Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Най-активните оплювачи на Костов се оказаха ченгета на ДС: за какво ви говори това, мили ми мислещи българи?

Получих следното съобщение на лични, което съдържа една задължаваща ме оценка:

Случайно се натъкнах на едно Ваше видео, което ме впечатли с обективността си. Споделих го и на моята стена. Поздравявам Ви за това, което казвате, както и за интелигентността на изказа. Бъдете здрав!

А пък на друго място намерих ето този коментар:

Иван Костов, съвременният Стефан Стамболов, следва съдбата точно на този велик български политик, който в онези години също е бил оплют и накрая позорно съсечен на улицата от платени от Москва наемни убийци. Хвала на автора на този прекрасен видео-материал! Този човек, говори болните истини на България! Точно така постъпиха с най-добия ни политик на прехода, а и на века.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

декември 13, 2012 - Posted by | Демокрацията | , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: