Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Тревопасни зомбирани животинки от Северна Корея пеят песента „Пукни, проклета Америка!“

Песента се нарича „Пукни, проклета Америка!“. В нея най-общо се казва:

Нашият свободен народ се смее над вашите президенти. Може и да са различни по цвят на кожата, но всички са еднакво глупави. Заплашвате Велика Корея, но не знаете, че ние сме ви приготвили подарък. Той ще долети при вас през океана и ще ви изравни със земята. Пукни, проклета Америка! Вашите тлъсти телеса, натъпкани с хамбургери, ще се превърнат в локви мас, в която ние ще забием нашите флагове!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.
Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

септември 20, 2013 - Posted by | Антикомунизъм | , , , , , , ,

3 Коментари »

 1. И аз го видях това в един сайт и веднага се обърнах към хора, поназнайващи корейски. Всичко тръгва от един руснак, който се е избъзикал в ютуб, приписвайки подобен превод на песента. Бъзикът е взет насериозно от офнюз и от там вече иди обяснявай, че в песента не се пее за политика. Всъщност текстът е за книжка с картинки, хлапето пее за прасенцето, мечето, зайчето, слона и патето и ги имитира.
  Няма особен политически отенък.

  Коментар от Калин | септември 24, 2013 | Отговор

  • Искате да кажете, че в Северна Корея няма антиамериканизъм ли? 🙂 Или няма идеологизация на възпитанието на децата? 🙂

   Коментар от Ангел Грънчаров | септември 24, 2013 | Отговор

   • Глупостта и невежеството от коментара ти са дразнещи

    Коментар от henohocum | септември 26, 2013


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: