Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

„Когато в Русия започват да говорят за патриотизъм, знай: някъде нещо са откраднали…“

Иска ни се да си спомним думите на класика Салтиков-Щедрин, който още през 19-и век казва: „Когато в Русия започват да говорят за патриотизъм, знай: някъде нещо са откраднали…” Имам чувството, че и сега хората, които изнесоха половината народни пари зад граница, викат най-силно за патриотизма.

Прочетете становището на свещеник ДИМИТРИЙ КЛИМОВ за нравствената ситуация в путинска Русия; има го и във видеозапис:

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: В светлината на казаното от Салтиков-Щедрин, а именно:

„Когато в Русия започват да говорят за патриотизъм, знай: някъде нещо са откраднали…“

какво да кажем за наште руски мекерета (от рода на Сидеров и останалата комуноидно-ченгесарска сволоч), които се тупкат в гърдите и се зоват „истински патриоти“?! Тук явно става дума за много пари и за страшно голяма далавера, явно става дума за истински голямо крадене!

Колкото по-голям и по-демонстративен, по-показен и нахален е въпросният „патриотизъм“ на наште руски мекерета, толкова по-голяма е далаверата, която трябва да подозираме, че стои зад него, за толкова повече пари (рубли) можем да сме сигурни, че става дума! Тази зависимост трябва да се съзнава от всички, на които им се вижда толкова чудат и фалшив „патриотизмът“ на тия именно наши поборници, на които лигите от лакомията им за рубли си стоят неизбърсани под устата им…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

март 9, 2015 - Posted by | История | , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: