Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Злокобната кървава дата 9-ти септември

септември 9, 2008 - Posted by | Съвременност | , , , , , , ,

6 коментара »

 1. Интересно клипче, браво.

  Още интересни факти за комунизма и датата 9.IX:
  http://luba4ko.wordpress.com/2008/09/08/9septemvri/

  Коментар от Любомир | септември 12, 2008 | Отговор

 2. Тъй като накрая споменавате за убийствата, мога да кажа само, че когато комунистите идват избиват две предходни правителства, интелектуалци, военни хора и въобще всякакви издигнати в обществото хора, защото са повече от тази нисша прослойка на мързеливи работници.

  Коментар от Любомир | септември 12, 2008 | Отговор

 3. Мисля, че когато става дума за комунизма трябва да сме безмилостни и да казваме истината за убийствата, терора, конц. лагерите и това, че смазаха народа. Уважавам идеята Ви да погледнете на темата от една по-друга страна, но смятма, че Вие като значително по-голям от мен знаете много повече за това какво всъщност представлява комунизма. За това мисля, че Вие – големите трябва да говорите по-открито и често за тия зверства, аз съм само на 16 и не мисля, че съм най-подходящият човек, но каквото знам от разказите на баба ми, други свидетели на събитията от 9.IX насам гледам да ги споделям. Моят дядо е офицер, също убит от „народният“ съд. Съжалявам, че така стана да пускам няколко коментара, но и аз като Вас съм доста импулсивен и приказвам на момента, случва се да пропусна нещо, а опция за редакция на коментарите тук няма.

  Коментар от Любомир | септември 12, 2008 | Отговор

 4. Любомир, благодаря за коментарите, няма проблеми, че са един след друг, напротив, много е интересно как млади хора реагират по тия проблеми. Прав си, че трябва да се казва цялата истина, че никога не трябва да се греши спрямо истината. Който е с истината, той печели много предимства. Аз това правя и в книгите, и в статиите, и в коментарите си; може и да бъркам някъде нещо, но съзнателно не изопачавам никога нещата. А истината трябва да се знае, без нея сме за никъде…

  Коментар от Ангел Грънчаров | септември 13, 2008 | Отговор

 5. Г-н Грънчаров, така е, ние обикновенните хора трябва да казваме истината, защото само за справка ще кажа, че една голяма част от учените в БАН и историците ни са червени лекета, а знаете как комунистите обичат да изопачават историята и да я пишат, тъй, както на тях им е удобно. Например – още когато Фашио (фашизма) се развиваше в Италия, через партията на Мусолини, нашите партизани вече се бореха с фашистите. Не е ли идиотщина? В България никога не е ималко фашизъм. Също така когато правителството на БЗНС е свалено, нашите комунисти отказват да ги подкрепят в боевете, след това световните комунисти ги нахокват и нашите веднага обръщат другата бузка и заявяват, че подкрепят земеделците. Те са едни продажни хора, които след 89 продадоха и идеята си дори, червеният ад свърши поне официално. Поне заради тези 30 хил. хора избити от „народният“ съд си заслужава да говорим истината. Само ме е яд, че българина не е гад, като хората от Русия (които заповядваха от коя сфера и колко души да бъдат избити чрез „народният“ съд) и не им спретнахме след 89 един такъв съд, да ги провисим по стълбовете, червените гадове, които съсипаха България. А макар и по време на световна война по времето на Борис България вървеше напред…

  Коментар от Любомир | септември 13, 2008 | Отговор

 6. Само едно уточнение. Така наречения „Народен съд“, там убийствата са към 3000, ако не ме лъже паметта. А убийствата без съд и присъда, не се знае колко са точно, но са мисля доста над 30 000, вероятно до 100 000, а може и повече.

  Коментар от Кимериец | септември 15, 2008 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: