Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

На днешния ден падна Стената: да си спомним, да се зарадваме, да се забързаме по толкова вдъхновяващите пътища на свободата, приятели!

Денят на падането на Стената. Това е събитието, което промени живота на моето поколение, така че донякъде е „моето“ събитието. Бежанците, банковите и финансовите кризи, както и други, все още неизвестни неща, ще променят живота на децата ми. Не знам как. Дано да е за добро. Не се оплаквам от падането на Стената и не страдам от носталгия по „преди“.

Janina Dragostinova

.

Защо да изпреварваме капитализма – щом като той стои „на края на пропастта“? 🙂

Да си спомним тия паметни думи от ерата на комунизмо-социализма, чиито идиотщини не бива да ги забравяме – за да не се повторят! 🙂

15 интересни факта за Берлинската стена

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

ноември 10, 2015 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: