Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Иво Инджев представи небезразличните граждани като алтернатива на тъй жадните за власт, слава и облаги академични старци

Из: Небезразличните граждани нямат достъп до държа(в)ните медии, Автор: ИВО ИНДЖЕВ

Вчера БНТ сметна за важно да рекламира забъркания в академичен грях коктейл от политизирани академици, които обещават техният комитет “Единение” да вземел в свои ръце бъдещето на България. За целта, като лице на инициативата, беше поканен за благо интервю академик Стефан Воденичаров.

Това е същият дялан камък по стандарта “сделан в СССР”, който периодично дава заявка за своите политически пристрастия. Ту ще предостави сградата на БАН за седалище (сякаш това си е неговото седалище) на защитниците на съветския проект АЕЦ “Белене” в навечерието на референдума за неговата съдба, ту пък друго нещо. Друго, обаче е винаги във връзка с прокарването на руските интереси.

Спрягат го периодично като “консенсусна” фигура да оглави какво ли не – от държавата, през различни инициативни комитети, общото между които е прозрачната му русофилщина, наметната с шаяка на патриотизма. Той пък употреби благата трибуна на БНТ за да спрегне като висш капацитет по въпросите на националното ни спасение своя съратник от трапезите около Георги Първанов през годините Антон Дончев. Не като писател, а като академик също.

Навързани са като съветски черва и няма развързване. Това е ясно на всички, освен на БНТ, очевидно.

А има и други хора на интелектуалната мисъл в България, за които обаче държавната телевизионна трибуна е минирана още на подстъпите към входа й. “Другите” също са прозрели прозрачната истина, че образованието у нас трябва да бъде реформирано, само че посоката, която предлагат, както и личностите, свързани с тяхната инициатива, се натъкват на медийните табута у нас. Защото на тази трапеза стои табела “Резервирано”. В резервата на посткомунизма е така.

Ето алтернативата на благите старци от “Единение”:

петък, 3 януари 2020 г.

НЕЩО КАТО МАНИФЕСТ, СЪДЪРЖАЩ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА СМИСЛЕНО И МОДЕРНО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ НА МЛАДИТЕ (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият „Картаген“ – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

януари 23, 2020 - Posted by | Възпитание, Демокрацията | ,

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: