Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Да сведем глави пред саможертвата на Ян Палах в името на свободата!

На този ден в 1969 година в центъра на Прага се самозапали Ян Палах, студент по философия, който беше само на 20 години! Той го направи като протест срещу инвазията на войските от социалистическия лагер в Чехословакия.

Нека сведем глави пред саможертвата му в името на свободата на чехи и словаци!

Гражданинът Парпулов

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ: Агнешка Холанд за Ян Палах: Човечеството има нужда от подобни постъпки дори и да не ги проумява веднагаи също така „Горящият храст“ – битката на Дагмар Бурешова в защита на Ян Палах и срещу комунистическия режим

.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

януари 20, 2015 - Posted by | Антикомунизъм | , , , , , , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: