Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Кои обичат и кои презират „духовния титан“ Слави Трифонов?

Крайно се изненадах, когато прочетох доста патетични слова за двата последни концерта на Слави – в Пловдив и в София. Това, че има крайно различни, дори противоположни възприятия на даден феномен – а Слави безспорно е феномен, но не на друго, а на най-масовата простонародна психопатология – е нещо съвсем естествено. Ала този феномен трябва да бъде изтълкуван, та да се разбере какъв смисъл носи в себе си: и само така може да се проумее. Ето защо ми се налага да се захвана с тази нелека задача.

11111111111111111.png

Нека обаче като начало да представя гледната точка на ония, които се преизпълнени с възторзи по повод „личността, делото и гениалните заслуги“ на Слави. Ето извадки от описанието на един доста красноречив и екзалтиран негов фен, чиято неудържима и, чини ми се, искрена емоция е изключителна благодатна основа за задълбочено тълкуване.

Шоуто беше фантастично! Още с встъпителното изпълнение на 12-годишната Николая на гайда, косите ми настръхнаха, а оттам нататък бяхме свидетели на невероятен спектакъл, довел публиката до пълен екстаз. Последното изпълнение от основната част на концерта – “Къде си вярна ти, любов народна?” – изправи цялата публика на крака да пее с изпълнителите. Разбира се, двучасовото шоу никак не беше достатъчно на екзалтираната публика, и след като Слави излезе на бис и обяви, че концертът едва сега започва, настана истинска музикална вакханалия.

Слави е душата и сърцето, силата и волята на шоуто. Стожерът на цялото предприятие. Той е този, в когото всички вярват, и на когото всички се уповават и разчитат. Затова е велик. Концертът завърши с песента “Моя страна, моя България” на Емил Димитров. 20-хилядната публика пя с цялото си сърце и с това изпълнение завърши една вълшебна вечер, която сякаш ни пречисти и възроди. Слави Трифонов стърчи над всички. Той е гигант в буквалния и в преносния смисъл на думата. Все още у нас няма друг шоумен от неговия калибър.

Толкова засега. Искам също да изтъкна нещо крайно важно: написалият горните редове, естествено, е „човек от народа“, сиреч е изразител на „простонародната душа“. Защото той на едно друго място пише ето това: „Думата “интелектуалец” е една от най-противните ми думи. Може би виновни за това са журналистите, които я използват безогледно и с това съвсем й затриха смисъла, който не е ясно дали е съществувал въобще.“ Това е важно, този човек не знае и не разбира какво е това „интелектуалец“, да не говорим за това какво е „интелектуалност“, което може би ще ни наведе до ядрото на загадката.

И затова този човек, няма как, пише и това: „Затова Слави е толкова мразен. Затова сме готови да го разпънем на кръст. Всякакви дребни завистливи душици, жалки пълзящи червеи изливат тонове помия върху него. Наричат себе си философи, естети, моралисти или просто интелектуалци, а всъщност са обикновени нищожества, водени единствено от своята завист, злоба и некадърност.“

Тия хора, поклонниците на Слави, наистина се възторгват от него, гледат го със светнали от любов очи, пеят с него, реват като го видят на сцената, косите им даже щръкват в този сюблимен момент, а някои, възможно е, дори постигат и някаква своеобразна… духовна ерекция (няма нищо сексуално в тази дума, тя значи „възбуда“!). Други хора пък съвсем не могат да понасят най-откровените идиотизми и така спонтанната, бликаща от всяка фибра на тялото му простотия, провлаченото му лигаво чалгашарско виене-пеене, на такива хора им се гади от пошлото грандоманско-мутренско държане и поведение на този „герой на нашето време“, от неговите така лицемерно-популистки напъни да изглежда „изразител на народните чаяния“, на народната душа и свяст дори. Едни боготворят Славчо, други го презират, има, предполагам, и безразлични хора към него, ама те не са много: защото той е доста предизвикателен било в „магнетизма“ си, било в невероятната му парвенющина – или пък в тъй идващия му някак си отвътре профанизъм.

Тия така различни възприятия – а кое е „изкривено“ и „изопачено“, дори „патологично“ тепърва ни предстои да открием – не са случайни, зад двата типа символика на образа на Слави стоят две диаметрално различни ценностни, пък дори, бих казал, и мирогледни системи. Ако вникнем в тях, ще разберем нещо изключително значимо за нас самите: именно онова, което ни прави такива, каквито сме. А да разбираме какви сме и какво означава че сме такива е може би най-важното.

Принуден съм да не се разпростирам по тези така трудни въпроси, а да бъда пределно кратък и ясен: иначе за тези неща може да се напише цяла книга – и тя може би ще бъде написана един ден. Книга за метастазите на нашата нравственост и на нашата същност в тия бурни години, които изживяхме. Но ето засега какво може и трябва да се каже.

Хората, които боготворят „духовния исполин“ Слави, се оказват жертви тъкмо на една „медийна драматургия“, която е насочена към това да овладее най-неразвитата в духовно отношение, но затова пък така масова „народна психика“, да я лиши от трезвост, от съзнание за реалните стойности, да я опияни с „идеали“ от рода на „ний, българите, сме най-велики“, да ликвидира в нея всякаква способност за самостоятелна преценка, за критичност и самокритичност, да я капсулира в тясната сфера на най-примитивни и атавистични стереотипи и комплекси и пр., та да я „работи“ после както си знае – и да я използва както й е угодно. Слави е продукт и най-голямо постижение на „идеологията“ на властващата в страната ни посткомунистическа олигархия, той е нейната „културна квинтесенция“, нейният „нравствен апотеоз“. В този смисъл Слави е „модерният… Ленин на нашите дни“, той е „кумирът на масите“, които нехаят за индивидуалността си, за личността си, за свободата си, за достойнството си. И които са готови да се откажат от всичките тия „измишльотини“, та да се отдадат на някаква най-дива хедонистична еуфория: това, което постига Слави на концертите си, е апотеозът и идеалът на онова, което иска да постигне олигархията ни с целия народ. Нейната мечта е: когато целият народ излезе като един на концертите на Слави, когато цялата страна почне да реве в един глас „Осанна!“ или „Разпни го!“, когато „отрицателите“ и дори „скептичните“ към „гения“ на Слави бъдат разкъсани с голи ръце или бъдат ликвидирани по друг начин от тълпата негови така яростни „почитатели“, едва тогава цяла България ще бъде в краката на олигархията ни, едва тогава ще дойде часа на пълното й тържество. В този смисъл феноменът Слави е просто успешен експеримент по видиотяването на нацията ни, по нейното абсолютно отиквовяване, по пълното й опростачване.

Та тия хора обичат Слави така всеотдайно и по една друга причина: той самия е най-непосредствен образ на сбъдналите се техни мечти. Слави е богат, Слави се вози в мощни лъскави коли, Слави е обкръжен с мацета, които почват да се кълчат само като си вдигне пръста, все едно че е някакъв приказен ориенталски везир, той, предполага се, си има, както подобава, и хареми, той говори на „ти“ с най-изтъкнатите и „велики“ хора на нацията ни, пък дори и в целия свят, той живее в разкошни сараи, но той е и едно най-просто момче от народа, което като студентче е продавало мартеници и банички пред НДК, ала сега вече е абсолютен властелин не само в туй НДК, ами дори и духовен наставник на цяла една притаила дъх от шеметния му възход нация. С две думи, Слави е сбъдната се „българска простонародна мечта“, и затова тия хора са така опиянени на концертите му: все едно че всеки от тях вижда себе си там, горе, на пиедестала, и приема овациите на народа, сигурен съм, че такива са най-съкровените и дори мокри сънища на неговите най-разпалени фенове. Слави е триумфатор, и тази тълпа, дето реве в краката му, е преизпълнена с възторг тъкмо защото той благоволява да й дава нещо по-важно и от хляба насъщен: той й дава… „духовни наслади“, той й дава… зрелища! Та затова ходят и тия хора по концертите му: за да видят себе си – пък макар и във фантазмите си само – там горе, на пиедестала, дето е триумфатора Слави, дето той обира народната любов, там, дето той обира и… парите на диванетата, дето получават ерекция като го видят само…

Слави е символ на мечтите на голяма част от българите да постигнат шеметен успех най-вече чрез… късмет. И чрез далавери и подмазване на силните на деня. Такива хора нямат скрупули: Слави е личен приятел с нашите мутри, с Чьорни дори. А мита, че Слави е „изключително трудолюбив“, наистина е чисто и просто само един старателно раздухван мит: такива като него органически не понасят никакъв вид труд, никакво дори най-просто умствено усилие. Доказателство ли – ето го: ако поне малко можеше да мисли – а мисленето е вид труд – той щеше да осъзнае, че се излага постоянно. С всяка своя дума се излага, и това го разбира всеки: стига човек да възприема ставащото с трезви сетива. Казват, че възприятието на „титана Слави“ достигало космични мащаби най-вече когато човек е на поне пет ракии: тогава той им изглеждал като самия Антей, държащ на раменете си Майката-Земя…

Радващото е, че все повече хора у нас обаче отрезвяват от медийната  наркоза, на която ги подложиха последните 5-6 години, а пък самата наркоза губи все повече опияняващия си ефект, защото все повече се превръща в най-банална патока-шльокавица. Действителният възход на „титана Слави“ съвпадна с триумфа на нашата родна посткомунистическа олигархия и това съвпадение съвсем не е случайно: Слави е тъкмо „духовния“ триумф на тази наша разпасала се и така арогантна олигархия. Той е нейния „културен“ апотеоз. Той е и най-точен показател на нейното колосално нравствено падение.

август 20, 2007 - Posted by | Българи, Нрави

34 коментара »

 1. г-н Грънчаров,
  позволете да Ви напомня,че Шоуто на Слави,носи това име,но е плод на труда на много хора.Конкретно за бенда и певците,които се изявяват с него дума да няма-добри са.Слави стърчи над всички не по своя воля и желание,нито по талант,а само и единствено по желание да природата,която без да го пита го е създала висок.Той стърчи само буквално поради високият си ръст в сантиметри,а не по ICQ,нали?Да не омесваме нещата.Моето лично мнение е,че е по-добре,когато Слави пее,а не когато говори,макар че и това,което казва му го пишат сценаристите.Нека бъдем обективни.Работата на бенда е много добра.Друг въпрос е политиката на ТВ,в която работят,но музиката си е музика и Слави не може да бъде отъждествяван с нея.Нека пее.Който пее,зло не мисли.

  Коментар от :):):) | август 20, 2007 | Отговор

 2. Този път поне си уцелил тона. Не е толкова крещящ, както друг път.
  В интерес на истината, моето писание беше вдъхновено от твоя пост за Слави като носител на чалга-културата у нас. Затова под „философи, естети, моралисти или просто интелектуалци“ визирам точно хора като тебе.

  Нямам нищо против това, че някои хора не харесват Слави Трифонов. Ние, „простонародните души“ го обичаме. Други – извисените интелектуалци – го презират. Но да го сравняваш с Ленин и едва ли не да го обвиняваш за събитията от последните 70 години на нашата история – е, това е истинска патология.

  Човече, ти просто си болен от злоба!

  Мисля, че имаш нужда от квалифицирана лекарска помощ. Възхищавам се от това, че успяваш да бъдеш популярен бидейки провокативен, но ти нямаш мярка. А злобата и омразата, бликащи от твоите думи, заличават и малкото професионализъм, който се промъква в твоите постове.

  P.S. Позволявам си да използвам формата „ти“, защото такава е масовата практика в интернет и особено между блогъри. Освен това, като прост човек от народа, очевидно ми липсва и добро възпитание. Доколкото знам, формата „Вие“ се използва и в знак на уважение към човека, към когото се обръщаме, а аз такова не изпитвам. За съжаление.

  Коментар от mikeramm | август 20, 2007 | Отговор

 3. Въпрос и на възраст. Аз също съм му бил нещо като фен когато бях на 12-13 и нямах изградени критерии за стойностно и фалшиво. Не толкова персонално на него, колкото като на част от тогавашното Каналето.

  На тия концерти ходят предимно хлапета. Част от тях ще гледат по друг начин на такива като него след 5-10 години. Неголяма част обаче. Зависи кой в каква среда ще попадне.

  Коментар от Деян | август 20, 2007 | Отговор

 4. Без да съм фен на Слави, не мисля, че факта, че група тийнейджъри са си изкарали приятно една вечер означава, че нацията се видиотява и опростачва. Освен това аз не мисля, че човекът е мързелив – факта, че е останал да пее на бис за ей тия тийнеджъри, дошли да се покефят вечерта – според мен показва, че човека е всеотдаен към феновете си и прави каквото може.

  Коментар от Darth Sparhawk | август 20, 2007 | Отговор

 5. Ерекция разбира се, не значи „възбуда“. Българската дума идва от латинското erectio, което пък произлиза от „да издигна“.

  Коментар от kenanoff | август 20, 2007 | Отговор

 6. Кenanoff както винаги е перфектен 🙂 А „възбудя“ дали не съответства по смисъл на „въздигна“?! 🙂

  Коментар от Ангел Грънчаров | август 20, 2007 | Отговор

 7. не знам дали слави е мързеливец, по-скоро е отчаян работохолик, жертва на собственото си его.

  не е психологически нормално да си хетеросексуален ерген #1 в държавата, да прехвърляш 40 години и да не се ожениш. от Учиндол не го ли питат за внуци?

  може би слави живее в подсъзнателен конфликт с публичната си личност и вътрешно не желае да остави сган като себе си да ходи по земята :)))

  решението е да абдикира от трона на водещия и да се задоми, що конкурси проведе, все някоя мома е харесал

  Коментар от nname | август 20, 2007 | Отговор

 8. mikeramm абе ние с теб не се познаваме бе – как така успяваш да не уважаваш човек, когото не познаваш: вие славейковците сте феноменални бе! 🙂

  Коментар от Ангел Грънчаров | август 20, 2007 | Отговор

 9. Безспорно е, че Слави е добър организатор и работохолик, но се взема прекалено много на сериозно, което го потвърждава, като тесногръд провинциалист, който не приема критика и гони до дупка , ако някой дръзне да му излезе насреща.Той трябва да е капака във всеки спор, та макар и да не е прав. В провинцията така възпитават момченцата-„…Той Нашия е страшен, Голяма работа е“ , и то детето така свиква все то да е най-…Барутлия е що се отнася до собственото му его.
  Истина е , че сценаристите му се изчерпаха, време е вече шоуто му да бъде на малко по-високо ниво, от гледна точка на това, че повечето му фенове са малолетни, така или иначе има авторитет на шоумен-нека малко да се бръкне и да наеме образован и грамотен задкулисен персонал.Малко да раздвижи и да разчупи тази костелива, вече ръждясала рамка.

  Коментар от ПисиМяу | август 20, 2007 | Отговор

 10. Нацията има нужда от идоли, спрете да плюете по Слави, той прави каквото може и го прави с успех, значи е добър. Не знам дали един добър филосов трябва да прави такива оценки, но господин Грънчаров определено е психо-филосов, който досега не е дал никога позитивна критика, то от черногледство и негативна енергия няма как да процъфти човек в нашта страна. Нали знаете тука у нас всеки е един малък черноглед психо-филосов.

  Коментар от Бала | август 20, 2007 | Отговор

 11. Слави Трифонов – първото и важно нещо е, че на мен като излъчване и личност не ми харесва. Друг е въпроса, че му бутат текстове какво да приказва по tv. Ама който се е хванал на хорото докрай ще си го играе.

  Коментар от Albinos | август 20, 2007 | Отговор

 12. На селянчето Слави и екипа му, беше осигурен полицейски ескорт, докато се придвижваха с бясна скорост из София до ст. „Академик“. Явно и той, като Маргина е близък до сърцето на Румен Петков.

  Коментар от ntpavlov | август 20, 2007 | Отговор

 13. Моля моля авторът малко е зле с главата
  Слави Трифонов има фенове на различни възрасти
  Аз съм от едно чисто Българско семейство майка ми 53 брат ми на 21 аз на 28
  и тримата сме фенове на Слави Трифонов и винаги ходим на негов концерт
  Изживяването е незабравимо.

  Коментар от zlatina | август 20, 2007 | Отговор

 14. Съгласен съм с написаното от вас г-н Грънчаров на 70% а с това че Слави е носител на чалга-културата у нас на 100%. Преди време с един истински Рокаджия, който не се вдъхнови от Софи Маринова и „Устата“ – „Васко Кръпката“ се казва се опитахме да убедим в същото човек близък до Слави и той видите ли се съгласи с нас!!!

  Коментар от Димитър Н. Митев | август 21, 2007 | Отговор

 15. пумияр и активен борец за затриването на българската култура, като при това е изявява като говорител на народа. изглежда е забравил кой е и от къде е тръгнал. обикновен простак, от който не мога да науча нищо. шоуто му е една отрова, която преди 2г доброволно се лиших да поемам. мисля, че направих добър избор. и, да допълня към олигофрените, които ще ме оплуят, че му завиждам, пффф… не завиждам на никой за нищо, моите ценности са коренно различни от неговите.

  Коментар от violence | август 21, 2007 | Отговор

 16. Изключително ми е забавно да чета пошлите изхвърляния на прикрити чалга-активисти, според които критиката към някой, който се гаври с българската музика и култура, означава че сме му завиждали на „успеха“. Далеч съм от мисълта (а и не само аз) да завиждам на подобни хора. Те не само страдат от абсурдна грандомащина, но им липсва и морал че дори и самоуважение. Да ви припомням ли отвратителната и лицемерна PR кампания, която Станислав Трифонов самосиндикално си спретна, парадирайки с псевдо-заболяването си?
  И вие ме набеждавате че завиждам на подобен човек? Че злобея по негов адрес, защото той бил „успял“, а аз не съм? Това ли е идеала ви за успех в България? Меркантилизъм и гавра с българското? За какъв морал можем да си говорим след всичките му изпълнения извън сцената, че и на нея? И защо никой не коментира политическата му проституция? Може би защото всички чалга-активисти разбират твърде много от политика, както всички българи? Вашият идол беше много шумен по Македонския въпрос, но никой не се запита защо така изведнъж секнаха всичките му изказвания по този проблем. Предполагам че и сами можете да се сетите защо.
  Нужно ли е да продължавам?

  Коментар от infidel | август 21, 2007 | Отговор

 17. По същество – не ми е ясно защо толкова много коментари са с ужасен правопис – хора, опомнете се бе! Не искам да съм гаден, но има отчетлива тенденция феновете на Славището да показват правопис достоен за първокласници. Мисля, че не е учудващо.. :))))

  Иначе авторът е уцелил десятката с тази статия. Поздрави!

  Интелектът, хора, е нещо предимно наследствено. Затова всички вие дето виете на умряло за Славището, никога няма да усетите разликата между ICQ и IQ (реф. коментар 1) или пък да се сетите защо филосоФ се пише с Ф накрая (реф. коментар 10). На номер 2 само набързо да вметна, че бидейки от народа не означава непременно, че е прост. Засега е видно само, че е безнадеждно прост, щом се хвърля да плюе по автора с такава присъща на приматите агресивност, без дори да е разбрал написаното поне наполовина. За простодушната националистка Златка от номер 13 не си струва и да се говори.. :))

  Авторе, за съжаление това е целокупниот бугарски народ… кво да се прави?

  Коментар от Sens | август 21, 2007 | Отговор

 18. ангеле.. пак ли ти.. отърване няма. моля те, приеми офертата ми за спонсориране престоя ти в специализирано заведение тип „санаториум“.. моля те.. ВСИЧКИ ТИ СЕ МОЛИМ..

  Коментар от Никола Наус | август 22, 2007 | Отговор

 19. Не се учудвам от коментарите в този блог.Вярно е,че чалга културата се издига в култ!На всичките подръжници на простащината мога да им кажа,че са и нетолерантни към „нефеновете“ и за тях си има други теми в същия блог.А като не ви харесват писанията на уважаваният от мене г-н Грънчаров то не ги четете!Аман от простотия и душевна бедност.Ама то каквато ни държавата такъв и народа.К`во ли си мисля и аз-с 200 лв заплати Моцарт и Бах ли да се слуща,а не например „Славиту“.Дънете си любимия „Слави“,той ви е идол,то стадото си има нужда от пастир.А като пораснете в акъла се замислете какво струва този „велик българин“ и какви ценности изповядва.Ха сега го сравнете с онзи лирически герой,викащ в банята „Булгар!Булгар!Нетолерантен съм само към нетолерантните!:)

  Коментар от Георги Минев | август 24, 2007 | Отговор

 20. Смятам , че на България и трябва безкомпромисност и нетърпимост към вредните явления в обществения живот, както и по-категорична подкрепа на полезното и красивото в същия този живот.Втози смисъл,тиражирането на простащина и мутряшки модели на поведение е вредно за „Моя страна“, но това е резултат на не свършена работа от държавната институция СЕМ за която също се харчат пари от данъкоплатеца, но вероятно и не само.
  Категориите вредно и полезно се получават когато се претеглят отделните компоненти – напр. Полезно е да се покаже оркестър, но е вредно да се акцентира на начина по които виолончелистките държат инструмента си.

  Коментар от Каракольо | август 27, 2007 | Отговор

 21. Важно- важно и изтежко се изказват философите тук…
  Едва ли има смисъл да ви казвам колко сте смешни и жалки- няма да разберете.
  Приличате на малки кученца, които лаят по автобус „Икарус“.
  А всъщност правите чудесна услуга на Слави. Ако бяхте толкова интелигентни, колкото се опитвате да се изкарате чрез префърцунено и мазно писане, щяхте да осъзнавате това отлично.
  Ще ви сте да сте Давид срещу Голиат, предполагам така се издигате в собствените си очи, но за съжаление сте просто обикновени досадници.

  Коментар от Lady B | август 28, 2007 | Отговор

 22. Lady ти май си така влюбена в Слави, че изглежда ти се иска да те забележи за… съпруга 🙂 Що се не жени тоя, а, как мислиш? Ако ми отговориш, ще ти бъда благодарен 🙂

  Коментар от aigg | август 28, 2007 | Отговор

 23. Съгласен съм с разсъжденията на Ангел. Всъщност, ако трябва да съм точен – 99% Останалия 1% е несъгласието ми с казаното, че Трифонов е мързелив. Аз не смятам така – Гологлавият Олигофрен не е мързелив. Според мен той е работлив по оня начин, по който е работливо всяко средностатистическо полутъпо говедо. Нали се сещате – ти го бъхтиш с остена, то влачи плуга(примерно), пъхти, но си работи, без да осъзнава, че това е един изключително мъчен и тъпоумен(за говедото) труд.Като го боцнеш отляво – завива надясно, ако го убодеш отдясно – завива наляво. Е да, ама говедото има оправдание – то е говедо и Бог го е създал такова – яко и немного умно.
  При Слави обаче няма такова оправдание – на външен вид този много напомня на човек.. По всичко друго той съвпада с описанието на средностатистическото(като ръст, не като интелект) говедо. Преди време няколко партийно секретари го боднаха отдясно, при което Олигофренът зави трайно наляво. Заради това днес той е първа подлога на „приятеля“ си Гоце(извинете за нецензурните приказки), пръв приятел на жълтоустия съветоид Станишев, както и вярна и всичкопопиваща бърсалка на най-тъмната и най-гадната политическа фигура през последните 17 години в България – Ахмед Доган.

  Иначе феновете на Слави не са само тъпоумници. Има и такива, които са сравнително интелигентни, но достатъчно угрижени и напрегнати в ежедневието си и намират отдушник в песните на Олигофрена.. Незамисляйки се дори за миг, че слушат жалки и гадни пародии-подигравки с традиционния български фолклор..
  Истинските глупаци и малоумници са точно онези, които яростно скачат при всяка негова критика и наивно си мислят, че ние, критикарите му, сме му били „завиждали“..

  Да им се послеем дружно..:)):))

  Коментар от един българин | септември 1, 2007 | Отговор

 24. Авторът на статията Ангел Грънчаров доказва че е комплексирано злобен и завистлив
  Някой хора не могат да проумеят че всичко ,което се говори в Шоуто на Слави за
  политиците на България си е самата истина
  Затова почват да обиждат и разпъват на кръст Слави
  Ангел Грънчаров доказва с своята статия ще го е яд на Слави Трифонов
  Че не може да постигне успехите на Слави
  Затова завижда и злобее по адрес на статията
  Напук на някой хора .
  Слави Трифонов завинаги остава в сърцата на нас феновете
  Обичаме ме те Слави
  А на Ангел Грънчаров само едно сте му кажа.Вашата статия смърти ,както и вашият вестник

  Коментар от zlatina | септември 7, 2007 | Отговор

 25. Поздрави, Златина!!
  Напълно сте права..Слави Трифоноя най- известната личност в България..затова има и хора, които да му завидят!! Аз съм един обикновен фен на него, Ку-ку бенд и всички от екипа..и мога да кажа със сигурност, че правят най- доброто шоу в България и затова …“Ние продължаваме“!!

  Коментар от *виктория* | ноември 4, 2007 | Отговор

 26. Слави ако прави… „шоу“, то това означава само, че не знаете значението на думата „шоу“ 🙂 Слави просто простее, ако простотията му е така радващото и забавно нещо, то просто нямам думи за вашата така оригинална представа за радост и забава 🙂

  Коментар от Ангел Грънчаров | ноември 4, 2007 | Отговор

 27. Здравейте!И аз не харесвам Слави Трифонов!Не го харесвам по един куп причини.Че той диктува модата в тая държава и от пишман идоли ми е писнало.Не ми пука колко пари има и в какво се вози.Гаден ми е защото прави хората да се харесва една безвкусица ,една постна пропаганда.Искам в тая държава да се харесват наистина достойни и готини хора.Само защото се прави на голям българин не ме задължава автоматично да го уважавам.Не забравяйте ,че той живее на върха на стълбата и хорските проблеми много не го засягат.Освен това се е заобиколил с един куп съветници,които го съветват кое ще се приеме добре от хората.Не харесвам как в едно предаване беше поканил един прострелян футболист.И скапания малоумник се изцепи,че в тая държава некадърните и безработните завиждали на работещите момчета като него.В момента бях 4 месеца без работа и не мога да опиша каква болка ми причини тоя болкук!Но има Бог!Надявам се някога да разбере , да разбере какво е да нямаш пари !Надявам се да разбере какво е да си безпомощен и да няма кой да ти подаде ръка!И това ,че са ти дали малко трибуна за някакви си скапани 10-15 години,не означава ,че притежаваш света!дано да се опомниш тъп самозабравил се ,глупак ,че съ смъртен и ,че има възмездие за всичко!!!

  Коментар от Нина Любенова Колева | декември 17, 2007 | Отговор

 28. Слави харизма, талант и сърце – затова го харесваме и ще продължиме да го харесваме.Съжалявам хората, които го мразят – много жалки същества трябва да са. Болни от злоба и завист.
  Слави умее да се раздава, той живее за нас публиката, а пък ние за него. Той е нашата звезда и ние го обичаме. И ще го подкрепяме докрай.

  Коментар от Соня | май 27, 2008 | Отговор

 29. Исках да кажа, че Слави има харизма, талант и сърце още веднъж.
  Мисля, че хората, които не го харесват са посредствени и злобни, това е общото за тях. Аз имам образование и познания за които много българи могат само да мечтаят и харесвам Слави Трифонов, може би защото освен знания имам и сърце.

  Коментар от Соня | май 27, 2008 | Отговор

 30. Слави има харизма, талант и сърце – затова го харесваме и ще продължиме да го харесваме.Съжалявам хората, които го мразят – много жалки същества трябва да са. Болни от злоба и завист.
  Слави умее да се раздава, той живее за нас публиката, а пък ние за него. Той е нашата звезда и ние го обичаме. И ще го подкрепяме докрай.
  Общото между хората , които не харесват Слави е че са завистливи и злобни натури.

  Коментар от Соня | май 27, 2008 | Отговор

 31. Слави е селянин, аз вече не го обичам! Вече не съм му почитателка.

  Коментар от Златина Савова | април 10, 2009 | Отговор

 32. Да Слави има много пари, заради които да му завижсат (нали не мислите че завиждат за безграничния му интелект? :P), обаче затова пък е самотен – повечето му приятели го изоставиха. С повечето от приятелите си от младежките и детските години не се чува изобщо. С някои от по-новите също. Също така жените го харесват само защото е известен и богат. Трябва да е тъжно всички да ти се правят на много харесващи те само защото имаш пари, власт и си известен.

  Коментар от auto | април 10, 2009 | Отговор

 33. Слави е имитатор, чалгаджия и наемник. Винаги е работел за мафията. Знам, че тема табу за предаването му е например случая за отвлечения Съвестин Деянов като така се прикриват каналите за изнасяне на органи и деца. А в тях са замесени лекари и политици!

  Коментар от Иванов | април 13, 2009 | Отговор

 34. късно видях статията но ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  от мен това са 99% от моите мисли изразени. Почти няма какво да добавя само това че „ний, българите, сме най-велики“ се използва още от комунизма вижте в учебниците по история какво пише абсолютна промивка на мозъците и възпитаване на шовинизъм „българия на три морета“ като чуя и ми иде да повърна но на 99% от хората мед им капе от сърцето като го чуят. Това в психологията се нарича „котва“ в невро лингвистиката или дърпане за носа. Така се манипулират и войниците преди да отидат на война всеки генерал го знае. Много е лесно да манипулираш някого с така заложени котви в психиката а в българската има много. Слави знае това и залага котви естествено. И масовия простак никога няма да се усети. Но не е само с българите и другите народи са така общо взето психологията на масите си е една и съща.

  Коментар от Петър | януари 28, 2010 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: