турчин, щеше ли Атака да се заинтересува от случая?

    Коментар от Ангел Грънчаров | март 23, 2007 | Отговор

  58. Ами след като други политици и партии въобще не си мръднаха пръста и се направиха на нечули, Ангеле, чест прави на Атака, че се поитересува и излезе със становище по случая. Но уви, нищо не може да направи, защото не е във властта. Вие с Добрата, Бала и другите като вас живеете в някакъв измислен свят. Вие сте нечовешки мекотели без капка самоуважение, национално достойнство и чувство за справедливост. Ще прощавате за грубия тон, но си е точно така, все някой трябваше да ви го каже.
    И нещо друго, недейте да обвинявайте атакистите за съществуването на Атака. Сърдете се на нищо-неправещите политици и на себе си.
    И да, и да не беше турчин изверга, Атака щеше да се заитересува, както се интересува от Румен Петков, Данчо Ментата, Вальо Топлото и други престъпници като тях.

    Коментар от Атакист | април 22, 2007 | Отговор


Вашият коментар