Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Ето защо еволюцията не действа, ето как се доказва истината за сътворението!

Само за интелигентни хора! Ако сте прекалено заети да изгледате цялата поредица от 6 серии и дори само една серия от около час, погледнете поне от 50-та до 58-та минута на Серия 1. Няма да съжалявате!

Nikolay Goussev

Ангел Грънчаров каза: Мерси! Велико е това, което чух! Ще изгледам цялата поредица! Хиляди благодарности че ми даде този линк! Всъщност това, което твърди, че еволюцията не действа, аз го знаех по своя начин; примерно, казвал съм на моите ученици, че по естествен път в природата просто никога няма да възникне ей-така, от само себе си, по пътя на случайната комбинация на елементи… един двигател за БМВ (или за Мерцедес, това няма значение, дори за Лада няма как да възникне двигател по естествен път в природата, чрез случайности и пр.), а какво остава да възникне една жива структура! Този човек го каза същото, но по-убедително. Както и да е, имам какво да гледам, още веднъж мерси за линка!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

ноември 30, 2014 - Posted by | Истината | , , , , , , , ,

Няма коментари.

Вашият коментар