Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Борбата за справедливост продължава

Днес, 25 февруари излезе решението на Районен съд в Пловдив, XV състав по заведеното от мен съдебно дяло за отмяна на заповедта за уволнението ми по куриозния мотив „пълна некадърност“, „изцяло негоден за системата“, „не става за учител“ и пр.; е, съдия Валентина Иванова е решила да отхвърли моя иск. Което означава, че дялото минава да се гледа на Окръжен съд, непременно ще бъде обжалвано това решение от моя милост. Всъщност от тази гледна точка не е интересно толкова решението на Районен съд, щото и в двата случая то пак щеше да замине да се гледа в Окръжен съд. Не съм чел обосновката на съдията, нямах време за това, тия дни, като получим препис от него, ще го изчета и ще го коментирам. В този смисъл е напълно прав анонимният коментиращ, който от два дни, даже още преди да излезе решението на Районен съд, ликуваше, че директорката на ПГЕЕ-Пловдив била спечелила дялото; ето днес какво е написал в тази връзка:

Грънчаров честито! Губиш делото, поздравления! Госпожа Анастасова бляскаво спечели и доказа пред съда твоята некадърност! Повече никога няма да бъдеш учител не само в тет Ленин, но и в никое друго училище! Справедливостта възтържествува! Смири се и иди си потърси работа в обществената чистота като метач на улиците!

Оригинално понятие за „справедливост“ имат някои хора, спор в това няма. Както и да е. Факт е, че борбата за справедливост ще продължи, въпреки всичко. А ето сега и моят импровизиран коментар във видеоформат веднага след като научих за решението на съда:

.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

февруари 25, 2015 - Posted by | Образование | , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: