Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Доган като символ на прехода от първоначалното награбване на капитала до негово оплюскване и опрас(к)ване в наши дни

Доган и опрас(к)ването на прехода, Автор: ИВО ИНДЖЕВ

Имах обаче „неблагоразумието” да продължа с неподчинението спрямо превратаджиите. Още в първото си предаване „ОЩЕ”, което започнах да водя в края на ноември 1992 г. разгласих маргинализираното от сервилните медии сензационно интервю за „Отечествен вестник” на прогонения от разузнаването негов доскорошен втори по ранг ръководител Радослав Райков. В интервюто си той разобличи напълно Доган и компанията му по агентурна линия с подробности, които се потвърдиха документално едва от комисията по досиетата през 2008 г.

Радослав Райков беше заплашван (включително с оръжие, както ми сподели при запознанството ни по повод моята покана да гостува в студиото) и отказа да се появи на екрана лично. Това направи обаче авторката на интервюто Констанца Анчева. Седмици след това тя беше покосена от смъртоносна, скоротечна болест и почина.

От кулоарите на Народното събрание депутат от ДПС изпрати по репортерка на БТА послание до мен, че главата ми ще се търкаля по стълбите на агенцията. Въпросният, след дълго и вярно служене, се облажи и като посланик, а отцепниците от СДС в парламента, които помогнаха на ДПС да свали правителството на Филип Димитров, бяха наградени с приобщаване към апетитния бизнес с продажбата оръжие – перверзна ирония във връзка с факта, че операцията по отстраняването на СДС от властта започна именно с измислен от службите скандал с неосъществена сделка с оръжие (в Македония).

Покойният бос на Мултигруп Илия Павлов и Стоян Денчев, ректор на днешната люпилня на висши кадри на преродената ДС, край които си чеше носа юношата Делян Пеевски.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

декември 29, 2015 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: