Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Моят протест срещу уволнението на Георги Коритаров

ноември 21, 2008 - Posted by | Съвременност | , , ,

9 коментара »

 1. Аз също протестирам срещу уволнението на Коритаров.
  Всеки човек и журналист също, има право на своите прозрения и своите наивности. Да не забравяме ,че човек не е нито идеален, нито пък черно- бял. Тези „обосновки“ за уволнението не могат да заблудят никого, освен ако той не е напълно или хронично сляп. В този откровено партиен капитализъм няма място за виждащи ,дори с едното око.
  А относно джамията от последното предаване на Коритаров – не се обаждаха никакви националисти, а просто хора, които не могат да понасят децибелите на така наречената песен. Нещата не са чак толкова сложни -българинът не е толкова нетолерантен,а просто не желае да се навлиза в неговото лично пространство. Защото аз лично познавам хора от Пловдив, които си продадоха апартаментите, само и само да не слушат „песента“ от джамията с високоговорител по пет пъти на ден. Е, кой може да издържи на това, не знам. Хората имат и душа ,изглежда…

  Коментар от Безпристрастен | ноември 22, 2008 | Отговор

 2. Здравейте!Бях учудена от това,че Коритаров е освободен от Нова Телевизия. Малко преди това,бях решила да напиша една статия в негова защита по повод прословутото му интервю с Юрген Рот. И според мен,именно там е причината за освобождаването на журналиста. В крайна сметка се оказа,че в книгата на този професионалист има доста неточности,които бяха разкрити от Г.Коритаров. Какво предизвика моето възмущение…След предаването Коритаров Лайф, г-н Рот,вероятно се е почувствал засегнат…и как няма,като не можеше и две приказки да обели срещу думите на г-н Коритаров…Но забележете,на срещата на Юрген Рот с български журналисти,те се му се извинили за държанието на Георги Коритаров….Аз от своя страна исках да се извиня на последния,заради „дупедайството“(моля да бъда извинена за израза) на някои,т.нар.журналисти…Защо трябва да се извинявам или да искам прошка от някого,който пише нещо без доказателства,че и не може разумно да се обоснове?! Ами,че аз утре мога да напиша книга за сестрата на Юрген Рот и че е к….,пък после той да доказва,че няма сестра… Мисля си,че страстите се разгоряха от това интервю…що се касае до джамията…е,няма как да си каже мнението Коритаров – нали трябва да е балансьор….Не мисля,че повече ще гледам сутрешния блог на Нова ТВ.Харесваха ми анализите на Коритаров…

  Коментар от kabala | ноември 23, 2008 | Отговор

 3. Кабала, Коритаров лично се е извинил на Юрген Рот /има цяло интервю по този въпрос/ , също гледах и разговора между двамата в „Здравей, България!,и категорично има основание за извинение. В желанието си за абсолютната истина Коритаров видя бълхата, но не видя слона. И бързо- бързо усети дългата ръка на новите демони.А иначе Коритаров правеше блестящи анализи, просто за учебник.С малки изключения.

  Коментар от Безпристрастен | ноември 23, 2008 | Отговор

 4. На страницата ми ,kjelqzkov.log.bg съм изложил и аз мнение, мисля,че може би ще се съгласите с някои работи с него..

  Коментар от Желязков | ноември 24, 2008 | Отговор

 5. Не гледам вече Нова, не само сутришния блок. Гнусно е това, което стана с Коритаров. Но се чудя все още, къде е т.нар. журналистическа гилдия. И аз съм част от нея, на регионално ниво. Зная за какво става дума. Медиите, по точно техните собственици, обслужват властимащите и олигарсите. Едните – на национално, другите – на местно ниво. То, ние- пишещите , помежду си се ядем. Справка не по-малко гнусния сблъсък Коритаров- Гарелов. За това се срамувам, че съм журналист. Не мога да обясня дори на приятелите си, че да си новинар не е гаден и поръчков занаят.

  Коментар от Галина | ноември 25, 2008 | Отговор

 6. Какво остана от Нова телевизия? Един Милен Цветков, като предаването му може да се каже, че е повече шоу, една Цветанка Ризова и май друго не остана? Какво ни предлагат да гледаме? Тъпото реалити на Биг – Брадър или вече отдавна излъчвани сериалчета? Ако тези, които управляват тая телевизия, ако мога така да се изразя си мислят, че са актуални, то определено много се лъжат. Определено престанах да гледам тая телевизия, защото нищо интересно не мога да видя от нея. А колкото до Куритаров – това беше едно от удоволствията, докато се приготвяш за работа да го гледаш и слушаш. Какъв е бил? Какво е значението – навремето всеки е бил някакъв, но сега май всички са „светата вода ненапита“. Да си намерим жертвеното агне. Май всички кадърни журналисти ги чистят и ако това е свободата на словото, то на ТАЯ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – цветя и рози да й поднесем. Това е, бити, пребити, обезобразени, изгонени – това са журналистите и най-лошото е, че всякакви управляващи отрепки, олигарски, замесени в далавери и източване на всякакви средства са на власт и ще бъдат. Хак да ни е, като ни отрязаха от Европейския съюз. Те там трева пасат и изобщо не знаят какви ги вършат тук управниците.

  Коментар от Колента | ноември 26, 2008 | Отговор

 7. И пропуснах да попитам – къде е Нова телевизия? Защо те не ни отговориха кои точно са причините за уволнението на Коритаров, а трябва да го четем от жълтите вестници?????????

  Коментар от Колента | ноември 26, 2008 | Отговор

 8. Философските есета за Бог са задълбочени и верни, но им липсва онази експресивност,“ солта и пиперът“ , които биха увлекли повече млади и търсещи истината духове. Защото тези писания, макар и
  добри сами по себе си, вярвайте ми, не са никак увлекателни. Четат се трудно и с усилие. А трябва да са леки и достъпни, ако желаете да сте истински Будител.
  Да, материята далеч не е всичко. Предполагам, знаете, че има хора, които могат да навлизат в етерния свят посредством съзнанието си.Те съществуват тук и сега, в България, Русия, Индия, САЩ и пр. , но не са чак толкова много.
  Добре би било да разговаряме с такъв един човек.
  Защото човек мисли не с мозъка си, а с душата си. И дори след смъртта мислите и знанията, които човек е придобил приживе, се запазват.
  Онтосно „Дали Бог има почва у нас“?…мислех, че сте усетили чувството за хумор.
  Дайте повече практика, по- малко философстване, за да не бъдат толкова скучни теоретичните прозрения.

  Коментар от Безпристрастен | ноември 27, 2008 | Отговор

 9. Пише ван Хелзинг:

  Браво на „ХРАБРИЯ ШИВАЧ“! Личи си, че това е човек, който „не цепи басма“ на Дракула и неговите слуги! Ван Хелзинг припознава в него свой приятел и съюзник!

  Дано публикуваните снимки из КраДимировите сараи отворят очите на зомбираните мъртви души в Частния град!

  Избавлението от тази крадлива сган може да стане по един-единствен начин –

  така както е направил парижкия народ на 14 юли 1789 г.

  http://dhcpravetc.com/forum/viewtopic.php?t=69

  Коментар от ван Хелзинг | март 6, 2009 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: