Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Какво се случи при моята визита в „Деня на отворените врати“ в РИО-Пловдив

В „Деня на отворените врати“ в РИО-Пловдив, в който гражданите могат свободно да разпитват за случващото се в тази светиня на образователната администрация, ме посреща първо затворена врата, а след това, оказва се, се оказах единствен гражданин, проявил интерес към въпросната тъй похвална инициатива…

След мен не знам дали някой се е възползвал от възможността, а ето сега какво се случи по време на моята визита в РИО-Пловдив:

.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

март 31, 2015 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: