Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Да подкрепим нашите участници във видео-конкурса „Europe in Harmony“, чуйте и тяхното изпълнение на „Одата на радостта” на Бетовен

МЛАДИ СИЛИСТРЕНСКИ ТАЛАНТИ УЧАСТВАТ В ЕВРОПЕЙСКО ВИДЕО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, Автор: Димитър Пецов

Талантливата певица от Силистра Свилена Георгиева и вокалната формация под ръководството на г-жа Бонка Скорчелиева „До-ре-ми” приеха предизвикателството да участват във видео-конкурса „Europe in Harmony“, организиран от Европейския Икономически и Социален Комитет – EESC, със свое видео изпълнение на „Одата на радостта” на Бетовен. Видео-предизвикателството на конкурса по същността си представлява видео-диалог, в който могат да вземат участие всички музикални състави, певчески групи, граждани на 28 страни членки на ЕС – като изпратят свое аматьорско видео, музикално изпълнение на великата творба.

Идеята на предизвикателството е не участниците да направят най-доброто и правилно професионално изпълнение, а да изразят себе си и своето отношение към общия европейски дом, в който живеят, по най-спонтанен, творчески и забавен начин. Първите 10 победители в състезанието се определят от интернет гласуване, а впоследствие, от тези десет, жури определя първите трима, които се обявяват за победители. Те ще спечелят съответно награди от 3000, 5000 и 8000 евро. Награда ще има също така и за участвалите в гласуването граждани на ЕС, определени със случаен жребий – уикенд за двама до столицата на Латвия – Рига (за да присъстват на провеждащият се там престижен международен хоров фестивал).

Идеята, както и подкрепа за участието в конкурса, Свилена Георгиева получава от г-жа Магдалена Атанасова – директор на ЕГ ”Пейо Яворов”. Училището, в което младата певица е ученичка, е известно с своите талантливи ученици, както и с иновативните си и творчески подходи към образователния процес. Самата Свилена обяви, че ако клипът й се нареди сред победителите, половината от това, което спечели като награда, ще дари за благотворителни цели и затова призовава към подкрепа и участие на гражданите в интернет гласуването в сайта на EESC.

.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

март 11, 2015 - Posted by | Българи | , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: