Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Моите причини да обичам Европа

На 25 март 2007 г. се навършиха 50-години от началото на Европейския съюз. Това е станало преди половин век, в 1957 г. Аз самият пък съм роден на 28 март, две години по-късно обаче, през 1959 г. Кажи-речи, оказва се, че съм почти връстник на Европейския съюз. Историята на моя живот по продължителност съвпада с тази на най-нова Европа, но се различава по това, че в огромната си част е минала извън ЕС. Сега вече и аз съм пълноправен европеец, поради което се чувствам невероятно горд – нищо че по душа съм бил винаги европеец.

Ала най-хубавите ми години са били живени в „социалистическа България“, сиреч в оня кошмарен „рай на земята“, който, слава Богу, свърши и пропадна. По случилото се за тия години в моя живот може да се разбере от какво ние, източните европейци, сме били лишени толкова години, и какво имаме сега, след като по един най-чуден начин България вече е част от Европейския съюз. Не зная за вас, но за мен този факт, че доживях деня, в който ние, българите, станахме най-пълноправни европейци, е изключително вдъхновяващ. Вярно е, че сме най-бедни, но съзнанието защо е така ще ни покаже какви трябва да бъдем и от какво най-вече трябва да се пазим. Това, че сме най-бедни в една общност от най-проспериращи и доволни народи, съвсем не е “историческа случайност”, и за него трябва да постигнем пълна, безпощадна яснота. За да направим така, че да победим бедността, която ни завеща “социалистическия период” от историята на България, и да постигнем онова, на което се радват народите от “стара” Европа, която не познава и не е изпитала като нас на гърба си игото на комунизма.

Та ето аз тук искам да направя нещо необичайно: да проследя в един паралел своята лична история с тази на най-нова Европа, за да се открои от какво всички ние, като индивиди, сме били лишени толкова години. И на този фон ясно да осъзнаем какво имаме сега, след като България вече е част от Европейския съюз. Поставям си една свръхзадача, но какво ми пречи да опитам?!

За времето, в което е бил учреден Европейския съюз, за края на 50-те години, аз нямам спомен, но мога да кажа онова, което ми е разказвал за живота си моят баща, Бог да го прости. Той почина през 1992 г., видя края на комунизма и беше безкрайно щастлив от това. Имало е за какво: та той например ми разказваше как като младеж в ония години е работил напълно унизителен робски труд, как са им “плащали” не в пари, а в “трудодни”, и как за да си купиш един хляб, е трябвало да работиш като вол, за да изкараш поне 3-4 “трудодни”. Отбележете, при това за един ден! Сигурно и в Западна Европа тогава не е било леко, минали са 10-на години от разрушителната световна война. Но тогава вече е започнало германското икономическо чудо, а пък “планът Маршал”, с който САЩ въздигат на крака Западна Европа, вече е дал първите си плодове. В България в това време комунистите вече са успели да съсипят цялата икономика на България, да унищожат земеделието, да започнат своя зловещ експеримент във всички сфери на живота, да превърнат народа в сбирщина от унизени и потиснати хора. А в Западна Европа свободата е давала все по-удивителни плодове. Факт е, че най-новата история на България след войната е преминала в кошмара на пълната несвобода и на най-грозното унижение и потискане на човека.

За края на 60-те имам вече някакви детски спомени: майка ми се връщаше пребита от работа, баща ми също, а всичко около нас беше безкрайно сиво, и само някакви лозунги, написани с огромни букви, „разкрасяваха“ ужасяващата сивота. Родителите ми вземаха някакви мизерни заплати, кренвирши и маслини можехме да си купим в нашето градче веднъж в месеца, и то само ако имаш късмет да си по-напред в огромната опашка. Иначе с нас, децата, в училището се гавреха някакви пионерски и комсомолски „деятели“, караха ни да маршируваме и да пеем, това съм запомнил: все си марширувахме и пеехме. Нямали сме хладилник, едва в началото на 70-те си купихме телевизор, за да гледаме само една програма. Помня какво щастие е било за мен да си купя примерно нова химикалка или книжка. И това е във времето на “разцвета на социализма”. А в Западна Европа хората са ставали все по-доволни и щастливи. Въпреки че е трябвало да пазят свободата си с цената на страхотно големи военни разходи, защото на границите е стоял въоръженият до зъби комунистически агресор (Унгария, 1956 г., Чехословакия, 1968 г., Полша, 1980 г.). Комунистическият лагер е съществувал заради абсурдната идея за всеобща комунистическа експанзия по света. Която е била спряна, трябва да признаем това, благодарение мощта и решителността на флагмана на западната свобода, САЩ (Корея, Куба, Виетнам, Афганистан). Тогава – ето това най-ясно си спомням – ни говореха, че Западът “загнивал”, че едва ли не се намира в “предсмъртна агония”. Забраняваха ни да вземаме дъвки от западните туристи, защото дъвките били… отровени. А пък тия туристи все били “шпиони”, та носели… “змийски яйца на огромни анаконди”, които ги оставяли, та като се излюпят змиите, да ни изпоядат всички нас! Да, не съчинявам, точно това ни говореха “другарите”, а пък по гърбовете ни лазеха тръпки на ужас, защото сме били деца.

За 70-те и 80-те години на миналия век какво да кажа: живеехме в една безкрайно сива жизнена среда, без радости и без ентусиазъм. Издевателстваха се над нас, като ни караха да ходим на бригади, където се работеше без никакво заплащане. Ние, учениците, все се подготвяхме за някакви паради, за някакви “годишнини”, марширувахме, пеехме гадните им песни, мълчахме най-унизително. Защото да кажеш една дума напряко означаваше церберите да скочат върху теб и да те разкъсат. Накратко, занимаваха ни с невероятни глупости. Не мога да си спомня с добро чувство за отчайващата с абсурдността си атмосфера на “развития социализъм”. А в същото време Западът начело със САЩ береше плодовете на свободата, постигаше невероятни успехи във всички области на икономика, техника, технология, култура, образование, живот.

В края на краищата комунизмът логично стигна до своя банкрут по всички линии. Но той успя да постигне все пак нещо: нанесе незаздравяващи рани в душите ни, остави горчивото чувство за пропилени шансове и напразно живян живот, за опропастена младост, за едно жестоко линеене на жизнените сили у милиони човешки същества. А Западна Европа в това време постигна своя космически за нашите представи жизнен стандарт, спокойствието на правовата държава, в която индивидът и неговата свобода са защитени, и където всичко е устроено така, че дейният човек да успее да постигне своята свободно избрана задача на живота си. Вярно е, че и Западът е имал тежки периоди, например когато леви екстремисти, марксисти, маоисти и какви ли не “авангардни младежки движения” през 60-те са се опитали да подкопаят и съборят западната демокрация. Но не са успели, а само са мобилизирали защитните сили на обществото, по принцип неподатливо за проказата на комунизма. В края на 60-те левият интелектуалец и философ Жан-Пол Сартр проклина комунистите заради инвазията на СССР в Чехословакия, и, прозрял истината, в края на краищата се отказва от своя “марксиализъм”, а пък неговите книги у нас вече бяха напълно забранени…

Сега е 2007 година. Да оставим миналото. Ето как британският вестник “Индипендънт” представя “50 причини да обичаме ЕС”. На мен лично най-много ми харесва последната, 50-та причина: “Списък като този влудява евроскептиците”. Прочетете този списък, показателен е, защото у нас скептиците спрямо ЕС са много – и те точно съвпадат с носталгиците към комунизма. Плюс някои други, съвсем объркани хорица, които не са се погрижили поне малко да подредят ценностите в главата си.

Агенция Франс прес пък пише ето това: Източна Европа все още не се е освободила от миналото на комунизма. Статията се отнася за това как поляците се опитват да скъсат завинаги с комунистическото минало, което, като кошмар, тегне върху душите на съвременниците. Какво да кажем ние, българите: та у нас бившите комунисти, предрешени като “социалисти”, правят всичко възможно този кошмар да продължи, у нас, където господства официалната теория за “добрите ченгета”, където в годишнината на ЕС президент е не кой да е, а сътрудника на ДС Гоце Първанов! Жалка картинка сме, че ги търпим да безчинстват така, да ни тъпчат и унижават все същите червенушковци, които ни направиха така бедни, а пък себе си направиха милионери. Ама ние мълчим и търпим, което е вече съвсем отвратително: ей, българи, събудете се, и спрете безчинствата, та вече сме европейци, докога ще позволяваме на този така нагъл комунизъм да се гаври още с нас?!

А в останалата част на Европа пак не се занимават с глупости като нас. Ето вижте за какво размишляват и какво търсят: ЕС на 50 години: Оттук накъде? Ние се чувстваме в ЕС като беден роднина, но пък за това явно сами сме си виновни: защото продължаваме да си търпим насилниците. И да ги избираме дори я за президенти, я за премиери…

Днес ще се подпише Берлинска декларация на ЕС, посветена на 50-ия рожден ден на съюза. В нея са упоменават пределно ясно ония ценности, около които се обединяват народите на свободна Европа. И ние сме вече към тях въпреки всичко, но пък у нас се прави даже невъзможното тия ценности да се обезценят по някакъв балканско-комунистически маниер. Когато нашенецът безсрамно протяга ръка, търка пръсти както се прави когато показваш че искаш пари и мило промълвя: добре де, но какво ще получим в израз на тия ценности? То ценности, ценности, ама какви парички ще ни дадат европейците – и кой ще тури ръка върху тях?! И кандидати за еврофондовете у нас в изобилие, ето сега са натискат и нови “герои”, дон Бойко и Волен, и се натискат яката: нищо че уж са все “недоволни”, ала и те от парици не се отказват. Абе битката у нас за чужди, неспечелени пари никога не е утихвала, а сега специално е особено гореща. Коалицията 8:5:3 за момента сложи ръка на всичко, ама апетитите на останалите са така големи, че кой знае какво може да стане в най-скоро време?!

Това е, нашенска история, унизителна, прекалено тъжна даже: не вървят на добро работите ни с тия, с такива управници. Европейците в Берлин и Брюксел, в останалите столици празнуват годишнината, а ние се измъчваме от болни страсти. Комунизмът ни научи да искаме всичко наготово, да не се трудим истински, само да се оплакваме, постоянно да мърморим недоволни, все да искаме да ставаме богати по нечестен начин, да се прецакваме един друг и само най-наглите хитреци да успяват. А пък де що е кадърно или да бяга от тая лудница, или да стои тук, та да го тъпчат както си знаят. Вярно е обаче и друго: икономиката ни живна, градовете си измениха облика за броени години, взехме поне външно да приличаме на старата, но модерна Европа. Лекуваме бавно раните на комунизма и се мъчим да си правим своята, нашенската, оригинално българската “демокрация”. Но каква ще ни е демокрацията си зависи от нас самите. Ако чакаме някой да ни я даде наготово, без битки и борби, тая няма да стане.

Защото за свободата и достойнството си трябва да се бориш всеки ден. Да не чакаме милост от насилниците, ами да ги притискаме по всякакви начини, да бъдем будни като граждани, да си държим на правата, да не позволяваме да ни лъжат и баламосват. Да накараме управниците ни, които сега така са се разгащили, да треперят от страх пред народния гняв. И да си избираме за управници само такива, които са доказали, че могат да работят за доброто на народа, за доброто на свободния човек. Заради направеното от такива управници в периода 1997-2001 г. България днес е в Европейския съюз. Те поеха на плещите си най-тежките реформи и с цената на всичко успяха да изправят България на крака. Къде бяха в тези най-тежки години на българския преход Гоце Първанов, който тогава пишеше милозливи писма на приятелите си Милошевич и Саддам Хюсеин, също Симеон, който си кютеше като пън в своя Мадрид, също неговият и на Тодор Живков тогава бодигард Бойко Борисов, да не говорим за притаилия се тогава на служба на руската Овъргаз Волен Сидеров – къде беше цялата тази паплач тогава?! Криеха се в дупките си, а сега, когато мръсната работа е свършена, като чакали и като “есенни пилета” се натискат да управляват, сиреч да развалят, да опропастяват шансовете ни и да грабят кой каквото свари?!

Защото такива като тях така са възпитани: само себе си да уреждат, и грозно да плюят на народа, в който лицемерно уж се кълнат! Те така разбират властта, а пък ние сме за бой, защото им даваме баницата, като им я даваме, те да не са глупаци да не я ядат?! Не, те са умниците, а пък ние сме глупаците, и наистина сме за пребиване ако се оставим точно такива да ни залъгват, та да си останем още десетилетия бедни, а пък те да преяждат и да се гаврят колкото си искат с нас…

Да завърша вече с ето това, което за мен е символ. Синът ми е роден в 1989 г., сега е вече на навършени 18 години. Роден е в годината, в която българският комунизъм пропадна и се събори с оглушителен трясък. Сега вече моят син има избирателни права и тази година ще гласува на първите си избори – за депутати в Европейския парламент! Това е знаменателно! Нека поне децата ни да живеят, ако ние не успяхме. Европейският съюз дава огромни шансове тъкмо на младите, на тия, пред които е целият живот. И само за това да беше, си заслужава да бъде обичана Европа…

Впрочем, помня когато аз гласувах за първи път, това е било в началото на 80-те. То това мое гласуване си беше цяла комедия, затова ще кажа нещо за него – за да завърша поне малко по-весело. Пред сградата, където беше избирателната секция, хората бяха накарани да играят… хора! И ръченици, според вкуса. Значи отиваш да гласуваш, но понеже трябва да споделиш “ентусиазма”, първо се хващаш на хорото, рипаш малко, пък после отиваш да пуснеш бюлетината. В нея, разбира се, пише само едно име от една партия, няма избор, но това са подробности. От теб се иска като маймунка да пуснеш само една хартийка. Резултатът се знае предварително: 99,95% победа за БКП! Удряш му едно хоро, та профилактично да се замаже гаврата, и след това като маймунка “гласуваш”. Не съм играл хоро, а мрачен участвах в този театър. Забравих обаче да си взема бележка че съм гласувал на друго място, понеже съм бил регистриран в моя роден край. След месеци дойде на местоработата ми донос, че не съм бил гласувал. Страшна история стана, но да не разказвам, понеже ми е гадно…

(Съвместна публикация с LiterNet, е-списание за литература, критика и хуманитаристика и може да се прочете в раздел публицистика и със сайта Актуално.ком; публикувано и в сайтовете Коментари.ком, Общество.нет и Антен Ер.)

2 коментара »

 1. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 9:17 am Адаш, не мога да обичам тая отмъстителна Европа, докато тя не изостави своята отмъстителност. Знаеш ли, че Ньойският договор е бил отмъщение заради нещо, случило се на 14 април 1205 година? Ако път лъсне цялата истина около участието на обединена Европа при завземането на България от османците, хептен ще я “заобичаме”. Аз мразя Европа и САЩ, защото са подли и коварни, защото са лъжливи, защото ни се пишеха съюзници по време на Студената война, а после влязоха в съюз с комунистите и нас ни хвърлиха за храна на кучетата. Мразя Европа, защото нейните ръководители са решили през следващите 25 години да ликвидират напълно българския етнос. Заставам зад думите си. Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 11:17 am Адаш, струва ми се, че не на Европа или Америка трябва да се сърдим, а на себе си, на мнозинството от нас, българите: не бяхме достатъчно решителни, не знаехме какво точно искахме, и затова “другарите” ни прекараха яката, Европа и Америка ли ни са виновни за това?! Струва ми се, че като търсим причини извън самите себе си за положението, в което се оказахме, ние се опитваме себе си да оневиним, а това е корена на опасната илюзия, от която си страдаме. Да мразиш пък Европа и САЩ, понеже били не знам какви си, също е начин да се оправдаваме; а прости ме, но пък твърдението, че Европа искала да унищожи българския етнос, е съвсем глупаво, откъде-накъде можа да ти хрумне това?! Ние самите можем да се самоунищожим, но не Европа ще ни е виновна за това, което сами можем да си сторим, никой друг не може да ни го направи. Имам чувството, че си се надъхал срещу Европа и Америка и сам не си много наясно на какво се дължи една такава неразумна надъханост. По-добре щеше да е да обвиняваш Русия, защото за последните 60 години тъкмо тя и т.н. СССР в съюз с нашенските тукашни комунисти ни разкатаха мамицата, а не европейците и американците, нали поне това не отричаш?! ПРАВДИВ Казва: март 25th, 2007 at 12:52 pm Аз мисля че и двамата сте прави (Анг.Грънч. и Елтимир). Всичко, което говори Анг.Грънч. за Европа е положително и почти изцяло вярно. Но вярно е и това, че Европейските правителства и специалните служби (както и американските) много бързо се сдушиха с новите господари на парите в България и сякаш им простиха престъпното минало (комунстическо или бандитско). Пари при пари отиват, а както казва Буров – при парите – малкото отиват при многото – а не многото при малкото. И друга пословица – “Бедния човек – всеки го е..е ! ” Ами така е. Няма какво да се захласваме чак толкова по Европа, а да се стегнем и да използваме (да издоим) колкото се може повече от европейските фондове, без да се отказваме и от американските помощи особено за научно-технологическо развитите – та да излезем печеливши от цялата тази работа ! . . Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 1:01 pm Ние не вярвахме на комунистите и на СССР, затова те не успяха да се справят с нас. На САЩ и на Западна Европа обаче вярвахме, а именно те ни продадоха. Сключиха зад гърба ни сделка с комунистите, а нас ни хвърлиха за храна на кучетата. Ние се оказахме без съюзници, предадени от онези, които смятахме за приятели. Нашата единствена вина беше, че ние вярвахме в тях и в демокрацията. И двете вери се оказаха измамни. Да обвиним себе си, значи да обвиним хилядите участници в Съпротивата срещу комунизма, които “демокрацията” успя да унищожи. Хайде, адаш, като толкова вярваш на американци и на западно-европейци, отговори ми как преценяваш тяхното отношение по моя случай. Дадох ти доста документи, мога и още да ти дам. Как става така, че заради два шамара на някоя джебчийка в тролея следват дела в Страсбург и заклеймяване на България като расистка държава, а за политически мотивирани репресии нито дума. Ако ние някъде приложим насилие, ни се казва, че не може така. Че при демокрацията такива работи не бива да се вършат. Тогава пращат десетки ченгета да ни арестуват, тогава следват месеци из разните следствени отдели, тогава следва пълния репресивен арсенал на така наречената “дръждава”, тоест държава. Когато обаче насилието е приложено към някой като мен, тогава отговорът е пълно мълчание. Дори когато Контраразузнаването устройва атентати срещу семейства като моето, напълно реални атентати, дори тогава тази Европа мълчи като името на руския президент. За унищожението на българския етнос не е нужно особено доказателство. Цифрите са пред очите на всички, безмилостната действителност е пред очите на всички и никакви красиви думички не могат да я прикрият. Истината е, че още през 1987 година на кораба край Малта е взето решение да бъде унищожен българския народ. Руското правителство също е в играта, то също участва в геноцида срещу българите. Затова е моят призив е да се изнесем всички навън. Всички, които се чувстваме българи – до един. Кой накъдето му видят очите, кой където успее да се устрои. А тук да останат джагалите, мангалите и дупетатите. Да видим тогава кой ще ги храни. Знам и после какво е предвидено, ама да не бързам. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 1:38 pm Е, положението може да не се окаже чак така безнадеждно. Ето какво имам предвид: След 1989 година западните демокрадци се съюзиха с нашите крадци. И се получи една много весела крадлива страна. Вместо държава, си имаме дръждава с ченгета, мангали и джагали. Където нормалните българи ускорено измират. Хубаво, това не е против интересите на западните демокрадци. Обаче работата на демокрадливите ни Служби почна да се превръща в проблем. Какво правят Службите? Наркотрафик, трафик с жива плът, трафик с човешки органи. Връзки с терористични организации, организиране на бандитски групи, атентати и убийства. Хубаво, ако го правеха само тук. Обаче нашите спец-демо-крадци нали са алчни, та почнаха да пренасят дейността си из целия ЕС. И не само това. Нашите спец-демо-крадци по стара традиция се оказа, че не са преставали да служат на руското правителство и на президента с нежното име. А това вече е огромен проблем за западните демокрадци. И те щат-нещат, трябва някак да реагират. Това ми беше идеята. Да извадим очите на западните демокрадци с факти и да ги накараме да реагират. Пък после ще видим. Ще действаме според резултатите. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 1:47 pm Е, положението може да не се окаже чак така безнадеждно. Може би в последния момент ще се случи нещо неочаквано, което ще промени правилата на играта. Ето какво имам предвид: След 1989 година западните демокрадци се съюзиха с нашите крадци. И се получи една много весела крадлива страна. Вместо държава, си имаме дръждава с ченгета, мангали и джагали. Където нормалните българи ускорено измират. Хубаво, това не е против интересите на западните демокрадци. Обаче работата на демокрадливите ни Служби почна да се превръща в проблем. Какво правят Службите? Наркотрафик, трафик с жива плът, трафик с човешки органи. Връзки с терористични организации, организиране на бандитски групи, атентати и убийства. Хубаво, ако го правеха само тук. Обаче нашите спец-демо-крадци нали са алчни, та почнаха да пренасят дейността си из целия ЕС. И не само това. Нашите спец-демо-крадци по стара традиция се оказа, че не са преставали да служат на руското правителство и на президента с нежното име. А това вече е огромен проблем за западните демокрадци. И те щат-нещат, трябва някак да реагират. Това ми беше идеята. Да извадим очите на западните демокрадци с факти и да ги накараме да реагират. Пък после ще видим. Ще действаме според резултатите. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 1:53 pm Ето какво намерих в един от форумите: “По Телевизия СКАТ Димитър Аврамов заяви, че бившия посланик на САЩ в България Ейвис Боулън е се е “изтървала” на някаква среща в Боровец в края на 90-те години, че българите не трябва да са повече от 4-5млн. души” Същите неща ги говореше през 1991 година руският академик от български произход Тодор Дичев. Реалността потвърждава думите. Та на кого да вярвам – на демокрадската пропаганда или на своите очи? Бала Казва: март 25th, 2007 at 2:22 pm Последния филм по арте за България по ТВ, късаше проблема с разграбването и безхаберието на държавата ни и нейните природни ресурси, не от друг ами от самите БЪЛГАРИ. Европа не иска България без природа, без култура, без хора, които не ценят своите блага и дадености. Защо си мислите, че някой друг е виновен? Виновни сме всички, търпяли една шепа хора да ни направят на бедни и страхливи мишки. Ей сега 20г след промените започваме да разбираме, че нашия живот зависи от самите нас и правилата трябва да се спазват(не всички други, а първо от самите нас). А факта че има хора, които обвиняват другите за собствените си неуредици е само показателен, че наистина сме “късни домати” – и затова последни в ЕС. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 2:30 pm “Бала, която е Сигор” – това май беше от Библията. Както и да е. мен не можеш да ме обвиниш, че съм бил страхлив. Само че не страхливите, а точно смелите се оказаха изиграни, именно те бяха унищожавани най-безжалостно. И аз продължавам да обвинявам шибаната Европа, че се стреми към нашето унищожение. Точно същата шибана Европа скача като ужилена, щом някой от нас вдигне глас в защита на правата си, а мълчи като името на руския президент, когато нас ни избиват. Избиват ни в буквалния смисъл, без това да прави впечатление някому. Европа да спре да говори за морал, за обща сигурност, за демокрация и всякакви такива безсмислици. Европа да си каже, че над всичко е Законът на Джунглата, че бедните трябва да мрат, че кой може да граби – да граби, и че в крайна сметка тези тъпи българи трябва да измрат, а върху тяхната бивша територия да бъдат построени две нови държави. Ей това да си каже Европа, пък ние знаем какво ще е по-нататък. Бала, виж за мен тук и не ме обвинявай в страхливост: http://ottegljane.epochtimes-bg.com/articles/Eltimir.html Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 2:30 pm Адаш, сега те разбирам по-добре, защото онова, дето го изстреля одеве, ми звучеше съвсем несериозно. Знаеш ли какво искам да ти кажа: левите, комунисти и пребоядисани комунисти мразят най-много от всичко Европа и САЩ. И обичат само Русия, матушката им. Аз за теб не знам, но за себе си мога да кажа само ето това: проклет да съм от момента, когато започна да изпитвам същите симпатии и антипатии каквито изпитват комунистите! Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 2:36 pm Бала, още едно допълнение. Нито Тодор Живков, нито Андрей Луканов, нито Симеон с дългото като носа му име, нито Сер Гей Стани Шев – нито един от тях не е етнически българин. Да продължавам ли с Ахмед Доган, Надежда Михайлова, Соломон Паси, Иван Костов…? Българи бяха от БДФ и БНФ, обаче шефът им, покойния Иван Дочев беше женен за еврейката Естер. Бащата на Петър Стоянов е българин, но дали същото се отнася до майката? Ами Желю? Ами Стратега Лилов-Петровски? Обаче аз говорех за нещо друго. За това как Западът даде предимство на крадците и разбойниците, как се съюзи с тях. Как Западът не ни позволи да се разправим с ДС, а на ДС позволи да се справи с нас. Как Западът непрекъснато се намесваше и продължава да се намесва с едничката цел да бъде ликвидиран българския етнос. Със съучастието на Русия, разбира се. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 2:41 pm Адаш, истината е прекалено ненормална, обаче продължава да бъде истина. А ненормалната истина е ето каква: Някакви предсказатели, прорицатели и всякакви гадатели предсказали, че Турция ще се разпадне. И че Русия ще вземе – три четвърти ли беше, две трети ли – не помня точно. Та някои пияни руски управници си внушили, че този път ще сбъднат старата си мечта да вземат България. Обаче тоя път без българите, за да не им създаваме проблеми. Не се смей, имам текстовете, обаче са много и ще ми трябва време да извадя нужното. И така, Русия почва да финансира и поддържа всякакви антибългарски организации в България: като се почне от ДПС, като се мине през разни цигански сдружения, та се свърши с ХОМО “Илинден”. За Волен Сидеров и кръжеца “Зора” няма да казвам, ще последвам старата поговорка, че най-добре да не питаш за лудото, то самичко се обажда. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 2:44 pm Адаш, да не се окаже, че говорим за един и същ слон, само където един вижда краката, друг хобота, а трети опашката. А слонът си е един и същ. Тая приказка я разправяше Любо Собаджиев след оная безсмислена конференция за “Речника на дисидентите” през 1999 година. Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 2:57 pm 🙂 Май точно така излиза, адаш, май наистина все за един и същ слон говорим, ама всеки вежда отделна негова част! Много добре казано е това 🙂 Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 3:06 pm Хубаво, аз не съм фанатик и ще повярвам и на Европа, и на САЩ, обаче нека те поне веднъж да се изправят срещу комунистическата Държавна Сигурност и да защитят жертвите на тая зловеща ДС. Тогава ще повярвам, че не играят една игра. Обаче аз тук имам цяла една папка с бездушните отговори на т. нар. “европейски институции”. Ама Андрей Луканов го защитиха, нали? И ХОМО “Илинден” с руските и сръбските пари – и тях ги защитиха. За Русия все се каня и само да си оправя един кътник, че от болка не мога да мисля. Ще взема текстовете, ще извлека нужното и ттогава всички ще видят какви заблуди ръководят руските управници в борбата им с българския народ. Говоря само за управниците, народът ми е симпатичен. Водката им – също. Президентът на Руската Федерация обаче не ми е симпатичен. Въпреки прекрасното му име. Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 3:13 pm Радвам се, адаш, че и по въпроса за Русия сме на близки позиции. А иначе знаеш ли защо Западът обръща внимание на нашите ченгета и комуняги? Ами защото са много нахални, адаш, а ние не сме такива. Когато се натискат, Западът от прословутата си толерантност помага дори на комунисти, ама като ние не си мръдваме и пръста да потърсим помощ и съдействие от Запада, как тогава да ни помогнат с нещо? Я ти ми кажи ходил ли си ти в някое западно посолство да търсиш подкрепа и съдействие? Ти не си, ама Румен Воденичаров им е изтрил стълбите от ходене… не че го обичат, те си знаят какъв е, ама да се отърват от него, са му давали това или онова… Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 3:15 pm … имам предвид да търсиш помощ и подкрепа по твоя случай, за проблемите ти с ДС до ден днешен… срещнал ли си се с поне един западен журналист да му разкажеш за случая си? Не си, така предполагам, ето ти една причина да те гази все още тази ДС, защото знае, че жертвите й няма да могат дори да се оплачат някому… Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 3:18 pm Писах, нула внимание. Имам и отговорите им. Западът отказва да помага на такива като мен. Бала Казва: март 25th, 2007 at 3:40 pm Елтимир, какво е “етнически българин”? Нима името и външноста ти дават право да кажеш кой е българин е кой не е? Не разбирам оправданията, да не би запада да е гласувал за тях? Ако мислиш, че Европа “Всичката Мара втасала, че само България и е в акъла”, много се лъжеш. Тук в Европа живея от много години и европейците не различават България от Румъния, това е действителноста, бедноста на българина е ментална е не реална. Бала Казва: март 25th, 2007 at 3:51 pm Само по себе си да обвиняваш другите, че не са ти измели собственния обор е смешно. По същата логика в българския футбол, няма отбор загубил защото е играл слабо, ами порсто защото садията е свирил за другите. За мен това си е дефект. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 4:13 pm Бала, не си ли вреш гагата където не ти е мястото? Прочети каквото съм написал по въпроса и тогава разсъждавай. Когато тръгнат да те взривяват и палят /два пъти са го правили с мен/ заради твоите убеждения и заради смелостта да ги отстояваш, тогава може би ще разговарям с теб. Тъпата Европа прави бизнес с изродите от ДС, помага на тях и аз мога да го докажа. Значи тая демократична Европа е също толкова изродска колкото и комунистическата ДС. Точно Европа не ни позволи да се разправим с комунягите, когато можехме да го направим. Сега е късно, затова казвам да оставим България на джагалите, на мангалите и на комунистите, та да си бият утре главите европейците с тях. А ние да се махнем оттук и да отидем там, където ще можем да живее по човешки. Пък после каквото – такова. Аз може да не съм страхлив, многократно съм го доказвал, но не съм безумец, та да си въобразявам, че нещо в тая гадна държава може да се промени към по-добро. Останете си тук, Бала, останете си със заблудите, с лицемерието си, докато мангалите не ви видят сметката, защото това ви чака. После и на мангалите ще им дойде реда, но това е вече друга приказка. Бала Казва: март 25th, 2007 at 4:39 pm Елтимир, ти току що се изрази по начин познат ми от Сидеров! Ти от кои си всъщост? Като не виждаш преспектива защо се опитваш да внушиш на другите същото. Вместо да даваш кураж на други да те последват, ти се изкарваш жертва и учерняваш всико. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 4:53 pm Сидеров направи партия. Аз много пъти отказвам да правя партия. А много пъти са ме подтиквали към такава стъпка. Със Сидеров имаме много идеологически различия. Аз съм националист. Опасявам се, че Сидеров не знае какво представлява национализмът като идеология. Моите думи отговарят на делата ми. Неговите се разминават. Той взема много често мислите на други хора и ги представя като свои мисли. Аз говоря и пиша само онова, което мисля. За куража. Защо да давам кураж, като знам, че това ще бъде подтик към самоубийство. През 1995 година далеч оттук бе разисквано по въпроса за съдбата на България. Дадоха срок, ние се провалихме. Миналата година, също далеч оттук, на няколко хиляди километра се проведе разговор какво очаква българите и какви са възможностите за съхранение на нашия етнос. Опитахме някои възможности и отново се провалихме. Остана последното – да се изнесем и да потърсим спасение другаде. Тук спасение не е възможно и това е моето дълбоко убеждение. Бала, бедна ти е фантазията какви сили са впрегнати срещу нас и какви технологии се използват за нашето унищожение. Видял съм не само повече, отколкото допускаш. Видял съм повече, отколкото изобщо можеш да допуснеш. Изобщо не говоря наизуст. Голяма част от най-фантастичните си /според невежите/ твърдения много често съм ги доказвал. Я със снимки, я с документи, я с някое друго категорично и неоспоримо доказателство. С България е свършено. България умря. Всичко е лъжа и измама. Превръзка на очите, докато ви метнат примката. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 5:00 pm А, да, за призива да ме последват. Знаеш ли къде искам да отида, за да искаш да подтикна когото и да било да ме последва? Опасявам се, че не. Вярно, някога исках да направя нещо за България и за българите. Сега е прекалено късно. Не е моя вината, че не успях. Поне не е изцяло моя. Смея да твърдя, че направих повече, отколкото друг на мое място би направил. И че понесох повече удари, отколкото друг би понесъл. Време е да кажа “Стига!”. Бала Казва: март 25th, 2007 at 5:05 pm България е имало много преди теб и мен и България ще съществува много след нас, стига да има хора които да вярват в нея и да съхранят българския дух и култура. А България е днес най-силна от последните 50-60 години и дума не може да става да е свършено с България. Свършено е с тези, които ограбиха и изнасилиха България, сега идва време за равносметка! Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 5:13 pm Някога другарят Никита Сергеевич Хрушчов казваше, че комунизмът е на хоризонта. Та и сега някои си верват и се надеват, ама накрая ще останат наденати. Нямам намерение да разубеждавам никого. Досега предсказанията ми са се сбъднали. ще ми се това да не се сбъдне, но едва ли. Още през 1992-ра съм писал какво очаква България. Тогава звучеше като бълнуване. Сега ме питат дали не е писано постфактум. Още малко остана, съвсем малко. Бала Казва: март 25th, 2007 at 5:22 pm Човек, ти българино като не вярваш в България, кой да вярва. Стига с тези предсказания, историята се пише днес и само от днес зависи дали ще има утре! Щом всички сме на мение, че България загива, то тя непременно ще загине, не заради друг, а заради самоте нас! Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 5:33 pm Колко от нашите умряха заради България, а 99,99% процента от вас стояхте и гледахте безучастно? И това не е от вчера или днес. Още Левски са го превели през половин България с охрана от четири заптиета и никой не е посегнал да го освободи. До днес нищо не се е променило. Не знам вече кой какво очаква. Затова казвам, че ако някой иска да оцелее физически, да напуска тая нещастна земя. Аз имам още седем дни, през които да променя нещо. Вярваш ли, че ще успея? След което млъквам. А след мен, вярвай ми поне в това – няма да има нито един, който да проговори. Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 5:34 pm Адаш, мъча се да те разбера и да си обясня на какво се дължи твоето отчаяние и неверие, защото на крачка си от националния нихилизъм. А твърдиш, че си националист, това е противоречие, смятам, че го съзнаваш. Но искам и друго да ти кажа: има две Българии и два “български народа”. Едната България и единият български народ сме ние, хората, които нито сме крали, нито сме лъгали, нито с нещо сме се облагодетелствали, напротив, били сме окрадени, били сме лъгани, били сме използвани. Другата България и другият “български народ” са точно тия, дето са крали, лъгали, изнудвали, използвали. Не е само така у нас, май това нещо го има навсякъде по света. Аз съм склонен да опростя още повече нещата, та да станат още по-ясни: има България на мошениците, които бяха “благоденстващи” и цъфтяха както при комунизма, така и при “демокрацията” ни, но има и хора като нас, на които беше много тежко и тогава, пък и сега. Но ние запазихме поне честта си, не сме се продавали, не сме ламтели, не сме разбойничали като ония разбойници. Тия две Българии и тия два български народа няма как да се погодят и да заживеят в съгласие, защото това са Българиите на палачите и на жертвите. Битката между двете Българии още не е загубена, нито пък спечелена от някоя от тях. Тя тепърва ще се разгори все по-силно. Ако трябва да умира някоя България, аз предлагам да умре точно тази България, на насилниците, на разбойниците, на нашите душители. А другата България, нашата България ще пребъде, защото, адаш, истината е с нас, правото е с нас, и защото ние не сме така изродени като ония комуноиди-мафиоти. Нама как да стане така двете Българии да умрат заедно, счепкани една в друга, защото все пак нашата България е по-силна и по-велика даже, независимо от временните поражения. И аз вярвам точно в тази, истинската, нашата България, тя ще пребъде. В този смисъл аз, “космополитът”, съм готов да се нарека български националист, макар че вече човек да го е срам да употреби тази дума – толкова са грозни злоупотребите с нея, толкова противни са лицата, които се кичат с тази “титла” все едно че е тенекиен орден… Бала Казва: март 25th, 2007 at 5:35 pm Не разбирам защо други българи не пишат? Ще слушаме такива нихилисти който бълнуват края на България и ще им даваме гласност? До кога ще се оставяме да ни предсказват съдбата и вярваме в черни сили? Толкова ли сме слаби, да се виждаме само като жертва? Едно съм научил на запад “Тук те приемат такъв, за какъвто се продаваш”, щом се държиж като кученце което маха с опашка, то ще те галят с крак. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 5:43 pm Лежал съм в затвора заради национализъм и антикомунизъм. 20 години по-късно бях следствен 10 месеца заради национализъм и антикомунизъм. Два пъти са ми правени атентати от ДС заради същото. Къде е обаче Нацията? Защо Нацията спи? Национализмът е идеология, защитаваща правото на всяка нация да върви по своя собствен път. Национализмът брани уникалността на всяка нация, както и правото на уникалност за всеки индивид. Боя се, че за българска Нация вече едва ли може да се говори, а истинските индивидуалности са не повече от няколко стотици. Много искам някой да ме опровергае. Казвам го без сянка от ирония. Хайде, нека Нацията се отърси от страха и летаргията, нека Нацията се събуди. Какво още трябва да се направи, за да се случи това? Дали накрая моето предложение да напуснем тази страна няма да се окаже единственото спасение? Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 5:50 pm Адаш, прав си, мнозинството от нацията спи, и затуй ония са се така разгащили и затуй са така нагли. За да се събуди една нация си иска своите будители, защото до момента си имаме такива, които омайно приспиват нацията ни, и тя взе, че захърка най-блажено. Един народ като нашия се стряска или когато ножът опре до кокала, както стана в край на 1996, или когато неговите будители започнат даже да крещят, та да бъдат чути. А виждаш тук ние специално си шептим, и я някой ни чул, я не – как тогава да се събуди тоя народ?! Бала Казва: март 25th, 2007 at 5:53 pm Твоето предложение да избягат всички от България няма да стане. Нека да избягат всички кото са се уморили да се борят и само виждат края, аз и много други се връщаме, връщаме се и то със съзнанието, самочусвието и със свежа кръв, именно да дадем на България нов тласък, защото в чужбина човек или става патриот или си продава “корените” за пари. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 6:03 pm Ходил съм в чужбина, макар не за дълго. Държа непрекъснато връзка с българи, които в момента са в чужбина. Страхувам се, много се страхувам, че вие изобщо не сте наясно срещу какво се изправяте. Вярвам в чистите ти намерения, но дали няма да повторите участта на Ботевата чета, макар и в малко по-омекотен вариант? Опитах се да спечеля една битка срещу ДС, само една битка. Аргументите ми са железни, фактите – повече от достатъчни. Изводът е, че почти не са останали хора, които да мислят за бъдещето на народа си. Всеки мисли в мащаба на своето жилище и ставащото извън тези стени не го засяга. Докато подпалят и неговата черга, ама тогава е късно. С нашето рехаво опълчение няма надежда за победа срещу тяхната добре въоръжена и добре организирана редовна армия. Бала, дадох ти линк. Ето го пак: http://ottegljane.epochtimes-bg.com/articles/Eltimir.html Погледни и тогава, ако искаш, ще си говорим пак. Бала Казва: март 25th, 2007 at 6:44 pm Аз съм от ново поколение и ДС е за мен комунистическа отживелица, мисля че следите в малтретираните преди 89г са толкова дълбоки, че са оставили някакъв дух да доживее и до днес. Аз ще се боря не срещу някой, а ще се опитам да помогна на слабите “народните” хора, които обичат България и които са всъщост лицето на България. Врагове има много, ние самите сме си врагове когато си завиждаме и злонамерстваме. Битката която е водиш Елтимир е според мен е битка със самия себе си, да превъзмогниш някъкъв кошмар, но той е минало. Елтимир Казва: март 25th, 2007 at 7:05 pm Ако смяташ, че ген. Драшков е минало, това е отделен въпрос. Ако смяташ, за маловажен фактът, че днешното контраразузнаване – НСС е съставено от “бивши” служители на “бившата” ДС, то ти живееш в една матрица, която няма нищо общо с реалността. ДС не е минало, тя си е жива и здрава. Последният кошмар, предизвикан от същата тази “минала” ДС се случи при мен преди по-малко от година. Докато има ДС, няма да има нито ред, нито законност, нито справедливост, нито възраждане. Кошмарът продължава и истинският проблем е, че ти не го виждаш. Живей си в своята матрица, но не претендирай, че познаваш Реалността. Аз ви показах, че не можете да спечелите дори една взета отделно битка. Как тогава мислите, че ще спечелите войната? Ангел Грънчаров Казва: март 25th, 2007 at 8:31 pm Ще я спечелим, защото самият живот, историята и Бог е с нас… Елтимир Казва: март 26th, 2007 at 5:43 am Няма, защото у нас властва социален паразитизъм, а животът отрича паразитизма. Няма, защото Историята е борба между раси, нации, държави и идеи.Ние спряхме да се борим за нашата нация, а идеите отдавна изоставихме. Няма, защото превърнахме парите в бог, а справедливостта продадохме заради временна изгода. Няма, защото обърнахме гръб на своя Бог и Той ни изостави. Анонимен Казва: март 26th, 2007 at 10:29 am Тук може би трябва да отбележим един факт. Че Българската държава отдавна се е превърнала в “Циганска”: Българската държава като никоя друга в света пряко и откровено по най-различни начини толерира циганите. Как? Тя се погрижи да им създаде изключителни комфортни условия за контрабанда. Изгради им хиляди най-различни битаци и контрабандни пазари; допусна пълните им с контрабандни стоки бараки, палатки, навеси, юрти и кьошкове по всички по-големи улици и площади на страната. Циганите завладяха и българските курорти със сергиите, с каруците си, с мечките си. Ежедневно на Дунав мост им е осигурен практически безплатен влак за контрабандна търговия до Румъния със специално безпроблемно митническо “обслужване”. Подобни екстри има и на другите граници, само и само контрабандната им куфарна търговия да няма никакви проблеми. Познайте сега след падането (дай, Боже) на Шенген, кой ще дойде в България, дали няма да са циганите на всички балкански народи? А кой от България ще тръгне из Европа със сезалови торби и ножовки? Айфелова куло, горко ти! Орешарски, вади парите за скраба! Нашата държава си затваря очите за циганския монопол върху производството и търговията със спиртни напитки. Ментетата на царкировите мургави технолози и търговци заливат цялата страна. За родните алкохолици и пияндета употребата на алкохол е като руска рулетка. Затова след всеки запой те неистово се радват, по ъндърграундски пеейки горанбреговичовата “Пролет пукна, ние – не!” Държавата не иска да види и да контролира изключително доходоносния цигански бизнес с покривните изолации, със сапаните и др. Особено внимателна е тя с циганския скраб бизнес, чийто висш пилотаж е кражбата, насичането и търгуването с цветни метали. Наскоро правителството много срамежливо и учтиво помоли крадците на метали и кабели, създавайки огромни проблеми и загуби на обществото, да си помислят и ако обичат да се помъчат повече да не правят така, защото никак не е хубаво. Тук се появява фамозната фигура на крадеца на праск…, пардон, на кабели: ловък, мургав, с ореол от волтови дъги, безстрашен (краде кабели направо от тролейбусното трасе и от действащите далекопроводи, реже опашката на лъва от софийския Лъвов мост, даже може да си отреже каквото си иска и от чапкъновата бронзова София), красив, почерпен и весел. Ах, де го Емилиян Станев! Държавата нехае и за това, че циганите никак не обичат данъчните служби и затова не плащат нито данъци, нито такси, нито нищо. Да знае някой циганско семейство, което да си е платило данъците, тока, водата, сметта? Някой да е виждал циганин с билет? Няма такъв. Гинес чака. Циганите са имунизирани и срещу всички номера, които измислят данъчните, Здравната каса, Топлофикацията, ВиК-то и Енергото (като например смяната срещу 17 лв. на работещия ти водомер, уж за да се провери и регулира). Да сте чули за сменен цигански водомер или да сте виждали инкасатор в цигански квартал? Дали циганите не ще си сменят паспортите и дали ще си платят за това или разноските пак ще се поемат от държавата, т.е. от работещите българи? Самонастанилите се в чужди имоти в страната с много малко изключения са все цигански семейства. В Пловдив, София, Варна, Русе, Търново – навсякъде циганията пронизва самото сърце на градовете с всичката си мръсотия, кражби, цигански песни и пиянски свади. Всеизвестно е, че в цяла България циганите крадат безогледно по всички възможни начини. Опустошават лични имоти и стопанства, обществена собственост, национални богатства. Селата са пропищели от набезите им по селскостопанската реколта, по инвентара, по имуществото на селяните. Годишно хиляди декари гора се изсичат. Продукцията от ниви, зеленчукови градини, овошки и лозя се обира и се пренася в късна доба по циганските махали. Утре вечер пак. В градовете денонощно се шета по складове, къщи, апартаменти. Знаменити цигански школи подготвят квалифицирани крадци, джебчии, просяци, врачки и измамници. На всяко по-значимо публично място из България (площад, гара, пазар, парк, болница, даже пред училища и детски градини) можеш да видиш цигани, чакащи своя удар на деня. На всяка автогара, не без благосклонността на полицаите, поне няколко дружинки цигани търсят наивници за играта “Тука има, тука нема”. На всяка по-голяма магистрала – млади цигански жрици на платената любов. До всяко училище – барака или сергия с циганин. Във всеки парк – цигански атракции. Пред всяка църква – просещи и благославящи цигани. По всяка улица – циганин, продаващ чорапи или гащи. На всяка пейка – циганка, която иска да ти гледа на ръка. Българската държава е единствената държава в света, която разрешава на нейната територия да функционира паралелна съдебна система (циганското мешере). Само в България има цигански партии. Те се канят солидно да влязат в Парламента; искат си и цигани – министри. Само в България циганските движения и циганските лидери се радват на открита политическа подкрепа и на ухажване, особено преди избори. Само в България има нелегална стройна “аристократична” система, включваща цигански цар (цар Киро и царица Костадинка), цигански барони, цигански принцове и принцеси, с които българските власти общуват по всички правила на дипломатическия протокол и които се ползват с почти президентско благоволение. Накрая и малко сметки. Ако се приеме, че за физическото оцеляване на едно лице днес в България са нужни два лева на ден (за всичко: храна, дом, отопление, осветление, дрехи, обувки, обучение, лечение и др.), което е на границата с немислимия минимум, следва, че за 2000 г. за издръжката на българските цигани е била нужна сумата от 800, 000, 000 лв. Фактът, че циганите в края на годината са реалност, говори за усвояването от циганския етнос на най-малко тази сума. Тоест, разходната част на този специфичен бюджет е налице. Каква е приходната част? По експертни данни тя не би могла да изглежда много по-различно от: 1 Социални помощи и др. ( от общо 319,000,000 лв.) 210,000,000 лв. 2 Кражби 340,000,000лв. 3 Неплатени задължения (ток, вода, данъци, такси и др.) 50,000,000лв. 4 Черна икономика и контрабанда 160,000,000лв. 5 Трудови доходи 30,000,000лв. 6 Други източници (помощи, дарения и др.) 10,000,000лв. Всичко: 800,000,000лв. (ПОЧТИ МИЛИАРД !) Коментарите не са нужни. Всичко се вижда много ясно. Цифрите говорят за себе си и всеки може да направи заключенията си. От всичко казано до тук следва елементарният логичен извод за фактическата дискриминация на българите в собствената им държава. По всички линии българският етнос е потърпевш от циганите. Чрез държавата и държавния бюджет трудът на работещите българи е експлоатиран в полза на циганското етническо малцинство. Фактически българите не са равни с циганите пред законите на България. Циганите са над или извън много закони, например за задължителното образование. Циганите са ненаказуеми. Дали ще накажат циганите, които посред бял ден убиха професора в София? А тези, които обират вече цели влакове? Или тези, които нападат цели квартали? Циганите имат редица скрити и явни привилегии, включително и при изплащането на социалните помощи. За разлика от циганите бедните българи много рядко са обект на внимание от страна на правителствени и неправителствени организации и институти. Даже и в такава важна и деликатна сфера като духовността българите са ощетени. Навремето в Парламента министърът на образованието каза, че изучаването на исляма в българските (!) училища е по-напред и е по-обхватно, отколкото изучаването на българската конституционна православна вяра. Ето защо вече съвсем правилно навсякъде образът на Майка България се свързва с циганите. Този образ, точно както го представят европейските телевизионни канали (Евронюз, например) представлява циганска каруца с надпис “Към Европа”, натъпкана с многолюдно мръсно и весело циганско семейство, теглена от стара кранта по кален път незнайно за къде. Всъщност можем ли да се досетим къде води калният път? Той ни води към бъдеща циганска държава на сегашната българска територия, която гостоприемно ще приюти балканските и европейските цигани по подобие на евреите в Израел. Доскоро тази циганска държава се планираше по север. Очевидно стратегически европейски съображения са наложили слизането й на юг на Балканите. Тази парадигма е единствената, която обяснява всички необясними неща, които се случиха в икономическия, политическия, социалния и духовно-културния живот у нас през последното десетилетие. http://www.dir.bg Ангел Грънчаров Казва: март 26th, 2007 at 10:40 am Е, и какво искаш да кажеш с тоя чаршаф? Имаш ли мнение по това как може да се реши проблема? Или искаш да внушиш, че нас циганите са ни главния проблем? Аз пък ти казвам, че не те са ни главният проблем, и трябва човек да е малоумен да не знае кой е той… Елтимир Казва: март 26th, 2007 at 12:43 pm Правилно, циганите не са главният проблем. Те не са направляващият

  Коментар от Ангел Грънчаров | март 29, 2007 | Отговор

 2. Елтимир Казва:
  март 26th, 2007 at 12:43 pm

  Правилно, циганите не са главният проблем. Те не са направляващият фактор. Циганите обаче са главният инструмент, чрез който бива ликвидирана българската Нация. А нашата търпимост спрямо циганите и циганизацията само ускоряма гибелта ни.
  Ими ли още някой наивник, който да си въобразява, че с България не е свършено? Казвам ви: махайте се от тая скапана територия, върху която вече няма държава. Махайте се от тая Мангалия, та поне да останете живи. Тук пощада не е предвидена. През месец май миналата година, когато обсъждахме положението, се спомена и варианта за масовата емиграция като спасителен вариант. Оставихме го за последен вариант, след като всички останали пътища за спасяване на българите се изчерпат. Поне аз съм на мнение, че другите пътища се изчерпаха. Търсете начин да се махнете от тук, докато още можете. Утре и за това ще е късно.

  Коментар от Ангел Грънчаров | март 29, 2007 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: