Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

В страната на лъжата са на почит паметниците на лъжата!

Уродливото бетонно чудовище на несъществуващата вече Съветска армия, символ на насилието, лъжата и поробването на България стърчи повече от половин век в центъра на българската столица, за да доказва на българите и на чужденците, че пътят на България към независимостта й е дълъг и борбата за истинското освобождение на България от комунизма не е завършила.

Този паметник признава вече и Министерството на културата няма никаква културно – историческа стойност. Първо той не е символ на Русия, защото тя не може да се олицетворява с комунизма. Символ е на лъжата, че Червената армия е дошла в България, за да освободи българския народ от „фашизма“ – един насаждан от десетилетия комунистически мит.

Всъщност през септември 1944 г. без боеве Червената армия извършва окупацията на България, сваля от власт чрез своята „пета колона“, наречена „Отечествен фронт“ демократичното правителство на Константин Муравиев и налага в следващите години сталинския комунизъм, жертва на който по последни данни стават 300 000 българи. Тъкмо тези червеноармейци „освободители“ са гаранти за избиването на цвета на българския политически, икономически и духовен елит.

Съветски войници в България загинали в боеве няма. Това е факт, признат дори от руски историци. Има само умрели от рани, вследствие на инциденти или разстреляни от своите комендатури за мародерства.

Но има и разстреляни от червеноармейците мирни българи, които нямат свой паметник и това е една голяма тема табу в нашата история.

Паметникът е издигнат през 1954 г. по решение на сталинския агент Вълко Червенков, за да символизира зависимостта на комунистическа България от Съветския съюз. Днес Съветският съюз го няма. Няма я и Червената армия, но нейните паметници в България стоят, защото българите,за разлика от своите велики предшественици възрожденци не желаят да знаят истинската си история и вече не са свободолюбиви.

Свободата, уви, е тежест, е бреме за българина, а не велика ценност – каквато по принцип и по идея е, трябва да бъде. Днешните българи, за жалост, са търпими към лъжата, която ги залива отвсякъде…

„Преклонената главичка сабя не я сече“ – тази е позорната общобългарска житейска философия. Остава само да си четем и препрочитаме пророчествата на Васил Левски, чиито думи „Който ни освободи, той ще ни пороби“ са актуални и днес.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

януари 19, 2013 - Posted by | Антикомунизъм | , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: