Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Срам, голям срам: а вас срам ли ви е, драги български граждани?!

Прочетох документите, касаещи сътрудничеството на Г.Първанов с комунистическата ДС, които са останали. Ето тук всеки може да ги види. (А ето и сайта на самата комисия по досиетата.) Гнусна работа, въпреки че ще го изкарат чист: „Ами че той беше разузнавач, той беше от добрите!!!“, току-виж проревал някой дежурен „интелектуалец“ по вестниците и телевизиите. Току-що мина интервюто по БТВ на главния адютант на Президента – генерал Колев. Интервюира го, разбира се, главният подмазвач на бат Бойко, именно Бареков. Комуто, както твърдят, му било обещано за вярна служба да го турят говорител на дон Бойко – като вземе един ден властта. И също донът бил обещал да му подари и едно Бугати де, щото момчето Бареков само за туй пусто Бугати е готов на всичко.

Но както и да е. Та генералът Колев – абе тия хора имат ли капка достойнство бе, как така генерал ще става ординарец на… редник-доносник от ДС?! – по най-слугински начин оправда патрона си, щото той, естествено, бил от „добрите ченгета“.

Мен лично ме е срам лицето на България да е бивш доносник на ДС. Давате ли си сметка какво значи това? Ето, ще ви кажа. То значи, че ние все едно сме сложили табела върху страната си, която се чете даже и от Космоса: „Това е страната, дето царува пълното безчестие!“. Защото наистина не може да има морал в страна, в която ченге символизира нашата същност. Ако не ни овладее срам от този факт, то това значи, че сме ампутирани от достойнство като нация.

Гоце трябва да си иде, та да измием срама! Ще повтарям това докато не ме чуе и последният човек. Добре знам, че за някои хора е безполезно да им се казва каквото и да било. Ето един „умник“ какво пише:

„Голям праз като е бил! Едва ли има некой, който да се е занимавал с научна работа по онова време (и да е бил добър) и да не е бил сътрудник на една или друга служба. Това е било условие за съществуване. Писна ми вече с тея досиета. Ще речеш, че тоз, който е сътрудничил (в повечето случаи НЕ по собствено желание) е самия Луцифер. Скоро ще почнат сигурно да плюят и бившите офицери от БНА, че са били членове на Партията. Ми ще бъдат. Такава е била реалността. Айде спрете се вече!“

Ей заради такива сме в тази мръсотия до шия. Те като блатните животни се чувстват добре само като са в смрадта…

юли 20, 2007 - Posted by | Антикомунизъм, Етика

9 коментара »

 1. Да, мен ме е срам от факта, че президентът на България е гаден доносник. Тези които тврдят, че не им пука имат в семейството си хора от службите. Тези, които твърдят, че доносникът е работил за доброто на България са бивши или настоящи членове на ДС. Ако имате горе-долу представа колко са тези хора България ще си извадите заключение защо 17 години не преоценихме официално миналото си, а досиетата бяха достъпни само за хора от ДС. Т.е. от 8 милионна България, вероятно милион и половина са били доносници. Към тях добавяме семействата им и цифрата скача до 2-3 милиона. Да добавим и тъпанарите към тях и то какво? Как да се реформираме при това положение? Все пак, аз съм си оптимистка по природа. Ще ги дочакам да измрат и един ден ще разказвам на внуците си какви времена са били.

  Коментар от Даниела | юли 20, 2007 | Отговор

 2. Връзваш се на тинейджъри, а забравяш че те нямат твоя опит и мироглед.
  Много важно какво писал в Култура, за да запълни карето онзи wannabe !

  Те израстнаха без история, без литература, но с грандиозни реформи в образователната система – които в никой случай не ги направи мислещи. Или критични, отговорни граждани. За краткото си съществуване веднъж не им се е налагало да правят избор. Всеки избор бе направен за тях. Президент – агент. Страна – мафия. Работа – няма. Качеството на живота – кофти. Интернет – с ограничена скорост.

  Как да станат хора ? Откъде да видят ролеви модели ? Как да оценят направеното преди тях, като не подозират че е възможно да НЕ СИ бил агент, да си мислел самостоятелно и без наставления от партиен щаб, да си градил характер..Това е едно загубено поколение с известни уеб умения и без идентичност.
  Живее на торенти и хамбургер с газирано, почива на черноморието и прави страхливи снимки на запой в студентски общежития, които качва в глога си.
  Търкаля клишета и се бие в гърдите как обича България, която не познава.

  Срещу какво в живота си да замерят подлостта на лъжеца държавен глава ?

  Героите от хамерикански сериали, които скачат смело от влакове в движение са дефиницията им за спец агент. В момента, в главата им е такава супа че нищо не прави смисъл, нищо позитивно не излиза от идеята да са заедно.

  Единствената потребност е сигурност..някакъв примитивен глад, инстинкт за самосъхранение в Лайнаристан, Абсурдистан, Бълхария и Булгаристан..избери си каквото искаш от лексиката им.

  Това е ИСТИНСКИЯ резултат от вербуването на Седефчов, платена с цялото младо поколение след 1989. Мисля че е висока цена. Цена, която преди народа е плащал само след война.

  Коментар от Поколението, което израсте без история | юли 20, 2007 | Отговор

 3. Zasrami se i si otivai

  Коментар от peter | юли 20, 2007 | Отговор

 4. Такива,дето баба ми казваше за тях,че са гьонсурат не си отиват нито току така,нито от срам.Този,ако е имал срам нямаше да декларира,че „дори и да е знаел,пак щял бил да постъпи така!“.
  На такива им се иска оставката до дупка!
  Барабар с цялото правителство,за което сигурна съм,че ако отворят и техните досиета ще се окаже абсолтно същото.
  Пък тия от комисията като са казали А да изкарат азбуката до края!

  Коментар от Ружа Братанова,бг мед.сестра в Либия от 15г | юли 20, 2007 | Отговор

 5. Гоцака да се самонагради с един орден „Стара Планина“ и да си ходи 🙂 да си почине от мръсотията на политиката и да се посвети на чистата историческа наука

  Коментар от nname | юли 20, 2007 | Отговор

 6. А мен ме е срам да ета вашите коментари. Хайде прочетете книгата, за чието написване е сътрудничил Георги Първанов и после пак си помислете дали не е за доброто на България. И на българска Македония.
  Доколкото разбрах от Цветков, написаното от него, за да не решите, че и аз съм агент на ДС, Първанов с голяма готовност се е отзовал на поканата да сътрудничи за книгата Габеро. Авторът й Методи Димов е голям патриот, българин от Македония, който вече има и паметници в България. Така че за Първанов е по-скоро плюс, че е помогнал тази книга да види бял свят. Никакъв минус не е. А, и впрочем не съм от ДС. На 29 години съм

  Коментар от Светлана | юли 21, 2007 | Отговор

 7. Че Методи Димов ( Менде ) е голям патриот,неште и дума.Казвам го,заштото имах честа да го познавам лично.Но повярваите ми ! Останах мноооого разочарован,когато научих,че и тои е сътрудничил на ДС.А за Гоце даже не ми се коментира.Просто сега се замислям,че Менде не е имал алтернатива.Но за Гоце това въобще не се однася.Мисля си,че всеки човек който е готов да сутрудничи на една ОКАЛЯНА система е кален.

  Коментар от мооn | юли 23, 2007 | Отговор

 8. Низко и мерзко е , наистина. Но високият морал се гради от високи хора. Та ние от векове сме унищожавали по-будната, волева и високо принципна част от себе си (най-вече мислещата ). В исторически план може да се напише цял тракат по темата. Ние не сме успели да отгледаме нашите рицари на честта.( Да сте чули българин да се е бил на дуел?) Те винаги са били предавани и изтребвани.Та как днес Гоце да не ни е президент и как да искаме от нашите деца да мислят като граждани и да отстояват позиция? Ние сме селски народ, със селски манталитет – дребнавичък. По-скоро ме е страх, че безвъзвратно сме загубили знаците, пътя, по който трябва да минем ,за да променим … себе си – едва ли, но поне бъдните.

  Коментар от kapitolina | юли 23, 2007 | Отговор

 9. Коментар от KRYC-kryc | юли 26, 2007 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

<span>%d</span> блогъра харесват това: