Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Много интересно интервю на истинския реформатор Саакашвили

Добре е да го чуят тези, които смятат, че и у нас трябва да има истински реформи, а не менте-„реформи“. Ето възлов момент от интервюто:

Ние не предлагаме нещо свръхреволюционно, ние просто предлагаме здрав смисъл – да дадем на хората възможността по-лесно да си вършат работите.

М.Саакашвили

(ЗАБЕЛЕЖКА моя, А.Г.: Това е много важно да се направи понеже всичко е устроено така, че държавните чиновници само пречат на хората, на гражданите да проявяват инициатива, да се захванат уверено да правят живота си, да правят бизнес, да работят, да създават и да допринасят. Между другото този момент е особено характерен и в образователната сфера: ръцете и на учители, и на ученици, и на родители фактически са вързани – от системата и нейните цербери, чиновниците.)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

септември 21, 2015 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: