Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Слави и дон Бойко: знаменосци на „чалга-културата“ у нас

Вчера беше „хиперконцертът“ на Слави в Пловдив. Понеже живея на около километър от стадиона, дето се проведе грандиозната шумотевица, съчетана с истеричното провлачено виене на самия Слави, можах да послушам гратис тази какофония. Абе някой няма ли да му каже най-после на тоя, че хептен не може да пее бе?! Защото да виеш и да ръмжиш не е никакво пеене! Карай де, та през цялото време се питах що са личности трябва да са ония поклонници на чалгата, които са готови дори да дадат пари за да преживеят такова жестоко изтезание. Дали пък не са мазохисти, знам ли, има всякакви хора?!

Днес пък чета, че бат Бойко бил възразил срещу издигането на Митю Пайнера, който се бил издигнал за съветник от листата на ГЕРБ в славния Димитровград, единственият град у нас, впрочем, носещ все още името на съветски гражданин. Както и да е, та думите „чалга“ и „ГЕРБ“ не трябвало да се преплитат, няма да позволя това – мъдро и твърдо заключил донът. Само че той едва ли си дава сметка, че чалгашарското в ГЕРБ не е нещо, което може само да се внесе от „песенната чалга“, понеже то, примерно, се дължи на… излъчването на самия дон! Да, бат Бойко си е чалга-герой, нещо че се подвизава в друга сфера, тази на „медийната популистка култура“ и също на чалга-политическата демагогия. По тази логика да не се смесват ГЕРБ и чалгата е невъзможно – то може да се постигне само когато дон Бойко почне да се занимава само с пожарникарство…

Което му е работата де: ама кой ли у нас си гледа работата?! Всички са се юрнали само с чалга да се занимават: било като „консуматори“ на чалга-продукти, било като „създатели“ на чалга-конфекция. Печеливш бизнес е туй нещо, чалгата бе! Всичко живо само с чалга се занимава! Няма ли някога да направим нещо по-истинско, стига с тия ментета бе!

август 17, 2007 - Posted by | Глупости, Нрави

9 коментара »

 1. Всеобщият изравнител:

  Те са синоними. Как да се преплитат!?

  Коментар от Ангел Грънчаров | август 17, 2007 | Отговор

 2. Опитът гущера да си къса опашката не е от вчера и ако опашката може,то пъпната връв – никога…

  Коментар от maystora | август 17, 2007 | Отговор

 3. ХаХа
  Машалах – добра публикациика

  Коментар от Юзър | август 17, 2007 | Отговор

 4. Г-н Грънчаров с интерес реших да посетя блога ви, но останах адски разочарован още от първата статия. „Няма ли някои да създаде нещо стойностно?“ Много глупав въпрос от ваша страна? Ако не ви харесва Слави защо го коментирате!
  Според мен ако всеки си гледа работата като Слави нивото ни на развитие за тези 17-18 години щеше да е съвсем различно!
  Много се заигравате с думата чалга вие „интелектуалците“! Сигурно си мислите , че така се отделяте от всеобщата маса, че сте различни. Голяма грешка според мен! За всеки един „средноинтелектуален“ човек е видно, че и вие сте един чалга философ или т.нар. плювач, който като принизява труда на другите се чувства и той някакси по-извисен. Такива като вас идват и си отиват всеки ден и единственият начин да оставят нещо след себе си е като клекнат в храстите и се напънат.
  Не е хубаво да слагате екипа от шоуто на Слави на едно ниво с разни там чалга звезди, г-н грънчаров! Буквата в името е умишлено малка!
  Мисля, че вие сте бил и сте един от основните герои в всеки форум, в които се плюе всичко що има някаква стойност! От там ли е тръгнала „кариерата“ ви?
  Вместо да давате оценки за хора ,които са светлинни години от вас в интелектуално, професионално и всяко едно отношение по-добре се занимайте с темата за ДЪРЖАВАТА-УБИЕЦ! ЩЕ ВИ РАЗЯСНЯ!
  КАРАТЕ ПО ПЪТЯ СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НЕДАЙ СИ БОЖЕ ПРЕДИЗВИКАТЕ ИНЦИДЕНТ, ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЙТО ЗАГИНЕ ЧОВЕК.
  НАКАЗАНИЕТО ПО ЗАКОН Е ОТ 3 ДО 10 ГОДИНИ.
  ОТИВАТЕ В СЪДА И СИ ПРИЗНАВАТЕ ВИНАТА, СЛЕД КОЕТО СЛЕДВА МИНИМАЛНОТО НАКАЗАНИЕ ОТ 3 ГОДИНИ.
  ПО ЗАКОН АКО НАКАЗАНИЕТО ВИ Е ДО 3 ГОДИНИ(ВКЛ.) МОЖЕТЕ ДА МИНЕТЕ С ПАРИЧНО ГАРАНЦИЯ ,КОЯТО НАЙ-ЧЕСТО Е 1000 ЛВ.
  Е ТОВА АКО НЕ Е ДЪРЖАВА,КОЯТО ИЗТРЕБВА МАЛКОТО ОСТАНАЛО СВОЕ НАСЕЛЕНИЕ.
  Все пак за вас тема номер едно ще остане Слави, тъй като се очаква тя най-силно да разбуни духовете и да засили интереса на хората. Ако търсите такъв резултат значи вие сте ЕДИН „ИНТЕЛЕКТУАЛЕН“ АЗИС и единственото, което можете да предприемете, като крайна мярка разбира се, е да си покажете голия гъз и да кажете, че сте бременен примерно.
  УСПЕХ ЗА В БЪДЕЩЕ, НО ЗАРЕЖЕТЕ ПЛЮВАЧЕСТВОТО И СЕ ЗАЕМЕТЕ С ПО-СЕРИОЗНИ НЕЩА! ВСЕ ПАК СТЕ ФИЛИСОФ

  Коментар от ДИМИТЪР | август 17, 2007 | Отговор

 5. Мерси за комплимента: наистина съм на светлинни години от мутрагена-чалгар Слави както в интелектуално, така и във всяко друго отношение! 🙂

  Коментар от Ангел Грънчаров | август 17, 2007 | Отговор

 6. Димитре, преди да разясняваш по-прочети малко по внимателно Наказателния кодекс и направи консултация относно приложението на наказателноправните норми.

  Коментар от Карина | август 17, 2007 | Отговор

 7. Кви работи пишете тука накархте Бо Бо да поиска оставката на Пайнера,преди да го е приел:)

  Коментар от **** | август 17, 2007 | Отговор

 8. БоБо е пич, щото слуша народа!

  😉

  Коментар от Вени Г. | август 18, 2007 | Отговор

 9. […] Слави и дон Бойко: знаменосци на “чалга-културата&#82… Вчера беше “хиперконцертът” на Слави в Пловдив. Понеже живе […] […]

  Pingback от Top Posts « WordPress.com | август 18, 2007 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: