Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Долу европейско-американските реформаторски „предатели“ и „изменници“ на „исконната българщина“!!!

Реформаторският блок направи ето това първо предизборно клипче:

И ето, намериха се веднага невинни, чисти, ангелски, неосквернени души, които скокнаха и зареваха от възмущение, щото, видите ли, туй клипче било направено по американски модел, било „копирало“ ето това клипче от кампанията на Обама:

И това било крайно възмутително и дори безнравствено: откъде-накъде у нас ще копират американски образци, след като у нас може само да се копира… челния съветски опит, само да се копира туй, що прави „бащицата Путин“, откъде накъде някакви си там ще ни натрапват презрените американски модели?! Айде де, таваришчи, та това не се търпи, тез „майцепродавци“ при това, видите ли, искат да ни подтикнат да ги подкрепим, да гласуваме за тях, за Реформаторския блок да гласуваме, да, ама не, ний няма да направим тако предателство спрямо нашите исконни ценности и традиции, ний ще си подкрепим нещо родно, българско-руско, нещо нашенско си, ето, ще си подкрепим Боко, ще си подкрепим тия прелестни наши ченгета, милиционери, комунистите на Дмитрич и на Гоце ще подкрепим, ще подкрепим руските мекерета от АТАКА, Барековския капут ще подкрепим, кагебистко-ченгесарското доганово ДПС ще подкрепим, ала тия европейско-американски „предатели“ и „изменници“ на „исконната българщина“ няма никога да покрепим, нъл тъй, таваришчи, нема да се излагаме я!?

Айде чао! И мислете! Гласувайте за родното, не за чуждото: ще ми се правят те на културни, ще ми се правят те на ентелегентни, на духовни ще ми се правят, на американците ще ми подражават те, де да вземем една гьостерица или дреновица неокастрена ще видят те, ама пуста демокрация е, ке требе да си кютим! Ке се правим на демократи, ама то нашате ке дойде де, само дека требе още да я почекаме! Ама ке дойде скоро нашия час и тогава ке видят те звезди у бел ден!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

април 9, 2014 - Posted by | Антикомунизъм | , , , , , , , , , , , , , ,

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: