Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Гледайте филма „Приключено по давност“ на М.Петрова: ако пренебрегваме уроците на историята, ще се самоосъдим да повтаряме грешките си

Приключено по давност #1
Приключено по давност #2
Приключено по давност #3

„Приключено по давност“ е български документален филм от 2008 г. по сценарий и режисура на Малина Петрова.

На 26 август 1990 г. вечерта беше подпален Партийният дом на Българската комунистическа партия. 15 години делото за палежа не влиза в съдебната зала и накрая е прекратено по давност.

18 години по-късно, в опит да се разкрие истината, са представени множество факти, както и различните гледни точки на хора пряко или непряко свързани със събитието. Сред тях са ген. Любен Гоцев, ген. Атанас Семерджиев, Константин Тренчев. Михаил Иванов и др. Филмът предоставя на зрителя интересен и задълбочен прочит на събития и личности от началото на прехода в България.

За първи път филмът е излъчен по БНТ в две части на 10.11.2010 г. и 11.11.2010 г. Филмът е отличен с наградата на БНФ на XVII фестивал на документалното кино „Златен ритон“ „за изключително кинематографичния и аналитичен авторски поглед към парещите следи от близкото ни минало“.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

ноември 20, 2013 - Posted by | История | , , , , , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: