Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Днес от 20.45 по БНТ гледайте руския филм „Левиатан“ на реж. Звягинцев, този „чудовищен, изключителен филм“!

Днес в 20.45 мин. БНТ ще излъчи руският филм „Левиатан“ на Звягинцев, който е „чудовищен, изключителен филм“. Този филм „взриви“ Русия. Кремъл и Путин го ненавиждат. На много места отказват да бъде прожектиран. Същевременно през миналата година получи Златен глобус за най-добър чуждоезичен филм, награда в Кан за най-добър сценарий, номинация за „Златна палма“ и номинация за „Оскар“ за чуждоезичен филм. С всеки кадър от филма се развенчава мита за „благоденстваща и демократична“ днешна Русия. Показва се истинската същност на комунистите пременили се в „добре облечени демократи-депутати и бизнесмени“. Показана е и ролята на Руската православна църква като част от мафията на фона на трагедията и объркания живот на обикновените руснаци. За тези два часа, много често ще мислите за България и за приликите с нашия „криминален“ преход, за нашите комунисти, ченгета и престъпници във власт.

ГОРЕЩО ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ГЛЕДАТЕ ДОВЕЧЕРА ФИЛМА! ВАЖНО Е ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО ВИДЯТ! ОСОБЕНО ТЕЗИ, КОИТО СА ЗОМБИРАНИ ОТ РУСКАТА ПРОПАГАНДА.

СПОДЕЛЯЙТЕ!

Димитрин Вичев

ДОБАВКА: Прочее, който разбира руски език, може да гледа филма още сега, ето го:

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

януари 31, 2016 - Posted by | Образование | , , , , , , , , , , , , , , ,

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: