Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Проклетият позорен и срамен страх ще го победим, разбира се, нали така?!

Това е обявата за моя семинар (темата този път, както се чете на изображението, е за най-типичните учителски грешки) и снимка по време на провеждането му; разбира се, никой не дойде на семинара ми (по понятни, пределно ясни, разбираеми причини – въпреки че някои хора ми обещаха да дойдат). Е, аз пред таблета си все пак казах каквото имах, направих видео; сега след малко ще го кача в Мрежата, ето, ще могат да ме чуят всички, които искат, които се интересуват, независимо къде по света живеят или се намират.
Голяма работа, че никой не бил дошъл на самия семинар! Ами ще правим семинарите си оттук-нататък онлайн, мястото на провеждането им ще бъде интернет, ето, тогава даже и тия, които от страх не смеят да дойдат на самия семинар, ще могат да слушат какво е казано на него, ето, че има начин все пак да победим страха.
Проклетият позорен и срамен страх ще го победим, разбира се, нали така?! Срамно е че ви е страх, уважаеми дами и господа, да, срамота е че ви е страх, и то в 21-ия век! Моля, събудете се, срамота е в наше време да ви е страх!
А ето сега и записът на моето изказване на семинара:
И продължението:
Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен…
Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

септември 13, 2016 - Posted by | Образование | , , , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: