Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Живеем в невероятно абсурдна, иреална действителност!

ноември 23, 2008 - Posted by | Съвременност | , , , , ,

3 коментара »

  1. Прав сте г-н Грънчаров ,мисля само да допълня, че що се касае до морала,(пък и до другото), човек може да загуби това,само това,което има. А що се касае за срам, то народа правилно е казал: „Пачавра леке не хваща“.

    Коментар от Желязков | ноември 24, 2008 | Отговор

  2. За първи път идентифицирах моралният разпад по време на първото ми прибиране в България, след като Симеон Сакскобургготски смени Иван Костов на премиерския пост. По време на краткото ми пребиваване тогава можех да събирам впечатления от хората и познатите, които срещам на улицата, от съобщенията и посланията на медиите и тогава в мен спонтанно се заформи краткото определение на случващото се, а именно: „Масово изпростяване“. Може би прекалено грубо изразено, но тогава за мен този може би скрито развиващ се дотогава процес придоби за мен реален облик.До голяма степен зависи с какво бива ОБЛЪЧЕН зрителя/слушателя/читателя. Когато една кръстословица е по-важна от прочитането на Вазовото разказче „Дядо Йоцо гледа“, когато биваме облъчвани от простотията на Големи Братя облечени може би в сигнално жълто и когато мнението ни бива формирано от журналисти със съмнителни морални ценности, когато децата биват конфронтирани със грубите сексуализирани заглавия в голяма част от медиите, но най-вече от коментарите от страна на водещите на предаването посветено на тях-децата „Това го знае всяко хлапе“, за какъв възход на моралните ценности да говорим? Това ни остава…да сме тревожна камбана на всяка пошлост, на всеки морален и какъвто и да било упадък.

    Коментар от Ивайло Иванов | ноември 24, 2008 | Отговор

  3. Ето, точно срещу тези проблеми има лек. Г-н Грънчаров го обяснява, аз (и не само аз) споделям напълно това обяснение – става въпрос за гражданското образование.

    Коментар от Rado | ноември 24, 2008 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: