Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Пример за крещяща национал-комунистическа, сиреч фашистка шизофрения

Тоя германски таваришч явно изпълнява задача на КГБ, заплатена му с руски пари. Рублофили има и в Германия, както има и у нас. Доста тъп пропагандист на путинистките тези е този другар. Да не им е организирал тази сбирка нашият Бареков? Той ги умее тия работи. Где са им обаче кебапчетата?

Тоя немски таваришч говори срещу „световната финансова олигархия“, а не се усеща, че Путин е глава на олигархична кагебистка империя, че самият Путин е финансов олигарх от световна класа! Доста е трудно да се свържат тия неща: любовта към Путин и „борбата срещу световната олигархия“ при положение, че самият Путин и неговата клика са все олигарси!

И последно, този кагебистки немски таваришч, говорейки против разделението на леви и десни, развивайки теорията, че „целият народ“ бил в днешно време против „богатите“, не се усеща, че по този начин развива една изтъркана национал-социалистическа, национал-комунистическа, сиреч, фашистка теза! Ето как се доказва, че комунизъм и национал-социализъм са кръвни братя-близнаци, ето затова така лесно комунизмът в наше време мутира в национал-комунизъм, във фашизъм.

Национал-комунисти, сиреч, фашисти, подкрепящи национал-комуниста и фашиста Путин, с пяна на устата крещят срещу „фашизма“ в Украйна, срещу „световния фашизъм“ и прочие глупости; ето че комунистическата параноя и ненавист спрямо свободата прерасна в същинска шизофрения; тия таваришчи, развиващи откровено фашистки (национал-комунистически) възгледи и воюващи в същото време срещу „фашизма в Украйна“ не е зле да направят нещо за душевното си здраве – не е зле да потърсят психиатрична помощ. С такава политическа шизофрения в душата не може да се живее. Тя говори за ценностен срив, за развала на душата поради съчетаване на несъчетаеми мисли; тази шизофрения е кардинален провал в мисленето и в оценяването на реалностите в света, в който живеем.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

май 6, 2014 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , , , , , ,

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: