Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

„Ох, той ни запълни дупките!“

„Аз, драги софиянци, ви асфалтирах улиците!“, „Аз ви запълних и дупките по улиците!“ („Ох, той ни запълни всички дупки!“ – с трепет като ехо повтарят най-сексапилните софиянки и въздишат по невероятно силната мъжественост на Батето!), „Аз ви изчистих улиците от снега!“ (Друго си е кметът да е такъв бабаит, че да може сам да изчисти улиците на един двумилионен град!), или пък, от друга страна погледнато и иначе казано „Аз няма да им платя на тия фирми, дето толкова калпаво асфалтираха улиците!“, „Аз няма да платя на фирмите, които не изчистиха свястно улиците от снега!“, „Аз ще платя еди-колко си милиона за еди какво си!“, „Аз ви хванах Вальо Топлото, аме те не го набутаха в затвора!“ – и пр., и пр., има ли смисъл да продължавам?! Нали се сещате за кой герой става дума и за чии невероятни подвизи говори същият този самохвалко?

Да де, обаче мен лично той повече не ме интересува, той за мен е ясен, той иначе не може, той едва ли нещо може освен да се хвали и перчи. Но мен ме интересуват вашите реакции на неговите думи бе, скъпи ми софиянци и българи! Ето там е проблемът, защото като слушат всеки ден тия бойкови простотии по всички възможни средства за информиране – като се почне от вестниците, и се мине през… ютиите, та се стигне до интернет! – по-голямото мнозинство от нас, софиянците и българите, не схваща, че този бабаит с тия си приказки всъщност постоянно обижда и софиянци, (Продължава тук.)

януари 8, 2008 - Posted by | Антикомунизъм, Българи, Гражданинът, Демокрацията, Дискусии, Избори, Личности, Младите, Нрави, Политика, Психология, Съвременност

1 коментар »

 1. Не може един начинаещ политик, учил се не от кого да е, а от Тодор Живков, да се държи по друг начин.

  Като специалист по маркетинг, ръководил дълги години отдела за връзки с обществеността на отец Гелеменов, мога да кажа, че този вид комуникация, известна в маркетинга като „аз- комуникация“, в дългосрочен план е обречена на тотален провал.

  Защото един от основните закони на маркетинга гласи: „Потребителят е дяволски себичен!“ Този потребител (на политически оферти в случая) иска да чува преди всичко „ВИЕ“. Той иска да знае каква полза ще има той от избора на Борисов. Казано другояче правилната „вие- комуникация“ изисква да се говори така:

  „Вие ще бъдете сигурни по улиците- и денем, и нощем!“ (Защото кметът се грижи за това.)

  „Вие ще се движите без проблеми из столичния град!“ (Защото кметът се грижи за това.)

  И така нататък, и така нататък…

  Коментар от Апостол Апостолов | януари 9, 2008 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: