Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

В уникално щура държава живеем: управляват ни, оказва се, чукундури!

Че ни управляват лъжльовци, това го знаехме още от самото начало: веднага се съюзиха да управляват, а бяха се най-тържествено клели на изборите, че заедно никога няма да управляват. Че ни управляват крадци това си го знаехме априори, а пък ето сега даже цяла Европа ни го потвърди документално като ни каза: вие ако тия крадльовци можете да ги търпите, търпете ги, ние не можем! Че ни управляват циници, които нямат никакви морални скрупули, това си го знаем отколе: та нали всичките те бяха против капитализма, а сега до един сами са капиталисти! Но че ни управляват пълни недакърници и идиоти го научихме едва вчера: от бюджетния излишък, освен другите парични подаръци за пенсионерите и за децата, тръгващи в първи клас, щели да пратят, представете си, на почивка на море и на планина 5 000 „почетни представители“ на двата милиона и половина пенсионери! И то на пълни държавни разноски – да се чуди и мае човек тая пък простотия кой им я подшушна?!!

Да, това го каза умният мальчик Станишев, стрина Масларова го потвърди, за това се била споразумяла коалицията: да идат на море или на планина 5 000 почетни пенсионера, избрани от пенсионерските съюзи, та да се заредят със сила и енергия преди зимния кошмар! Казаха го, а не се усещат, че е пълна простотия, която, както всяка простотия, има изцяло бумерангов ефект; (ОЩЕ >>>> )

септември 3, 2008 - Posted by | Съвременност | , , , , , , , ,

7 коментара »

 1. За сведение: д-р Николай Михайлов пред БТВ – http://www.express.bg/story/26870

  Коментар от Ангел Грънчаров | септември 3, 2008 | Отговор

 2. Д-р Михайлов е един от тези учредители на ДСБ, които най-активно се мазнеха на Иван Костов през 2004-та и го възхваляваха до небесата. Дали „докторът“ щеше да помирише парламент без авторитета на Иван Костов? Никога! Същото се отнася за всеки един от депутатите на ДСБ! ДСБ спечели на първите си парламентарни избори с около 250 000 гласа – чисто „костови“ гласове. „Омайниците“ около него успяха да свалят този потенциал до около 70-80 000 и не спират да плюят по него, това освен, че е дълбоко неморално, е и отвратително.

  Коментар от Dobrata | септември 3, 2008 | Отговор

 3. Ето какво пише докторът за Иван Костов през 2003-та:
  http://oshte.info/008/002/22.htm

  Костов, Костов. Ето проблема.

  Костов в качеството си на политически феномен е обект на носталгия за сините симпатизанти. Така е, защото помнят, че се сби с комунистическата партия, със сухоземните акули на прехода и смени кода на държавата. Сблъска се с уроди. И нека добавим, че го направи с последователност и хладнокръвие, на което претендентите за лидерство в СДС са, меко казано, напълно неспособни. За първи път след 50 години издевателство на авангарда на урбанизираните селяни върху нещастното българско гражданство се намери човек, решен на сражение и готов да им каже в лицето:”Не сте държавата. До тук.” Българите се нуждаеха драматично от това изричане – беше им нужно, за да оцелеят, за да продиша достойнството им на хора. Нуждаеха се от реванш, от постижение и от посока. Костов се сби със статуквото на посткомунистическа България и в някакъв смисъл го презря. В това презрение имаше нещо много освобождаващо, направо казано катарзисно. Силуетът му излъчваше надмощие, друга компетентност и постигна важен стилистически реванш. Костов беше първата плесница през лицето на старата наглост.

  Беше стрес и респект.

  Това помнят сините фенове. Към 1997 беше жива травматичната фантазия за всемогъществото на червените. Надменното им хилене в парламента имаше статут на работна дисциплина. Имаха абсолютно болшинство, комфорт и отвратително съзнание за “вина”, сервирана с “мезета”. Превръщането на “онази вина” в “тези мезета”, на фона на общото им некадърство да свършат нещо смислено, взриви парламента през 97-ма. Пресрещна ги Костов, унижи ги безподобно, отне им митичната сила. Дефинира ги като жалко суеверие. После събра държавата и стабилизира България. Направи го с “подръчни средства”, с крайно съмнителен човешки материал, но как да се организира кастинг за селекция на светли фигури? Откъде да се вземат? На всичкото отгоре войната срещу обезумелите за “бизнес” мутри не се води куртоазно, както те самите ни внушават, а със сила и на риск. Колцина са способни на това? Иска се дебелокожие, мотивация и носене на бой. Как се води борба с паралелната държава на бандитите, подпряна от старата репресивна машина? Може би според принципа на хомеопатната доктрина:”подобното с подобно”? Знае ли някой как се избутват чудовища? Особено при отказ от правораздаване, луднал народ и перверзна преса. Какво трябва да направиш, ако искаш да направиш нещо? Да се запалиш на площада? Или как?

  Коментар от Dobrata | септември 3, 2008 | Отговор

 4. И още:

  Бившият министър-председател пое тежестта на управлението през1997, не за да сложи пари в джоба на своята фондация, както гласи дребнодушната версия, а за да спаси държавата от левите хора и за да я отвинти от Русия. Намирам, че това е подвиг. И още намирам, че да стопанисваш българи в преход, е крайно себеотрицание и голяма безкористност. Още по-голям подвиг. Много грехове ще се простят на Костов за куража му да връчи шанс на българското племе, ще дойде време, ще го разберат. Всички, които привиждат мотив за разбогатяване през политическото му участие, разгласяват публично интимната си глупост, мизерното си въображение и всъщност скритите си блянове. Съдете Костов за честолюбие в исторически размери, за надменност на ума, за невнимание към чувствата, но не претърсвайте джобовете му, защото е мнително и жалко. В това обикаляне на гузни персони и бутафорни институции около “врага на републиката” има нещо от танца на хиените.

  Коментар от Dobrata | септември 3, 2008 | Отговор

 5. Още едни откровения на доктора, но няколко години по-рано; такива мили и патетични думи за Костов в живота си не бях чел: http://oshte.info/008/002/22.htm Разбира се, сега докторът вече мрази всеотдайно същия Костов – както всеотдайно го е обичал преди; на туй аз му викам политико-нравствено хамелеонство…

  Коментар от Ангел Грънчаров | септември 3, 2008 | Отговор

 6. http://www.focus-news.net/?id=f10002

  Коментар от Ангел Грънчаров | септември 3, 2008 | Отговор

 7. Ангеле, за мен съто в изказването на д-р Михайлов е това и точно там му е болката, другото е от сорта „тако и вако“:

  Николай Михайлов: Ще продължа, като кажа още две думи. Една серия от избори, които бяха загубени. Лидер на тази партия, която губи избори е Иван Костов. Уволни ръководството на партията, като остави себе си и Екатерина Михайлова. Това е безпрецедентен акт в драматично, драстично противоречие с етиката на дясната политическа практика. Това не се прави. След като се случи това, само по себе си е скандал, се реши, че тази партия под сурдинка ще трябва в нейния ценностен смисъл да бъде закрита, за да се отвори една писта за властта като власт, и оцеляването като оцеляване, но този път не на гражданското общество, което създаде партията, а на лидерите, които я провалиха. Толкова – истината по въпроса. Няма друга истина по този въпрос.

  Коментар от Dobrata | септември 4, 2008 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: