Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

О, неразумнейша и бясно чалгаджийстваща на попрището социално-жизнено паплач!

Под вчерашната публикация със заглавие Какво си казахме при срещата с омбудсмана на Пловдив? небезразличният гражданин от Варна г-н Владимир Петков-Трашов написа гневен коментар, който по мое мнение заслужава да бъде пренесен в отделен постинг – заради неговото възпитателно значение, включително и спрямо не съзнаващите какво правят властващи особи в пловдивското образование (да не говорим за възпитателното му значение спрямо изпадналите в непростимо безразличие граждани, отдадени на гледането на неописуемо-приятния сеир: как властта в тъй приказваната страна Мутроландия показно-публично и перверзно-садистично убива – подлагайки на непоносими унижения! – едно семейство, състоящо се от двама български учители!); и тъй, ето ви гневния, но справедлив отзив на небезразличния гражданин Владимир Петков-Трашов от Варна:

Владимир Петков-Трашов каза: О, мили ми Приятелю! О, Боже мили!

О, вие, безпричинно измъчващите Ангел Грънчаров и в нищичко виновната му пред вас негова жена! О, вие, безкрайно тъпо-отмъстителните, неразумни и вбесяващо глупави: инспекторка и шефка на РУО Пловдив, директорки на ПГЕЕ… О, вие, всякакви банално, елементарно-еснафски, назадничаво и плоско-дебилно „мислещи“, коментиращи и „чувстващи вярно и правилно“ живота чиновниченца, учителчета, директорстващи и „управляващи“ от всякакъв род, вид и ранг, включително и много жалък омбудсмане на Пловдив (Мога и много подробно и обстоятелствено да ти посоча, аджеба, защо мисля и считам, че си точно и именно такъв! Ако ми го поискаш!)… О, неразумнейша и бясно чалгаджийстваща на попрището социално-жизнено паплач! Драги и мили ми, еднакво мислещи с Ангел мои приятели и сподвижници! Ники! Нямам думи за да изразя възмущението си!

От тази истинска касапница във вашия Пловдив! От убийството, което се върши пред очите ми и пред вашите… на… На какво, г-н Омбудсман?! Вие изглежда и не се досещате!?

Вие не си давате и най-малката сметка! Как е възможна подобна бай-ганьовщина, с такова идиотско комунистическо-отмъстително в същността си и очевадно просташко-дебилско отношение в днешното ни време към един човек!???! Отделно към един образован човек!???? Към учител! Към учител по философия и по какво още, г-н Омбудсман! И с жена му – учител по две специалности! Вие човек ли сте, г-н Омбудсман, или сте чиновник, който, ако не играе по свирката на назначилия го и на неговите политически приятели, мигом ще изхвърчи от службата си?! А нормално ли е в пловдивското образование и в страната така да се уреждат трудовите взаимоотношения?! И така ли следва да бъдат уредени и уреждани гражданско-правните отношения в Пловдив и в татковината ни?! Я бъдете любезен и ми кажете! Без да ми мънкате! Срам, г-не! Е най-меката ми присъда за вас! А позор за престъпниците-чиновнички – директорките на ПГЕЕ, инспекторката и шефката на РУО Пловдив! Заради престъпното им отношение към пловдивското образование, заради просташко-ганьовското им отношение към живия пред очите Будител, г-н Омбудсман!

Позволете да ви светна разумелника! Към Ангел Грънчаров! Заради престъпното, отмъстително-комунистическото, просташко-дебилското отношение към съпругата му и него на всичките директорстващи особи, които са имали възможност да назначат тези учители, но са се съобразили с незримата воля на началстващата чалгаджийска паплач в пловдивсото… образование ли?! Я си помислете! Престъпна мафия и сган в него и… Образование!!! Тъжен смях и дълбок траур!

Сам си бил виновен човекът! Вие дан би да сте бил и дан пребивавате в някакъв суперафрикански транс, г-н Омбудсман?! Или той правилно, нормално за обитаващите го – Мутроландия и Булгаристан, наричан от Ангел Грънчаров, е добре да си съществува, както и досега: стабилно, а оттук-нататък и вечно!

Така ли е, г-н Омбудсман, или е някак си… и значително по-добре… инак?!

Как ли?! Видно, че не знаете! А то е, защото не четете редовно, проникновено и най-задълбочено, според личното ми и неангажиращо ви мнение, блога на Учителя-Философ: HUMANUS!

2020.01.19 г. Владимир Петков-Трашов

Освен това смятам, че нашият „Картаген“ – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв… Книгата говори за „нещо“, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда „добре познато“, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се „съобразяваме“, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга „поглежда“ в скритото „зад“ мълчанието ни – за времетоживотасвободата.

януари 20, 2020 - Posted by | Демокрацията | ,

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: