Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Нравствената същност и психологията на редовия седесар

декември 7, 2009 - Posted by | Съвременност | , , , , , , , , , , , ,

2 коментара »

 1. След лична власт трева не никне
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4972759,00.html

  Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор

 2. Започва събарянето на незаконно селище край Бургас

  Започва премахването на незаконно вилно селище южно от Бургас. 257 масивни къщи и многоетажни постройки ще бъдат съборени принудително в т.нар. „рибарско селище Ченгене скеле”. Сборният пункт на екипите и тежката техника е в 10 ч. сутринта на 08.12.2009 г. Булдозерите ще се отправят към първите постройки определени за разрушаване, които се намират в близост до бетоновата пътека към нефтобазата. На мястото ще присъстват екипи от Община Бургас, РДНСК, Гражданска защита, ОДП на МВР, ЕВН, ВиК и фирмата изпълнител „Благоустройствени строежи”. Утре ще бъдат окончателно съборени 4 строежа. Останалите ще бъдат премахвани поетапно в близките 2 месеца, но точните дати ще се уточняват допълнително от ДНСК. Началникът на РДНСК в Бургас инж. Милен Ненчев е категоричен, че няма процедура и възможност определените сгради да бъдат узаконени.

  Незаконните строежи са възникнали върху заграбени държавни и общински парцели и горски фонд предимно през последните 15 г. Преди 30 г. тогавашната власт е раздала парцели по указа за самозадоволяване на бургаските рибари, които са оформили свое селище около 3 изкуствено направени водни канали на 10 км от града. След 1989 г. в района започва хаотично застрояване, без никакви строителни книжа, проектна документация и разрешения. Незаконно са отнети от Община Бургас и държавата стотици декари паркова и горска територия, която е обезлесена и бетонирана. Болшинството от сградите са монолитни, на 2, 3 и повече етажа, като собствениците им не се препитават с риболовен занаят. Една част от строежите са издигнати направо върху бреговата ивица, която е изключителна държавна собственост. Главният архитект на Община Бургас последователно е отказвал да издаде разрешителни за строеж и същия, на по-късен етап, е издал мотивирани откази за узаконяване на всеки един от строежите. Въпреки това на мястото на рибарските бунгала изникна цял квартал с луксозни вили.

  Процедурата по премахването е започнала през 2005 г., когато Община Бургас е предала на РДНСК списъка на всички незаконно построени сгради. След обследване са издадени заповеди за доброволно премахване, които са обжалвани от собствениците във ВАС. Жалбите са отхвърлени и съдът е оставил в сила разпореждането на държавната институция. В тази връзка ДНСК е издала заповеди за премахване на 257 строежа от Рибарското селище. Обектите подлежат безусловно на събаряне.
  http://www.barometar.net/?view=18374
  http://www.barometar.net

  Коментар от insomnia1304 | декември 7, 2009 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: