Ангел Грънчаров: моят видео-блог

Истината ни прави свободни

Контакти

ЗА КОНТАКТИ:

тел. 032-28-17-28
GSM: 0878269488
e-mail: angeligdb от abv.bg
Skype: angeligdb

Ангел Грънчаров е роден на 28 март 1959 г. в гр. Долна баня, Софийска област. Завършва с пълно отличие средното си образование в гимназията „Неофит Рилски“ в родния си град. През 1979 г. (след отбиване на военна служба в периода 1977-1979 г.) е студент в СУ “Св. Климент Охридски”, Философски факултет. През 1980 г. заминава да продължи образованието си в Русия по специалността философия и през 1983 г. се дипломира в Държавния Университет в Санкт-Петербург. През 1985 г. след конкурс е избран за асистент по философия в Пловдивския университет “П. Хилендарски”, където работи до 1992 г. От 1992 г. завежда създадения от него Център за развитие на личността *HUMANUS*, в който група философи, психолози и социолози провеждат изследвания върху проблеми, свързани с човека. Работи в областта на психологията и философията. От 2009 година създава философското списание ИДЕИ, на което е главен редактор.

Автор е на книгите:

Животът на душата: психология (1997, изд. ЛИК; прераб. изд. – 1999 г., изд. ЛИК и 2001 г., изд. A&G);

Универсумът на свободата (2001, изд. АНИМА);

Изкуството на мисълта: класическа логика (2001, изд. АНИМА);

Преследване на времето: изкуството на свободата (2002, изд. ИЗТОК-ЗАПАД);

Тайнството на живота (с подзаглавие: Въведение в практическата философия), 2006, изд. Изток-Запад;

Изкуството да се живее: етика на достойнството (1998, изд. A&G);

Лаборатория по философия (Книга за опитващите се да разбират) (2002 г., изд. A&G);

Еротика и свобода (Практическа психология на пола, секса и любовта), 2007 г., изд. ИЗТОК-ЗАПАД;

Българската душа и съдба (Идеи към нашата философия на живота, история и съвременността), 2007 г., изд. ИЗТОК-ЗАПАД;

Страстите и бесовете български (Кратка психологическа история на съвременна България), 2008 г., изд. ИЗТОК-ЗАПАД;

Изворите на живота (Вечното в класическата и модерната философия), 2009 г., изд. ИЗТОК-ЗАПАД и др.

През годините публикува много свои публицистични статии във вестници като “Култура”, “Искра”, “Глас”, “Пловдивски Новини”, “Демокрация”, “Век-21″, “Свобода”, “Про и анти”, “Стандарт”, “Подкрепа”, “Капитал”, “Седем”, “Гласове” и др.

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ

119 коментара »

 1. Уважаеми г-н Грънчаров!
  Обръщам се с радост и удовлетворение към Вас за изключително нравствената и политическа висота.Аз съм на 61 години и съм възхитен,че сте останал почти недокоснат от месомелачката на деспотичния и атеистичен комунистичекси режим.Издържали сте на лъжата и стокхолмския синдром,който обхвана по-голяма част от български народ.Почитания!

  Коментар от Христов | юли 23, 2007 | Отговор

  • Уважаеми сънародници,
   Всеизвестно е че;
   Всеки един от нас носи оригиналност която е неговата единтичност, било той ЧЕРВЕН, ЗЕЛЕН, СИН или БЕМБЕН.
   Но трябва да се разбере от всеки един БЪЛГАРИН че тези Групирани Лични-Култ увлечения;
   Идеология, Религия и Етнос, вече не са Формиращите Вътре-Социалният Живот сили в Съвременната Демократична Държава.
   Защо?
   Защото те са Лични ( аз ги наричам Аматьорски) увлечения, които никой няма право нито насила да налага нито да отнема от индивида, камоли групирано да поляризира Мнoгoнационалното ни общество
   Най-престъпното, e за Демократична Държава да се Групираме и Поляризираме Идеологически, Религиозно и Етнически, и да насаждаме НЕПРИЕМЛИВОСТ от тези разлики в личните увлечения .
   Всеки един от нас сам избира какъв да бъде по цвят и по душа и това трябва да разберем и запазим.
   Нo на основата на тези 3 Лични-Култови фактора да се градят Професионални Вътре-Държавни отношения че и даже Външно-Държавни, е престъпление,
   и към самите нас, и към истинската Демокрация, и за условията на новият живот
   в 21-ви Век.
   Така че няма два еднакви индивида, както и всичко останало на тази Планета.
   Престъпление е и ползуването на този остарял словоред и термини като, ДЕСНИЦИ, ЛЕВИЦИ, ЗАПАД и ИЗТОК, ЧЕРВЕНИ СИНИ,ЗЕЛЕНИ, БЕМБЕНИ, КОАЛИЦИИ и тем подобни !

   Политиката е Аматьорско и остаряло Лично-Култово Увлечение.
   А как от аматьора може да се иска Професионализъм и далновидност в управлението.
   Нека да си прокламираме всичко това по районно и в Домовете си като ХОБИ, и да не правиме Обществен БИЗНЕС с него!!.
   А когато стане нужда да градим професионални отношения, още повече като Мнoгoнационална Държава, тогава нека на основа на Таланта на индивида да правим това, a не на основа на ГРУПИРАНИТЕ Лични убеждения, Политически-увлечения, Поляризираните Вяра и Етнос.
   Как не ни е срам в 21-ви Век да разцепваме и Поляризираме и безтова разединеното БЪЛГАРСКО МНОГОНАЦИОНАЛНО Общество??
   Цял свят Ни се смее на тези „краски и помади“ с които сме се наклепали, ( сини, червени, бембени , зелени ). Опомнете се бе РОДНИ БЪЛГАРИ-СЪБРАТЯ!
   Вече умря и си заминa ВЛИЯНИЕТО на остарялата Политика, Идеология, Религия и Етническа ненавист, като градивна форма на ОБЩЕСТВОТО в съвременната ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА.
   Вече сме в 21-ви ВЕК.
   Зашо да дърпаме назад живота и наш и на нашето по-младо поколение бе разумни люде??
   Нека да си Прокламираме Политическите и Религиозните култови увлечения и идеи по домовете.
   Недавайте да пудрим лицата и главите си с „краски и помади“!!
   Ние сме МНОГОНАЦИОНАЛНА държава и трябва да покажем на света като НАЙ-стара НАЦИЯ как се строи ДЕМОКРАЦИЯ чрез ОБЕДИНЕНИЕ върху КОНСТИТУЦИОННАТА основа на закона за ПРИЕМСТВЕНОСТТА, а не чрез МАЖОРИТАРНА Поляризация било то на идеи, вяра или Етнически произход.

   ИМАЛИ ИНСТАНЦИЯ В ТОЗИ СВЯТ КОЯТО ДА НЕРАЗЕДИНЯВА, ГРУПИРАЙКИ КУЛТ-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНО И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ ЧОВЕШКИЯТ РОД?

   НЕ, НЯМА.
   А ЗАЩО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ СТАНЕМ ИМЕННО ПЪРВИ, ОБЕДИНИЛИ ТЕЗИ 3 НАМ ЛИЧНИ ЧОВЕШКИ РАЗЛИКИ, ЗАБРАНИЛИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА ИМ В ДЪРЖАВНИТЕ И ВЪТРЕЕ-СОЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯЙ , ЧРЕЗ НОВИ-ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ЗАКОНИ НЕЗАПОЧНЕМ ДА ГРАДИМ ОТНОШЕНИЯТАТ СИ НА ОСНОВАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС?
   ДА ИМЕННО НА ОСНОВАТА НА ТАЛАНТИТЕ ДА СЪЗДАДЕМ ОСНОВА ЗА ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ОТНОШЕНИЯ, А НЕ НА ГРУПИРАНИЯТ ЛИЧЕН-КУЛТОВ МАЖОРИТАРЕН ПРЕВЕС КОЙТО САМО ПОЛЯРИЗИРА ОТНОШЕНИЯТА НИ СЕГА.

   ПРИЕМСТВЕНОСТТА на Разликите в Убежденията, Вяри и Произход, е основата на истинската Демокрация !!

   А не да се коалицираме по старият КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ маниер с единствената цел ГРУПИРАН МАЖОРИТАРЕН ПРЕВЕС-поляризирайки се.

   Не е ДЕМОКРАТИЧНО!
   Недейте да се гавриме по този начин с мирогледа и вярата си “боядисани” и най-вече да дърпаме живота си само в една посока (НАЗАД) !!
   РАЗБЕРЕТЕ че;
   За да има ДЕМОКРАЦИЯ и да покажем НИЕ БЪЛГАРИТЕ, а не друг на света, какво е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ни трябва да запазим конституционно и „краските си и „помадата“ си и идеите си и вярата си, и чрез една НОВА КОНСТИТУЦИОННА реформа приела закона на ПРЕИЕМСТВЕНОСТТА, да покажем какво значии истинска Демокрация а и даже да ПРОМЕНИМ СВЕТА.
   Да Ние БЪЛГАРИТЕ да променим света, защото ПЪРВИ осъзнахме какво е ИСТИНСКА Демокрация, какво изисква тя и какво ни ЗАДЪЛЖАВА!

   „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“
   Фактите са неоспорими!
   С уважение:
   И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

   Коментар от И.П.Енчев | февруари 11, 2010 | Отговор

 2. Благодаря Ви най-сърдечно, г-н Христов, за добрите думи, за подкрепата и насърчението: те значат много за мен!!! Радвам се, че има достойни хора като Вас, това, което казвате за мен, в пълна сила важи за Вас самия…

  Коментар от Ангел Грънчаров | юли 23, 2007 | Отговор

 3. Мисля, че тук е мястото да Ви поднеса извиненията си. Едва преди малко разбрах, че вие всъщност нямате нищо общо с Елтимир. Заблудата ми дойде от факта, че попаднах на този сайт от една препратка във форума на Войни на Тангра. Зачетох се в материалите и даже на моменти бях изненадана от това, че Елтимир може да пише по подобен начин. Е, днес реших да поразгледам по-подробно нещата и останах изненадана първо от това, че Елтимир може да напише някакви книги по психология. Аз съм магистър по психология. И така стигнах до „Ангели“, и нещата се изясниха.
  Още веднъж – извинявайте. Бях започнала наистина да се заяждам дребнавичко с Вас, защото се заблудих, че сте другия. А аз него го познавам. Ако решите да не триете мнението ми, то ще се радвам от тук нататък да мога не само да посещавам този сайт, но и да участвам в дискусиите.

  Коментар от Az | юли 29, 2007 | Отговор

  • Толкова ти е акълът, значи.

   Г-н Грънчаров. Това, което пишете, за проф. Вучков важи ли? Или него Вие можете да го обиждате? Всъщност нормално като не-психолог да не го знаете.

   Коментар от Mitko | юли 30, 2009 | Отговор

   • Зададе се и въпросът;
    “ Какви са новите Евро-Демократични отношения??“
    Ето какви;
    Ще Ви отговоря честно и не анониомно;
    */ Псевдо-демократични, Билдерберг-Конгломериращи,
    */ Петрол-Геноцидно, Звладяващи,
    */ Блю-чип-документално имплантирани и подкожно-Инжектирани,
    */ Груп-Мажоритарно-Хипнотизиращи,
    */ Самоимунизиранo-Полит-Обманчиви,
    */ Фракционно-Поляризиращи,
    */ Коктейл-идеолого-Коалицирани и Бюджет-Кaмпанийно-Грабещи,
    */ Cоциално-Подстрекаващи и Етнически РАЗЕДИНЯВАЩИ!!
    Не е ли срамно всичко това??

    Докога ще търпим и факта че Г-ца КУНЕВА се кипри като бездействуваща кукла, оставила Родината на БОТЕВ и ЛЕВСКИ да седи в €вро-Конгломерата с най-голямият КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ в членство, захвърлили в изгнание Народа на Островите Чагос??

    Hе може да не се отбележи, че Aнглия -(член в €вро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.

    Същият тoзи „€врoпеец” в съглашение с “Чичо-САМ”-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

    Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

    Англия за да скрие Престъплението си, е дала острова под-наем на НАТО.
    Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения. От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афганистан, и Ирак. Че и даже сега са насочили очи към Иран, след неуспеха им в Грузия. Всичгко това за световно владеене на петрола.
    (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
    (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
    (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

    Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.
    Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата!
    Tук позволете ми да запитам;
    * Дeмокрaция ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в €вро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
    * Дeмокрaция ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
    * Какви ca тeзи Нови М€ждународни Отношения и тази “Д€мокрaция”, за кoито всички €вропейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?
    * Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в €вро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите €вро-Бизнес-инт€р€си от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни “€вро-д€мокрaтични” Отношения”.
    * В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ, претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев и Левски??

    Докога ще търпим и факта че Българският Посланник в Лондон,
    Др. ЛЪЧЕЗАР НИКОЛОВ МАТЕВ –
    (ambass.office@bulgarianembassy.org.uk ) ,
    се крие и не отговаря на писменните ни запитвания по този въпрос!!

    Кога ще ИЗГОНИМ Царчето което е изгонено вече от най-голямите €вропейски Пок€рни Бардаци и е „П€рсона Нонграта“ заради проиграните откраднати ср€дства на Баща си-ФАШИСТ, а ние го „поканихме“ за да му дадем Държавна земя и псевдо-имоти?

    Не е ли срамно всичко това??

    Уважаеми „Човек на 21 век“.
    Хей Човеко, Осъзнай се!!
    Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!

    „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“
    Фактите са неоспорими!

    С уважение:
    И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

    Коментар от И.П.Енчев | февруари 11, 2010

 4. Няма да трия мнението Ви, и приемам извиненията, а с Елтимир имам съвсем човешки отношения: никой човек на този свят не бива да бъде обиждан, това като психолог сигурен съм че го знаете…

  Коментар от Ангел Грънчаров | юли 29, 2007 | Отговор

 5. Благодаря за разбирането. Аз също имам човешки отношения с Елтимир. Това, което ме накара да се „заям“ беше именно объркването ми, защото не можех да проумея как един човек говори съвсем различни неща на две различни места. Просто имах мнение за него, че е принципен човек, колкото и да не приемам много от неговите твърдения и увлечения. Е, сега вече всичко се изясни.
  По въпроса за това дали някой човек, който и да е той, трябва да бъде обиждан, съм напълно съгласна с Вас. За мен всеки един човек е отделна вселена и тя трябва да бъде разбрана, а не отричана. Злобата, омразата и завистта приемам като деструктивни чувства, убиващи първо тия, които ги изпитват. Но мисля, че това Вие го знаете още по-добре от мен.
  Не знам дали тук е мястото, но два пъти правих опит да се регистрирам в сайта с Вашите книги, но нещо не се получи. При опит да вляза с вече потвърдената регистрация се появява съобщение, че никнеймът или паролата са невалидни. Нямам обяснение за това. Потребителските имена, които заявих бяха Natalie и Natalia. Всъщност това е собственото ми име.

  Коментар от Az | юли 29, 2007 | Отговор

 6. За този сайт с книгите (той не е мой) може проблемът да е временен и да се оправи. Опитайте пак, дано стане. Радвам се, че се разсеяха недоразуменията и ще се радвам да срещам по-често Вашето име в коментарите!

  Коментар от Ангел Грънчаров | юли 29, 2007 | Отговор

 7. Ангеле,

  извинявай за оффтопика, но мисля, че е важно – сега видях, че блогът ти се „чупи“ във Firefox. Виж как изглежда в Internet Explorer – http://farm2.static.flickr.com/1378/1284677213_7801478f91_o.jpg и във Firefox –
  http://farm2.static.flickr.com/1390/1285538180_7ccd717836_o.jpg

  Горе вляво главата гледай – как се разместват нещата

  Коментар от Вени Г. | август 31, 2007 | Отговор

 8. Браво, Ангеле! Много „празнично“ ги поздравяваш другарите.
  Дано повече хора да прочетат и да слязат на земята.

  Коментар от Tanq Anastasova | ноември 7, 2007 | Отговор

 9. http://WWW.YOSIF.NET/BG/MED/INDEX1HTM
  Тази тема е доста актуална днес!

  Коментар от insomnia1304 | ноември 26, 2007 | Отговор

  • Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
   „Стара Славянска поговорка“

   Айтос-НАТО, Ново-село-НАТО, Турция-НАТО, Кипър-НАТО, Гърция-НАТО, Италия-НАТО.
   €вро-Конгломерата-НАТО, Ирак НАТО, Афганистан-НАТО, Грузия-НАТО, Корея- НАТО, Островите ЧАГОС-НАТО+КОЛОНИАЛИСТА Но:1 в 21-ви Век АНГЛИЯ, €вро-Конгломерата+КОЛОНИАЛИСТА Но:1 в 21-ви Век АНГЛИЯ,
   РОДИНАТА на ЛЕВСКИ и БОТЕВ+Ирак+НАТО+П€тролен геноцид+УБИЙСТВА;

   ЕНЕРГО-ВОЕНЕН ГЕНОЦИД, Е НАЙ-ТОЧНАТА ДУМА.

   NATO ОЩЕ НА 9/11/2001 СЪС САМОВЗРИВИТЕ СИ В NY, СЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА СВЕТОВНОТО ЕНЕРГИЙНО РОБСТВО, ЛЪЖЕЙКИ СВЕТА СЪС НЯКАКЪВ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ КОЙТО ТЕ САМИ СЪЗДАДОХА И ПОТДЪРЖАТ ВСЕ ОЩЕ!!

   КОЛКО ДОГОВОРИХТЕ ДА Е РЕНТАТА ЗА ПАРЦЕЛИТЕ ЗЕМЯ ОТ РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, „харизана“ за военните бази на разпищовилите се нато-ковбойчета?
   Или пуснахте петролните геноцидчета ей така като гости??
   Уважаеми сънародници-БЪЛГАРИ,
   Задавате ли си от къде са тези огромни финансови средства които Евро-Конгломерата раздава наляво и на дясно, като томбули?

   „Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта.“
   „СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ“
   От Никола М. Николов

   Не чувствувате ли че пак има нещо банково-пожълтяло и зеленясaло във всичко това.
   Не е ли пак тази демонска скрита сила която направи световните революции и даже двете световни войни а сега тръби за Глобализъм, и чрез блю-чипната регистрация се стреми да ни открадне свободата, а под формата на помощ-инвестиране и земята даже?
   Те са именно тази скрита сила с демонското название Ротшилд която си играе с човешкият живот както си пожелаят.

   Те бяха и в основата не само на всички революиции вклюичая и Октомврийската, но и „архитектите“ на двете световни войни.
   Сега
   ЕВРО-БИЛДЕРБЕРГЦИTE КОЛОНИАЛИСТИ, стремещи се БЛЮ-ЧИПНО да ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА под лозунга ГЛОБАЛИЗАЦИЯ.
   Именно те, БИЛДЕРБЕРГСКИТЕ МАСОНИ-ЦИОНИСТИ,
   Създадоха псевдо-животинска грипна пандемия и спечелиха около 7 милиярда $.
   До година се планира вече РИБНО-ОКЕАНСКА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ, а по-догодина, кучешко-котешка такава. Плащай ако можеш МАЖОРИТАРНО ХИПНОТИЗИРАН човеко, на всичките тези Пандемийни МАСОН-ФИНАНСОВО ГЛОБАЛИЗИРАЩИ и БЛЮ-ЧИП Имплантирани МАШИНАЦИИ!!

   Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
   „Стара Славянска поговорка“

   Айтос-НАТО, Ново-село-НАТО, Турция-НАТО, Кипър-НАТО, Гърция-НАТО, Италия-НАТО.
   €вро-Конгломерата-НАТО, Ирак НАТО, Афганистан-НАТО, Грузия-НАТО, Корея- НАТО, Островите ЧАГОС-НАТО+КОЛОНИАЛИСТА Но:1 в 21-ви Век АНГЛИЯ, €вро-Конгломерата+КОЛОНИАЛИСТА Но:1 в 21-ви Век АНГЛИЯ,
   РОДИНАТА на ЛЕВСКИ и БОТЕВ+Ирак+НАТО+П€тролен геноцид+УБИЙСТВА;

   ЕНЕРГО-ВОЕНЕН ГЕНОЦИД, Е НАЙ-ТОЧНАТА ДУМА.

   NATO ОЩЕ НА 9/11/2001 СЪС САМОВЗРИВИТЕ СИ В NY, СЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА СВЕТОВНОТО ЕНЕРГИЙНО РОБСТВО, ЛЪЖЕЙКИ СВЕТА СЪС НЯКАКЪВ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ КОЙТО ТЕ САМИ СЪЗДАДОХА И ПОТДЪРЖАТ ВСЕ ОЩЕ!!

   КОЛКО ДОГОВОРИХТЕ ДА Е РЕНТАТА ЗА ПАРЦЕЛИТЕ ЗЕМЯ ОТ РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, „харизана“ за военните бази на разпищовилите се нато-ковбойчета?
   Или пуснахте петролните геноцидчета ей така като гости??
   Уважаеми сънародници-БЪЛГАРИ,
   Задавате ли си от къде са тези огромни финансови средства които Евро-Конгломерата раздава наляво и на дясно, като томбули?

   „Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта.“
   „СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ“
   От Никола М. Николов

   Не чувствувате ли че пак има нещо банково-пожълтяло и зеленясaло във всичко това.
   Не е ли пак тази демонска скрита сила която направи световните революции и даже двете световни войни а сега тръби за Глобализъм, и чрез блю-чипната регистрация се стреми да ни открадне свободата, а под формата на помощ-инвестиране и земята даже?
   Те са именно тази скрита сила с демонското название Ротшилд която си играе с човешкият живот както си пожелаят.

   Те бяха и в основата не само на всички революиции вклюичая и Октомврийската, но и „архитектите“ на двете световни войни.
   Сега
   ЕВРО-БИЛДЕРБЕРГЦИTE КОЛОНИАЛИСТИ, стремещи се БЛЮ-ЧИПНО да ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА под лозунга ГЛОБАЛИЗАЦИЯ.
   Именно те, БИЛДЕРБЕРГСКИТЕ МАСОНИ-ЦИОНИСТИ,
   Създадоха псевдо-животинска грипна пандемия и спечелиха около 7 милиярда $.
   До година се планира вече РИБНО-ОКЕАНСКА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ, а по-догодина, кучешко-котешка такава. Плащай ако можеш МАЖОРИТАРНО ХИПНОТИЗИРАН човеко, на всичките тези Пандемийни МАСОН-ФИНАНСОВО ГЛОБАЛИЗИРАЩИ и БЛЮ-ЧИП Имплантирани МАШИНАЦИИ!!
   Тази криза сами МАСОН-БАНКОВИТЕ МОШЕННИЦИ я създадоха и нека сега не се чудят защо милиярдите им във вид на залежало и никому ненужно жълто желязо, ИЛИ БЛЕСКАВИТЕ ИМ ПРОЗРАЧНИ КАМЪНИ никой не го интересува , а камоли да купува.
   А ние потомците на ЛЕВСКИ и БОТЕВ просим все още помощ от тях.

   Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
   „Стара Славянска поговорка“

   На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
   а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
   „В. И. Кунчев-Левски“
   „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“
   Фактите са неоспорими!

   С уважение:
   И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

   Коментар от И.П.Енчев | февруари 11, 2010 | Отговор

 10. Много интересен блог, г-н Грънчаров. Много бях радостна да видя хубавите материали по философия. Аз съм любител филосов и отскоро имам блог, вдъхновен от нея http://philosophy.log.bg/. Хубаво е, когато разбирам, че философията живее активно и в интернетпространството. 🙂 С най-добри чувства: Елза

  Коментар от Елза Тодорова | май 22, 2008 | Отговор

 11. Видео блъгът Вие Чудесен

  Коментар от simeon234 | януари 25, 2009 | Отговор

  • (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
   (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
   (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

   Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.

   Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.
   Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата!

   Tук позволете ми да запитам;
   * Дeмокрaция ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в €вро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
   * Дeмокрaция ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
   * Какви ca тeзи Нови М€ждународни Отношения и тази “Д€мокрaция”, за кoито всички €вропейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?
   * Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в €вро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите €вро-Бизнес-инт€р€си от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни “€вро-д€мокрaтични” Отношения”.
   * В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ, претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев и Левски??

   „Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.
   в. „Знаме“ бр. 23, 27 юли 1875 г. „Христо Ботйов“

   „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“ Фактите са неоспорими!

   С уважение:
   И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

   Коментар от И.П.Енчев | февруари 11, 2010 | Отговор

 12. МИСЛЯТ ЛИ ХОРАТА
  http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=17

  Коментар от insomnia1304 | януари 25, 2009 | Отговор

 13. G-n Gran4arov

  Vaschiat blog e mnogo interesen. az Vi blagodaria za aktivnostta , koitato proiaviavate. Vie me izprevarihte, kazvam go otkorveno, zaschtoto az rabotia saschto varhu podobna stranitza kato vaschata. Mnenieto , koeto izraziavate v bloga, naplno podkrepiam. Sarde4ni pozdravi i iskreni pojelania za mnogo zdrave. konstantin

  Коментар от Konstantin | януари 31, 2009 | Отговор

 14. Благодаря за оценката и за насърчението, Константин! Радвам се, че има и хора като Вас, които не само имат усет за тия неща, ами имат и съответните ценности, които правят възможно едно такова благородно отношение. Желая Ви успехи и в живота, и в творчеството!

  Коментар от Ангел Грънчаров | януари 31, 2009 | Отговор

 15. Uvajaemi g-n Gran4arov,
  Po otnoschenie na otzenkata Vi otnosno bulgarskata podlost ili po to4no kazano bulgarskoto politi4esko bliudolizstvo bih iskal da dobavia niakoi neschta , Tia e verna , no vse pak , spored men milovidno naivna. Kazvam go savsem otgovorno, 20 godini jiveia na Zapad i sam prekaral zna4itelno vreme v izu4avane na psychologiata na drugite narodi, za tova mislia , 4e s pravo moga da dobavia niakoi neschta , koito veroiatno ste propusnali.
  1. Schto se otnasia do podmazva4estvo, do tova , 4e bulgarskia politik se predstavi v blagopriatna svetlina , taka 4e vsi4ki da go charesat …..i t.n. – triabva da dobavia , 4e bulgarianat e prosto edin losch u4eniek , podrajavaiki na zapadnia manier. Tzitiraiki Aleko (“ ne gi gleidai, 4e sa mazni, 4e sa uvivat okolo teb, Bai Ganio iskasche da kaje u4tivi, no tazi duma e oschte nova v naschia lexikon, zabravia se“-kraai na tzitata) izliza , 4e e taka .
  Zaschto go kazvam – zaschtoto v psychologiata na drugi narodi, tova prosto e neschto tolkova estestveno, 4e e propilotzialoto im podsaznanie (naprimer avstriitzite, frantzuzite ili italiantzite) …spomnete si onzi tzitat ot „Parmskia manastri“ na stendal, v koito stariat graf hvarlia edna interesna replika tzitat:( prostete , moiat priatel ima losch navik, onova koeto mu e na sardtzeto , tova mu e i na ustata – krai na tzitata) ….ili Ostrovsky v „nai madria si ostava malko prost“ – zavarschvaiki edin ot glavnite monolozi na podlizurkata s izre4enieto – “ a az oschte ne sam zapo4nal dori da vi razkazvam , na kakvo e sposoben 4ovek v dneschno vreme , za da napredne bez protektzia“
  ergo – tazi podlizursch4ina , tova litzemerie za koeto v slu4aia govorim, ne e samo prisaschto na bulgarskite politzite – naprotiv te sa za men samo loschi u4enietzi, zaschtoto ne mogat da badat savsem mili i nejni , kakto e po zapaden tertip…oschte im lipsva schkolovka…oschte ne mogat da si prepraviat glas4eto vav visokite tembri ( a Vie znaete mngo dobre , 4e ot intonatziata moje da se opredeli charaktera na 4oveka -) …nie sme oschte dale4 ot visinite na drugite …..po tazi tema moga oschte mnogo da govoria…
  2.neka ne zabraviame , 4e politi4eskata u4tivost ….e svarzana s obstoiatelstvoto , 4e politikat vijda pred sebe si ne edin subekt , a edin obekt, koito triabva da obraboti. Toi ne vijda 4ovek, a predmet, neschto koeto triabva da obraboti . Ot svoia strana izbirateliat jelae da polu4i neschto , kato obeschtanie i to takova , 4e nai-malkoto sluschaiki go da ostane s 4ista savest. V tova otnoschenie politikat e prosto nai-obiknoven targovetz, koito jelae pokupko-prodajbata. Toi se savakupliava s talpata. ( po tezi vaprosi sa govoili i Plato i Weininger)
  3.neka ne se zabravia i fakta , 4e bulgarinat jivia 50 godini pod pohlupaka na komunizma , izoliran ot sveta. toi be sviknal samo na grubite lozungi , postoianno natrapvanite devizi, koito biaha 4ista promivka na mozaka i pridobiha po4ti religioznoto zna4enie na edna mantra v konteksa na gnostiko-eschatologi4nto u4enie , koeto mu be natrapeno. Vsi4ko tova doniakade pritapi 4uvstvitelnostta mu kam lajata, toi e otvoren edinstveno i samo za grubata manipolatzia
  4. iskam da zavarscha s dve dumi na Peio Ivorov -“ ne smiataite, 4e na Zapad e po ina4e otkolkoto u nas – tam stava vsi4ko sas zlatna igla v sardtzeto, a u nas – s bradvata po glavata“
  spiram do tuk. Nadiavam se , 4e ne sam Vi otek4il.
  Badete zdrav .Sarde4ni priveti

  Коментар от Konstantin | февруари 2, 2009 | Отговор

 16. P.S. v dopalnenie
  Nie veroiatno oschte ne sme preboleduvali, niakoi obschtestveni tegobi. Schte spomena i slednia fakt: 4esto sam si pravil opit , kato sam 4el tzitati ot Alekovia Bai Ganio v 4ujbina, i znaete li koe e nai-u4udvaschtoto na Bai Ganio se smeiat samo bulgarite, zapadniatzite go namirat za napalno estestveno……….tova me kara da se zamislia……moje bi schte vi e interesno prosto kato fakt

  Коментар от Konstantin | февруари 2, 2009 | Отговор

 17. Драги Константин, благодаря за интересната реплика. Сложих я на по-видно място, та да се прочете от повече хора: http://aig-humanus.blogspot.com/2009/02/blog-post_02.html Ще поразсъждавам по подетите от Вас теми в следващите клипове…

  Коментар от Ангел Грънчаров | февруари 2, 2009 | Отговор

 18. Uvajaemi g-n Gran4arov
  V dopalnenie kam parviia Vi video material po otnoschenie na rusofilstvoto.
  Smiatam , 4e ne e ot zna4enie dase dobaviat niakolko interesni fakta.
  1. Bulgarskoto rusofilstvo e dalboko vkoreneno v bulgarina , i toi go znae tova mnogo dobre , no vapreki vsi4ko ot Osvobojdenieto nasam sase pravili aktivni opiti da se tuschira vlianieto na rusofilite, zaschtoto psychologi4eski to e nai-dobre kazano ot Vazova : „Biah malak az , no oschte pomnia v staiata ni bedna skromna visesche obraz zavehtel pod Bojata sveta ikona , nad neia imasche korona , pod neia pak dvu glav orel i 4esto maika mi tozi, me vdigasche da vidia azi, tozi obraz sviat i mil i dumasche mi: 4ado, tzaloni toz hubav diado, tzaloni BULGARSKIA Tzar, ot togaz go az obiknah , koga na vazraz popristignah ot moia teiko az uznah , RUSKII Tzar, rodeise s nazi „….i t.n.Zna4i v goliama 4ast ot bulgarskata zarajdaschta se burjoazia prez XIX vek , Rusia e bila opornata to4ka, no vse pak neka ne zabraviame , 4e Stambolov zapo4va goneniata si sreschtu rusofilite poradi edin edinstven fakt , i toi e bil parvata svobodna sofiiska demonstratzia , koiato e bila s 3 osnovni lozunga „Gore Stambolov“, “ Dolu Stambolov“, a poslredata “ Iskame si ruskia Tzar“ i zaradi tozi ruski Tzar , toi podgoni Vazov i natika Petko Karavelov v 4ernata djamia.

  2. Pametnika na Tzar Osvobditel vse pak e praven ot italianetz, koeto ne e bez zna4enie
  3. Kogato se e davalo ime na gorespomenatite ulitzite, te sa bili togava nakraia na grada , a ne v centara , kakto e dnes
  4. neka ne se zabravia, 4e edin pat imeto na katedralata “ Sv. Alexandar Nevski“ e zameniano s “ SV.SV. Kiril i Metodii“, koeto e oschte edno dokazatelstvo , 4e otpor e davan ….niakoga
  5. do predi 9.09 1944 dumata za natzinalnoto…po4ti lipsva, togava se e govori pove4e za narodnoto, poradi fakta , 4e razlikata mejdu nard i natzia , vse apk e goliama ( ne iskam da govoria za quantov skok)i vaobschte horata sled Osvobojdenieto mnogo , mnogo ne se opredeliat kato natzia , a pove4e i kato narod, koeto saschto e ne e malovajno

  6. izobschto triabva da se priznae , 4e makata ni po „Rusia , kolko ni pleni , tui ime sviato , rodno ,milo…..to bivasche za nam svetilo)))…“ e napravo pateti4no ot4aivaschta, koeto e ,za sajalenie ,bezsporen fakt

  7. Okon4atelnoto ni zakopavane oba4e stana sled prevrata 09.09 1944 ot masonite gen. Marinov, Kimon Georgiev, Filov, koito biaha skliu4ili taini pregovori s rusnatzite i drugi renegati….sled tova schumkarite si svarschiha rabotata i po4naha da se vikat „partizani“…..“na 4elata sas zvezdi“…..

  8. Iskam da spomena i borbata na gorianite do 1954 godina. Tova sa 10 000 , koito vse pakse opitaha doblesno da se protivopostaviat na diktaturata sled 09.09. Dvijenieto be razbito

  9. Po vaprosa za pametnitzite sled 1989 godina:
  Imasche predlojenia da se prieme ungarskia model – i vsi4ki pametnitzi ot komunisti4eskia period ( pametnik li e , toi triabva da govori) , da se saberat i da se organizira MUZEI na komunisti4eskia period ( ili izkustvo) i da se slojat tam niakade na dale4 , za nazidanie i pokaz. Li4no az sam pisal dve statii po vaprosa , no toi besche othvarlen kato model.

  blagodariA vI . Priaten den

  Коментар от Konstantin | февруари 5, 2009 | Отговор

 19. Kato dopalnenie kam 4ast 2, 3 – ot vascheto izkazvane schte dobavia neschto moje da sam malko presilen, za koeto molia predvaritelno da bada izvinen.
  Bulgarinat e rob. Toi ne e svoboden i ot 4asti kato takav , toi ne e subekt , a obekt…Toi niama duh , a duschata na jivotnoto, koeto charakterizira i lipsata mu na dostoinstvo v obscht plan.
  Dokazatelstvo za tova e i lipsata na sozialno 4uvstvo, pravna kultura i vsi4ko onova , koeto sledva sled tiah..
  Neschto pove4e , poradi fakta , 4e toi ne e imal prez poslednite 5 veka sobstvena aristokratzia , sobstvena darjava , i vaobschte sobstvenost, toi razviva edin boleznen duscheven masochizam. Imenno tazi lipsa na dostoinstvo porajda edin div sozialen masochizam , bih go narekal, koito se izraziava 4rez mantaliteta na upadakat v 4astnia i obschtestven jivot. Bezprotestnoto ma4kane ot strana na po – visokosediaschtia, 4uvstvoto na duhovna malotzennost i duschevna invalidnost, useschtaneto za slabost i vina , pod4innost i strah pred uspeha….jelanieto za neschto , koeto bih me narekli -rob na progresa.
  Neschto pove4e, formata na masochizma pri bulgarina e svarzana s jelanieto za udaljavane na bolkata vav vremeto. Tazi bolka , oba4e ne e kato pri rusnaka , koito postoianno iska da 4uvstva metalnata rakavitza na diktaturata okolo vrata si, ne .., pri bulgarina e iziavena tendentziata na postoiannata tapa bolka . Tuk se formira i 4uvstvoto na duhovna paraliza osobeno izrazeno v dumi kato „otzeliavane“, naprimer( tova ozna4ava saschestvuvanie na biologi4no-jivotinski printzipi), “ ti si gleidai sebe si, kakvo te interesuvat drugite“….i t.n.
  V tazi pathogeneza ot litza trudno se sajdavat li4nosti. Li4nostta se sazdava vinagi v konfrontatzia i borba s obschtestvoto…ina4e ostava litze
  Priaten den

  Коментар от Konstantin | февруари 5, 2009 | Отговор

 20. Константин, благодаря Ви за интересния коментар, публикувах го отделно та да се прочете от повече хора: http://aig-humanus.blogspot.com/2009/02/blog-post_5364.html Винаги съм готов да публикувам коментари на мислещи сънародници като Вас, така че заповядайте да сътрудничите със свои материали на блога когато имате време и желание!

  Коментар от Ангел Грънчаров | февруари 5, 2009 | Отговор

 21. PS:Bulgarinat schte e v sastoianie da napusne letargiata si samo togava, kogato nai-setne zapo4ne da se zanimava sas sebe si. Rescheniata na sobstvenite si problemi, a ne da sluscha , kakvo schte mu kazat ot Moskva, New York ili Brücksel. Edinstveno emantzipatziata ot vanschni sili bi mu pomognla da izleze ot blatoto na samosajalenieto, zaschtoto v kriana smetka stava duma za vsi4ki nas , za naschite roditeli , za naschite detza

  Коментар от Konstantin | февруари 5, 2009 | Отговор

 22. Blagodaria , mnogo milo
  v zaschtita na Vazov iskah samo da dobavia, 4e toi e nabeden rusofil. Kato bulgarofil, toi 4esto opisva to4no sazdava komi4ni situatzii, v koito rusofilite se vzimat na seriozno. Pove4e vitz

  Коментар от Konstantin | февруари 5, 2009 | Отговор

 23. Konstantin, звучиш ми като всеки средностатистически социолог който е работил в БКП институт или някакво ченге,да не би с Ангел Грънчаров случайно да сте колеги?

  Коментар от Дядо Вазов | февруари 5, 2009 | Отговор

  • :-))))) По-лошо.

   Коментар от Mitko | юли 30, 2009 | Отговор

 24. Po vaprosa za savremennoto rusofilstvo triabva da se kaje, 4e to e neschto kato hypnotisam. Sled 50 godischno vnuschenie ot stranata na vlastvaschtite za bezgrani4nata bratska liubov,4rez izkustvenoto vnuschenie na prestavi i 4uvstva, se dostigna do totalen hypnotisam v goliam 4ast ot naselenieto. Sled mnogogodischno oblivane s nai-razli4ni pomii ot psevdo-liubov, sled postoiannoto sapunisvane na glavite ni s kosmeti4nite shapoani na internatzionalizma, niakoi hora poviarvaha na ideiata za svetovnata revoliutzia i razviha jivotiski magnetizam kam CCCP.(„Veite se , pliuschtete, znamena 4erveni, veite se slavete imeto na Lenin, leninskata pravda dnes raste v zavodi, tia bortzite smelo kam pobedi vodi“) Vseki 4ovek e vazpriem4im kam vnuschenie , tova triabva da se priznae.
  No upotrebata na slovoto s tzel manipulativnoto promeniane na saznaieto s desetki godini napred, se doblitzava do prestaplenieto. Svobodnoto voleizliianie be zameno s hypnoti4na dresura, koiato dori prerasna v idividualno samovnuschenie za niakoi.Postoiannoto povtariane na edni i saschti lozungi, dumi, frazi, intonatzii, navsiakde i po-vsiako vreme, pronikvaneto na nevidimi samoothvarliaschti se , otritzatelni fluidi i energii mejdu horata doprinese za vgrajdaneto na traini phobii, psychosi i travmati4ni nevrozi sred bulgarite. Eto blagodarenie na tozi hypnotisam v dneschno vreme rusofilstvoto e prerasnalo v somnabulisam. Nie ne jelaem da se sabudim i varvim po raba mejdu realnoto i neralno v spiaschto sastoianie s ratze napred naso4eni kam Rusia.

  Коментар от Konstantin | февруари 6, 2009 | Отговор

 25. Dostopo4tenii g-n Gran4arov,
  Otnosno bulgarskia individualizam bih iskal da napravia edna korektzia , koiato mi se struva umestna. V BG ne se pravi saschtestvena razlika mejdu egoizma i individualizma, makar tazi zna4itelna razlika da se iaviava tvarde saschtestvena. Bulgarskiat egoizam e edno strastno , pripovdignato sebeliubie, koeto zamagliava saznanieto na horata i gi kara da fokusirat vsi4ko prez prizmata na sobstvenite vajdeleniia ( „az viarvam samo v sebe si“ , „az sreschtu brat mi, …az i brat mi sreschtu sveta…“). Bulgarskiat individualizam oba4e e prismetnato , mirno svetouseschtane, koeto po4iva na vazgleda za izolatzia ot masata, na jelanieto za predpazvane i otdeliane na sobstvenoto semeistvo i priatelski krag ot obschtestvoto. Bulgariant s udovolstvie izostava obschtesvo na samotek, v imeto na sobstvento si malko obschtestvo za li4ni tzeli. Bulgarskiat egoizam e nai-obiknoven jivotinski instinkt. Bulgarskiat individualizam oba4e e po4iva v osnovata si na grehovni 4uvstva, negovata obosnovka vitae iz greschnia pat na duha mu. Egoizmat mu ubiva zarodischat na vsiaka dobrodetel. Individualizmat mu unischtojava semkata na darjavni4eskata dobrodetel. Taka pogledanto bulgarskia individualizam e po opasen ot egoizmat mu, zaschtoto toi otri4a v saschnostta si osnovite na darjavata. i ako piemem, 4e darjavata kato konstruktzia se sastoi ot tri elemnta – narod, teritoria , pravo, to vinagi schte se polu4avat nestestveni disbalansi mejdu tiah. Bulgarskiat individualizam e veroiatno parvo pri4inata, savremennit bulgarinat da ne e v sastoiane da podredi darjavata si. Za tova moje bi toi 4esto spekulira s dumata „narod“. Za nego vinagi sa priatni dumi4ki kato „republika“, „bratstvo“, ravenstvo“ , „v imeto na naroda“, tai kato te sa abstraktno neobvarzvaschti. Neschto pove4e takova e i povedenieto mu v 4ujbina. Kadeto i da jivee v stranstvo, 95% ot bulgarite ostavat nai-obiknoveni ikonomi4eski emigranti , vodeschti parazitnia jivot na gnidata. Te se interesuvat edinstveno i samo ot materialnoto si prosaschtestvuvanie i lipsa na vsiakakv kulturen interes kam s stranta ,v koiato jiveia. Mogat da prekarat desetki godini niakade si , bez dori i da se zaintersuvat za istoriata i kulturnata traditzia. Vtorata generatzia, tehnite detza rodeni ve4e v 4ujbina pak niamat absoliutno nischto obschto s BG. Kato zakonomerna reaktzia , estestveno.
  Badete zdrav

  Коментар от Konstantin | февруари 7, 2009 | Отговор

 26. Благодаря, Константин, за важното уточнение! Публикувах го отделно та да му се обърне подобаващо внимание: http://aig-humanus.blogspot.com/2009/02/blog-post_8956.html Поздрави!

  Коментар от Ангел Грънчаров | февруари 7, 2009 | Отговор

 27. Цяло едно творчество и нищо особено, …скрит русизъм, на психологическа основа развит като идейно течение, слаба агентура

  не е важно количеството, а …

  Коментар от man88nam | февруари 18, 2009 | Отговор

 28. Predi vsichko iskam da blagodaria ot sartse za vashiat blog.
  Bih iskal da znam vasheto mnenie za tazi situatsia:
  Zashto Plovdiv e vinagi potapkvan ot Sofia, zashto iskat da izdarpat dori Varna kato vtori grad?Tova zloba ili zavist e, ili prosto stara traditsia ostanala ot tozi tumor komunizma?

  Коментар от IvanotLondon | април 30, 2009 | Отговор

 29. Здравейте, благодаря за добрите думи!

  А на въпроса Ви ще отвърна, че Пловдив, град, връстник на Троя и на Тива, едва ли може да бъде “потъпкан” от големи села като София и пр. (Тук да вметна: за жителите на Санкт Петербург примерно, зная го добре, защото съм живял там, Москва не е нищо друго, освен „большая деревня“, т.е. „голямо село“! Има си някакви съперничества между градовете не само у нас, ами и изобщо.) Но има нещо, което може да се нарече “дух на града”, а него Пловдив го има – и по тази причина изобщо не се боя за неговото място. Никой град не може да замени Пловдив, и то ви никакво отношение. Даже икономическите предимства и фактори тук не са решаващи.

  Става дума за култура. В това отношение Пловдив си има своето място и никой не може да го помръдне оттам. Нещо повече, по принцип смятам, че градовете в една страна не са конкуренти за оглавяването на някаква „класация за престижност“ или „важност“, а взаимно се допълват, създавайки, благодарение на своята неповторимост, цялостната самобитност и атмосфера на тази страна. Така че за излъчването на България са незаменими с нищо друго както Пловдив, така и Варна, така и София, така и Велико Търново, така и Видин, така и Русе и т.н. А какво ще кажем за Габрово, Елена, Троян, Копривщица, Смолян и пр.?!

  На това основание аз лично не се боя за никой град и дори за никое село: всички си стоят непоклатими на мястото и са незаменими, излъчвайки своята неповторима дан в онова насравнимо очарование, което си има нашата България.

  Е, не може да се отрече, че Пловдив специално почти е географския център на България, че от Пловдив разстоянието до четирите й ъгъла е почти едно и също, което говори много за ония, които разбират. Тук обаче става за нещо, което има изцяло мистичен характер, и нека по тази причина да спра, та да насърча загадъчността, да забуля още повече тайната…

  Коментар от Ангел Грънчаров | май 1, 2009 | Отговор

 30. Драги г-н Грънчаров, ще ми е много приятно да се срещнем „на кафе“ и чуя мнението Ти по някои актуални събития. Би ли определил време и място за това някъде в „Центъра“ този понеделник-вторник. Може да се свържеш с мене чрез parpulov@abv.bg , на дом.телефон 944 289 или GSM 0878 845 602 . Приятни почивни дни! Парпулов

  Коментар от Парпулов | май 3, 2009 | Отговор

 31. Здравейте г-н Гранчаров , изключително ми е приятно , че тук , във ващият блог , разисквате теми и въпроси които са интересни и за младите и не толкова навътре с „материала“ хора.
  Напълно съм съгласен с вашето мнение , че Пловдив е един незаменим град , а по отношение на култура и изкуство бих трвърдял , че Пловдив не може да бъде достигнат , от нито един Бълкански град.
  Пловдивската култура и ценности , са недостижими за всички останали градове в България. А относно София , тъй като прочетох че говорите за „голямо село“ , хората използват израза : „София спи , и селяните в нея “ Не искам да обидя никой с това .. но всички знаем че е така.. Много са ми интересни темите за Свободата които изучаваме в момента , но както казахте днес : „Да не се цепим от колектива“. Приятни почивни дни .

  Коментар от Ученик от ПГЕЕ | юни 4, 2009 | Отговор

 32. КАКВИ БЯХА ТЕ, ХРАНЕНИЦИТЕ

  Ако някой мисли че те бяха осем години в затвора то това е ЛЪЖА. Мога само да ви кажа че в Либия проституцията я няма защото има нравствена полиция, но проституцията я има в сенчестия бизнес.Това че има бълг- арски сестри за тях беше развитие в този бранш, също алкохола е забранен но ние българите сме и в този бранш. Това ви го казвам защото лично в Бе- нгази бях и то в едно каре с такива като тях като специалист. Единствено лежаха в Джудейда пет лекари българи и то 1989-90г. защото стачкуваха и забележете за увеличение на заплатите от българската страна, българс- ката страна даваше тогава на медексима едва 18% останалите бяха за храна на дипломатите. Така че някой от журналистите си направиха сла- ва и пари а други който ходиха от наши те министри обраха каймака това е от нашия гръб, така че още повече забогатяха. Паси да не се прави на света вода ненапита той също най много взе.Единствено Иван Костов беше човека който каза „-ами ако са ВИНОВНИ” той каза истината но никой не го послуша. Може за мене да не е политик голям, но дори и баба Ванга така не е познавала като него. Всичките са виновни и трябваше да лежат там в Джудейда а не прости ми българино.и ги направихте милионери от собс-тения ни джоб.Вие направихте едни проститутки милионери но АРАБИТЕ няма да ни прустът защото при тях съществува един „АЛАХ” който посяга да вземе нещо от тях с мошеничество, забележете само там е забранена проституцията и алкохола „АЛАХ” си отмъщава затова ни се сърдете ако някой ден Ирак ни изпрати някоя ракета. Навярно ще кажете какво има ние от Либия взехме а Ирак ще ни изпраща.Ще ви кажа защото тогава бях там в Либия през1990г. когато беше пустиня буря Либия изпрати много войска да помага и всички който отиваха на война минаваха през Бенгази и се проверяваха за СПИН а тогава нашите сестри като взимаха проби от тях прибираха спринцовките и ходеха да бият на арабите инжекции който са болни и по този начин арабите им плащаха като араби.Това за да ви го казвам имам пълно доказателство защото политически ме отзоваха българите и то държавна сигурност.Всичко го имам документирано така че тези журналисти и арабисти само натрупаха пари. Ако иска някой да разбере из стената, то да се обърне към тези който направи милионери. ПРОСТИМИ БЪЛГАРИНО ЦЯЛ ЖИВОТ ВЯРВАШ НА МУШЕНИЦИ И ОБЕРДЖИ ИДВАТ ИЗБОРИ ПОВЯРВАЙ НА МУТРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ И ТОГАВА ЩЕ СИ НАИ ГОЛЕМИЯ ГЛУПАК ВЕЧЕ. Не вярвайте на Бойко с неговите мутри нито на БСП-ДСП-СДС за изборите само Яне от РЗС може да управи двайсет годишното ограбване, ако не стане това само гражданска война вече ще ни оправи и тогава аз ще бъда първия който ще ви кажа кой за стената

  Коментар от jivko1128 | юни 30, 2009 | Отговор

 33. thanks !! very helpful post!

  Коментар от Extenze | август 7, 2009 | Отговор

 34. класс)мне понра)особенно!

  Коментар от Поло | август 24, 2009 | Отговор

 35. Господин Грънчаров изкам да ви привествам, и да ви благодаря ! Тъй като в часовете си в училище вие говорите най много за комунизъм , фашисти и леви партий , най-накрая успяхте да промиете няколко мозъка – ето и заглавието :
  Маскирани предупреждават: Кървави сблъсъци по улиците на Пловдив!?
  Заповядайте приятно четиво : http://maini4kiteen.net/2547.html
  Надявам се да се присъедините към организацията им !

  Коментар от Анонимен | октомври 24, 2009 | Отговор

 36. засрамете се престанете да хулите в л а д и к а НИКОЛАЙ.
  ПРЕСТАНЕТЕ ДА БОГОХУЛСТВАТЕ.
  ВИЕ НЕ ХУЛИТЕ ЕДИН ДОСТОЕН ПАСТИР А БОЖИЕТО ИМИ.
  З А С Р А М Е Т Е С Е!!!!!!!!!

  Коментар от АНГЕЛ | ноември 30, 2009 | Отговор

 37. Господин Грънчаров,как да я възприемем тази реклама на ПроАнти!!!! С неговия главен редактор В.Станилов,бившо ченге,или от Савел е станал на Павел? Останах учуден,грешка ли е това?––-http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1552&sectionid=5&id=00003

  Коментар от Ван | декември 13, 2009 | Отговор

 38. http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1552&sectionid=5&id=00003

  Коментар от Ван | декември 13, 2009 | Отговор

 39. ВЕНЕТА БАКАЛОВА / род 1937, Русе /

  ИЗБРАНО
  ИЗ СТИХОТСБИРКАТА

  „КАМБАНЕН ЗОВ”

  САКРАЛНА ЛИРИКА
  РУСЕ 1992

  НАШИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ

  Нашият социализъм –
  българският комунизъм
  в нас със сълзи и със ужас
  се посрещна с песимизъм.

  От народа нежелан бе.
  Нам наложи го руснака
  с помощта на комунисти,
  с шмайзера и със кривака.

  Равенство и справедливост
  обеща на наш народ,
  но наместо тях нахлузи
  на врата му чер хомот.

  Благодарни сме на Бога,
  че останали сме живи.
  В тази робска изнемога
  бяхме свити, тъжни, сиви!

  НОВОГОДИШНА НАЗДРАВИЦА

  Греят заводите,
  пеят моторите,
  дъхат нечувана мощ.
  Трепкат антените,
  чакат сирените
  Новогодишната нощ.
  Нашата обич към Теб е без граница,
  вярваме, Боже, във Твойта любов!
  Дай ни късметите в Твоята баница,
  вслушай се в нашия Зов!”

  ВРАГИНЯ
  на майка ми
  Не беше майка ти, а врагиня черна.
  Почувствах го в предсмъртния ти час.
  душата ти на сатаната беше верна,
  разбрах го от злорадия ти глас.

  „ Защо съм толкоз много завистлива? Попречих да си повече от мен. Ти няма да простиш докат си жива.
  Долавям го във твоя взор зелен!”

  И каза: – Ставам, удари ме! –
  изпаднала във страшен бяс.
  – Не ме въвличай в грях! Не искам! –
  й отговорих твърдо аз.

  Не беше майка, а врагиня
  в съюз със мойте врагове,
  като езическа богиня
  от олимпийски върхове.

  И детството ми бе сурво,
  като сираче озлобено,
  с очи, препълнени с отрова,
  тя гледаше жестоко и студено…
  ………………………………………

  Аз имах майка, а пък бях без майка.
  От детството си чувствах самота.
  Със татко свирехме на дървената пейка.
  Той даваше ми вяра топлота.

  И всичко, що постигнах във науките
  дължа го аз на златния си Татко.
  Той неуморно ми посочваше поуките,
  затуй повтарям:”Татко, име сладко!”…

  ХВАЛИ!

  Съветват ме – Хвали, хвали!
  Със стих ти силни похвали!
  Така ще бъдеш забелязан
  и бързо ще ти провърви.

  Път друг да се издигнеш няма!
  Теб трябва силен да те лансира!
  С перо когото си спечелил,
  за тебе той ще гарантира!

  Но бива ли и трябва ли
  на всяка мръсна мутра с туш
  старателно да слагаш лустро
  и скъпоценен, фин ретуш?!…

  Не! Не! Хвали добрите само!
  Хвали, които заслужават
  и за делата си достойни
  заставят да ги уважават!…

  АКСИОМА

  Както и да го увърташ,
  никой наш голям талант
  сам не може да успее
  без подкрепа, без гарант!

  Коментар от Иван Хаджийски | декември 29, 2009 | Отговор

 40. Къде може да се види и купи списание Идеи?

  Коментар от Теодора Давидова | януари 6, 2010 | Отговор

 41. В книжарниците на СУ, в книжарниците на ХЕЛИКОН, в книжарниците на НБУ и други университети, също можете да си го поръчате директно от мен на имейла ми, ще го получите по пощата… благодаря за интереса!

  Коментар от Ангел Грънчаров | януари 6, 2010 | Отговор

 42. Ивелин Вичев
  Уважаеми приятели какво бихте казали : Свобода ,истина ,справедливост и вяра ,могат ли да съществуват днес? Колко българи притежават частица от тези категории, но не за да манипулират, а наистина?

  Това е написано на стената ми във фейсбук

  Обединението ще ни направи силни ! Надявавам се, на катарзис в в 5% от българите и нещата ще се получат въпреки проследяването от интернет!другите 90% ще бъдат задължени ! само не знам 62000 полицае 16000 магистрати и около 40000 административно обслуждащ персонал как ще ги убедим че част от тях няма да се хрантутят от яслата на народа!

  Коментар от Ивелин Вичев | януари 7, 2010 | Отговор

 43. да се надяваме на още интересни събития в следващите месеци от ББ.

  Коментар от извор величков | януари 22, 2010 | Отговор

 44. Неразбрахте ли че ние-ХОРАТА, сме толкова различни колкото всичко живо на тази Планета Земя.
  Именно в следствие на БЕЗПРИЕМСТВЕННОСТТА между КУЛТОВИТЕ-Идеологически, Религиозни и Етнически течения сред нас ползувани и манипулирани умело от Монополният Банково-инвестиционен Капиталов Бизнес, водят до всичките ни страдания, незгоди и недоимък.
  Всичко това води до Масовата ХИПНОЗА в която доброволно сме попаднали и неспирно хулим лошите резултати които сами създаваме в отношенията си.

  Личните Групирани Култови, Идеолого-Политически, Етнически и Peлигиoзни Интереси-увлечения, са нaй-главната причина, която ни Принуждава Групoвo да ce caмoзабрaвямe и Грешим , да нe бъдем особено внимателни още повече, когато става дума за взаимно решаване на задачите от Общо-Социален характер в отношенията.
  Защо?
  Защото Cубективните Идеологo-Политически, Етнически и Peлигиoзни Интереси ca Култови увлечения и са тoлкoва различни, кoлкто сме ние самите Xopaтa пo природa различни.

  Помислете за кого и как ГЛАСУВАТЕ, за да не го ХУЛИТЕ след това!

  Политикът, не може да сформира общ правилен образ даже на част от Външния свят в съзнанието си, което да го ръководи правилно след това в действията му, защото мисълта му е заангажирана повече с целите и тенденциите на Култ-идеологията която проповядва a не нюанситe в живота на Hарода.
  Ръководствата на България, появявайки се в условията на Корупция, Бюрокрация, Финансова мъглявост и безотчетност, не смогвайки да осъзнаят причините за икономическита кризи, въвлякoхa страната в процеса на Глобалните Евро-промени с всички остаряли Вътре-Държавнo-Ръководни и Социални форми, разчитайки само на финансовата външна „подкрепа”-заем и прехвърляне отговорността на процеса в ръцете на Външни Финансови Институции и Органи.
  Да,
  Не е Хуманно, даже е престъпление, да строим Държавата си и да я наричаме РОДИНА, Състояща се от Поляризирано и Конфронтирано на Култ-Идеологии и Култ-Вери Общество!
  Да,
  Не е Хуманно вече, да намесваме Лично-Субективните си Култови, Политико-Идеологически Увлечения или Религиозни Убеждения в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, а най вече и Ръководство, когато Държавата е основана от Многонационално Общество!
  “Групиранaта Идеологическa и Религиознa Култ-Хипноза” в Атмосферата на старите Социални отношения става още по-„реактивна”, с намесата и умелата манипулация на Банково-Инвестициония-Капиталов Бизнес, ползвайки всички средства за реализация само на собствените си чисто финансови интереси.
  Да,
  Време е да се гарантира Конституционно, Пълна Трансперантност и участие на Обществената Сфера в решаването на всички Финансови и Законодателни процеси в Парламентарните решения, лежащи в основата на Юридическия Професионализъм и далновиден контрол!
  Да,
  Време е;
  Парламентаристите – Депутати и Народни представители в Народното Събрание, да влизат вече в Парламента не като добре платени и самооцветени Администратори-«защитници» на отделни Идеологически или Религиозни Групирани Култови фракции, партии и коалиции, а като представители-ЗАЩИТНИЦИ на НАРОДНИЯ ГЛАС, НУЖДА, Призив и ИНТЕРЕС!!
  Да,
  Време е;
  l Президентът не трябва вече да има връзки и допир с групираните Идеолого-политически култови сили, които обаче трябва да бъдат локализирано-запазени и със Строг закон да cе гарантира, Ненамесата им в Общо-Държавните Въпроси и Държавно-Социална дейност!!
  Да,
  Време е;
  l Избирателната система на Ръководните кадри в България да не се извършва от основата на Идеологичния-Личен-Култов фактор и политически поляризиран Групиран превес, а на основата на Субективния талант, дарби и възможности за ефективност на Кандидат-членовете за съответните длъжности.
  Да,
  Време е;
  l Крайното изборно решение на победител за поста, да се провежда по метода на Умерения Мандаринат (както е във Франция), чрез изпитна Тестовка за лоялност на поста, без мандатност и без иммунитет.

  „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“ Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  Коментар от И.П.Енчев | февруари 11, 2010 | Отговор

 45. КЪДЕ е истинската демокрацията за която така настървено бръщолевите бе, псевдо-бизнес-€вро-«демократи»??

  „За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество“
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  Драги сънародници,

  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три) КУЛТОВО-Аматйорски фактора да се месят в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“ Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  Коментар от И.П.Енчев | февруари 11, 2010 | Отговор

 46. Г-н Грънчаров,поздравявам Ви с многото реални коментари,позиции и това,че сте убеден антикомунист. Но не отива на човек като Вас,познат издател и автор на книги,имащ свой блог,да ползва примитивни методи в спора с комунистите. Не знам по какви подбуди,но на Президента на Реп. България му поставяте име,което няма нищо общо с поста му и неговите собствени имена. Той е представен от българските комунисти за избор на президент под името Георги Първанов,избран е с него и досега не е правил опит да го променя. Да,твърде възможно е , дори повече от сигурно,да е бил агент на ДС с псевдоним „Гоце“,но това съвсем не означава,че дейността му като агент и президент трябва да се свързват. Може да го критикува всеки и по агентурната му дейност и по президентската,но аналогия няма никаква. Да,че е бил „човек“ на ДС,явно е така,но атаките срещу него ,като агент са съвсем неуместни,ние не разполагаме с агентурната му дейност и оценката на Оперативните офицери(водещите). Ако един ден се появи и друг псевдоним,или че е работил за друга разузнавателна служба,трябва ли да използваме и съответните псевдоними. Препоръчвам Ви когато критикувате ,който и да е комунистически функционер,да използвате истинските му имена,а не прякори и агентурни псевдоними. Етиката е винаги от плюс при разобличване на комунистическата сган,а не евтини подходи.

  Коментар от радослав | април 5, 2010 | Отговор

 47. В допълнение,бих казал следното. професията на българския президент е история,може и от тази позоция да бъде критикуван,или хвален,но като президент е съвсем друго. Не бива да се смесват нещата.

  Коментар от радослав | април 6, 2010 | Отговор

  • хахахахахахаха……………..`~~надявам се , че не говориш сериозно
   или това е вицът на месеца…..хахахахахаха
   историята е – само спомагателна дисциплина към философския факултет….дори не е основна научна дисциплина
   а Гоце е толкова далеч от нея…че….за професия не може и да се говори
   то и такава професия няма……хахахахахаха

   Коментар от Konstantin | май 7, 2010 | Отговор

 48. Уважаеми Г-н Грънчаров,слушах последния Ви запис два пъти,повече от перфектен е,няма какво да се добави,но когато споменете някако име,което не съществува,всичко отива в барата на Радуил… Направте справка,комунистическия президент на България се казва Георги Първанов,да,елементарен е,комуноид е,но е просто Герги Първанов. Вие сте учен човек,много сте ерудиран,много честен,много интуитивен,но с фразата „Гоце Първанов“ снижавате много от написано и казаното от Вас. Силно Ви препоръчвам,избягвайте този примитивизъм. Най-големите руски антикомунисти използват истнинските имена на техните противници,вземете пример от тях,а да Ви убеждавам кой е Буковски,Суворов,Салонин,Хмельницкий и мн. др., направо е наивно.

  Коментар от radoslav | май 5, 2010 | Отговор

 49. Драги Г-н Грънчаров,прочетох три пъти отговора Ви на моята препоръка. Благодаря за вниманието Ви към мен. Отговорът Ви е много качествен,но съвсем не в посоката,която аз целях. Този отговор е по-скоро психологически анализ на Президента на Република България и бегъл и неуспешен опит да направите релация между двете имена „Гоце“ и Георги Първанов.Преди да продължа,ще отговоря на некоректната Ви задявка по отношение на евентуалната ми комунистическа привързаност-принадлежност. Съжелявам за досадата,но нямам избор. Двмата ми дядовци за затваряни от комунистическата сган след Девети,единия е бил в концентрационне лагер няколко години.Единия ми вуйчо е осъден на смърт,но не екзекутиран. Баща ми го викаха много често в ДС,а един път му изиграха такъв номер,че щяха да голиквидират. Изпратиха му агент на ДС,който се опита да го убеди ,да го преведе през Юголсвската граница,близо до Кюстендил, но баща ми не се подлъга.На 15 годишна възраст наивника Рдослав пишеше писма до ББС и др. станции,сам се сещате какво стана после. Радослав е единствения българин издирил вдовицата на българския зъболекар от Самоков,който е бил хвърлен с около 200 човека от Самоковския край на Черната скала(Чамкория),заедно с дядото и неговия брат на нашия скиор Петър Попангелов(младши). П.П-лов(страши ) почина преди две години,лека му пръст.Вдовицата на зъболекаря живееше в Западна Германия,близо до Франфурт на Майн,доживя близо 100г.,лека й пръст. Нещата ,които тя ми разказа,все още не са обнародвани в ККБ.Дори е живяла десетина години в България след зверското убийство на съпруга й. През 1955г.емигрира с единствения им син Камен във ФРГ.Хора от партията на Първанов са ме били два пъти,вкарван съм,няма да кажа къде,имам три сучпвания на черепа.Едното е от ръчката на предпазителя на автомат Клашников. Спирам дотук,за да не се правя на герой. А има да разказвам още много. Та това е част от моята „комунистическа дейност“ и привързаност към организцията на българските бандити ДС-БКП.А човек като Вас,родом само на няколко километра от Черната Скала на Боровец,без никакви затруднения може да откие „приндлежността“ ми към ДС.
  Друго,неподправената ми толерантност към Вас и Вашите позиции,не Ви ли помагат да разберете,че уважавам Вашите анализи. Трето,ако се окаже един ден,че и Вие сте бил агент в ДС,дори без Ваше знание,те,болшевиките са способни на всичко,трябва ли да се обозначавате на „Доце“,например. Трябва ли някой Ваш словесен противник да Ви прекръсти на Доце Грънчаров,Вие ще сте доволен ли? Да, Др. Първанов може и да се гордее с факта,че е сътрудничил на ДС,но сътрудничаха стотици хиляди,такива бяха реалностите. То,друга ДС нямаше. В момента лицето Герги Първанов е президент на България,под това име е представен на избирателите,под това име е избран,под това име е положил клетва,под това име е познат извън страната. И някой си казва,да,да,да,много добре,но този президент преди 10-20-30 години е бил агент на ДС с псевдоним Гоце,дайте да го прекръстим и го прекръства. И Лех Валенса е бил агент на полската ДС,ама никой не го нарича Болер Валенса. Българчетата сме си несериозни и безотговорни същества, в това е проблема. Антикомунизма е много сериозна кауза,много отговорна,много обективна. Емоционалните импровизации само обезценяват стойността на антикомунизма. Искате пример ли,ами отворете сайта на Руския антикомунист Сергей Мельников и ще видите за какво става въпрос. Българските антикомунисти задължително трябва да се учат от съетските-руски антикомунисти. И друго,не променяйте смисъла на моята препоръка,аз само Ви препоръчвам ,когато разобличавате комунистическата сган,да ползвате сериозни похвати. Те,болшевиките се страхуват само от сериозността. Те,например не се страхуват и срамуват,както Вие и други ги определяте на „червени“,но когато ги наречете с истинското име „комунисти,болшевики“ и др.тогава кипват. Червена идея,червени депутати,червена кауза,червени бабички,чисти глупости,с тези ли фрази ще се борим срещу комунистическата тирания.ОК,продължавайте в същия дух НЕуспехът Ви(ви) е в кърпа вързан.

  Коментар от radoslav | май 29, 2010 | Отговор

 50. Не,не съм се обидил,но малко некоректно подходихте към личността ми,инициирайки допускане,че имам нещо общо с комунистическата сган и нейните репресивни органи. Аз дори да не се съглася с нищо от Вашите тези,никога няма да се опитам да направя подобна ,некоректна асоциация,че сте бил съпричастен с ДС. Ето и малка корекция към Вашата дейност. Убежденията Ви не ги подлагам на съмнение,следя Ви от доста време,разминаване почти нямаме в разсъжденията си. Но всеки ,който се е определил и доказал като антикомунист ,задължително се бори със своето перо срещу тази напаст. Тази борба има свои правила,свои способи,своя фразеология,свой протокол,етика дори. Ако ползваме примитивни похвати,дребнави задявки,промяна на имена,никове,длъжности и пр.,борбата ни няма да е ефективна. А нали не искате да ни убедите,че пишете само от спортна злоба. Вие и много като Вас пишат ,за да има ефект от писането,иначе се получава игра в детската градина.Тези думи се потвърждават и от Вашите,където казвате,че са отказани от печат Ваши статии. Много правилно,истинските антикомунисти пишат сериозно и целенасочено,несериозността води до лигавене с материла. Допуснете,че правите грешка,изплзвайки преаклено много емоции,да, без тях не може,но публиката очаква силни думи,а не цветове,псевдоними,подигравки. Валенса изигра ролята на Троянски кон,също като нашите „кумири“-Желев,Димитров,Стоянов,Тренчев,Костов и др. Всички се оказаха комунистически подлоги. Както Валенса не пипна с пръст техните комунисти и не отвори архивите,така и посочените „наши“. Нито един от тях не е пипнал архивите само на Вапцаров,ето, сега ги отварят съвсем други лица,които не са се опрделяли като антикомунисти. Нещо смърди,дали големия антикомунист Костов нямаше време и сили да покаже делата на осъдените комунистически терористи. Не пипна и грабителите на държавата и хората,дето ни извдиха парите от банките. Изпрати Тодор Вълчев-главния координатор на крадците за посланик в Сърбия,така ли беше. И докъде стигнахме с борбата срещу комунистическата измет,познахте веднага,до никъде.

  Коментар от radoslav | май 29, 2010 | Отговор

 51. Г-н Радослав, ОК, разбрахме се, само Вие сте „истински антикомунист“, всички останали са все подлоги, предатели, са неистински, са все врагове. Изплюхте камъчето най-сетне. Апелирате уж за някакви морални граници, а пък сам изпаднахте в безгранично самомнение и самовлюбеност, които нямат нищо общо с нравствеността. Аман от такива ментори! Опитахте се да се представяте за „антикомунист“, доста умело инсценирахте нещата, за миг дори и мен за малко да заблудите и подведете, ала сега вече се дегизирахте; Вашият „антикомунизъм“ е огледално копие на комунизма; същият манталитет, същото лицемерие, същата нетърпимост към различно мислещите. Писал съм за тоя вид „антикомунизъм“ на креслювците, които се тупкаха в гърдите, че само те били „истински антикомунисти“, не даваха на никой друг да каже, че е антикомунист, а пък после се гушнаха с комунистите и сториха толкова предателства. А това, че слагате и Костов в редичката на доказаните предатели на каузата на демокрацията и антикомунизма, показва, че чисто и просто сте един провокатор. Бъдете жив и здрав, подвизавайте се обаче в други форуми, тук тия изтъркани номерца не вървят, не могат да хванат дикиш…

  Коментар от Ангел Грънчаров | май 29, 2010 | Отговор

 52. Уважаеми Г-н Грънчаров, демонстрирате силна некоректност към моята особа,въпреки че,на няколко пъти категорично заявявам, че подкрепям Вашите мнения,защото съвпадат с моите, ако не 100,поне 90%. Демонстрирах категорично език на толерантност към Вас,също на няколко места. Единствено допускам,че не сте имал време да прочетете внимателно коментарите ми,или сте ги прочел съвсем повръхностно. Поставяте ми ,грубо казано на езика, думи,които не съм казвал никъде и никога,че само аз съм бил „истински антикомунист“.Нищо подобно,аз отдавна съм се самоопределил за такъв,но не смятам,че няма такива още,Вас също смятам за антикомунист,може би сте се се обявил някога,но анализите Ви,действително Ви определят за човек-учен с антикомунистически,антиболшевишки и антисъветски убеждения. Ако греша в оценката си за Вас,моля,коригирайте ме. Никога не съм казвал,че „всички останали са подлоги,предатели…врагове“ (цит.А. Г.). Посочих само няколко имена,на които вярвахме безрезервно и убеждавахме и другите около нас да им вярват. Това сте го правил и самия Вие,информацията ми е категорично точна,правели сте това както в Пловдив,така и в Долна Баня. Имам познат,който е споделял лично с мен,не през ръка,че сте вярвал в тези личности. Нали не искате да кажете,че се бореха срещу комунистическата мафия. Отивам един ден в Костенец,през лятото на 1997г.Мой приятел, лежал в затворите по време на комунистическата диктатура,за разказване на виц,но се оказва,че ДС е объркала името му с друг,под същото име. Бой,бой,бой,не знае за какво го бият,диваците се ядосват още повече, осъждат го за „контрареволюционна дейност“ и го вкарват в Пазарджишкия затвор. При свижданията с неговите близки,най-после разбира,че са го осъдили погрешно и казва на майка си,че в компанията не той ,а еди-кой си е разказвал виц срещу Съветския болшевизъм. Освобождават го скоро след това,но другия,истинския „виновник“ не го пипат,щели да се изложат.Повредили са му тестисите и менискусите,не можа да се ожени,не остави поколение,ходеше с бастун-беше 22 годишен. Така,без да иска,комунистическите копои го направиха антикомунист. Показва ми няколко броя на в-к „Демоктрация“(притежаваше всичките от началото) и ми казва: “ Митак,давам ти десет минути да прегледаш тези вестици и да ми посочиш поне една статия с антикомунистическа насоченост. Ха,казвам,какво говориш….подробности спестявам,оказа се прав. От тогава започнах да следя съвсем подробно дейността на СДС. Оказа се,че тя не беше атикомунистическа,точно затова паднаха от власт,точно затова вече няма и няма да има СДС. Какво Ви говорят абревиатурите ДПС,СДС,ДСБ,НДСВ,ДАНС. Трудно ли ще Ви е да откриете феноменалните две буквички,съсипали и съсипващи българския полународ ( Георги Ифандиев). Да,точно така -ДС са тези две букви. Самомнение и самовлюбеност не съм проявявал и това са непознати категории за мен. Учил съм философия само два семестъра и не съм срещал такива похвати. За нравственост не съм говорил,но се смятам,че съм порядъчен човек,както виждате,не Ви нагрубявам,не Ви иронизирам и не Ви определям като таен агент,комунистически конспиратор,или провокатор.Последната дума е с болшевишки произход.Не сте убедителен,посочвайки някакво „дегизиране“.Обвинявате ме в лицемерие,при това комунистическо,не сте прав,обидно е за Вас да използвате такива приоми…Кресльовец също не съм,не съм и демонстрирал подобно поведение. Докато смятах в началото ,че допускате грешки,емоционалност и пр., сега забелязах,че демонстрирате тотално невъзпитание-наричате ме провокатор,изтъркани номерца и пр. Не,не бива така Г-н Грънчаров,не е възпитано такова отношение към човек,който отново казва,че споделя почти всичко,написано от Вас и уважава Вашата позиция по много въпроси. И моля Ви,най-искрено,не ме препращайте в други форуми,аз не правя нещо подобно с Вас,чета Ви и с удоволствие ще Ви чета. Единствената ми препоръка, ЕДИНСТВЕНАТА !!! е ,че трябва по-сериозно да се води борба с комунистическата сган-мирно,цивилизовано,безкомпромисно. За съжаление ,засега не става нищо,комуноидиотите са недосегаеми. Ако Ви е възможно,бъдте малко по-толерантен,ще е от полза за всички и за общата кауза,повярвайте ми.

  Коментар от radoslav | май 30, 2010 | Отговор

 53. Уважаеми г-н Радослав, добре, приемам, прав сте, аз съм нетолерантен човек – във Вашето възприятие. Аз на възприятията Ви не мога и не искам да влияя, те са си Ваши.

  И съм невъзпитан, пак във Вашето възприятие, въпреки че 27 години работя като възпитател на младежта, преподавам философия, психология, етика. То както всичко е объркано и наопаки в отечеството ни, та само възпитателите на младежта ни ли ще бъдат възпитани?! 🙂 Изглежда съм и нецивилизован, явно съм варварин. Което значи, че не са ме докоснали лицемерностите и фалша на цивилизоваността, следователно, съм по-първичен, некултивиран, сиреч – искрен. Сигурно и това е недостатък у нас. Казахме, нещата са съвсем объркани и човек в някои моменти не знае какво да мисли – камо ли пък какво да каже, да направи нещо и пр.

  Смятам въпреки всичко, че не съм Ви обидил, понеже Вие не сте се представили още с автентичното си име, псевдонимът radoslav не разкрива самоличността Ви. Аз продължавам да смятам, че анонимните в интернет не могат да бъдат обидени по никой начин – щом крият личността си, щом сами се отказват от нея, как тогава човек да ги обиди?! Даже и да иска, не може да го стори: не може да бъде обидено това, което го няма; мистицизъм е да го обидиш несъществуващото 🙂

  Бъдете жив и здрав! Идвайте в блога ми, той е изцяло свободно място за среща на мислещи и имащи позоция хора. А различията в мненията и възприятията са най-естественото нещо на този свят. Пък и да се спори съвсем не е лошо, напротив, даже оздравително и целебно е…

  Коментар от Ангел Грънчаров | май 30, 2010 | Отговор

 54. Да,да,тонът Ви е по-приемлив, но защо не признавате,че ме наричате „провокатор“. Това е обида за моето достойнство. Сериозната ми възраст не го възприема това понятие,никой досега не ме е наричал така и затова се огорчих от Вас. Как да участвам с моето име,след като съм пребиван от комунистическите копои няколко пъти и когато отидох в съдебна медицина,лекарят като разбра кой и как ме е бил,ми каза:“Приятел,благодари се,че си се разминал,а не е станало нещо по-лошо,аз ще те освидетлствам,проблем няма,но после и двамата ще ядем дървото на неуловимите (невидимите) отмъстители“. Прав се оказа доктора,затова се крия от тези бандити,те са непобедими. Ако имате някаква информация,че е заловен някой от тяхната „оперативна група“ за въздействие,кажете,засега никой не е заловен,няма и да бъде заловен….

  Коментар от radoslav | май 30, 2010 | Отговор

 55. Не се плашете повече, никой няма да Ви бие повече, сега просто убиват 🙂 Ако обаче можете да ми обясните как човек без самоличност (сиреч, анонимен) има достойнство, ще Ви бъда много благодарен. Излиза, че няма как да бъде накърнено достойнството на човек, който крие автонтичното си име и не може да бъде идентифициран; нали хората, които Ви познават, няма как да разберат, че моя милост Ви е обидила, как тогава да Ви е срам пред тях, след като те даже и няма да разберат за моите „жестоки обиди“ на Вашата личност. Има нещо фалшиво и префърцунено в интернетното Ви поведение, което ми дава основание да Ви определя като провокатор; преструвате се, представяте се за какъвто не сте; все пак моя милост от много години се занимава с психология и съм станал вече като „детектор на лъжата“, имам „антена“, с която безпогрешно улавям ония, които си кривят душата и съгрешава спрямо истината…

  Коментар от Ангел Грънчаров | май 31, 2010 | Отговор

 56. Уважаеми Г-н Грънчров,въпреки,че продължавате с некорктния си тон,аз няма да се опълчвам срещу този манталитет,така смятате,така се държите,кой може да Ви накара да променяте възпитанието си,никой,включително и такива като мен. Аз се обръщам към Вас,само защото дълбоко вярвам,че сте честен човек и отношението Ви към комунистическата сволоч(да използвам и аз един русизъм) е крайно негативно. Най-кървавата диктатура в историята на човечеството е заклеймявана от Вас,многократно. Дори ,каквито и епитети да използвате към мен,отношението ми към Вас,като милсещ и анализиращ човек няма да се промени. Само бих казал,че проявявате недобро възпитание,но не всички антикомунисти са възпитани,както има и комунисти,които са с изключително добро възпитание,няма да те обидят,няма да наранят,няма да ти противоречат дори. И Левски и Ботев са убивали мирни турци,при това млади,значи ли,че тяхната дейност като радетели за свобода е неправилна,значи ли,че каузата им е погрешна,антинародна ? Т. е. Вие може и да ме напсувате,но това съвсем не означава,че аз Ви смятам за нечестен човек. Псувайте,хвърляйте злъч срещу мен,но аз винаги ще препоръчвам на хора,които се съмнават в идоитизма на комунизма,да Ви четат. Нали правите разлика между двете категории -убеждение и поведение. Един ден,ще разберете,че истинския комунист трябва да е здрав психически,твърд и възпитан по отношение на сганта,засега може и да не ми вярвате. Да,крия самоличността си,защото ме знаят мръсниците,страх ме е,нищо повече. Един ден,като се запознаем,ще се убедите,че правите грешка в кавалификациите си. Имах същия случай преди две години. Когато се срещнахме с един много познат на публиката човек,когато ме видя и разбра кой съм и какъв съм,каза ,“бре мамка му стара,защо не каза още в началото,ама че съм наивник“. Е,засега имате достатъчно факти от моите постове,да определите,дали съм провокатор,или честен човек,прочетете ги по няколко пъти и интуицията Ви,няма да Ви изневери…. Толкова неща сте ги разгадал правилно,че такава личност като мен,едва ли ще е някаква загадка.Отделете 10-15 минути…Кълна се в децата си и внуците си,че няма нищо префърцунено и фалшиво в поведението ми,кълна се ,отново,искрен съм към Вас.Детекторските Ви способности,засега не са добри,поне към моя милост,антената ви също не е качествена,ако можете пробайте с антенен усилвател,но съгласувайте входното съпротивление на приемника с вълновото съпротивление на антената,резултатите ще са по-добри. И не бързайте с изводите,проготвил съм един подарък за Вас,ще се обадя по телефона и тогава ще се убедите,че ще трябва да почерпите,пия само боза ,с бюрек…

  Коментар от radoslav | май 31, 2010 | Отговор

 57. В заблуждение сте: моя милост не псува. А иначе сте прав, сред комунистите добрите, човечните, милите хора са изключително много 🙂 Особено сте прав в своето фундаментално твърдение:

  Един ден, ще разберете, че истинския комунист трябва да е здрав психически, твърд и възпитан по отношение на сганта, засега може и да не ми вярвате.

  Това пишете Вие, „антикомунистът“. Разбира се, изобщо не Ви вярвам. Грешката Ви е НЕслучайна, всеки първокурсник по психология ще Ви го каже.

  Или пък това:

  „… аз винаги ще препоръчвам на хора, които се съмняват в идиотизма на комунизма, да Ви четат… „

  Кои са тия, „съмняващите се в идиотизма на комунизма“, г-н Радослав, помислете добре и си дайте сметка какво всъщност казвате. И после се опитайте да си дадете сметка какви, всъщност и наистина, са хората, които могат да правят точно такива грешки…

  Всичко е ясно. Подозрително често взехте да си противоречите, което говори за гузна съвест. Тия приказки за страха ги разправяйте на децата по градинките 🙂

  Бъдете здрав! Не горя от желание да се запознавам с хора, които се срамуват от собствената си самоличност…

  Коментар от Ангел Грънчаров | юни 1, 2010 | Отговор

 58. Да,страшно досадна грешка съм допуснал,исках да кажа антикомунист,извинявам Ви се искрено,чиста грешка е, всеки греши,особено когато възрастта ни понатисне. Ако можете,поправете думата,че аз не знам дали мога,но Вие може би имате техническата възможност,а определено знанията Ви по компютрите са по-високи. Но докато аз действително признавам грешката си,Вие допускате такава ,съвсем неслучайно. Съмнявате се,че в България няма хора,които се съмняват в идиотизма на комунизма,сиреч у нас няма комунисти,не, това не мога да го повярвам. Пълно е навсякъде с комунисти,болшевики,комуноиди,комуноидиоти и техните мутации. Ами Президента е комунист-тежка категория,при това два мандата и има безброй хора,които го ценят и уважават,е ,докато има такива хора,България няма да се декомунизира.Като цяло,нашия народ е комуноидиотизиран. Има много достойни хора,далеч от демегогията на комунизма,но те са малко,толкова малко,че не са сила и заплаха за комунистическата сган. Ако у нас няма толкова комунисти,защо сме така зле,кой открадна парите на държавата и народа,Дядо Мраз,или Пепелящка,нищо подобно,болшвеишката банда ни окраде. Нали помните 1993-97г. И къде са крадците,живи и здрави са,никой не ги пипна с пръст. Не,съвестта ми не е гузна, гузна би могла да е съвестта само на нечестни и недостойни хора,аз определено не съм от тях. Що се касае за запознанство,няма нищо лошо и да се запознават хората,но и нищо лошо да не се запознават. Аз само споменах една хипотеза,принципна. Важно е да има повече единомишленици,които категорично отхвърлят комунистическата проказа. Сетих се,по отношение на липасата на съмняващи се в ид-зма на к-зма. Ами тези,дето скоро обикаляха паметниците на Съветските окупатори,поставяха цветя и венци на окупатори и това поод носа на властите. Ами дайте да вдигнем паметник и на турския султан и пашите и да им се кланяме. Съветските военни били герои,да може би са били,но не на българска територия,на наша територия не е имало сражения по време на Втората световна война,която болшевиките я наричат ВОВ-Велика от-на.. Е,декомунизирана ли е България и народа,ами не е и скоро няма да бъде. По логиката на комунистите,руснаците трябва да вдигнат паметници на германските войници и офицер,нали така. Както Германия обявява война на Съюза,така ипоследния на Царство България,разлика,никаква! Ако съм направил грешка,спокойно ме коригирайте,готов съм да се поправя.

  Коментар от radoslav | юни 2, 2010 | Отговор

 59. Г-н Грънчаров,моля за пояснение,коя е особата до Доган,на видеоматериала,в спортния екип. някой от комчетата ли?

  Коментар от radoslav | юни 2, 2010 | Отговор

 60. Не мога да разбера за коя особа ме питате? Пишете коментарите си не тук, а под съответната статия или клип, така по-лесно ще се разбира за какво по-точно става дума. А иначе нека всеки да остане с разбирането си, не е задължително да сме „пълни единомишленици“: комунистите са такива 🙂

  Коментар от Ангел Грънчаров | юни 3, 2010 | Отговор

 61. Да,така е,съгласен съм Вас. Ами Ахмед Доган и до него мъж в спортен, или ловен костюм,не мога да го оприлича на никого,но явно е важна особа. Има аудио на английски към кадрите. Що се касае за единомислиетио,казвам Ви го поне за пети път. Напълно съм съгласен с Вашите анализи,особено с ирониятя Ви към болшевиките,няма нищо,което да противоречи на моите разбирания,аз говорех само целите и тактиката в борбата срещу тях,ако въобще има такава. А мислещите и пишещите ,би трябвало да имат такива цели,иначе стигаме нивото само на дискусионен клуб. Трябва да има и някакви резултати. Не се „изплаща“ да сме само в ролята на белетристи и статисти…

  Коментар от radoslav | юни 4, 2010 | Отговор

 62. Думите Ви за Г-н Борисов са абсолютно адекватни!!!

  Коментар от radoslav | юни 7, 2010 | Отговор

  • Г-н Грънчаров,ама моля Ви се,къде да го прочетем този донос,за който говорите в блога на Инджев,аз оторих подаден от Вас сайт ,но не намерих никакъв донос. Само един наивен младеж задава лични въпроси на Инджев, които са толкова прозаични и наивни,че направо се разсмях. Пита го дали жена му и родителите са били членове на Комунистически партии и дали жена му е била агент на ЩАЗИ. И някои други наивитети. Но доноси, не намерих,бихте ли ми помогнал да се добера до този,т.нар. Ченгесарски донос. Какво е това „ченгесар“нещо не намерих в тълковния речник тази дума,може би е жаргон. Но един ерудиран човек,философ,преподавател и пр. ,да борави с жаргони,нещо не се връзва.Благодаря Ви предварително ако ми отговорите. Да не би да става въпрос за някакви провокации от страна на комунистическата банда? Моля за пояснение.

   Коментар от radoslav | юни 17, 2010 | Отговор

 63. „Радославе“, не се прави на „чиста водица ненапита“, много добре разбираш за какво става дума; впрочем, с колко псевдонима вече работиш срещу мен в мрежата?! Аз изброих доста, неграмотното ти писане те издава, вземи мерки, та да не се разконспирираш, дарагой таваришч. И си забравил, че тук се мъчеше да играеш ролята на „антикомунист“, сега, гледам, защищаваш доносниците, да не те е напекло прекалено слънцето, та така се обърка?! 🙂

  Коментар от Ангел Грънчаров | юни 17, 2010 | Отговор

 64. Драги Ангеле, не работя срещу никого,защото не съм такъв,напротив ,подкрепям всяка добра статия,написана от Вас и Ви давам за пример. Да,сигурно пиша неграмотно,но какво е това „дарагой таваришч“,прилича ли Ви на грамотност. Питам Ви съвсем искрено,къде виждате донос,а Вие скачате,че работя срещу Вас и защитавам доносниците. При това,“доносник“ не съществува като категория,това е жаргонна дума за агенти,сътрудници,доверени лица и пр. в която и да е служба за сигурност. Да,комунистическите служби оисгуряваха своята сигурност,съвсем не на народа. Може,може и Слънцето да ме е напекло,но се придържам към фактите и доброто писане. Вие напишете нещо много добро,много силно и като сложите по някой изкривен русизъм,всичко пропада. Да,повече от сигурен съм,че говорите руски,но не е редно да вмъквате руски думи в сериозни текстове,които стоят в мрежата. Дори е-оборотное използвате,не е ли все пак прекалено. Ако искате и „еръй“ използвайте,но това не подсилва силата на материлаите Ви. И като филкософ,допуснте,че имате и Вие пропуски,както всички нормални хора,пропуски нямат само комуноидиотите. Те са железни,чугунени,стоманени,при това на всеки милиметър. Тях бомбардирайте,а такива като мен само може да Ви подкрепят. Вие съвсем ли не виждате,че този Чергар е далеч от центъра на терена,похвата му е токова елементарен,че дори не заслужава да го коментираме. Не усещате ли примитивизма му. някои приписват неговите въпроси,като инспирация на президента,това е още по-примитивно. Президента,че е шушумига ,това е така,ама чак толкова ли е тъп,за такива тъпи въпроси. И не разбрахте ли вече,че не самата личност на Президента е вжната ,а цялата армада,които стоят зад него. Това е комунистическата сган.Утре прзидента ще отпадне,но те,комунистите ще иузвадят пак някой като този,без разлика,дали Първанов,или Драганов. Ама,сериозно ли не го разбирате това.Вие сте интуитивен човек, чета и книгите Ви,дори имам готовност да Ви помогна финансово за исканта помощ,но успокойте топката,допуснете,че може и да грешите в нещо. Борбата срещу комунизма трябва да е по-изискана,по-отговорна,а не емоционална и несистемна.

  Коментар от радослав | юни 17, 2010 | Отговор

 65. Дртаги Грънчарво,сега видях коментара Ви за рождения ден на Министър-председателя,стискам Ви ръката,страхотен е,няма какво повече да се добави,лошото е,че малко хора са го прочели. Народеца гледа встрани,за съжаление.

  Коментар от радослав | юни 17, 2010 | Отговор

 66. 🙂 Радославе, упорит си като… като… е, хайде, няма да напиша като кой си така упорит, щото ще ми се обидиш 🙂 А това моето „дарагой таваришч“ е стилистичен шедьовър, но е написано по този начин не от неграмотност, а за опъване до скъсване на ченгесарски нерви, разбираш ли сега замисъла ми?! 🙂 А че греша постоянно, това е така, аз съм жив човек, а не светец, ангел или… икона!

  Коментар от Ангел Грънчаров | юни 18, 2010 | Отговор

 67. Да,Г-н Грънчаров,упорит съм ,защото милсял,че Вашите знания могат да помагат в борбата срещу злото,само малки стилистични корекции и силата на материалите Ви ще е още по-голяма. Най-вероятно сте се убедил вече,че не съм провокатор и мръсник,много съм далеч от тези неща. Дори имам определн брой приятели,на които препоръчах много убедително да Ви четат. Принципни разногласия не виждам между Вас и мен,това е по-важно от други,дребни,технически несъразмерности. Но по-добре е да не ползвате несериозни епитети и прозвища,защото писането Ви е сериозно,дори много сериозно. Засмислете се,дали не е така. Впускайки се по хлъгавия път на жаргоните,силата ни пада,неминуемо,ениъуей,аз Ви подкрепям.

  Коментар от радослав | юни 19, 2010 | Отговор

 68. Г-н Грънчаров,какво да направя за да изключа Демис Русос и да мога да прослушам записите,дето сте ги качил,знанията ми не са високи,по техниката ,пък и остарях.

  Коментар от радослав | юни 27, 2010 | Отговор

  • За да изключите музиката трябва да отидете където е плеърчето, от което тръгва тази музика, то е някъде надолу и „мърда“, вижда се, че върви оттам музика, и да натиснете в него бутона за спиране; друг начин няма, тия джаджи са за това да озвучават, ама сте прав, че на моменти става досадно, но какво да се прави, жертви сме на модерните технологии, пък аз съм човек, който не иска да изостава от своето време, та затова 🙂

   Коментар от Ангел Грънчаров | юни 27, 2010 | Отговор

 69. ПРИЯТЕЛИ

  Не Почтенност – Мразя !
  Лицемерие – Ненавиждам !
  Омраза – Приемам !
  Любов – Резервирана съм !
  Приятелство – Обичам !
  Щастлив е този,
  който има Приятели !
  Истинските,никога
  не ще го наранят,
  Не ще лицемерничат
  пред него
  и винаги ще са
  ПОЧТЕННИ !!!

  Коментар от Светланда Рашкова | юни 27, 2010 | Отговор

 70. ei tva e mn gotino predavane,bravo nai nakraqt i ne6to hubavo,da ima v na6ta darjava.brevo na sazdatelite naistina evala viii

  Коментар от stanislava | юни 30, 2010 | Отговор

 71. Г-н Грънчаров,с настоящето съобщение бих желал да известя, чрез Вашия блог привържениците и симпатизантите на уважаваната и от тях и от Вас виртуална трибуна на талантливия журналист Иво Инджев,че каквито и да са причините за появилата се внезапна н е в ъ з м о ж н о с т,да коментирам в същата,причината не е у мен.Дори напротив!
  Като български дипломат от кариерата,оставам на неизменните си позиции за уважаване държавността на Отечеството при всякакви превратности във времето и географското пространство срещу каквито и да било „якобинска“, „хунвейбинска“ или „ОФ апологетика“ на „слънчогледи“ и ветропоказатели“.
  Опитвам се да оцелея в болно и разделно време,без каквито и да е повече разяснения и тъй като някои от най-дълбоките ми исторически прорези и пробиви,от античността до нашето близко минало т.в., осветяват в т.ч и невероятни мистерии и феномени на българската бойна слава и дипломатически умения,бих бил благодарен точно в тази нарочно монтирана „медийна суша“,да стигнат- поне чрез Вашия блог- до нашите съотечественици!
  По понятни,в т.ч. и по професионални съображения,не търся и не желая каквито и да било злобни и заядливи дискусии.
  Ще изпълня само с благодарност и дълга си към Вас и останалите.Изчаках това да направи известен колега, поет демократ,който „административно“ обеща да отговори „до няколко часа!!!“,но вероятно и там летните и др. „отпуски“ са си свършили за зла участ,работата,както на много места у нас,петимни за „чалга и сиилкон!“.
  Ако се съгласите ще добавя рециклирани спомени за Никопол /1396/,Варна /1444/,Клокотница /1205/,и т.н. но без бързане,тъй като от „дрелките „за подобно „дълбокопластово“ сондиране понякога прегарят,и Съдбата не е милостива,когато ровим в миналото,а поуките от това явление, „бодат в очите“ и съвменниците
  Това е всичко,благодаря и при съгласие на гл.редактор на „Минаха години“,Вашият блог,ще бъде предпочетен в деня ,когато види бял свят и подбраната част от някои „феномени и мистерии!“,каквито се крият в нашето минало!
  Годините и белите коси с нищо и никога, няма да променят същия тон които съм заварил в престижно българско ведомство,възпитан с оцелялото в неговото лоно и опитващ се да го запази и предаде на следващите поколения,след нас.
  По понятни съображения,дори у комуниста Иван Башев,Н.Минчев,П.Младенов,
  В.Вълков и др.,държавническото чувство за приемственост,бе на необходимото равнище,което не бе и не е, в състояние да схване и тъжно-известната ни съвременна българска Левица и мутантите й от прехода след 1989 г.
  Като „религиозен“ привърженик на българската стара дипломатичска школа,наследила строгите правила на кардинал Ришельо и леко насмешливия,но успешен стил на Талейран,или Раковски и С.Радев,ще положа старания,да не се заблуждава повече нашата общественост,дори дай Боже,да надхвърли традиицонната литературно-историческа дейност и буди народната памет без тъжно-смешна апологетика към „метеорите“ на българския полтически небосвода.
  С уважение
  Стамен Стоичков,30 юли 2010 г.
  П.П. Ако коментара,се появи ще съм Ви признателен за предврително отстраняване на евентуални печатни грешки, и още повече, за спестяване на ненужни прилагателни,което ще остане водеща цел в нашето евентуално сътрудничество!!!

  Коментар от Stamen Stoichkov | юли 31, 2010 | Отговор

 72. В потвърждение на появилия се коментар,за което Ви благодаря,сега вече основателно мога да добавя,че неговото съдържание,преди дни, бе доведено официално до знанието на президента,премиера и Негово Величество Царя,независимо,кой и какво ще се помисли и как ще благоволи да реагира!!!.
  В спомените на Султана Р.Петрова има любопитен епизод от срещите й с дядото на Симеон II в Кобург,когато казано по нашенски,се опитала да „наклепе“ онзи омразен А.Стамболийски,така както изглеждал в очите й на възпитаничка на императорското училище за благородни девици в Петербург!
  – Госпожо,рекъл внукът на френския крал,ако става дума за премиера на Негово Величество,българският цар,пръв ще му засвидителствувам своето уважение като баща и верен поданик…..!
  Това бе всичко!
  За останалото: „a s e v e n t s e v o l v e!“
  П.П. Разликата за обръщението „Ваше Величество!“ между мен и г-н премиера
  е само някакви си!!! 20 двадесет и кусур години…което е повод за размишления, в частта одежда на държавността,но не и по отношение на думата „НИКОГА!!!“

  Коментар от Stamen Stoichkov | юли 31, 2010 | Отговор

 73. Блейката-бейърчо, най скъпо-платеният КОЛОНИАЛИСТ, и ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДЕН ТЕРОРИСТ, КОЛОНИАЛИСТА блейкaНо:2, след ТЕРОРИСТА БУШчо-младши, НЕ БИЛ СИ ПРЕДСТАВЛЯВАЛ Иракската трагедия, а взе участие с ПРЕСТЪПНИКА Но:1 BUSH младши в НАТО-АТЕНТАТА в NY 2001, за да започнат ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНАТА КРАЖБА ЧРЕЗ ЖЕСТОКАТА ТЕРОР-ИЗМАМА, ДА??

  А как сега си представлява КОЛОНИАЛНА АНГЛИЯ, ЗАГРАБИЛА ТЕРИТОРИЯТА НА НАРОДА ЧАГОС И ЗАХВЪРЛИЛА НАРОДА В ИЗГНАНИЕ ПО ДРУГИ ОСТРОВИ, НЕНАКАЗАНА, КАТО ЧЛЕН В Евро-Конгломерата, ДО СЕГА??

  Как ще съжалява, като заедно с ковбойска-америка откраднаха за тези агресивни години НЕИМОВЕРНО КОЛИЧЕСТВО НЕФТ, БЕЗ ДА ДАДАТ ТОЧНА СМЕТКА КОЛКО Е КРАЙNАТА ИМ ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНА ИЗМАМА, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ С ПОДКРЕПАТА НА ВСИЧКИ Военизирани, марионет ПИС-КИЛЪРИ, ЧЕ И РОДИНАТА, НА ВЕЛИКИТЕ ЛЕВСКИ И БОТЕВ ЗАМЕСЕНA В ТАЗИ ПЕТРОЛ-КАША!
  !
  КАЖЕТЕ МИ КАК СЛЕД ТОЗИ ГАФ ДА СЕ НАРИЧАМ АЗ, лично ИЛИЯ ЕНЧЕВ-БЪЛГАРИН, Име , на чието цяла една главна улица е преименована в родният ми град Пловдив !!?
  НЕЗНАМ ЗА ВАС МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ КАК ЧУВСТВУВАТЕ ТОЗИ ФАКТ?

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  „Стара Славянска поговорка“

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  „В. И. Кунчев-Левски“
  „Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.“
  Фактите са неоспорими!

  СРАМ и ПОЗОР за нас Българите!
  СРАМ и ПОЗОР пред светът!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  Коментар от И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg | септември 1, 2010 | Отговор

 74. Г-н Енчев, може би сте много честен човек,но прокомунистическите Ви писания са объркващи.

  Коментар от радослав | септември 27, 2010 | Отговор

 75. Г-н Грънчаров,с голямо закъснение искам да искажа подкрепа за предложението Ви към Иво Инджев да се създаде нет-телевизия от единомишленици-антикомунисти. Защо Г-н Инджев отначало замълча,а после взе неопределително,дори негативно отношение към предложението Ви. Въпреки несъмнените му достойнства,той е изключително голям егоист в манталитета си, защото психиката му е много честолюбива. Той не допуска да приеме нещо,което не произтича от него. Той никога не подкрепя никакви тези,които не са негови,никога не изразява морална подкрепа на мнения,които ,или не е стигнал до тях,или са по-силни от неговите,дори продължение на мислите му. Добре е ,че е силна личност,силен индивидуалист,но борбата срещу комунистическата сган не може да доведе до успешен край,ако няма масовост,просто няколко човека не могат да победят тази банда. Благодаря за вниманието

  Коментар от радослав | септември 27, 2010 | Отговор

 76. Свалям ти шапка за пуснатия клип за пметника на Съвтеската армия-окупаторка в Пловдив,наречена от безмозъчната сган,освободителка.Откъде ги вадиш тези архивни комуноидни вкаменелости.Няма значение,еваллах ти казвам още веднъж.

  Коментар от радослав | октомври 3, 2010 | Отговор

 77. G-n gruncarov,zasto ne moga da otvarjam poslednite Vi klipove,nesto stava ,ili ima problem

  Коментар от radoslav | октомври 21, 2010 | Отговор

 78. G-n Grancharov,blgodarja Vi za otgovora,s edna malka popravka-Az ne sam doktor a smo kandidat na muzikalni nauki.
  S uvazhenie
  Hristo Dantchev

  Коментар от Hristo Dantchev | октомври 22, 2010 | Отговор

  • Г-н Данчев, понеже у нас се направи реформа в научните степени и сега у нас вече няма „кандидати на науките“, а има на тяхно място доктори, та по тази причина промених титлата Ви. Всички кандидати станаха доктори съвсем автоматично, ерго, и Вие вече сте доктор 🙂 Можете да си го пишете пред името…

   Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 22, 2010 | Отговор

 79. Драги г-н Грънчаров, по неофициална информация БНТ най-после е взела решение да излъчи документалния филм „Приключено по давност“ (за запалването на Партийния дом през лятото на 1990 г.) Очакванията са това да стане в две части: на 10 и 11 ноември от 21 часа по Канал 1.

  Коментар от Парпулов | октомври 24, 2010 | Отговор

  • Благодаря за важната информация, драги г-н Парпулов! Моля Ви само като денят и часът на излъчването станат известни, да ме уведомите, за да го публикуваме в блога – та повече хора да гледат този забележителен филм!

   Коментар от Ангел Грънчаров | октомври 24, 2010 | Отговор

   • По „Канал 1“ вече съобщават това – 10 и 11 ноември, от 21 часа, веднага след вечерната емисия „Новини“. Както сам сте се убедили – МНОГО интересен филм! Парпулов

    Коментар от Парпулов | октомври 25, 2010

 80. Кои са авторите на филма,ако ги знаете.

  Коментар от радослав | октомври 31, 2010 | Отговор

 81. Благодаря Ви за Неда Украден,по-хубава песен на Балканите няма.

  Коментар от радослав | ноември 10, 2010 | Отговор

 82. Г-н Грънчаров,не жалете Паунов,Ассата и тем подобни,защото през моето 35 год, учителствуване в ТЕТа имаше следният виц.,,Другарко Дража намали стажа,че като преподаваме започваме да се напикаваме…..Вие ще се пенсионирате когато започните да се насирате.“Отговор очаквам на 07 02 2011-пониделник на сбирката на учителите пенсионери от ТЕТа в кафенето на училището. с уважение: К.Попов.

  Коментар от Кирил Попов | януари 27, 2011 | Отговор

 83. Г-н Грънчаров,вечерното време е наистина за размисли,но лошото. е в това,че малко съм учил и не мога да пиша хубави есета като вас.Все пак когато става въпрос за мой приятели като В.Паунов и Жак Асса съм длъжен да ви напиша горният виц.Народът казва:,,Бог бави,но не забрави“…1962-1997 са 35 год.работа на едно и също място 2002год.и 2007 бяха юбелейни за нашето у-ще.Нито един поканен пенсионер.Та само Ассата ли е велик.Всяко време си има неговите великани.Питайте го да ви каже кой е Дженка Атанасов.Кой създаде това великолепно у-ще.Знаете ли вие младите ,кой :е Калчев,Ичевски,Кирова Рашков.Ами учителите легенди:Дончо Недев Мишо Димитров,Търновска,Ранделова,Радка Тодорова,да не спомена,Джегалов,Червенаков,Златков,Тодор Крачанов Качоров Енчев и много други ще е престъпление.Всички ние го създадохме,но ни забрави г-нПаунов.Сега имате нова директорка,дано догодина здраве и живот за 50 годишният юбелей се сетите че и вие един ден ще се пенсионирате.

  Коментар от Кирил Попов | януари 28, 2011 | Отговор

  • Здравейте, г-н Попов,

   Не се познаваме лично, но много се развълнувах от думите Ви: защото това, което сте го преживели, предстои да го преживея и аз. Това е животът, такъв е животът. Много Ви благодаря за написаните думи.

   Поставяте важен проблем. Позволих си да изпратя текста Ви на новата директорка и на заместничката й, та да стигнат до факторите, от които зависи в случая най-много. Но ми се струва, че новото ръководство е чувствително към тия неща и ще откликне. Длъжно е да направи нещо и в тази насока. Ще му напомняме ако трябва.

   А Вас лично, пък и другите бивши преподаватели в нашето училище Ви моля – понеже все пак, предполагам, поддържате някакви връзки помежду си – да пишете спомени, да разказвате интересни неща от историята на училището. Смятам, че ако се разпространи една такава идея, и ако повече хора откликнат, за юбилея на училището може да се издаде книга със разкази за него на бивши учители, пък и, защо не, на негови ученици.

   Така че Ви моля да съдействате в тази насока. Аз чрез блога си ще правя каквото мога да се привлекат към подобна инициатива и други хора, причастни на нашето знаменито училище. Това е за момента, което се сещам.

   Бъдете жив и здрав!

   С уважение: Ангел Грънчаров

   Коментар от Ангел Грънчаров | януари 29, 2011 | Отговор

 84. Г-н Грънчаров,лекцията на К. манолов е изключително слаба,той не знае основни положения за самия термин(понятие)-капитализма. Прави компилации с политически,идеологически,обществени категории,ползва остарели комунистически фрази,като малди хора,във ваз е бъдещето,вие ще преоткриете същността на кап-зма и мн. др. Капитализъм е научното название на алгоритъма на човешката трудова,съзидателна,еволюционна дейност. капитализма няма нищо общо нито с демократичните,нито с диктаторските режими. Дори по време на комунистическата диктатура,икономиката на България си е била чисто капиталистическа,само че мехенизмите на този алгоритъм са били изменяни и ограничавани,но същността (core-aнгл.) си е същата. Принципите са непроменими. И основното,че комунистите не разрешаваха на хората да ползват свободно и пълноцено този алгоритъм.Прослушайте лекцията още веднъж и ще се убедите в прозаичността и елементарността на мислите му. Речника и дикцията на г-н Манолов са наивни до голяма степен. Логиката му е начупена и отвличаща.слабо,много слабо. Вие притежавате много по-голяма ерудиция в изказванията си,и писанията също.Благодаря за вниманието

  Коментар от радослав | февруари 8, 2011 | Отговор

 85. Филмчето за Пловдив,наречен „Българския Рим“ е израз на комплексност и нахалство. Всеки град е неповторим със своите паметници. Но да се включва профила на паметника на съветските окупатори в общата картина на „достойнството“ на град като Пловдив е пълна диващина. Дали не греша ,че това е Альошата?

  Коментар от радослав | февруари 8, 2011 | Отговор

 86. Още малко за лекцията на Г-н Манолов. Когато се говори за морал,задъжително се търси наличие на художествени стойности,душевни преживявания,хуманост,добронамереност и др. А в науката и техниката тези неща не присъстват. Във философията е същото,методите за анализ на различните клонове на живота са един вид техника.Още по-трудно и ненужно е да се търси морал в съвременните нива на този алгоритъм на икономическите процеси. Все едно в някоя теорема в математиката да търсим морал,или в уравнението за скоростта на светлината,че е равна ан 300 000км/сек. И че светлината се състои от честотен спектър,обуслвящ различните цветове. Кой е материалния израз,еквивалент на тази дейност?????-продукцията,която човека създава в резултат на своя труд. А коя е еквивалента на вложения труд???-парите. Кои са световните пари???-златото. Коя е световната парична единица???-долара. Кога долара е станал световна парична единица???-през време на ВСВойна,измествайки английския паунд. Виждате ли някакъв морал в този кръговрат. И не парите развалят хората,а обратното. А фразеологият на К. Манолов е много посретствена,елементарна.

  Коментар от радослав | февруари 9, 2011 | Отговор

 87. Не бях чел скоро толкова точна диганоза, която Вие давате със заглавието на статията, именно, че Б-я е страна на безчестието… и т.н. Неопровержима истина.

  Коментар от радослав | февруари 13, 2011 | Отговор

 88. Г-н Грънчаров,слушах изказванията на Ваши ученици,ама жалн аработа,те не знаят къде са,таква простотия е убийствена,това ли младото поколение на България?

  Коментар от радослав | февруари 18, 2011 | Отговор

 89. Г-н Грънчаров,русофилията и русофобията сега са несъществуващи и неприложими неща. Комунистите величаят Русия,защото там е бил комунизма,ако сега направят феодализъм,пак същото ще е. Докато русофобията е политическо-обществено настроение на част от българите след овобождението. То е против руската асимилаторска и имперска политика. Сега комунистическата ноисталгия се запазва към сегашна Русия,която не е съвсем същата като СССР.А учениците и студенти Ви с мналки изключения са абсолютно деградирали. Записа не е добър,обръщайте микрофона към учениците,чува се само вашия глас.

  Коментар от радослав | февруари 19, 2011 | Отговор

 90. Г-н Грънчаров,кога е построен паметника Альоша в Пловдив и какви са надписите върху него,не съм ходил никога там.Благодаря Ви предварително

  Коментар от радослав | февруари 23, 2011 | Отговор

  • Паметникът на Альошката е построен в ерата на най-дивия комунизъм, именно в началото на 50-те години. На постамента е поставена петолъчка, а надпис под нея гласи „Слава на непобедимата съветска армия освободителка„. Срамна работа!

   Коментар от Ангел Грънчаров | февруари 24, 2011 | Отговор

 91. Благодаря,значи и на двата паметника Съветските окупатори са определени като „освободители“. Ужас,пълен ужас. Знаете ли къде има в страната подобни паметници с такива надписи,явно не са толкова големи,но има.

  Коментар от радослав | март 2, 2011 | Отговор

  • В Русе има, във Варна, къде ли не; и все са „освободители“, щото ни освободиха от… свободата – и ни натикаха в комунистическата робия…

   Коментар от Ангел Грънчаров | март 2, 2011 | Отговор

 92. Ясно не го знаех това,явно това е била организирана кампания на комунистичската сган за строене на паметници на окупаторите,представяни за осовободители. Благодаря Ви за справката.

  Коментар от радослав | март 2, 2011 | Отговор

 93. ЧРД,пожелавам Ви успех в борбата срещу комунистическата сган!!!

  Коментар от радослав | март 28, 2011 | Отговор

 94. Ти си пълен идиот

  Коментар от fack you | март 29, 2011 | Отговор

 95. Само кръгли идиоти и ръгли комунисти притежават такъв цинизъм,като горния. Г-н Грънчаров,надявам се да не му обръщате внимание на този нещастен човечец,Господ си е избърсал з…… с него и го е направил за посмешище,

  Коментар от радослав | март 29, 2011 | Отговор

 96. Г-н Грънчаров, нещо ви хлопа дъската. Така разбрах. Никаде не искат да ви продават книгите. Разбрах също, че постоянно „просите“ за пари за книгите си…

  Коментар от Nepoznatiq | април 12, 2011 | Отговор

 97. Точно така,книгите на разумните и честните хора не се прадават на свинете в комунистическата кочина. те имат свои интереси,да смърдят колкото се може повече,иначе не става. Затова България си е комунистическа кочина Номер Едно.Не се притеснявай комуноидко,вечни сте,вечни ще си останете.

  Коментар от Радослав | април 22, 2011 | Отговор

 98. Г-н Грънчаров,много жалко изпълнение беше представянето накнигата,как не се намери някой грамотен човек да организира събитието по изискан начин. Никакви уводи,никакви обяснения,кога,защо и пр автора е започнал да я пише.Какви са целите на материуалите,какви са изводите. И на фона на едни малди момчета,облечени съвсем не за такъв случай и джаз-бенд. Пълна пародия.Иво Инджев или сам се компрометира,или го компрометират. А пише много силно.Има нещо смущаващо.

  Коментар от Радослав | май 20, 2011 | Отговор

 99. АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ,ТИ СИ ЕДНО ТЪПО,ЗАВИСТЛИВО И САМОВЛЮБЕНО КОПЕЛЕ.НЕМОЖЕШ ДА ПОНЕСЕШ,ЧЕ КНИГАТА НА МЛАДИЯТ ЮРИСТ СИМЕОН кОСТАДИНОВ ПРЕВЪЗХОЖДА ТВОИТЕ КНИГИ ПЪЛНИ С ПРАЗНОСЛОВИЯ,КОИТО НИКОЙ НЕ КУПУВА. КНИГАТА НА СИМЕОН КОСТАДИНОВ НАПИСАНА С БЛЕСТЯЩ ЕЗИК СЕ РАЗПРОДАДЕ ЗА МЕСЕЦ,БЕЗ ДА СЕ ХВАЛИ И НАДУВА КАТО ТЕБЕ, ЕДИН ПРАЗНОГЛАВ СЕЛЯНИН ОТ ДОЛНА БАНЯ. сИМЕОН Е И ПОЛИТИК,ДОТАТОТИ СИ ЕДНО МЕРКАНТИЛНО СЕЛЯНДУРЧЕ,КОЕТО ИЗНАСИЛВА СТУДЕНТИ И ХОРА ,НАСИЛА ДА МУ КУПУВАТ КНИГИТЕ.нЕ СИ ГО МЕРИ С ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И УМНИТЕ. ТИ СИ ЕДНО ДРЕБНО МЪЖЛЕ,ТАКОВА СИ СЕ РОДИЛ И ТАКОВА ЩЕ УМРЕШ.ЗА ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ НЯМА ВЪЗРАСТ И ГОДИНИТЕ ПРОСТО СЕ РАЖДАТ МЪЖЕа,ДРЕБНИТЕ МЪЖЛЕТА СЪЩО СЕ РАЖДАТ ТАКИВА И СИ ОСТАВАТ СЪЩИТЕ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ.е,ТИСИ ОТ ТЯХ..

  Коментар от кРАСИМИРА НИКОЛОВА | януари 6, 2013 | Отговор

 100. Здравейте,

  Аз съм г-жа Мери Кент, в момента живее в Алабама, USA.I съм вдовица в момента, с три деца, а аз се заби в финансово състояние от 8 Май, 2013 и трябваше да се рефинансират и да си платя bills.I опита търсят заеми от различни фирми заеми както частни, така и корпоративни, но никога с успех, и повечето банки отказа ми credit.But като Бог ще го има, аз се запознах с един мъж на Бога частен кредитор заем от името на г-н Rev.GEORGE PARKER, който ми даде на заем от $ 250,000 и днес съм собственик на бизнес, и децата ми са добре в момента.

  Така че, скъпи, ако трябва да се свържете с някой посредник във връзка с обезпечаване на заем с нисък лихвен процент от 3% и по-добри планове за възстановяване и график, моля свържете се с г-н Rev.GEORGE PARKER.He не знае, че правя това, но съм толкова щастлив сега и аз реших да позволи на хората да знаят повече за него, а също и аз искам Бог да го благослови more.You може да се свърже с него чрез своя имейл … georgeparkerloancompany@yahoo.com

  Коментар от Mary Kent | август 22, 2013 | Отговор

 101. В събота, вечерта гледах след новините в 19 часа „bTV – репортерите“. Темата беше изграждане на газопреносни връзки със съседните ни държави. От предаването научих, че купувайки газ от който и да е от съседите ни – Румъния, Гърция или Сърбия ще ни излиза значително по-евтино, отколкото от „братска“ Русия! Една такава връзка с Турция, също ни е много по-изгодна. Очаква се, ако купуваме не от Русия, сметките ни за отопление да се намалят с най-малко 15% ! Ефектът върху цените на произвежданите у нас стоки сигурно ще е още по-голям! Та, какво излиза – любовта си е любов, но интересите ни са по-скъпи. И то с такъв малък клиент, каквато е 7 милионна България! Защо изграждането на такива връзки бяха бавени до сега? Едва следващата година ще заработи тази с Румъния и то за едно сравнително малко количество! Изграждането на „Южен поток“ през България е скъпо и приказките, че нямало да ни струва пари са безпочвени, защото взимаме заем за това от Русия. Пак от „матушката“, но ще си го връщаме с лихвите. До кога ще се делим на „русофили“ и „русофоби“, като сме българи и интересите на нашите деца трябва да стоят над всичко! Иван Иванов – българофил

  Коментар от Ivan Ivanov | декември 8, 2013 | Отговор

 102. КОМЕНТАРА ТУКА Е ПРОСТО ИЗЛИШЕН МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ САМО ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОСТИЖЕНИЕ Е ДА ЗАВЪРШИШ В СССР СЕГА РУСИЯ И ДА ОСТАНЕШ НЕДОКОСНАТ ОТ ОТРОВАТА НАРЕЧЕНА КОМУНИЗЪМ КАКТО Е ЕДИН ПО ГОРЕН КОМЕНТАР ЕДИН МЪЖ СПОДЕЛИ МЕСОМЕЛАЧКАТА НА КОМУНИЗМА ИМЕННО ТОВА ПРАВИ АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ УНИКАЛЕН ЧОВЕК СИЛНО ЗВУЧИ ЗНАМ И КАТО КЛИШЕ ЗВУЧИ СЪЩО НО Е ИСТИНА САМАТА ИСТИНА ЗА ЩАСТИЕ И НАДЕЖДА НА МНОГО ХОРА ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО И ТОВА ДА ОСТАНЕШ ЧИСТ КАТО ДУХА КАТО МИРОГЛЕД И КАТО ВСИЧКО ЧИСТ ОТ МРАКОБЕСИЕТО, НАРЕЧЕНО КОМУНИЗЪМ

  Коментар от KAMEN VELINOV | декември 12, 2014 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: