Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

На днешния помен на жертвите на комунизма

.

С молебен и поклонение в София днес бе отбелязан Денят на жертвите на комунистическия режим. Организатор на събитието бе Обединеният Съюз на репресираните. То започна в 11:30 часа пред параклиса и черната стена до НДК.

Общонационалната инициатива се провежда за четвърта поредна година в България. Каузата подкрепиха президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не споделям само ето тази мисъл, изказана от говорещия по-горе: да се подпали Народното събрание НЕ Е добро дело според мен. Ние имаме нужда и от Народно събрание, и от демокрация – не от техните пародии и карикатури обаче; без Народно събрание, без Парламент няма демокрация; както демокрация няма и без партии; не бива да се опитваме да преоткриваме „топлата вода“; тази ми е само забележката…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

февруари 2, 2014 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: