Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

И ти ли, Тодоре – или защо няма да ги стигнем… американците?!

На 15 март 44 г. пр.Хр., по време на заседание на римския сенат, Цезар виждайки, че сенатори, водени от Брут, искат да го убият, изрича “Еt tu, Brute?” („И ти ли, Бруте?” или – според гръцки историци – „И ти ли, дете?”).

Сега – колкото и да не ми се вярва! – като научавам, че Тодор Колев е бил агент Петров, от площад „Независимост”, близо до театъра във Варна, изричам „И ти ли, Тодоре?”. И още, че ДС-изпълненията на иначе способни в професията си хора са една от причините „как няма да ги стигнем американците”. Наистина жалко за големия му театрален талант!

Въпрос-1: След като големият артист и големият бохем Досю Досев в ролята на Иван Петрович в „Унижените и оскърбените” е успял да каже на княза „Благодаря, не пия!”, защо някои български интелектуалци не са казвали „Благодаря, не искам!”, когато офицери от ДС са им предлагали да играят ролята на агента Петров, Гоце, Сава, Сергей, Попов, Мурад…?

Въпрос-2: „Кой нормален човек извън политическите среди го вълнува темата за досиетата?” – зададен от Сергей Станишев. Какво друго, освен липса на политическа хигиена, има в този въпрос, когато повечето от българите, бидейки мишени и жертви на агентите, много се вълнуваме от отговора на въпрос-1.

Защото това наистина има историческа стойност за България, но не в смисъла на разбирането на историята според Сергей Станишев. А заради терапията и профилактиката на тератогенните явления в българската политика.

(д-р Георги Чалдъков, Бургас-Варна)

септември 7, 2007 - Posted by | Антикомунизъм, Нрави

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

<span>%d</span> блогъра харесват това: