Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Децата от Ленинградската гара

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.  Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

януари 19, 2013 - Posted by | Психология | , , , , , , , , ,

има 1 коментар »

  1. Дори немога да го изгледам докрая.Бог да е с тези деца.Нямат вина за положението им.За безкрайно съжаление това е следствието от комунизма.Най-голямото зло родено на планетата Земя!

    А в България ги гледам изпитват носталгия по него.Облъчени с болшевизъм-комунизъм-социализъм ходили на море по два пъти в годината.Болна работа.

    Коментар от souja1985 | януари 20, 2013 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: